icon

Škôlky pre deti s plienkami a problémami s rečou

lukasko12
7. aug 2020

Prosim vas potrebovala by som pomoct potrebujem nejaku skolu kde beru deticky aj s plienkamy toho mojho nemozem odnaucit od plienok a este nevieme rozpravat mame problem z recou velmi vam dakujem

veronikaszabova
7. aug 2020

@lukasko12 treba udat mesto

metoma73
7. aug 2020

no ak nerozprava a je plienkovany tak su špecialne materske skoly pre taketo deticky,ale neviem ci uz nie je neskoro v auguste vybavovat...mala by vam to povedat vasa detska lekarka alebo psycholog...moj syn chodil do šmš v prešove,ale vybavovali sme to uz v maji..

kacena4
7. aug 2020

nepises ani vek, ani lokalitu ani ci "len nerozprava" alebo aj mate nejaku diagnozu 🙂 ale teda do sukromnej vas mozno vezmu 😉 nie sme jasnovidci

mondolina
7. aug 2020

Ani môj nerozprával keď začal chodiť do škôlky.

sara07
7. aug 2020

pokial nerozprava nie je to dôvod na nevzatie do škôky, plienky ako kde, niekde odučili až v škôlke a nie raz v prvom ročníku su pocikané veci na skrinkach , žiadna veda stane s a

mogaa
7. aug 2020

@lukasko12 záleží od veku dieťaťa.... súkromné ti ho vezmú aj keď je plienovaný aj keď nerozpráva....samozrejme ak nejde o 5ročné dieťa - tam už treba hladať špeciálnu škôlku....ale ak má 3roky - tak skoro každá súkromná berie aj plienkované aj aj dieťa nerozpráva

larisalarisa
7. aug 2020

Môj mal plienku, nerozprával a aj tak ho vzali ako 3 ročného do škôlky. Dnes plienky nemá a hovorí.

lukasko12
autor
7. aug 2020

Prosim vas a kde najdem taku specialnu skolku

lukasko12
autor
7. aug 2020

@mogaa moj ma 5 rokou ale uz je asi neskoro ho niekde davat teraz v auguste no na buduci rok bude mat uz 6 tak neviem prosim vas poradte mi

makova333
7. aug 2020

@lukasko12 aku ma dieta diagnozu? Podla toho treba hľadať ŠMŠ.

seahorse27
8. aug 2020

@lukasko12 Vhodnu MS pre syna by mal odporucit odbornik, ktoreho so synom navstevujete (logoped, psycholog?)...zalezi od diagnozy, ale asi by bola vhodna specialna MS. Tiez si myslim, ze riesit to v auguste je uz dost neskoro...

lukasko12
autor
8. aug 2020

@makova333 diagnoza je retardacia reci

makova333
8. aug 2020

@lukasko12 diagnoza retardacia reci neexistuje. Ale kedze to tu riesis uz dlhsie, asi vies...

seahorse27
8. aug 2020

@lukasko12 myslis oneskoreny vyvin reci? To sa dava do 3 rokov, potom je to uz naruseny vyvin reci...Ma problem iba s recou alebo aj s niecim inym (okrem tych plienok)?

beatrix85
Autor odpoveď zmazal
lukasko12
autor
8. aug 2020

Preco ma zakazdym len vysmejete baby nechapem vas ja sa tu idem slusne povypytovat a poradit a z vasej strany len vysmech tak ako mi to napisala psychiatricka tak to tu pisem

lukasko12
autor
8. aug 2020

@seahorse27 a co by som s tym mala spravit nie iba rec vsetko chape a rozumie

zuzuliennka1
9. aug 2020

@lukasko12 pises ze ma 5 rokov?? skolka je od 3, co ste robili posledne dva roky? kde bol doteraz, ked nie v skolke?
a pises ze buduci rok 6 - ved take deti idu uz do skoly, tak aka skolka??

loginexistuje
9. aug 2020

@lukasko12 dost neskoro riesis treba sa spytat psychiatricky ona ti poradi na tieto skolky su poradovniky a nie je lahke tam sa dostat
drzim peste

loginexistuje
9. aug 2020

do skolky potrebujes aj tak nalez od vasej psychiatricky a uved mesto skor sa ti da poradit potom

seahorse27
9. aug 2020

@lukasko12 kvoli comu chodite ku psychiatricke? Pytam sa preto, lebo moj syn ma naruseny vyvin reci a k ziadnemu psychiatrovi s nim nechodime, ani nas tam nikto nikdy neposlal, lebo to nepotrebuje. Moj chodi do skolky od 3 rokov, do beznej...tak ale on uz rozprava a nema plienky, tak preto usudzujem, ze u vas bude asi aj iny problem. Urcite sa ti nechcem vysmievat...

veronikaszabova
9. aug 2020

@lukasko12 ja nevidim, zeby ta tu niekto vysmial.
Ved treba napisat mesto, kde hladas - ak si napr. z Kosic, zbytocne ti budu pisat mamicky z BA.

Tiez si myslim, ze ste mali hladat skolku skorej, nie v hodine dvanastej.

puklica13
9. aug 2020

@veronikaszabova to uz je 12:10

makova333
9. aug 2020

@seahorse27 predpokladam, ze dietatko ma mentalnu retardaciu (mozno samotnu mozno v kombinaciu s PAS alebo inou dg.), nie retardaciu reci (taka dg. totiz neexistuje a ziadny psychiater ju nemohol naisat). Preto je podla mojho nazoru dietatko plienkovane. Velmi tazko sa radi, ked mamicka nenapise poriadnu dg., mesto atd.

lukasko12
autor
10. aug 2020
amanta5
10. aug 2020

Nemyslím, že by sa ti tu chceli vysmievať. Len ono sa ťažko radí, keď nevieme aký je problém, aká je dg. Aj špeciálne škôlky sú rôzne, podľa druhu dg.
To že má dieťatko nejakú dg (možno aj mentálnu retardáciu), predsa nieje žiadna hanba. Moja dcérka má autizmus, tak som hľadala škôlky zamerané priamo pre deti s autizmom.
Skús pozrieť do papierov od psychiatričky a napíš nám ešte raz dg, alebo aspoň číslo dg, ktorú určité nájdeš napísanú v správe od lekára.
Centrum včasnej intervencie nenavštevujete? Tam by mohli mať vcelku prehľad o škôlkach v tvojom meste/kraji. 🙂

lukasko12
autor
10. aug 2020

@amanta5 o pozrem a napisem