icon

Tipy na narodeninové darčeky do škôlky

24. sep 2025

Čo ste doniesli deťom do škôlky na narodeniny/meniny dieťaťa? Za sladkosti moc nie som. Prvý krát bude oslavovať narodeniny a to 2 dni po nástupe do škôlky, takže neviem čo zvyknú dávať ostatné deti.

katulienkax
24. sep 2025

problem je ze matky sa zacnu predbiehat, ktora kupi lepsiu, vacsiu lopticku, vycackanejsi zapisnik alebo inac vycackane ceruzky. A skonci to ohovarackami typu, ta davam taketo krasne ceruzky a ty len take lacne ceruzky.
A ine zacnu ohovarat , ze on dal len jeden cukrik. Hrozna doba tot, hrozni ludia toto

domka222
24. sep 2025

Nám pani učiteľky povedali,že deti majú najväčšiu radosť, keď sa môžu o niečo podeliť a spraviť si menšiu oslavu. Podeliť o napríklad tie veľké mäkké piškóty z lidla,ovocie. Topka pre deti v lete bol melón napríklad

nyphadora
24. sep 2025
@katulienkax

problem je ze matky sa zacnu predbiehat, ktora kupi lepsiu, vacsiu lopticku, vycackanejsi zapisnik alebo inac vycackane ceruzky. A skonci to ohovarackami typu, ta davam taketo krasne ceruzky a ty len take lacne ceruzky.
A ine zacnu ohovarat , ze on dal len jeden cukrik. Hrozna doba tot, hrozni ludia toto

@katulienkax stvrty rok chodi dcera do skolky a este sa mi nestalo aby sa riesili darceky alebo ohovaracky medzi matkami, ozaj nie. Pre kazdeho je dolezita radost deti, ktoru maju z akejkolvek blbosticky.

jaja1979
24. sep 2025

@anonym_autor u nás bolo dohodnuté, že sa donesie ovocie, ktoré sa nnakraja v rámci desiaty. Ak máš ale pocit, že treba niečo kúpiť, tak aj ovocné kapsicky sú fajn. Deti si ich môžu zobrať domov a zároveň je to hygienické a väčšina detí to zje.

autor
24. sep 2025
@balerina2025

@anonym_autor ja ti poradim co NEKUPIT. cukriky. upec dake muffins alebo dake ovocko je fajn. ale ziadne cukriky ci zuvacky, aj take sme mali. niekto napr daval bublifuk a nalepky.

@balerina2025 máme zakázané nosiť ovocie z vlastnej záhrady alebo čokoľvek čo je na konzumáciu a nie je z obchodu

lasona
24. sep 2025

Ja tiez rozmýšľam nad tym, a nie som ochotná kupovať hlúposti za neviem koľko eur. Väčšinou to aj tak skončí v kosi. Minule si malý našiel brumik a jeden cukrík v skrinke. Ja možno kúpiť každému kapsičku, alebo dačo v dm ...co sa dá zjest...ja by som ani nič nekupovala, ale nosia to mamy, tak nejdem to rušiť, prispôsobím sa.

ktobytobolpovedal
24. sep 2025

Ja som kupila naposledy toto. Tiez som radcej za veci, co sa daju skonzumovat. Lebo oci sice neprevraciam nad serepetickami, ale vacsinou u nas koncia po case v kosi 🤷‍♀️
A je mi to luto mnohokrat. Ale donekoncna sa to neda skladovat

flatwhite
24. sep 2025

Ja by som tiez osobne isla do niecoho co sa sa zjest, ked uz nejaka zdravsia alternativa tak fajn su take tie ovocne koze/slimaky. BEAR fruit rolls sa volaju alebo ako. Ale ked aj donesies uplne nejaku klasiku malu cokoladku svet sa podla mna nezruti, zas netvarme sa ze tie nase deti obcas “nezhresia” a nedaju si sladku klasiku 😀 ale nebudem klamat, som rada ze tuto dilemu co doniest na narodky nebudem musiet nikdy riesit kedze mam prazdninove dieta😀.

hipuska
24. sep 2025

U nás je sladké zakázané. Kvôli rôznym intoleranciam. Všetci nosia veci z temu, action tedi. Také tie somarinky. Bublifuky, nálepky, niekto vytlačené obrázky, pečiatky...

dusankomoj
24. sep 2025

U nás sa nosia sladkosti.Ja som deťom napríklad háčkovala maličké prívesky( pár som si všimla aj maminám na kľúčoch 🤣),lebo niektoré deti rozdavali napríklad po jednom šulčeku plastelíny a keď som ju doma našla vo vrecku nohavíc,tak ďalší deň som bola veľmi výrečná. Takže za mňa radšej nevymýšľať a kúpiť lízatko.

anonym_daaf6e
24. sep 2025
@balerina2025

@anonym_autor ja ti poradim co NEKUPIT. cukriky. upec dake muffins alebo dake ovocko je fajn. ale ziadne cukriky ci zuvacky, aj take sme mali. niekto napr daval bublifuk a nalepky.

@balerina2025 do škôlky by si nemala nosiť doma upečené koláče, nevieš, ktoré dieťa je na čo alergické

yanni
24. sep 2025

Nic. Ja upeciem muffiny a vybavene. Kazde dieta dostane po jednom a je spokojne. Uz mam skolakov a uz nenosia nic. Od ca. 5teho rocnika sa kamosky obdarovavaju medzi sebou priamo v skole (aj ked rodicia nevystroja pre kamosky oslavu).

mane01
24. sep 2025

@anonym_autor mandarinky, kazdemu dietku jednu…

balerina2025
24. sep 2025
@anonym_daaf6e

@balerina2025 do škôlky by si nemala nosiť doma upečené koláče, nevieš, ktoré dieťa je na čo alergické

@anonym_daaf6e nebojme uzkocitny, mam za to ze pri vyplnani prihlasky kazda matka vyplnila alergie a ucitelky su si toho vedome.

anonym_87a7cc
24. sep 2025

A prečo akože sladkosť nie ? To vážne jedna mini sladkosť je problém alebo ako? A keď už musíš byť taká zaujímavá tak dá sa kúpiť aj "zdravá" sladkosť v dmke ;)

floren
24. sep 2025

U nás sa nesmie nosiť nič,čo sa dá zjesť, vypiť. Ruvz za to dáva pokuty. Tento rok sme sa dohodli,že sa nenosí nič

klip0
24. sep 2025
@anonym_87a7cc

A prečo akože sladkosť nie ? To vážne jedna mini sladkosť je problém alebo ako? A keď už musíš byť taká zaujímavá tak dá sa kúpiť aj "zdravá" sladkosť v dmke ;)

@anonym_87a7cc tak zas to nieje jedna mini sladkosť ale napr 23 deti má sviatok 2x ročne. To je 46 sladkosti len takto v škôlke. Nie každý dáva deťom nezdravé veci s nadšením.
Ale áno súhlasím sú zdravé varianty v dm alebo inde

anonym_5d6424
24. sep 2025

Kapsicku, ovocne susene rolky bear, lízatko co ma lepsie zloženie, je to v podstate jedno, deti sa potesia hocicomu (aj ked rodic nie)

autor
24. sep 2025
@klip0

@anonym_87a7cc tak zas to nieje jedna mini sladkosť ale napr 23 deti má sviatok 2x ročne. To je 46 sladkosti len takto v škôlke. Nie každý dáva deťom nezdravé veci s nadšením.
Ale áno súhlasím sú zdravé varianty v dm alebo inde

@klip0 ďakujem, presne takto som to myslela. Nehovorím, že nedám dieťaťu nikdy sladké, ale jedáva iba občas a presne keď si predstavím koľko toho dostane v škôlke, tak sa chcem tomu aspoň takto trošku vyhnúť. Ďakujem, skúsim v DM pozrieť nejaké alternatívy.

szilvi314
25. sep 2025

U nás sú to nálepky, bublifuk, tetovacky, peciatky

pljanka
27. sep 2025

Ja nie som zastancom jedla, ci uz sladkosti alebo ovocie. Omalovanky su super. Ked sa, nedajboze, niektore dietatko napr.pogrcka, alebo ich bude aj viac, su s tym potom starosti, ktore musia riesit ucitelky a veduca jedalne, ta si to zlizne najviac

anonym_f91820
27. sep 2025

My sme mali v škôlke sladkosti zakázané. Kupovala som rôzne omaľovánky, bublifuk, samolepky a rôzne hračky senzoricke hračky z Action a Pecí, samozrejme nie všetko naraz...

anonym_a003b0
27. sep 2025

Učím v MŠ, na začiatku šk. roka sa vždy rodičia na rodičovskom združení dohodnú, čo chcú deťom doniesť. My korigujeme len to, aby to neboli "balíčky", ale len jedna vec, nakoľko sa potom mamičky predbiehajú, kto dá viac 😃. Tento rok sa dohodli na čerstvom, prípadne sušenom ovocí, alebo zdravá sladkosť ako ovocné kože a pod.

doda3103
27. sep 2025

Naša zvykla takto bravat. Tie akože dobrú sú jabĺčka vykrojene a potreté domácou slivkovou nutelou. U nás sa tomu veľmi tešili aj učiteľky lebo deti nemali toľko sladkosti. Riaditeľka to vždy povolila. Uz teraz vymýšľame čo nové na narodky spravíme do školy

doda3103
27. sep 2025
anonym_6af9c0
27. sep 2025

Vytlacenu omalovanku na A4 z oboch stran sme raz priniesli ked som zabudla nieco kupit 😄

sasesoe
27. sep 2025

Nalepky su fajn pre jemnu motoriku, bublifuky pre nacvik dychania/fukania/logopedia. Alebo nejake male fracky napr z gumy, ci magnetky alebo na prsty. Pozri v Action alebo Tedi.

denisadin
27. sep 2025

@anonym_autor ahoj,ja som na koniec roka upiekla medovníčky a vyzdobila. Radosti v škôlke bolo neúrekom. Najprv sa s tým autickom zabaleným pohrali na koberci,tak si ho odbalili a zjedli ;)

ouwecka
27. sep 2025

@anonym_autor ja som asi stara ale mne vybuchol mozog ked moje decko donieslo hackovanu kapsicku kde bola peciatka,lizatko,bublifuk
. Ze xy mal anarodky 🙈 v skolke
Takze my sme v skole donieslo bonpary a cau
Tak som kulila balik lizatiek a dovidenia
Inak na banan nakresliť oči a ruky je tiež fajn nápad,ja by som toro zakazala,nase detibudu svojim škôlkarom kupovať co ? 🙈🙈🙈

hanaxxx
27. sep 2025

A oslavenec co dostane? Ci oslavenec len dava?