icon

Tolerujú škôlky deti so soplíkom?

21. sep 2026

Zopar krat za den sa vysmrka, obcas jej tecie z nosu...Davate do skolky?inak je uplne ok bez kasla, teploty, vesela...

kavasmliekom
21. sep 2026

@anonym_autor priesvitný, ak ju to neobťažuje, a ani učiteľky. Zase po kolená sopel, alebo by mala kýchať nonstop, to asi nie. A tiež počas spánku aby sa jej dobre dýchalo. Veď vieš ako sa doma správa, tak podľa toho. Tiež ti nie je asi príjemné, keď ti tečie z nosa a nevieš sa ani zohnúť 🤔

anonym_b21144
21. sep 2026

@anonym_autor pokiaľ má taký sopeľ že sa 2-3x za deň vysmrká a inak nič iné, tak dávam do škôlky. Keď vidím že sa to stupňuje, musí často fúkať, kýcha, zateká mu to a dráždi na kašel tak ostáva doma.

anonym_aea9d3
21. sep 2026

Ráno mi prišiel taký fešák do triedy. Že len trochu smrká. Nos vyfúkať nevie. Celý deň vytieral sopeľ do rukávov. S osoplenými rukami chytal hračky, s ktorými sa hrajú všetky deti 🤷‍♀️ okolo obeda už kýchal. Počas oddychu nespal, lebo nemohol poriadne dýchať, začínal kašľať. Som zvedavá, či zajtra príde. Chápem, že práca, OČR, atď. Ale tento scenár už poznám roky. Do konca týždňa bude sopliť polka triedy, možno aj ja. Môžem prísť so sopľom medzi vaše deti? Robíte si to samé. Vedome roznášate virózy a zároveň sa sťažujete jedna na druhú. Kolotoč chorôb sa práve rozbehol.

autor
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

Ráno mi prišiel taký fešák do triedy. Že len trochu smrká. Nos vyfúkať nevie. Celý deň vytieral sopeľ do rukávov. S osoplenými rukami chytal hračky, s ktorými sa hrajú všetky deti 🤷‍♀️ okolo obeda už kýchal. Počas oddychu nespal, lebo nemohol poriadne dýchať, začínal kašľať. Som zvedavá, či zajtra príde. Chápem, že práca, OČR, atď. Ale tento scenár už poznám roky. Do konca týždňa bude sopliť polka triedy, možno aj ja. Môžem prísť so sopľom medzi vaše deti? Robíte si to samé. Vedome roznášate virózy a zároveň sa sťažujete jedna na druhú. Kolotoč chorôb sa práve rozbehol.

@anonym_aea9d3 tomu rozumiem, ale moja dcerka smrkala 1-2x za cely vikend, uz sme zo skolky asi 3 hodiny ani raz. Ucitelka hned pri dverach, ze mi ju rano nepreberu. bez teploty, bez kasla, smeje sa teraz hra sa pekne.

anonym_aea9d3
21. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_aea9d3 tomu rozumiem, ale moja dcerka smrkala 1-2x za cely vikend, uz sme zo skolky asi 3 hodiny ani raz. Ucitelka hned pri dverach, ze mi ju rano nepreberu. bez teploty, bez kasla, smeje sa teraz hra sa pekne.

@anonym_autor môj syn bol v škôlke štyri roky. Nebol mesiac, aby nebol chorý. Nikdy mu NIČ nebolo, mal LEN zadnú nádchu, hlieny mu stekali rovno do hrdla. Nikdy nemal teplotu. Napriek tomu som ho takého do kolektívu nedala. Polovica mamičiek koná inak. Je to na zvážení každej z vás. Ja som ale nekompromisná a chránim ostatné deti. Po upozornení na nasledujúci deň ráno také dieťa nepreberiem.

Ak za celý víkend smrkala 1-2x, prečo to riešiš? nebolo to v triede trochu viac? nechce sa mi veriť, že ti pre jedno kýchnutie kázali nechať dieťa doma.....

autor
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

@anonym_autor môj syn bol v škôlke štyri roky. Nebol mesiac, aby nebol chorý. Nikdy mu NIČ nebolo, mal LEN zadnú nádchu, hlieny mu stekali rovno do hrdla. Nikdy nemal teplotu. Napriek tomu som ho takého do kolektívu nedala. Polovica mamičiek koná inak. Je to na zvážení každej z vás. Ja som ale nekompromisná a chránim ostatné deti. Po upozornení na nasledujúci deň ráno také dieťa nepreberiem.

Ak za celý víkend smrkala 1-2x, prečo to riešiš? nebolo to v triede trochu viac? nechce sa mi veriť, že ti pre jedno kýchnutie kázali nechať dieťa doma.....

@anonym_aea9d3 sme doma 3 hodiny nesmrkala ani raz. Ako to mam dokazat ucitelke?

anonym_0e37b7
21. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_aea9d3 sme doma 3 hodiny nesmrkala ani raz. Ako to mam dokazat ucitelke?

@anonym_autor no ale na základe čoho ti učiteľka povedala, že ju nevezmú?

anonym_aea9d3
21. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor my tvoje dieťatko nepoznáme, nevidíme ju. Možno mali v škôlke viac pohybových aktivít, možno viac smrkala po pobyte vonku. Polovica mamičiek ti tu napíše doslova ser na to, daj ju do škôlky a tá druhá, citlivejšia, ti bude písať, že ju máš nechať doma 🤷‍♀️ rozhodni sa sama. Pre niečo si ale túto tému otvorila a isto nie pre jeden smrk. Podľa môjho názoru a skúseností, sa jej to len rozbieha. Po druhom, treťom dni bude hlienov viac a pridá sa aj kašeľ. Môžeš ju zajtra ráno odniesť do škôlky, no počítaj s tým, že ak bude aj zajtra smrkať, nebudú na teba pekne pozerať.

petamich
21. sep 2026

U nas netoleruju a ja zvyknem nechat doma, lebo nikdy neviem ako sa to vyvinie. Pockame den dva, bud prejde alebo sa zhorsi. Ano je to na palicu mat doma dieta, ktore vlastne nie je chore, pracovat sa pri nom neda, dovolenky clovek nema na rozdavanie...ale ja sa riadim tym, ze mne by sa nepacilo, ak by ini davali chore, nedavam ani ja.

anonym_a42017
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

@anonym_autor my tvoje dieťatko nepoznáme, nevidíme ju. Možno mali v škôlke viac pohybových aktivít, možno viac smrkala po pobyte vonku. Polovica mamičiek ti tu napíše doslova ser na to, daj ju do škôlky a tá druhá, citlivejšia, ti bude písať, že ju máš nechať doma 🤷‍♀️ rozhodni sa sama. Pre niečo si ale túto tému otvorila a isto nie pre jeden smrk. Podľa môjho názoru a skúseností, sa jej to len rozbieha. Po druhom, treťom dni bude hlienov viac a pridá sa aj kašeľ. Môžeš ju zajtra ráno odniesť do škôlky, no počítaj s tým, že ak bude aj zajtra smrkať, nebudú na teba pekne pozerať.

Ja už mám deti dospelé, ale tiež som mala zlú skúsenosť v Ba v škôlke. Učiteľka odmietla prebrať syna, lebo po mraze prešiel z domu do škôlky a v šatni vyfúkal nos. Zašla som so zdravým deckom k pediatričke a tá dala potvrdenie, že dieťa je úplne zdravé. Potom sme sa, našťastie, presťahovali a v obecnej škôlke taký problém nebol. Ale ja som veľmi dbala o to, že dieťa šlo len ak bolo zdravé. Nie len s ohľadom na iné detičky, ale práve s ohľadom na moje deti.

anonym_b98ab4
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

@anonym_aea9d3 súhlasím s tebou, lebo je to predsa iba soplik. Inak som zvedava, keby sa uplne zavrela skolka keď vy boli učiteľky chore. Ako by vtedy reagovali mamičky, ze ved je to "iba" soplik.

anonym_b98ab4
21. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor neprebrala by som ani ja. Lebo "iba" soplikom to všetko "iba" začína.

anonym_47af79
21. sep 2026

U nás, prvý ročník ZŠ, matka doniesla dieťa do školy, že ma len trochu teplotu, či to vadí.… v škôlke sopel a kašeľ tolerovali viac - menej bežne, pokiaľ to nenarusovalo priebeh aktivít a dieta vládalo. 🙄

anonym_0611a2
21. sep 2026

Nie, nikdy nedávam do škôlky dieťa ktoré je choré a je úplne jedno či veľmi alebo "málo". Dieťa nevie ešte dodržiavať na 100% hygienu a je veľmi pravdepodobné že sople, kašlance a podobne parády budú všade. Moje dieťa je doma aktuálne už 2 krát za tak krátku dobu lebo rodičia nosia do škôlky takéto deti. Už učiteľka posielala sms že deti majú chodiť zdravé.

anonym_d5d6d1
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

@anonym_aea9d3 niektori rodičia su fakt mimo... :/ mne minule jedna ziacka prisla do triedy, den predtym sa v skole pozvracala, kychala , soplala. Bola poslana domov a na druhy den ju mama poslala do skoly opat. Total upchaty nos, kasel, som zvedava, kolko deti nakazi. Mna uz stihla.

anonym_b39921
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

@anonym_aea9d3 a potom sem veselo vypisujú že tie choroby robia učiteľky naschvál, ešte aj okná otvárajú aby bolo čím viac chorých detičiek
😡To že sa nakazia aj zamestnanci MŠ tak zas nič

anonym_120466
21. sep 2026

Tak ja pracujem v štátnej škôlke, kde sa podľa pani riaditeľky nesmie rodičom nič povedať, ani keď dieťa soplí (vraj nemôžeme vedieť, ako sa to vyvinie)... Takže trieda je plná sopľov, kašľa... proste hrôza.
Synček vo svojej škôlke, čo i len kýchne alebo má priehľadný soplík, už musí zostať doma.

anonym_5114c7
21. sep 2026

U nás také sopliky tolerujú v škôlke, lebo dobre vedia učiteľky že nie každá matka môže ostať barskedy doma na ocr, takisto nie každá matka má muža a babky čo postrazia dieťa keď je choré.

anonym_aea9d3
21. sep 2026
@anonym_b39921

@anonym_aea9d3 a potom sem veselo vypisujú že tie choroby robia učiteľky naschvál, ešte aj okná otvárajú aby bolo čím viac chorých detičiek
😡To že sa nakazia aj zamestnanci MŠ tak zas nič

@anonym_b39921 aaa veru, čítala som to 🤦🏻‍♀️ aj som tam vtedy napísala, že prečo by som to robila - a zároveň tak ohrozovala aj seba. Mňa by z takého chladu na tisíc percent seklo 😛

beata_k
21. sep 2026

@anonym_autor Nie. Hracky a vsetko bude osoplene. A nakazi x dalsich deti.

anonym_aea9d3
21. sep 2026
@anonym_5114c7

U nás také sopliky tolerujú v škôlke, lebo dobre vedia učiteľky že nie každá matka môže ostať barskedy doma na ocr, takisto nie každá matka má muža a babky čo postrazia dieťa keď je choré.

@anonym_5114c7 to je naozaj super. A aká je teda tvoja odpoveď na moju otázku, či aj ja môžem ísť so soplíkom medzi vaše deti? mne tú PN vynahradí kto? aj ja som samoživiteľka a chápem všetky pracujúce matky. Ale tie bezohľadné naozaj nie. Lebo dať choré dieťa do škôlky bezohľadné je. Ako voči ostatným, tak aj voči tvojmu vlastnému dieťaťu. Všetci predsa dobre vieme, že ten sopeľ sám od seba nezmizne.

anonym_495cb8
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

@anonym_aea9d3 môžem sa opýtať prečo ste nekontaktovali rodičov, že dieťa je choré nech si po neho prídu a nechali ste ho kľudne celý deň roznášať sople po triede a nakaziť celú triedu? A zajtra keď príde ho privítate s otvorenou naručou? Nehnevajte sa, ale je to aj chýba učiteliek, že tolerujú choré deti v triedach, potom ich tam rodičia veselo nosia.

anonym_5114c7
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

@anonym_5114c7 to je naozaj super. A aká je teda tvoja odpoveď na moju otázku, či aj ja môžem ísť so soplíkom medzi vaše deti? mne tú PN vynahradí kto? aj ja som samoživiteľka a chápem všetky pracujúce matky. Ale tie bezohľadné naozaj nie. Lebo dať choré dieťa do škôlky bezohľadné je. Ako voči ostatným, tak aj voči tvojmu vlastnému dieťaťu. Všetci predsa dobre vieme, že ten sopeľ sám od seba nezmizne.

@anonym_aea9d3 Rieši sa tu obyčajný soplik, ja neviem čo z toho niektoré robia vedu. Také deti chodia normálne do škôlky a takisto aj rodičia so soplikom chodia normálne do roboty. U nás sa deti nechajú doma keď dieťa má horúčku, kašeľ ako starý hrniec, kiahne a takéto choroby. Obyčajný soplik je nič.

anonym_da0d7e
21. sep 2026
@anonym_5114c7

@anonym_aea9d3 Rieši sa tu obyčajný soplik, ja neviem čo z toho niektoré robia vedu. Také deti chodia normálne do škôlky a takisto aj rodičia so soplikom chodia normálne do roboty. U nás sa deti nechajú doma keď dieťa má horúčku, kašeľ ako starý hrniec, kiahne a takéto choroby. Obyčajný soplik je nič.

@anonym_5114c7 áno aj to by sa ti páčilo v potravinách keď by si mala ten soplik na šunkach alebo salámach keď aj my dospelí chodime do prace si sopľom?

anonym_aea9d3
21. sep 2026
@anonym_495cb8

@anonym_aea9d3 môžem sa opýtať prečo ste nekontaktovali rodičov, že dieťa je choré nech si po neho prídu a nechali ste ho kľudne celý deň roznášať sople po triede a nakaziť celú triedu? A zajtra keď príde ho privítate s otvorenou naručou? Nehnevajte sa, ale je to aj chýba učiteliek, že tolerujú choré deti v triedach, potom ich tam rodičia veselo nosia.

@anonym_495cb8 prečítaj si prosím moje ďalšie príspevky. Sú síce anonymné, ale podľa čísla ich nájdeš 😉

anonym_95261a
21. sep 2026
@anonym_aea9d3

@anonym_aea9d3 je rozdiel choré a choré dieťa. Horúčky,vracanie, hnačky,kiahne majú samozrejme ostať doma. Sopliky bez teploty,zachripnutie, kašeľ zo zatekania, sú bezne virózy,ktorými každé dieťa niekoľko krát do roka prejde,dokonca pre vývoj jeho imunity je to normálne a žiadúce. Ak neochorie v škôlke,ochorie inde. Takže nie,mne by nevadila mierne nachladnuta učiteľka. V zahraničí je to úplne bežné že jednak nemajú toľko plateneho voľná,OCR, paragrafov a tiež zistili že život ide ďalej. Detské choroby sú choroby ktorými deti jednoducho musia prejsť. Stále hovoríme o ľahkých virozach.

anonym_95261a
21. sep 2026
@anonym_da0d7e

@anonym_5114c7 áno aj to by sa ti páčilo v potravinách keď by si mala ten soplik na šunkach alebo salámach keď aj my dospelí chodime do prace si sopľom?

@anonym_da0d7e v pohode. Soplikove virózy sa šíria kvapockovou cestou cez dýchacie cesty a nie enteralne. Keď si dá pani predavačka r5uško a rukavice,nech si kľudne soplikuje.

anonym_98da96
Včera o 08:38

@anonym_autor nie, dieta by mi vratili zo skolky a moze byt najveselsie dieta v celej skolke
Priesvitny, zaciatok, najinfekcnejsi
Pokial
Je uz po chorobe potom moze ale pokial si vie vyfukat a nesteka to a neutiera do ruk ci mikiny

anonym_98da96
Včera o 08:40
@anonym_5114c7

@anonym_5114c7 u nas v skolke take deti filtrom neprejdu a po deti si prichadzaju rodicia, dieta je vyclenene od ostatnych a caka na rodica