S akým kašľom môže dieťa do škôlky?
Ahojte, už som zúfalá.
Malej sa stále vracia kašeľ.
Suchý.
Niekedy býval na začiatku sopeľ a teraz už ani to nie.
Cez deň par krát kuc, ale ako ľahne na obede spanie alebo nočné, katastrofa.
Preliečený kadecim.
Ani tussiny nepomáhajú.
Inak úplne OK.
Smie do škôlky, či to učiteľky posúdia daný deň?
Lebo decko aktívny spokojne cule ale kašle.
Kam okrem kŕčenho rgt a alergo?
Podľa mňa ak máš vyjadrenie doktorky že to je chronický kašeľ a nie je to infekčné tak ti ju zoberú. Naša kašle už dva mesiace, týždeň bola doma, potom šla normálne do škôlky a nebol problém.
Zo ziadnym kaslom do skolky nema co dieta ist, ak bude pocas spania kaslat poobede ti povedia, ze si mas dieta nechat doma, stery boli zobrane? Preliecene antibiotikami? Dovod na kasel je vzdy daky
Naša mala tiež suchý kašeľ, CRP v poriadku, dostala Aerius, že to bude s najväčšou pravdepodobnosťou alergia, pomohlo. Občas pokašliava ale dali sme do škôlky papier od obvodnej dr., že má alergiu.
Moja dcera toto mala minuly rok, mesiac mala antibiotika az po 2tyzdnoch jej zaberali. Nakoniec vyter potvrdil nejakeho "koka" ale vyliecila sa.
Urcite nie do skolky lebo ostatne deti a rodicia sa urcite potesia.
A ešte jeden postreh ak sa v spánku ide ukaslat tak si neviem predstaviť ako taká nevyspatá môže normálne fungovať a niekoľko týždňov. Ak kašle katastrofálne len v ľahu tak alergia to nebude.
Môže to byť kľudne aj záležitosť kardio. Srdiečko v ľahu nepracuje ako má a to núti dieťa kašľať.
U nás to boli nakoniec tie pľúcne chlamýdie. Ale kaslala aj cez deň.
Treba odbery, ako baby pisali aj na chlamydie a mykoplazmy. Nas poslala pediatricka na plucne, tam hned spravili rtg, poslali na ORL, gastro (ci nema reflux) a urobili odbery na alergie. Chalanom robili aj na potravinove, aj inhalacne alergeny. Beru aerius a pol roka brali lieky na imunitu. Starsi sa z toho "vyliecil". Teda ked zakasle, tak je to des. Ale kasle uz malo, lebo nebyva casto chory. Mladsiemu sa rozvinula astma, takze dostal spreje. Mladsi este nechodi do skolky, ale starsi vzdy dostane na zaciatku roka papier, ze ma celorocnu alergiu a recidivujuci kasel a v skolke su s tym OK. Kym nemal papier, tak ho do skolky nepustili. Teraz ked zacne kaslat, tak ho necham chvilku doma a ked sa to nerozvinie do choroby (CRP, vytery OK), ide do skolky.
@janage myslis, ze za to moze aj srdce? Maly ma dost vysoky tep a nizku saturaciu v noci, chcela som s nim ist na kardio, ale podla pediatra je to este OK
Treba aby ju dr. poriadne vyšetrila, zobrala jej výter z hrdla a z nosa. Keď bude negatívne všetko a má len suchý kašeľ, nevidím dôvod prečo neísť do škôlky. Veľa ľudí má suchý kašeľ bez toho aby boli chorí a niečo prenášali. Môže kašľat zo suchého vzduchu, z prachu, z refluxu, z alergie na kadečo... Keď dá dr. papier, že je zdravá, šup s ňou do škôlky.
@silvinka82 tak mi to vysvetlila kardiologička. Išli sme na kontrolu a ja som volala, či nás vôbec vezmú lebo malú v ľahu dusí a nevie v kľude ležať (kvôli ekg)
Kontrola bola kvôli inému.
nasa mala tiez stale kaslala, tiez alergo, krcne a nakoniec sme skoncili na gastre a zistili jej reflux a to mala 5 rokov. Drazdila ju kyselina, co sa jej vracala z traviacej sustavy a preto kaslala a kaslala...mozno aj toto treba predebatovat s doktorkou...
Odbery na všetko "možné" a alergo vyšetrenie. Teraz kašleme vsetci u nas doma a chory nik nie je.. Predpokladam ze peľ...
Ak sa nic neukaze, papier od dr a do škôlky..
Aby som to upresnila, cez deň trošičku a v ľahu hodne.
Nie ze cez deň vooobec.
Dakujem za tipy z čoho by to mohlo byt
Vážne dajte vyšetriť gastro ezofageálny reflux. Je to pomerne časté. Hlavne menšie deti majú ešte nevyzretý zvierač a tak sa im vracia žalúdočný obsah, hlavne v ľahu alebo pri prudkých zmenách polôh, po prejedení, určitých potravinách. Býva z toho slušný dráždivý kašeľ.
iba ak dieťa stále kašle po chorobe a doktorka dá papier že už nie je infekčný alebo v prípade alergie a vtedy treba tiež papier od lekára...inak ti ho nevezmú ak kašle....prípadne ti zavolajú počas dňa že kašle a treba preń prísť...
Náš chodil do škôlky aj s kaslom, ale mali sme potvrdenú alergiu. A vedela som, kedy je to TEN kašeľ alebo je to niečo iné, a vtedy ostával doma
@ajka0207 bola na výteroch ? asi nie, takže ťažko bude neinfekčný ten kašeľ
Pripojím sa ,aj moja mala 2 týždne v kuse doma lebo sopeľ a kašeľ,4 dní v škôlke, a zase to isté do kola, antibiotiká ani kvapky do nosa vôbec nič nezaberá. Vytrey jej bolo robene minulý rok bolo všetko ôk.uz som z toho na nervy, keď začne kašľať úplne dusivy kašeľ
So žiadnym kašľom nesmie do MŠ. Moja dcera takto bola. Dýchanie ciste, dokonca crp v norme. Vysledok: mykoplazmy, nepočuty 2x prechodeny zápal pľúc. Záver : ťažká astma.
Nenechajte to tak, to dieťa z niečoho kašle.
Ty to beries tak, ze je zdrava a nenakazi dalsie deti. Ale ked ju tam posielas s blbou imunitou tak ti donesie dalsich 10 chorob k tomu nocnemu kaslu. Ak kasle v lahu tak sa jej moze spustat nadcha. Skus jej striekat morsku vodu do nosa a nech poriadne fuka.
@diamond007 Nie je pravda. Moze to byt alergia.
Autorka, odporucam alergo-imuno vysetrenie. Syn chory nikdy nebyval, po covide to iste co pises, vkuse sa to vracalo. Rozvinula sa mu alergia. Berie lieky na potlacenie alergie plus spreje do nose. Ci na alergiu sa da zistit aj z krvi (nepamatam si ukazovatel, ale 6 nasobne to mame preprocene) , potom uz detailnejsie u detskeho imunologa. My sme alergie nemali a zrazu des. Robili mu tiez vsetko ostatne, strettokoky, CRP, vsetko negativne

So žiadnym 🤪🤣