Rozkazovanie dieťaťa v hre
Dobry den, stretli ste sa s tym, ze ked sa hrate s cca 3rocnym dietatom, tak vam pri hre hovori, co mate robit (pr co ma povedat vase zvieratko a pod.)? Ak to urobim po svojom, nie je s tym problem, ale rad by hru sam viedol kto ma co robit a hovorit.
Dieťa od začiatku, kedy je schopné hier s dospelými, musí byť vedené k tomu, že pravidlá treba dodržiavať, žiadne ústupky. Ak to odmieta, treba odmietnuť hru s ním. Ak si raz zvykne na ústupky, potom na nich trvá aj v staršom veku. Problém nastáva v škole a to nielen pri hrách s inými deťmi, stále chce aby bolo po jeho, neznesie prehru, hystericky vyvádza. To isté robí aj počas vyučovacích hodín. Ak nechce robiť to, čo ostatní, vrieska, rozhadzuje veci, domáha sa, aby sa robilo len to, čo ono chce.
@evkatk my mame doma dirigenta na hru, vsetko po jeho musi byt. Ked nie ofuci sa alebo scena ako z filmu, no v skolke uplny opak. Hra sa co chcu deti, nevie presadit svoju hru. Nerobi ziadne sceny. V skolje je to najposlusnejsie dieta.
Príliš veľa mu bolo povolené, neboli nastavené mantinely najneskôr od 1 roka. To už budú iba samé problémy, hlavne doma. Za to, čo sa mu inde nedarí presadiť, vybije zlosť doma. Takto sa pomaly stáva despotom, neskôr aj tyranom. Prejaví sa to v rannom veku tým, že ak sa od neho niečo požaduje, čo sa mu práve nepáči, tak sa urazí, odíde, aby toho dospelého ani nevidelo, postupne začne nenávidieť dospelých doma ak na neho kladú čo len najmenšiu požiadavku. Nemá problém odmietnuť, prípadne povedať nie. Vekom sa to zhorší a najhoršie to bude na prelome dospelosti. Mimo domu sa bude správať veľmi slušne, milo, ústretovo. No všetko sa v ňom iba hromadí a doma to zo seba dostane.

@anonym_a257f9 to aj robim a nema s tym problem, ked hru vediem ja alebo mu nevyhoviem.
@anonym_autor a obcas treba aj nevyhoviet...ked uz mame podelene role, tak uz hovorim, co ja chcem, ale to pisem o starsich detoch. U mensich je to trochu ine este, tam ako, aj sme hovorili, co chceli ( aj mne ako decku tomu bolo vyhovene).
Nam napr.mladsia, ked zacala visc vnimat, chcela premenovat lego panacikov, ktori uz mali svoje mena, tak to som zatrhla 😅. Alebo ako starsia, co nas so synom.rozculovalo, sa dohodli postavy v hre a ona to po par minutach chcela zmenit. Mala.na vyber, bud pokracujeme v povodnom alebo sa hra konci.