Škôlkari od sempembra 2016
kočky ja budem mat doma školkara od pondelku no mam zvlaštne pocity z toho. Som zvedava velmi ako to bude zvladat hlavne chcem zachovat klud ,lebo dietatko vyciti. Synček je psychicky pripraveny no len realita aka bude to nevieme 🙂A momentalne ma obdobie "mama". ste tu mamičky ktore maju rovnake pocity ? možme si pisat aj ako to bude prebiehat od pondelku.
Aj Ja mám škôlkára od pondelka... A teraz neviem či sa teším viac ja či malý. Jednoducho ten moj krpec potrebuje už zmenu a hlavne kolektív.
Ahojte.My mame doma od pondelka skolkarku.Sice bola v skolke uz minuly rok par mesiacov,ale museli sme prerusit lebo bola casto chora a nakoniec nam diagnostikovali atstmu.
Uz sa neviem dockat pondelka 😉 potrebuje kolektiv a hlavne rezim...doma uz nechce ani spat cez obed a len vymysla somarinky.
ja som strašne zvedavá aké dojmy tu budeme písať budúci týždeň. Môj syn je tuším viac pripravený ako ja. Ale tešíme sa obaja. Vlani som zvažovala jasle a nástup do práce ale nezdalo sa mi že by sme to obaja zvládli, no teraz je už veľký chlap a kolektív vyslovene vyžaduje. Už sa so mnou nudí a chce len iné deti... Snáď sa mu v škôlke bude páčiť.
Do mňa polka rodiny hučí aby som ho na obed brávala domov spať (som doma ešte minimálne do Vianoc) ale ja sa bojím, že potom by ten spánok horšie zvládal ak by som ho tam neskôr nechala na celý deň. Však mám pravdu, či?
@katka708 To sú hovadiny čo ti radia - aj keď jasné každé dieťa je iné. Moja skúsenosť - syn chodil aj do jaslí - od 2,5 roka - prvý týždeň mal "adaptačný" - ale už na 3.deň tam aj spal - a len pusa a mama čau.... 😀 V škôlke bol od začiatku celý deň - nemali sme ani priestor a ani čas na to aby sme si v tom čase mohli dovoliť niečo také ako najskôr len doobeda a podobne a nič sa mu nestalo a všetci sme boli spokojní. Aj keď samozrejme, že sa niekedy stalo - ja tam nejdem, nechcem ísť a podobne....Myslím, že skôr mamičky-rodičia z toho robia väčšiu "vedu" ako to je a tie deti to potom tiež ovplyvňuje. 😉
Aj my mame od pondelka škôlkárku. Ona sa teší ako sa bude s deťmi hrať, papať, spinkať...Tak uvidime či jej to vydrží. Ja si asi doma poplačem viac ako ona..Kedže čakáme druhé a teraz ma čokoľvek rozľútosti.
@evittam no veď ja si to tiež myslím. zatiaľ sme obaja nadšený že spozná nových kamarátov a bude môcť objaviť kopu nových hračiek. Ale svokra to asi horšie znáša ako pri svojom synovi a občas mám pocit že sa ani baviť so mnou nebude ak ho tam nechám spať. Vraj si ho mám ešte čo najviac užiť doma. No ja v tom nevidím rozdiel či bude spať doma 2h alebo v škôlke 1,5h, tak či tak s ním vtedy nebudem 😀
@katka708 mas pravdu. Neurob to. ak si zvykne od zaciatku,budes to mat super. Ja som urobila tak ze isli naobed domov,a k spanku v skolke som ich uz nedostala. Tak revali,ze oni idu naobed domov,ze mi volali zo skolky aby som pre nich dosla. Opakovalo sa to viackrat,tak som sa na to vylozene vykaslala
@katka708 ja som urcite za "cely den" 😊
Skor si zvykne.Potom by len vymyslal ze chce ist za obedom domov.Videla som min.roku ako to bolo u nas v triede.Ja som nechala hned cely den
Moj nazor
@15katka11 som na tom uplne tak isto...niekedy ma len nieco napadne a uz mi slzy tecu potokom 😃😃😃
Pri prvom tehu sa mi to nestavalo 😱
Ahojte, aj u nás sa nastupuje - obaja od pondelka, už ani zaspať nemôžu večer ako sa tešia, škrtáme spolu zvyšné dni 🙂. Mladší ešte nemá 3 ale je to taký (radio)aktívny element 😀 doma ho už nič neudrží. Tak uvidíme, vyskúšame. Myslím, že ja to budem znášať horšie ako chalani, pretože práca žiadna, takže mi budú doma chýbať, ale hlavne, aby sa im páčilo 🙂
Ja mam od pondelka tiez skolkara,starsi uz pojde teraz do pripravky a mladsi (Filipko) ma 2r4m...je aprilovy tak som rozmyslala ci ho dat ci nie...rozhodla som sa ze teda pojde,budem doma chodit na brigady a uvidim ako sa zachova jeho imunita ci nebude viac doma ako v skolke.Starsi (Risko) pil roka chodil s placom,to som bola vtedy s mladsim doma,tak si myslim ze preto.uvidim ako sa zachova Filip,lebo on je taka moja "cicka". Ked sme nosili Riska do skolky tak sa chcel ist hrat,no uvidime co to bude ked tam neostanem s nim ja.ked je v novom prostredi je nalepeny na mne 10 min.kym sa aklimatizuje...tesim sa na pondelok a zaroven sa toho bojim :(
Aj ja budem mat od pondelka skolkara ( starsi je uz skolak) a celkom ma chyta stres. Maly mi totiz uz cca 3 mesiace nespava. Viem, ze v skolke to samozrejme vyzaduju, ak nie spat, tak aspon ticho lezat. Lenze doma ked ho ulozim, tak aj ked nezaspi, samozrejme, ze nie je ticho, ale si spieva alebo vykrikuje pripadne pobehuje. Bojim sa, aby ho v skolke nezacali za to pripadne trestat. Poradte, maminky, co mam robit aby cez obed spal? Nevstava neskoro a cely den sa hybe, takze v tom problem nebude.
milé maminky, chcem vás povzbudiť, nebojte sa , vaše deťúrence to všetko zvládnu, potrebujú len čas, učím v materskej škole 14 rokov, tento rok ma bude čakať najmladšia veková kategória, teším sa na ne , aj keď september je náročný 🙂 všetko prekonáme, plač, odmietanie jedla, "nehody do nohavíc" , len to chce čas a zachovať rozvahu 🙂 držím vám palce 🙂
Ahojte,aj my máme od pondelka škôlkárku.Dcérka ešte nemá 3r.až v decembri,ale je veľmi šikovná.Ja mám z toho tiež paniku,lebo spinkať len s maminkou a čo sa jedenia týka tak to je horor.Ona je veľmi slabý jedák.Dúfam že tam nebude celý deň hladná a keď uvidí jesť ostatné deti tak snáď ochutná..Pri staršej som nemala takýto stres 🙂 ..ale určite si porevem 🙂 ..tak snáď nám to všetkým dobre dopadne 🙂
Dievčatá, včera som išla s chlapcami okolo kvetinárstva, tak som im ukazovala kvietky, aby vybrali pani učiteľkám a starší mi zahlásil, že on nechce, on upečie sušienky 😀 SÁM 😀 mladší samozrejme tiež "kesiky", nemusím nikam po kvety utekať, kuchyňu ako po výbuchu už nejak prežijem. Dúfam, že pani učiteľky sa potešia aj domácej výrobe mojich borcov 😀
😉 😉 😉 Tak dievčatá DRŽME SA a hlavne naše deti 🙂 Pondelok sa blíži pomaly ale isto...
maminy aj kupujete kvetinu ktoru da vase drobca ucitelke
Ahojtee aj ja mam doma od pondelka skolkarku. Deticky lubi,na mna je naviazana dost,ale ked vidi deti,tak ma niekedy aj prec posiela :D jedacka je tiez slaba,ale spolieham sa na to,ked bude vidiet ostatne deti jest,bude aj ona. Ja som doma do konca roka urcite,nechcem niekde nastupit hned do prace,lebo keby bola chora,nema mi ju kto postrazit,tak uvidim ako to bude zvladat,zatial budem pomahat muzovi s podnikanim. A k tomu spanku,ja som ju povodne tiez planovala na zaciatok len doobeda zeby uz tam aj obedovala a potom domov ale ked pisete ze je lepsie na cely hned...ved uvidime...som veeelmi nedockava uz 🙂
Ozaj a kvetiny...ja urcite chcem len neviem kolko uciteliek tam je prvy den zvycajne 🙂 tak skusenejsie maminky poradte prosim 🙂
Prosím a aké kvety sa nosia učiteľkám?
ženy chcem sa opýtať....
náš Kubko nastupuje v pondelok do škôlky (Košice) ...a riaditeľka na rodičku spomínala niečo také, že ak dieťa nemá 3 roky je možné si požiadať o refundáciu poplatkov spojených s návštevou MŠ.
Počuli ste už o tom?
@lenulikus Ak ešte nemá 3 roky tak poberáš RP, ten môžeš zrušiť a požiadať o príspevok na starostlivosť o dieťa, ktorý je max.do výšky 280Eur - ale pozor budú ti preplácať len reálne náklady t.j. ak je to štátna škôlka tak pochybujem, že budeš platiť viac ako je RP, tak sa ti to vlastne neoplatí. Nemôžeš poberať aj RP a aj ten príspevok - len jedno z toho. 😉
Aj v skolke sa kupuju kvetiny?mna to ani nenapadlo
@alenka7777 áno kupujú. V prvej triede som kupovala pre deti 3 kytice, lebo tam mali 3 učiteľky 🙂

@babulka82 Ahoooj! Tak presne to mám ja doma 🙂 Škôlkára,ktorý sa odo mňa nechce pohnúť. Neviem sa už dočkať pondelku,nakoľko tie prvé chvíle chcem už mať za sebou. Môj sa veľmi teší a už sa tam pýta,aj mu hovorím,že ja pôjdem preč a on tam ostane súhlasí -no neviem reality sa obávam 😉
Inak brata som vodila do škôlky. Ten plakával na celú dedinu a úprimne ja s ním,celý čas som doma sedela pri telefóne a čakala kým zavolajú,že stále plače,trvalo týždeň a bol ok! Tešil sa na škôlku. Dcérke to trvalo mesiac ale pri nej som to lepšie zase znášala ja,dala som ju učiteľke a bežala preč.
Tak musíme veriť tým naším chlapom,že to zvládnu. A hlavne že to zvládneme my 😉 Držím palce!!!!