Škôlkari od sempembra 2016
kočky ja budem mat doma školkara od pondelku no mam zvlaštne pocity z toho. Som zvedava velmi ako to bude zvladat hlavne chcem zachovat klud ,lebo dietatko vyciti. Synček je psychicky pripraveny no len realita aka bude to nevieme 🙂A momentalne ma obdobie "mama". ste tu mamičky ktore maju rovnake pocity ? možme si pisat aj ako to bude prebiehat od pondelku.
@katka708 moja mamina to iste ale o to dnes neslo :/ u nas asi vsetci zo zaciatku budu na obed odchadzat kym sa otukaju aj ucitelky to hovorili. Ale mamina sa dnes chovala akoby moja malá mala pol roka, nela mi zacala potom revat ze ona chce ist za babkou a podobne. Ked sme spolu je velka skolkarka ale ked zbada moju maminu uz moze vsetko a ked ja nieco poviem moja mamina urobi presny opak... My sme dnes do skolky nesli ale bola omsa aj pre skolu takze tam mamina bola lebo brat ide do prvej. Ja teraz vypisujem splnomocnenie na vyzdvihnutie zo skolky a som normalne na pochybach ci tam maminu zapisat... :(
@katka708 sa spýtaj svokry, či aj jej robila toto jej svokra. o ona mala deti do 20 rokov doma pri sebe ?
@nikelca viem si to živo predstaviť . syn nadšený banke vysvetľuje ze sa tam bude hrať a bude cikat na malinký zachodik a ona ho obijme s ľútosti vymeniť hlasom -ty môj chudáčik musíš tam ísť...... Grrrr co si to dieťa má o tom myslieť? Ja sa s ním vytešujem a ona ho lutuje. Ja to splnomocnenie dám až o 1-2tyzdne asi 😀
@rebeka7501 áno, jej deti do škôlky nechodili. bola doma s chorou mladšou dcérou tak aj môj manžel zostal doma. až do predškolskej ho pár krát dávala a to sa jej omotal vraj okolo nohy a vrieskal o život. tak plakávala že ho tam chudáčika musí doobeda nechať. ale na obed bežala pre neho..... takže u nej pochopenie v tomto smere nenájdem 🙂 A kedže je aj teraz doma, tak by bola najradšej keby je malý u nej miesto škôlky. Ale to by nemalo význam. on potrebuje deti a nie dospelých okolo seba....
@katka708 my sme si spievali o skolke pesnicku ako tam bude spinkat a ako potom po nu pridem... Potom prisla mamina a hovori jej-predomnou: mama by ta tam aj spat nehala ja si po teba pridem... To bolo pred 3 mesiacmi doteraz to mam pred ocami a presne toho sa bojim... Ju ale uz ucitelky poznaju bojim sa ze ked po nu pride proste ju daju aj bez splnomocnenia... Rovnako som hovorila ze ju budem.nosit a mamina ze na co ona ju tam zobere. Plked bude brata niest do skoly. Hovorim no iste bola som 4 roky jeho neskorych prichodov svedkom ja si ju pekne odnesem a ten jeden den co tam bude uz od siedmej vydrzi...
Ahojteee tak mi rano tiez bez placu maly si aj teplaky rychlo obliekal naopak 😀no po hodinke sme mali dojst ze aby si zvykal postupne.to som nevedela tak teda som dosla po 9h on nateseny pri dverach.akurat sli na desiatu no uvidel ma pozdravil a siel do jedalne odkial ho ucitelka zavolala ...vraj bol dobry tak ja teda tak moze ostat no vraj nie ze zajtra skusime do 10h aj s desiatou.no a potom zacal plakat asi mu doslo luto ze ide prec a vonku chudacik s placom ze oni mi nedali ani papat 😊...Bola to asi moja chyba no nik mi nedal vediet ze bude chodit nazaciatok takto po hodinke a ja som mu doma vysvetlovala ze sa tam pohra napapa a pospunka si a maminka dojde prenho...no zvladli sme to aj s druhym syncekom na rukach no cela som bola spotena nejako viac v strese nez maly 😀tak pekny den vam peajem a snad zajtra budu deticky tiez v pohode a nebudu plakat 😉
Ahojte maminky, tak u nas to dnes bolo dobre.
Vo stvrtok sme mali adaptacny den, to tam dcerka bola asi hodinku s nami a hodinku bez nas v malej skupinke deti ( asi 8). Dnes uz tam boli vsetci a skolka a druzina funguju normalne do 18.30h, ale s manzelom sme sa dohodli, ze po nu tento tyzden budeme chodit na obed domov. Potom od buduceho tyzdna zostane aj na popoludnajsi spanok a olovrant.
Vo stvrtok som mala slzy na krajicku aj ja, pre nas mamicky je skolka tiez riadna zmena, a to moja ani nebola so mnou doma do 3 rokov, takze 1.separaciu od rodicov uz mame za sebou, len toto je trosku o inom. Predsa jedna ucitelka a jedna vychovavatelka na 27 deti, iny rezim, ine pravidla.
Nezavidim ti veru. Babka zjavne nepochopila, ze skolka nie je urpenie. Skolka je super, mne tam vadi iba jedna vec, a to velky pocet deti v triede.
Posli ju ku nam, ja jej to raz-dva vysvetlim a ukazem v destskej ilustrovanej knizke, ak nechape.
@trdelnik234 keď si malý zvykne a bude sa mu tam páčiť, tak rýchlo pochopí aj ona. ale keď bude malý plakávať, čaká ma peklo na zemi. 😀
@katka708 Ahoj. U nás boli svokrovci zásadne proti tomu, aby išla dcéra do škôlky (môj muž chodil tri týždne za život, potom ho zobrali). Keby si videla, ako sa tvárili, čo rozprávali a aký tón hlasu mali, tak umreš :D Nina sa adaptovala veľmi zle a trvalo to dva roky! Ráno bola v strese, ale v škôlke mala kamarátov a bola v pohode, tak som to nechala tak. Dnes chodí do škôlky vyslovene rada, je zdravo sebavedomá, má kopu kamarátov a oveľa viac vedomostí a zručností ako by jej dali starí rodičia doma. Babka po tých rokoch povedala, že je veľmi šťastná, že nakoniec do tej škôlky chodí. Sama uznala, že pre dieťa je to nenahraditeľná skúsenosť.
Dievcata, tak jak neviem. Myslela som, ze skusime najprv len dopoludnie cely tento tyzden a az od buduceho tyzdna na cely den a dnes ked bol manzel pre dcerku, tak mi vravel, ze sice bola rada, ze ho vidi, ale ze nechapala, preco jej kamoska Zoe tam zostava a ona nie ( v triede s nou jej dievcatko, s ktorou bola rok u pestunky,takze to v adaptacii velmi pomaha). Skusim sa s nou vecer porozpravat a prezisitit, ci ju tam nechat zajtra spat alebo nie. Skolka nas v tomto nijako neobmedzuje, moze tam byt az do vecera alebo ju mozem vybrat pred alebo po obede.
No, u nas bolo veru placu...hodinu po mojom odchode plakal a cakal pri dverach na mna. Na obed za nic nezjedol, povedal ze on bude papat doma s mamou. O 15:00 idem pre neho tak som zvedava ci spal...
Tak daj potom vediet, ze ako ste dopadli. Davas ho od zaciatku na cely den?
milé maminky "špuntov" - škôlkarov, prešla som si tým aj ja. Dcéra chodila do jaslí, neboli žiadne problémy......keď mala necelé dva roky prijali ju do MŠ, myslela som si, že to bude ako jasle, ale plakala asi 2 dni. Neskôr mi hovorila, že chodím pre ňu skoro (16.00 h).
Mamina robila v MŠ a vravela, že mnoho detí plače iba pred rodičmi, akonáhle sa zavrú dvere plač prestane. Je to určité vydieranie zo strany detí, deti nie sú sprosté, vyjde im to raz, vyjde im to druhý raz....rodičia ich nechajú doma.
K jedeniu a spaniu ? Určitý druh davovej psychózy : jedia všetci, jem aj ja, spia všetci, spím aj ja. Moja dcéra nespávala ani v jasliach ani doma, to isté aj ja a všetci to prežili. Doma cez víkendy nejedávala, tak som si hovorila, že za dva víkendové dni od hladu neumrie, hlavne, že je v škôlke.
Mnoho mamičiek je precitlivených na svoje deti, najradšej by ich držali doma ako kvočky a neuvedomujú si, že ubližujú najmä deťom.
Deti potrebuje vrstovníkov a najmä život v kolektíve i keď sa objaví nejaká tá slzička. Prešli sme si tým všetci.
A pre mamičky, ktoré si myslia, že som necitlivá matka : skúste žiť nejaký čas na na detskej onkológii, potom zistíte o čom život je.
@ankat dobre ešte pochopim tie prve dni ale cely tyžden do 10 podla mna je to malo a deti nejak čas nevnimaju ,skor je to vymysel učitelliek a snažia sa tym presedčit rodičov že to je pre nich dobre.Ja som prveho davala na 2 hodiny len prvy den potom na 4 a na treti den už spal.A teda mne to až tak neprekaža ,nepracujem zatial ,ale čo tak rodičia čo tu školku aj naozaj potrebuju.
@babulka82 ahoj moje tiez isli do skolky prvy krat a to jedna ma 4 a druha 2,kedze pracujem nic ine mi neostava.ale asi to prezivam viac ako oni 🙂 Aj tak sa bojim ze ako to prebieha celý den,co robia , oj :(
@trdelnik234 Ucitelka vravela ze spal a poobede aj jedol...teraz je troska umrncani...napapal sa, vykakal sa.... uvidime co zajtra. V skolke sa rozlucil s tym ze zajtra pride, tak som zvedava ale uz mi povedal ze bude plakat aj zajtra.🙂)
No co uz s nim..tak si troska poplace..musisi chlapec zvyknut, potrebuje kolektiv lebo doma sa sam nudi.
@daakotaa
No vidis, akeho mas sikovneho synceka. A nasiel si tam nejakeho kamarata?
@trdelnik234 tvrdi ze si nenasiel, ale dost je tam deti ktore sme stretavali na ihrisku ci v centre takze neboli mu az take nezname. Len maly je zo zaciatku taky pozorovatel ked sa otuka tak si myslim ze nebude mat problem.No ved uvidime...
Len lutujem tie ucitelky, Ja by som to robit nemohla.
@trdelnik234 ano, ide na cely den. U nas nie je moznost davat do 12:00.
baby ako decka dnes? Naš hovoril rano že už do školky nejde ,chvalabohu neplakal iba to stale opakoval po ceste že on nejde a nechce ist . Ale išiel ,prezul sa a išiel do triedy ,uvidime čo bude hovorit ked pridem . 😉
Ahoj 🙂 za to moje dneska velmi plakali :( ,ako tazko sa mi odchadzalo :( ,a to este ked mi povedala strasia ,ze je tam jedna prisna ucitelka ,ktora na nich krici,no ako ju zbadala zacala plakat,nie je to jej triedna ale triedy sa obcas spajaju.Ale ucitelky ich chvalia vraj su zlate ,papaju,spinkaju,mala sa pekne vola cikat,dokonca upratuje .. dufam ,ze to prejde,a budu chodit do skolky rade 🙂
My zatiaľ aj druhý deň s úsmevom 😉 no uvidíme ako ďalej, papá, ale nespí, ale inak, že je dobrá 😉
@rebeka7501 dakujem, toto som potrebovala pocut. Velmi tazko zvladam plac a zufalstvo svojej dcerky. Zo skolky idem s placom aj ja. A asi naozaj potrebujem, aby mi niekto povedal, ze sa mam ''uvedomit'' 🙂
Náš dnes v pohode, rýchlo rýchlo papučky a už ho nebolo. Ledva som si pusu vypýtala. Ale včera bolo na ňom vidieť že málo spal. Doma spáva 2-3h poobede a tam ledva hodinu kým sa utíšili. a tak bol už od 19 umrnčaný ale spať nechcel ani zasvet. Zaspal klasicky o 21. Ráno som ho nevedela o 7 zobudiť čo inokedy je už po 6 hore. Snáď sa to časom zmení a bude chodiť večer skôr.
Uprimne vam, maminky neplacucich deti, zavidim. U nas je to katastrofa, teda pre mna asi vacsia ako pre dcerku. Neviem ako sa mam dat sama do poriadku. Mali ste niektora nieco podobne? Ako ste to zvladli?

@nikelca fúha, to neznie dobre. Mne zas svokra píli uši nech ho tam nenechám spať, nech určite idem po neho. on je ešte maličký, chudáčik a pod..... vôbec mi to nepridáva na pohode. som na trňoch kedy mi zavolá a zas mi to pripomenie. Ona je schopná tam pre neho aj ísť.