icon

Strava v škôlke: Ako pridať čerstvé ovocie a zeleninu?

pauli222
5. apr 2026

Pozerala som si jedálniček a okrem častých alergénov, kedy by som malému nosila na ten deň obed mi dosť vadí, ze v jedálničku nie je ovocie a zelenina čerstvá.. Netreba mi písať o rozpočte na obed, to chápem a ani o tom, ze to väčšina deti neje.. Môj syn však ovocia a zeleniny zje veľa, je možné mu do škôlky takto pribaliť k jedlu ráno prípravné ovocie/zeleninu?

Strana
z3
anonym_9daf35
9. apr 2026

@pauli222 čo tak sa opýtať priamo vo vašej škôlke? Tam ti budú asi lepšie vedieť povedať ako ženy na MK. Ale už teda keď sa pýtaš, tak ok. S veľkou pravdepodobnosťou mu nosiť do škôlky nebudeš môcť, budeš si to musieť riešiť po vlastne osi - ovocie či zeleninu k raňajkám, po škôlke, k večeri. Cez víkendy kľudne aj nonstop. Nevidím problém.

lienka.7
9. apr 2026

Toto sú ale ze tak zbytocne témy ze az. Keď sa ti niečo nepáči, hľadaj skolku kde ti vyhovujú alebo mu to jednoducho dávaj doma viac zeleniny a ovocia. Ako to robíme aj my ostatne. Ani mne v praci nebudú variť podla mojich predstav. Toto je fakt chore, niektoré sa tu už uvedomte a nepresadzujte si stále stoj co svoj svoje fantasmagorie.

anonym_bb2c2d
9. apr 2026
@anonym_e8edc5

@pauli222 u nás v škôlke sú celoročne zavedené ovocné týždne- je rozpis, kedy ktoré dve deti donesú najneskôr v utorok do škôlky zeleninu alebo ovocie na celý týždeň pre celú triedu- to im rozdelia podľa množstva na každý deň medzi všetky deti. Každý rok si to na začiatku školského roka odhlasujú rodičia, je to síce práca navyše pre pani kuchárku a pani učiteľky,ale žiadna s tým doteraz nemala problém. Jedná sa o štátnu škôlku. Netvrdím, že jablko alebo hruška doobeda tú stravu nejako extra ovplyvní,ale lepšie ako nič. My napríklad chodíme dosť neskoro domov, deti chodia pomerne skoro spať, ovocie dávame aj po príchode zo škôlky, ale zase ho nemôžu zjesť neviem ako veľa, lebo by už nechceli večeru, cez pracovné dni sa to snažíme kompenzovať práve tými raňajkami a večerami. Ešte podotýkam, že bežne mávajú k obedu v škôlke zeleninový alebo ovocný šalát plus ovocie k desiatej alebo olovrantu, na desiatu nejakú zeleninovú nátierku a samozrejme často býva zelenina aj v polievke na obed.

@anonym_e8edc5 nevidím dôvod nosiť ovocie do skolky, keď ho potom doma dietatu dám ja sama. A podla toho co ma moje dieta rado.

taksomtu
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3