icon

Tvrdohlavé dieťa: Ako zvládnuť pomalé kroky do škôlky?

20. máj 2026

Ahojte maminy, potrebujeme poradiť, možno má niekto podobnú skúsenosť.
Dcéra (4,5roka) začala posledný mesiac chodiť do škôlky a zo škôlky, ale vlastne kdekoľvek kam ideme, doslova myšacími krokmi. Dnes sme zo škôlky k autu (cca 100metrov) išli 50 minút. Kráča pomaly, vymýšľa, skáče cez čiary, vracia sa, stojí len aby sme neprišli k cieľu.
Do škôlky chodí rada, chvália ju, tam nemá žiadny problém.
Je dosť veľký introvert a veľmi tvrdohlavá.
Predpokladám, že týmto si vynucuje našu pozornosť. Tej má ale dosť.
Ako reagovať, čo robiť? Prečo to robí?
Dobré ani zlé slovo neplatí, ani motivácia, že doma sa budeme hrať, keď sa bude ponáhľať môžeme byť dlhšie vonku...

anonym_914055
20. máj 2026

@anonym_autor na moje deti platilo také že kto bude prvý… alebo ty ma určite nepredbehnrs a ja budem pri aute rýchlejšie … možno ju naozaj baví to, že ma nad tebou moc a ty si nervózna.

anonym_3d0e68
20. máj 2026

a čo keby ste tú cestu zo školky urobili zábavnou aby išla rýchlejšie
mala by si jej dať na výber z možnosti ktoré budu vyhovať aj tebe
napriklad bud budeme celú cestu k aute skákať ale len dopredu postav sa za ňu aby nemohla isť dozadu alebo sa chytíme za ruky a pojdeme spolu ale len dopredu
uvidiš ako zareaguje ak proste poruši dohodu zober ju na ruky a odved k autu , dalsí deň to iste a dalsi to iste časom pochopí že ak nebude rešpektovať načom ste sa dohodli proste pojde na ruky

anonym_0e036b
20. máj 2026

@anonym_autor a co také, že keď sa budeš motať, práveže sa nebudeš vonku hrať, keďže nám nezvýši na to čas...

barka1
20. máj 2026

50 minut? Ty musíš byť svatica. Ja by som ju už dávno nechala tam. Neexistuje takto nechat vymyslat dieťa.

anonym_2f5456
20. máj 2026

Zas netreba za kazdym nezelanym spravanim dietata hladat maleho nevychovaneho spratka co chce znicit rodicov.
Je to uplne normalne.
Aj moja bola taka .
Vyriesila som to kolobezkou ,potom som utekala za nou 😁

Teraz ma 7,5r , na Pol ceste do skoly sa lucime.
A ked ju sledujem ide si do tej skoly ako spomaleny film .
A preto chodim aj skor z domu.

Takze radim …klidek ,toto su take nijake problemy 🤗

anonym_2f5456
20. máj 2026

A mozes vymyslat aj hry …ako daleko dobehne za 10 Sekund, skusat nadalej pod rychlejsie lebo nestihneme nakup,a bla bla ….

januska12323
20. máj 2026

Sadla by som do auta a čakala, keď ju to baví fajn mňa nie.

beata_k
20. máj 2026

@anonym_autor Chytim za ruku a ideme. Az taka veda to nie je 🤷

anonym_e7e583
20. máj 2026

Chcela sa hrať a asi vedela, že dnes ju nikam nevezmes,tak vyuzila situáciu takto

elz1920
20. máj 2026

Tak 100 metrov, to beriem na ruky a odnesiem. A nie že 50 minút čakať.

anonym_66b739
20. máj 2026

50 minút? A ešte nech tu niekto povie ze toto je v poriadku. Alebo ze necháme deti nech sa rozhodnú sami. Pane bože 🙄 pomóc