Separačná úzkosť alebo iný dôvod na plač?
Ahojte
Idem si k vám pre radu. Môj syn chodil od 3r. do jaslí a po pol roku šiel do škôlky. Adaptoval sa super, vždy sa tam tešil. Teraz je predškolák a problém začal byť tak mesiac aj niečo dozadu. Ráno šiel s plačom, postupne sa to ale stupňuje a dnes ho z muža učiteľka nešla strhnúť.. nerozumiem jeho správaniu, skúšali sme sa ho v kľude doma námatkovo vypytovať čo sa tam niečo zlé nestalo, aj vysvetľovať, že tam jednoducho musí chodiť aj sľubovať kadečo.. a nič.. jediné čo mi napadá negatívne - v októbri mali plavecký výcvik, on sa ale na plavárni chudák zľakol obrovského bazéna a celú lekciu preplakal trénerke na ruke a ešte ho vraj potom učiteľka zhúkala keď s ním šla na wc. Ďalšie dni tam už nešiel, nechali sme ho radšej chodiť do škôlky aby nemal traumu.. doma sa nám situácia nezmenila tak neviem z čoho to môže mať. Inak je to veselé dieťa.
Vedeli by ste mi prosím poradiť ako naňho prípadne dať mi nejaký iný pohľad na vec čo by som ešte mohla skúsiť aby sa to zlepšilo ?
Ďakujem 🙏
Tak aj deti možno skúšajú hranice .. aj moja dcera ma sem tam obdobie, keď nechce isť do skolky a plače a zas ani odtial nechce

@anonym_autor a začo ho konkrétne pani učitelka zhúkala? A ako ho zhúkala? Asi ako matka, keby som na to prišla, zhúkam ja ju.. je normálne, že dieťa sa bojí bazénu vellej vody ...