Robia naozaj učiteľky v škôlke deťom zle?
Dnes som zaznamenala v komentaroch ako ucitelky v skolke robia detom zle. Otvoria okna aby prechladli, urazaju ich a podobne. Je to pravda a naozaj robia ucitelky v skolke zle detom? Zaujimate sa od dietata ako sa ucitelka spravala?
Ešte si všímajte ženy ako vpohode sú ostatné deti, ako často sú choré, nakoľko sa správajú prirodzene a sú uvoľnené alebo bledé a v kŕči dlhodobo.
@anonym_1ae769 na rozdiel odo mna? Preco si vymyslas? Kde som napisala, ze neexistuju skvele ucitelky?
Ako to ma v praxi vyzerat? Ked vidim na vlastne oci, ze deti zobrali ucitelky vonku nevhodne oblecene (rozumej v 10tich stupnoch maju deti iba mikinu), je to pre teba dostatocne silny dokaz, alebo budeme polemizovat, ze je subjektivne, ci 10 je zima alebo teplo?
@anonym_fe0f45 a tu vidíme, že mudrujes a nevieš o čom. Ty vieš čo malo to dieťa v skrinke, v com prišlo ráno do škôlky?
Mam druhy rok chlapceka, ktorý chodil ešte tento týždeň v kratasoch a tričku, ráno býva 10 stupňov. V zime nosí sieťovane tenisky, krátke ponožky, hole členky a tenké legíny. A ano, keď ideme von, ľudia na mňa pozerajú, ako som ho zobrala von. Ty mi už nič nepíš, nevies o tej práci nič.
@anonym_10c17b necha pocikat??? A to nik neriesite???
@anonym_35d189 samozrejme riesime,bolo rodicovske,tak sme sa hromadne stazovali.ona je zasadova zena,ktora pracuje ako v dakom pracovnom tabore,od deti ocakava ze budu ako roboti,na povel cikat.aj dospelemu sa s nou tazko komunikuje,ohana sa rokmi praxe a ze ona ich vycepuje 🤦♀️ ohradila som sa,nech si cepuje muza doma,toto su male deti a nepotrebuju drezuru.
U nas v skolke sa riesi ze ucitelka nuti deti jest a krmi ich nasilu, niektore sa viackrat povracali. Ked sa ucitelka konfrontovala tak jej odpoved bola ze polievka bola slana a podobne. Pocikavanie u 4 rocnej kedy pred tym nebol problem vobec a pri vymene ucitelky 2x do tyzdna. Riesilo sa s riaditelkou. Moje deti tam uz nastastie nechodia.
V poslednych dnoch ma sokoval pripad v Dubnanoch kde deti bili chlapceka a dozor nikde. Velmi by ma zaujimalo kde boli ucitelky a som zvedava ake vysledky sa vyvodia z toho.
@anonym_fe0f45 a tu vidíme, že mudrujes a nevieš o čom. Ty vieš čo malo to dieťa v skrinke, v com prišlo ráno do škôlky?
Mam druhy rok chlapceka, ktorý chodil ešte tento týždeň v kratasoch a tričku, ráno býva 10 stupňov. V zime nosí sieťovane tenisky, krátke ponožky, hole členky a tenké legíny. A ano, keď ideme von, ľudia na mňa pozerajú, ako som ho zobrala von. Ty mi už nič nepíš, nevies o tej práci nič.
@anonym_1ae769 ucitelka ma upozornit rodica na to, ze dieta je nevhodne oblecene.
@anonym_c9218e pisala som, ze kamery kde sa da napriklad kde sa deti hraju, alebo v kutiku na hranie sa deti hraju a ty tam nechas nejake mastrubovat?
@anonym_c9218e tak toto je ten dovod preco sa ublizuje detom? Zavist? Nemusis zavidiet otecko mozno doniesol dieta do skolky preto, ze mamicka sa nepotrebuje vyspinkat, ale preto, ze isla skor do prace, mozno je chora, mozno mala noc, ze musela byt hore, lebo ma dalsie dieta, ktoremu bolo zle a mohla by som sem napisat este dalsich minimalne sto dovodov, ale podla teba mamicka doma spi. Ked mamicka nepride na besiedku napadlo ti, ze nedostala volno v praci, ochorel pribuzny a zasa mozem pisat dalsich sto dovodov. Ked pride s otravenym vyrazom, ze pod uz, nenapadlo ti, ze mala vela prace, alebo zly den? Dieta po ockovani a neviem s cim, tak si precitaj nie moc staru diskusiu o tom ako ta zamestnavatel prepusti, ked si na OCR, ale ved nech prepusti hypoteka sa zaplati sama. Tak ten tvoj komentar dufam nemyslis vazne, alebo ide len o nejaky zly vtip.
Dnešné matky sú strašne lenivé 🙂 Myslia si, že učiteľka dieťa aj naučí, aj vychová. Podľa mňa sú nechápavé a za všetko sa hneď zdujú. Prečo sa tu nespomenie napríklad, že mamičky zakazujú hrať sa s dieťaťom z nižšej vrstvy? Že dieťa začalo plakať, že ono sa s ním nechytí za ruku, lebo maminka jej to zakázala. Prečo sa nebavíme o tom, že dieťa chodí vyobliekané do škôlky ako na ples a potom sedí a povie: „Nemôžem sa hrať, lebo maminka bude zas nahnevaná, že som si zašpinila pančušky.“
A to by som mohla pokračovať. A to boli len praxové veci a dve odlišné škôlky. Takže aj vy, mamičky, vstúpte si trošku do svedomia. A dokonca aj samotné učiteľky povedali, že problémom dnešnej doby nie sú deti, ale rodičia.
@anonym_c9218e keby aj mamicka doma spi a cele dni nic nerobi, tak to je dostatocny dovod na to aby sa ublizovalo dietatu? Tebe odchadzaju z vyplaty peniaze na tu matku, ked ti to tak strasne vadi? Aj my ostatni zamestnanci mame v zivote problemy a nemozeme si dovolit vrieskat v praci a robit zle.
@anonym_c9218e tam kde spia sa moze vynechat, bol to navrh, ktorym som nemyslela vycapit kameru tam a tam bez rozmyslu, ale napad na ktory treba viac casu a ktory sa da vylepsit, ale nie uplne zavrhnut.
Dnešné matky sú strašne lenivé 🙂 Myslia si, že učiteľka dieťa aj naučí, aj vychová. Podľa mňa sú nechápavé a za všetko sa hneď zdujú. Prečo sa tu nespomenie napríklad, že mamičky zakazujú hrať sa s dieťaťom z nižšej vrstvy? Že dieťa začalo plakať, že ono sa s ním nechytí za ruku, lebo maminka jej to zakázala. Prečo sa nebavíme o tom, že dieťa chodí vyobliekané do škôlky ako na ples a potom sedí a povie: „Nemôžem sa hrať, lebo maminka bude zas nahnevaná, že som si zašpinila pančušky.“
A to by som mohla pokračovať. A to boli len praxové veci a dve odlišné škôlky. Takže aj vy, mamičky, vstúpte si trošku do svedomia. A dokonca aj samotné učiteľky povedali, že problémom dnešnej doby nie sú deti, ale rodičia.
@anonym_149578 suhlasim, ale nesuhlasim s tym, ze ucitelka by nevychovavala. Ucitel aj vychovava a do konca aj v skole nie len uci, ale aj vychovava. Precitaj si co ste preberali v skole, ked si studovala, lebo pre ucitelov je prve vychova a vzdelavanie. Otazka ako suvisi tvoj komentar, ze matky su lenive s preberanou temou?
moja dcéra, keď stretne učiteľky zo škôlky, otočí sa na päte a uteká kade ľahšie ...také zlé spomienky má. Tá mladšia naopak na jednu p. učiteľku s láskou spomína dodnes ..
@anonym_c9218e všetko, čo si vymenovala nie je dôvodom na zlé správanie voči deťom , nikdy. Všetci máme problémy a nemôžeme ich prenášať do práce. Len nech sa neusmeje predavčka, čašníčka a pod. hneď sa na nich zvalí kritika . A majú to 100 x horšie, ako učitelia .
@anonym_c9218e myslim, že táto téma nie je o tebe, ale o tých, ktoré realne robia deťom zle.
Ja som patrila medzi tie naivne mamy a doverovala tomu, že všetky učiteľky sú fajn a žiadna by sa na dieťati nevyvrsila. Až som na to doplatila, a to 2x.
Chápem, že teba sa táto téma asi dotkla, ale keďže mám ja osobne skúsenosti s dvoma prípadmi, ktoré by si podľa mňa ani ty nenazývala kolegyňami, tak túto tému podporujem.
V podstate prinúti mamičky viac komunikovať so svojimi deťmi, viac komunikovať s učiteľkou a budú sa mať na pozore, ak by bolo niečo zle.
Učiteľov v škôlkach je nedostatok a bohužiaľ, držia si tam miesto aj také, čo by naozaj s deťmi robiť nemali. Či chceš mi povedať, že všetky kolegyne na celom Slovensku sú správne zamestnané ako učiteľky? Nie je medzi vami zopár takých, čo by naozaj s deťmi robiť nemali?
Je ich malo, a bohužiaľ, oni Vám robia takéto meno. Ostatné ucitelky, ktorých je vďakabohu väčšina, sú úžasne… a ja ti ako rodič garantujem, že keď sa to o učiteľke vie, tak rodičia si sami medzi sebou narobia poriadky s tými, ktori sa snažia urobiť učiteľke problém. Ešte predtým, ako sa to k tej učiteľke dostane.
@anonym_149578 suhlasim, ale nesuhlasim s tym, ze ucitelka by nevychovavala. Ucitel aj vychovava a do konca aj v skole nie len uci, ale aj vychovava. Precitaj si co ste preberali v skole, ked si studovala, lebo pre ucitelov je prve vychova a vzdelavanie. Otazka ako suvisi tvoj komentar, ze matky su lenive s preberanou temou?
@anonym_autor lenze ta vychova zvacsa vyzera tak, ze ucitel vychovava jednym smerom a doma to ide opacne, ako med mas rozvedenych rodicov a robia si navzajom napriek.
@anonym_c9218e ja s tebou súhlasím, tiež sa ma to dotýka. To nekonečné urážanie a zhadzovanie. Môžem sa akokoľvek snažiť, radšej na verejnosti ani nehovorím, že som učiteľka, lebo sa hneď spustí vlna posmeškov. A tie nezmysly, ako tu maminka píše, že stála CELÝ deň pod oknom a počúvala, ako učiteľka vrieska po deťoch pri rôznych činnostiach? neverím tomu. Neverím, že tam stála a neurobila nič. Ani nešla pre svoje dieťa. Nechala ho tam, nech naňho učiteľka ďalej jačí. Asi nemá čo robiť, keď má čas stáť toľko hodín pod oknom. Nerozumiem prečo potom necháva dieťa v inštitúcii, kde mu ubližujú. Hlavne že to tu napíše. Jednej vadí, že deti kŕmime, druhej že nekŕmime 🤷♀️ Som povinná informovať matku o vhodnom oblečení? a ona nevidí, necíti aké je počasie? Aj to schválne vetranie pobavilo. Aby boli deti choré 🤦🏻♀️ keď sú choré deti v mojej triede, zastupujem v druhej. Naviac, ja aj po rokoch chytám od detí sopeľ a iné lakocinky. Nevidím dôvod, aby som išla sama proti sebe a ohrozovala zdravie všetkých. Vrátane toho môjho. A riešiť učiteľky v prechode, ktoré zalieva horúčava? asi ten nepríjemný pocit, kedy vám je na omdlenie, milé maminky ešte nepoznáte. V tej chvíli je častokrát jedinou záchranou čerstvý vzduch. Ospravedlňujete tu samé seba, že ste nevyspaté, unavené, bolí vás hlava, máte krámy. A čo, učiteľka je človek, ktorý niečo také nezažíva? učiteľka sa musí za každých okolností usmievať, lebo si toto poslanie sama vybrala? raz príde doba, kedy aj tie posledné empatické učiteľky odídu, pretože to pohŕdanie a tlak z vonku je jednoducho neznesiteľný.
@anonym_c9218e ja s tebou súhlasím, tiež sa ma to dotýka. To nekonečné urážanie a zhadzovanie. Môžem sa akokoľvek snažiť, radšej na verejnosti ani nehovorím, že som učiteľka, lebo sa hneď spustí vlna posmeškov. A tie nezmysly, ako tu maminka píše, že stála CELÝ deň pod oknom a počúvala, ako učiteľka vrieska po deťoch pri rôznych činnostiach? neverím tomu. Neverím, že tam stála a neurobila nič. Ani nešla pre svoje dieťa. Nechala ho tam, nech naňho učiteľka ďalej jačí. Asi nemá čo robiť, keď má čas stáť toľko hodín pod oknom. Nerozumiem prečo potom necháva dieťa v inštitúcii, kde mu ubližujú. Hlavne že to tu napíše. Jednej vadí, že deti kŕmime, druhej že nekŕmime 🤷♀️ Som povinná informovať matku o vhodnom oblečení? a ona nevidí, necíti aké je počasie? Aj to schválne vetranie pobavilo. Aby boli deti choré 🤦🏻♀️ keď sú choré deti v mojej triede, zastupujem v druhej. Naviac, ja aj po rokoch chytám od detí sopeľ a iné lakocinky. Nevidím dôvod, aby som išla sama proti sebe a ohrozovala zdravie všetkých. Vrátane toho môjho. A riešiť učiteľky v prechode, ktoré zalieva horúčava? asi ten nepríjemný pocit, kedy vám je na omdlenie, milé maminky ešte nepoznáte. V tej chvíli je častokrát jedinou záchranou čerstvý vzduch. Ospravedlňujete tu samé seba, že ste nevyspaté, unavené, bolí vás hlava, máte krámy. A čo, učiteľka je človek, ktorý niečo také nezažíva? učiteľka sa musí za každých okolností usmievať, lebo si toto poslanie sama vybrala? raz príde doba, kedy aj tie posledné empatické učiteľky odídu, pretože to pohŕdanie a tlak z vonku je jednoducho neznesiteľný.
@anonym_f4ddbc Netusim na aky koment si odpovedala, kedze je zmazany. Ale ty nie si jedina ucitelka v skolke na Slovensku. Toto nie je o tebe diskusia. Piseme tu, ake mame zle skusenosti so skolkami. A ano je vela zlych uciteliek. A preco nevezmeme dieta zo skolky? Niektore zeny nemaju na vyber, musia chodit do prace a ina skolka je napr. daleko. Mna este raz vytoci ucitelka a dieta dam do inej skolky. Snad tam budu lepsie ucitelky. Ja som v tejto teme uz napisala viac prikladov ako sa spravaju ucitelky v skolke, kde mi chodi dieta, tak to nejdem opakovat. Ale velmi ma to sklamalo. Clovek zveri cudzim zenam svoj najvacsi poklad a oni miesto starostlivosti o deti vykecavaju a deti si nevsimaju.
@anonym_f4ddbc Netusim na aky koment si odpovedala, kedze je zmazany. Ale ty nie si jedina ucitelka v skolke na Slovensku. Toto nie je o tebe diskusia. Piseme tu, ake mame zle skusenosti so skolkami. A ano je vela zlych uciteliek. A preco nevezmeme dieta zo skolky? Niektore zeny nemaju na vyber, musia chodit do prace a ina skolka je napr. daleko. Mna este raz vytoci ucitelka a dieta dam do inej skolky. Snad tam budu lepsie ucitelky. Ja som v tejto teme uz napisala viac prikladov ako sa spravaju ucitelky v skolke, kde mi chodi dieta, tak to nejdem opakovat. Ale velmi ma to sklamalo. Clovek zveri cudzim zenam svoj najvacsi poklad a oni miesto starostlivosti o deti vykecavaju a deti si nevsimaju.
@anonym_1878a8 aj ja som tu napísala viac reakcií. Opísala som, ako sa správam k deťom ja. Snažím sa k vašim deťom správať ako k vlastným. Reakcia komentujúcich žiadna, ani jeden "páčik". Tu sa lajkujú len hejty, aby sa ďalej vírili vášne.
@anonym_1878a8 aj ja som tu napísala viac reakcií. Opísala som, ako sa správam k deťom ja. Snažím sa k vašim deťom správať ako k vlastným. Reakcia komentujúcich žiadna, ani jeden "páčik". Tu sa lajkujú len hejty, aby sa ďalej vírili vášne.
@anonym_f4ddbc Moje dieta neucis, ja som opisovala a aj ine matky opisovali ako sa spravaju v ich skolke. Tak sorry, ale za prve like nikdy na MK nedavam, dokonca ani na fb, a za druhe ked ja som nahnevana na ucitelky v nasej skolke a aj ine zeny v ich skolke tak co nas ma co utesovat, ze jedna ucitelka v inej skolke sa sprava ako by sa mala kazda ucitelka spravat. Ci ti mame dat medajlu?

@anonym_a5caa8 nie, my máme primárne vetrat v zime aby deti prechladli, kašľať na deti a robiť im zle.
Tiež som aj matka a moje deti vôbec nemali ľahkú adaptáciu. Ale chodiť šmirovat cez plot ma fakt nenapadlo. Viac k tomu nemám čo dodať.
@anonym_1ae769 aj ja chodím spehovat moje 3 ročne dieťa cez plot keď sú na ihrisku 😁 samo od seba mi totiž nič nepovie, ani čo mali na obed