icon

Robia naozaj učiteľky v škôlke deťom zle?

18. sep 2026

Dnes som zaznamenala v komentaroch ako ucitelky v skolke robia detom zle. Otvoria okna aby prechladli, urazaju ich a podobne. Je to pravda a naozaj robia ucitelky v skolke zle detom? Zaujimate sa od dietata ako sa ucitelka spravala?

anonym_2979ae
20. sep 2026

Moja mama vzdy hovorievala,ze ucitelkybotvarali dokoran okna aby deti nachladli a "preriedili sa".Ja som bola svedkom v skolke aj u nas ako som prisla a velike okna dokoran pootvarane.Tak sa pytam ze co to ma znamenat,ci im to pride normalne.Zima a deti len v trickach a teplackoch.A oni ze vetraju,jeblo ma.To bolo v statnej skolke.Druha vec v sukr.jasliach preberat do skolky evidentne zasoplene a extremne ukaslane dieta tiez nedokazem nazvat inak ako ublizovanie detom.Tomu choremu chudatku ktoreho rodicovi by som jednu natiahla aj tym zdravym.

anonym_60dcbe
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_f4ddbc kava po obede mne osobne vyhovuje, ale ak by aj nie, tak isto by som inu moznost nemala. Teda ty mas dve tri hodiny, ked deti spia.

@anonym_autor 2-3 hodiny keď deti spia 😂 dobre som sa pobavila.Poviem ti ako to vyzerá u nás,v triede maličkých detičiek.Jedno plače lebo chce ísť domov.Dalsi sa schováva pod posteľ,behá po triede(vyzerá že to bude dobuducna dieťa s ADHD), ďalší ktorý zaspaval sa zobudí na to prvé, ktoré plače a chce ísť domov.Boze ženy,najprv si vyskúšajte a potom hodnotte prácu iných.

anonym_01838d
20. sep 2026

@anonym_autor Tak, po tomto, čo tu čítam, moja dcéra mala šťastie na úžasné učiteľky, ktoré milovala, jedna bola dokonca aj viacnásobne ocenená mestom a druhá bola takmer naša suseda, ja ako rodič som s nimi nikdy nemala najmenší problém, milé, empatické, deťom sa venovali naozaj srdcom. Dcéra je už šiestačka na ZŠ, ktorá je spojená s MŠ, kam chodila a vždy keď na chodbe alebo v jedálni stretne buď jednu alebo druhú z týchto p.učiteliek, navzájom sa objímu a popýtaju sa, čo nové a ona mi doma nadšene rozpráva, že stretla Renátku alebo Lenku...

anonym_8fe2cc
20. sep 2026

@anonym_autor Ja keď som bola malá pamätam si že nás bili.Síce to bolo za čias socializmu,ale ked sa mi nedalo spat na obed prišla učitelka a tresla mi riadnu

anonym_2208a1
20. sep 2026

@anonym_autor áno,su aj také učiteľky čo ubližujú deťom.V našom prípade to bola psychická šikana zo strany učiteľky.No keďže sa o svoje dieťa intenzívne zaujímam a každý den sa ho pýtam na jeho zážitky prišla som na to.Ucitelku som konfrontovala a následne bola bola na môj podnet prepustená

autor
20. sep 2026
@zuzana76

@anonym_autor ked budu deti slusne a vychovane bude mat nervy v poriadku, bohuzial mnohe deti su ake su a ich rodicia tiez

@zuzana76 da sa hovorit o tak malych detoch, ze su nevychovane a v skole maju zaklady zo skolky.

autor
20. sep 2026
@anonym_01838d

@anonym_autor Tak, po tomto, čo tu čítam, moja dcéra mala šťastie na úžasné učiteľky, ktoré milovala, jedna bola dokonca aj viacnásobne ocenená mestom a druhá bola takmer naša suseda, ja ako rodič som s nimi nikdy nemala najmenší problém, milé, empatické, deťom sa venovali naozaj srdcom. Dcéra je už šiestačka na ZŠ, ktorá je spojená s MŠ, kam chodila a vždy keď na chodbe alebo v jedálni stretne buď jednu alebo druhú z týchto p.učiteliek, navzájom sa objímu a popýtaju sa, čo nové a ona mi doma nadšene rozpráva, že stretla Renátku alebo Lenku...

@anonym_01838d toto sa dobre cita. Tak by to malo byt vsade.

autor
20. sep 2026
@anonym_60dcbe

@anonym_autor 2-3 hodiny keď deti spia 😂 dobre som sa pobavila.Poviem ti ako to vyzerá u nás,v triede maličkých detičiek.Jedno plače lebo chce ísť domov.Dalsi sa schováva pod posteľ,behá po triede(vyzerá že to bude dobuducna dieťa s ADHD), ďalší ktorý zaspaval sa zobudí na to prvé, ktoré plače a chce ísť domov.Boze ženy,najprv si vyskúšajte a potom hodnotte prácu iných.

@anonym_60dcbe vies mi napisat ako casto je tam riaditelka, ked sa niekde deju take veci ako tu pisu?

zuzana76
20. sep 2026
@anonym_autor

@zuzana76 da sa hovorit o tak malych detoch, ze su nevychovane a v skole maju zaklady zo skolky.

@anonym_autor zaklady vychovy maju mat z domu

anonym_1ae769
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_1ae769 nie kazde dieta, ktore mas v skolke ma rodicov na vysokej inteligentnej urovni. Niekoho rodicia su mudrejsi, niekoho nie, niektori su bohati, ini chudobni, rozvedeni a podobne a to ti dava pravo kaslat na dieta, lebo rodicia nevedia? Ked rodicia nevedia, tak ho radsej budes tahat von aj v zime v kratasoch.

@anonym_autor konkrétne matka tohto dieťaťa je architektka a otec ma drevovýrobu. Vedia o tom, boli upozornení opakovane, neriešia. Tým to pre mňa hasne. Každý rodič je zodpovedný za svoje dieťa, týranie to nie je, ja s tým nemám viac co robiť.

zuzana76
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_1ae769 nie kazde dieta, ktore mas v skolke ma rodicov na vysokej inteligentnej urovni. Niekoho rodicia su mudrejsi, niekoho nie, niektori su bohati, ini chudobni, rozvedeni a podobne a to ti dava pravo kaslat na dieta, lebo rodicia nevedia? Ked rodicia nevedia, tak ho radsej budes tahat von aj v zime v kratasoch.

@anonym_autor ja som kedysi, ked som ucila riesila ziaka, co nedovidel z prvej lavice na tabulu, nevzali ho k lekarovi, lebo nemali peniaze na okuliare, rodicia vysokoskolksy vzdelani, ale deti chudatka

autor
20. sep 2026
@anonym_1ae769

@anonym_autor konkrétne matka tohto dieťaťa je architektka a otec ma drevovýrobu. Vedia o tom, boli upozornení opakovane, neriešia. Tým to pre mňa hasne. Každý rodič je zodpovedný za svoje dieťa, týranie to nie je, ja s tým nemám viac co robiť.

@anonym_1ae769 @zuzana76 co s tym ma to, ci maju VS, alebo nie? Uplne bezpredmetne ale aj taki mozu mat financne problemy. Zaklady spravania maju mat z domu to suhlasim, ale dieta travi viac casu v skolke, skole ako doma, tak velky vplyv ma prave ucitelka a potom su aj deti ako pises, ktore zaklady nemaju a tym by sa malo venovat viac.

zuzana76
20. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_1ae769 @zuzana76 co s tym ma to, ci maju VS, alebo nie? Uplne bezpredmetne ale aj taki mozu mat financne problemy. Zaklady spravania maju mat z domu to suhlasim, ale dieta travi viac casu v skolke, skole ako doma, tak velky vplyv ma prave ucitelka a potom su aj deti ako pises, ktore zaklady nemaju a tym by sa malo venovat viac.

@anonym_autor samozrejme, pisem to preto, lebo ty si tiez spomenula deti zo socialne slabsieho prostredia, tu ale otec nepracoval, lebo ho odvsadial vyhodili a doma terorizoval rodinu

autor
20. sep 2026
@zuzana76

@anonym_autor samozrejme, pisem to preto, lebo ty si tiez spomenula deti zo socialne slabsieho prostredia, tu ale otec nepracoval, lebo ho odvsadial vyhodili a doma terorizoval rodinu

@zuzana76 ja som to pisala preto, lebo prave take deti potrebuju pozitivny priklad z institucie este viac ako ostatne deti. Tie deti nemaju vzor doma. Nech ho dostanu aspon v tom zariadeni. Preto pisem, ze su rozne deti z roznych rodin, deti ktore rodicia miluju, su im vzorom, potom deti ktore nemaju doma vzor, deti bohate, chudobne, mudrejsie, s diagnozou, nadane, deti vzdelanych rodicov, nevzdelanych rodicov, deti alkoholikov a tak dalej, ale ucitel je profesional a mal by nim byt stale a nerobit rozdiel, prave naopak pochopit, ze nie kazdy rodic je idealny ale aj jeho dieta potrebuje lasku.

zuzana76
20. sep 2026
@anonym_autor

@zuzana76 ja som to pisala preto, lebo prave take deti potrebuju pozitivny priklad z institucie este viac ako ostatne deti. Tie deti nemaju vzor doma. Nech ho dostanu aspon v tom zariadeni. Preto pisem, ze su rozne deti z roznych rodin, deti ktore rodicia miluju, su im vzorom, potom deti ktore nemaju doma vzor, deti bohate, chudobne, mudrejsie, s diagnozou, nadane, deti vzdelanych rodicov, nevzdelanych rodicov, deti alkoholikov a tak dalej, ale ucitel je profesional a mal by nim byt stale a nerobit rozdiel, prave naopak pochopit, ze nie kazdy rodic je idealny ale aj jeho dieta potrebuje lasku.

@anonym_autor s tym suhlasim

anonym_205edf
20. sep 2026

Kolegyňa toto riešila cez mesto, riaditeľka šikanovala deti. Aj keď si prišla pre syna ležal na zemi a riaditeľka po ňom húkala. Chlapcek chudák dočúraný.. nakoniec z tej škôlky odišla, alebo ju poriešilo mesto, neviem už.. čiže nájde sa taká

anonym_fe0f45
21. sep 2026
@anonym_1ae769

@anonym_fe0f45 a tu vidíme, že mudrujes a nevieš o čom. Ty vieš čo malo to dieťa v skrinke, v com prišlo ráno do škôlky?
Mam druhy rok chlapceka, ktorý chodil ešte tento týždeň v kratasoch a tričku, ráno býva 10 stupňov. V zime nosí sieťovane tenisky, krátke ponožky, hole členky a tenké legíny. A ano, keď ideme von, ľudia na mňa pozerajú, ako som ho zobrala von. Ty mi už nič nepíš, nevies o tej práci nič.

@anonym_1ae769 ked ide 20 deti v 13stich stupnoch oblecenych iba v mikine, tak to bude skor tym, ze pani ucitelky sa tak rozhodli a nie tym, ze ani jedno nemalo bundu v skrinke. Mas obrovsky problem prijat opravnenu kritiku do svojich radov. To, ze ty si k detom dobra, neznamena, ze neexistuju ucitelky, ktore su na deti zle. Ja som stravila dlhy cas so svojim dietatom na adaptacii v skolke, rozumej, bola som v triede, aj v satni, aj s nimi vonku, takze viem, co priama praca ucitelky s detmi obnasa.

anonym_60dcbe
21. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_60dcbe vies mi napisat ako casto je tam riaditelka, ked sa niekde deju take veci ako tu pisu?

@anonym_autor u nás je denne zástupkyňa riaditeľa.

anonym_1ae769
21. sep 2026
@anonym_fe0f45

@anonym_1ae769 ked ide 20 deti v 13stich stupnoch oblecenych iba v mikine, tak to bude skor tym, ze pani ucitelky sa tak rozhodli a nie tym, ze ani jedno nemalo bundu v skrinke. Mas obrovsky problem prijat opravnenu kritiku do svojich radov. To, ze ty si k detom dobra, neznamena, ze neexistuju ucitelky, ktore su na deti zle. Ja som stravila dlhy cas so svojim dietatom na adaptacii v skolke, rozumej, bola som v triede, aj v satni, aj s nimi vonku, takze viem, co priama praca ucitelky s detmi obnasa.

@anonym_fe0f45 niekoľkokrát som tu napisala, ze nie všetky učiteľky su dobré. Čítaj s porozumením. Pekný deň.

autor
21. sep 2026
@anonym_60dcbe

@anonym_autor u nás je denne zástupkyňa riaditeľa.

@anonym_60dcbe niekto z vedenia bude denne asi v kazdej skolke, vyssie sa pise, ze to robila aj sama riaditelka. Ked to robi este niekto z vedenia je to o to horsie.

autor
21. sep 2026
@anonym_205edf

Kolegyňa toto riešila cez mesto, riaditeľka šikanovala deti. Aj keď si prišla pre syna ležal na zemi a riaditeľka po ňom húkala. Chlapcek chudák dočúraný.. nakoniec z tej škôlky odišla, alebo ju poriešilo mesto, neviem už.. čiže nájde sa taká

@anonym_205edf ked si toto precitaju budu mamicky aspon obozretnejsie. Ja som tiez rada, ze som sa toto dozvedela, lebo by ma to nikdy nenapadlo, nakolko som si myslela, ze ucitelia su normalny ludia.

anonym_44fb2a
21. sep 2026
@macik166

@anonym_44fb2a ja mám ŤZP dievčatko, chodí do špeciálnej škôlky a počúvaj dobre. JA som dostala od učiteľky krik, že jej moja malá zlomila necht. Učiteľka pazúry 2 cm geláče, robí so ZŤP deťmi a vyrúti sa na mňa... Pozerala som na ňu, či je normálna. A druhá vec. Išli na výlet a mne bolo príkazom povedané tónom tretej cenovej, že moja na výlet nejde. Ľutujem, že som vtedy nepísala Žitňanskej....

@macik166 Och to ma mrzí také skusenodti a aké neľudské dokážu byť poniektoré 😯😠

anonym_57103e
21. sep 2026

@anonym_autor Ja keby som teraz robila v škôlke, tak už sedím za mrežami s doživotím za hromadnú vraždu👶

anonym_35d189
21. sep 2026
@anonym_10c17b

@anonym_35d189 samozrejme riesime,bolo rodicovske,tak sme sa hromadne stazovali.ona je zasadova zena,ktora pracuje ako v dakom pracovnom tabore,od deti ocakava ze budu ako roboti,na povel cikat.aj dospelemu sa s nou tazko komunikuje,ohana sa rokmi praxe a ze ona ich vycepuje 🤦‍♀️ ohradila som sa,nech si cepuje muza doma,toto su male deti a nepotrebuju drezuru.

@anonym_10c17b nech ide robit ku kravam🤦‍♀️nie k detom😞

anonym_cbe37a
Autor odpoveď zmazal
spachtos
Včera o 20:04
@anonym_autor

@anonym_b0aab3 potom preco deti v skolke hned ochoreju a rodicia musia riesit OCR.

@anonym_autor lebo chodia do škôlky choré a nedoliecene deti

spachtos
Včera o 20:28
@anonym_1878a8

Moj maly ako zacal chodit do skolky sa hned naucil 2 vety- psss, treba byt potichu a druha veta, ukazoval mi ihrisko kde boli ten den, a vysvetloval mi - tu sa nepobehuje. Na ihrisku nedovolia detom behat. A ani v triede, ze sa nesmie behat. A teda hlavne byt potichu. Take male deti, a ked si clovek pride po dieta take ticho tam je vzdy.

@anonym_1878a8 tieto 2 vety 3 ročného dieťatka vytrhnuté z kontextu sú "určite dôveryhodné"

autor
Včera o 20:32
@spachtos

@anonym_autor lebo chodia do škôlky choré a nedoliecene deti

@spachtos aj to a k tomu pride ucitelka, ktora pootvara okna, ked je von minus 20 a deti su spotene po hre.

anonym_1878a8
Včera o 20:39
@anonym_autor

@spachtos aj to a k tomu pride ucitelka, ktora pootvara okna, ked je von minus 20 a deti su spotene po hre.

@anonym_autor Nase dieta do 3 rokov kym nastupilo do skolky nikdy bezo mna nebolo ani minutu. Takze take vety odo mna a ani manzela nikdy nepocul. Je mi jedno ci mi veris. Pocut to musel len v skolke a pekne mi to zopakoval co pani ucitelky vraveli.

spachtos
Včera o 20:47
@anonym_1878a8

@anonym_autor Nase dieta do 3 rokov kym nastupilo do skolky nikdy bezo mna nebolo ani minutu. Takze take vety odo mna a ani manzela nikdy nepocul. Je mi jedno ci mi veris. Pocut to musel len v skolke a pekne mi to zopakoval co pani ucitelky vraveli.

@anonym_1878a8 zopakovať mohol, ale to mohlo byť vyslovené v inej situácii. Aj ja deťom poviem, že ustocka nerozprávajú, ale papaju, máme pravidlo, že vnútri nekricime...