icon

V škôlke pije 15 detí z 3 hrnčekov

jozkoles
20. mar 2013

V našej škôlke pije po obede 15 detí z 3 hrnčekov. Je to podľa vas v poriadku? Poraďte ako to riešiť? Má to vobec zmysel ked to nemozem skontrolovať?

Strana
z3
bubbles
21. mar 2013

@sofinka333 ta ucitelka je praveze mlada zaba 🙂 este nema byt z coho vyhorena 🙂 ja chapem, ani by som nechcela aby ucitelky tlacili jedlo do decka, kym sa nedogrcia, ale ked sa mu VOBEC neprihovori, neponukne mu.. niektore veci z domu nepozna, treba ho len "postrcit", aby to ochutnal.. ze je to pazitkova natierka, ved si minule videl pazitku, pestovali sme ju, skus, ochutnaj.. ked nie, tak nie.. ale aby ani hubku neotvorila? a decka nie su zvyknute pit, vypytat si vodu, caj pocas dna.. ma malu skupinu, tam im treba podat, ukazat, povzbudit ich..
@hradnapani s tym cikanim moze byt pravda, kedze ma malych a s nimi treba na zachod chodit.. riaditelka je teraz nova.. a decka nepovedia ze nedostavaju pit, ja mam zakulisne info 🙂 ani rodicia to nevedia.. to je problem, aby si vedenie a personal nenarobili medzi sebou rozbroje, ako to vyriesit na urovni, medzi sebou.. ked sa to dozvedia rodicia, az potom narobia vichor 🙂

jozkoles
autor
22. mar 2013

No viete čo? Vysmiali ma. Vraj aj tak sa nakazia keď su spolu. Ide ma roztrhat. Samozrejme zlá som ja...že vymýšľam!

mamilia
22. mar 2013

@jozkoles ahoj.....veru...vrr vrrrrr ....spytaj sa ci ucitelky maju 1-2 pohare s ktorych oni spolocne piju....vsak ked to beru tak nalahko...nech aj oni piju so spolocneho pohara....!!!!!

svatava74
22. mar 2013

@jozkoles urad verejneho udravotnictva vo vasomokrese,kraji, kde je spominanaskolka a podat podnet na presetrenie hyg.podmienok a dodrziavania zsad stravovania....staci si tam zavolat atd....ale iste nie je dovolene pit z 3 poharov pre 15 deti.....spominana umyvacka riadu je zaklad pre schvalenie prevadzky stravovacieho zariadenia.....
treba si vsak uvedomit, ze v statnych zariadeniach hygienici volia casto benevolentnejsi pristup ako v sukromnych, ze skor by som isla do nejakeho media a urobila mensiu aferku....
ved ide o zdravie deti...nejde o privatizaciu energetiky 🙂
ZDRAVIE JE NAJDOLEZITEJSIE ....apson z mojho pohladu

stanislavao
22. mar 2013

vobec nechapem, co je to niekde za skolky. fuj. u nas ma kazde dieta svoj poharik, svoj uteracik, svoje vsetko. je to dost nechutne, ked si predstavim, ze moje dieta by malo pit po nejakom c.....

hradnapani
22. mar 2013

@jozkoles coze? tak to je uz fuj na tretiu 😠 no neviem... tak uz len asi naozajtu hygienu na nich poslat, ked to nejde po dobrom. Alebo sa aj ostatnych rodicov popytat, ci sa im tiez deti zdoverili s tymto pristupom alebo nech sa ich popytaju. Ked vas bude viac, uz vas nebudu ignorovat. Ja nemam slov 🙄

lencika
24. mar 2013

To ma ani nenapadlo ze by nieco taketo mohlo byt v skolke to urcite rieste, ved tie detska musia byt pernamentne chore

mamavera
24. mar 2013

rieš to okamžite hneď zajtra s riaditeľkou, to som ešte nepočula 😝 😝 😝 😝

jozkoles
autor
26. mar 2013

@lencika to veru aj su. Po mesiaci doma sme boli v škôlke 4 dni. Na piaty sme skončili so 40 tkami :( rovnako ako ostatných 10 z 15 detí!

jozkoles
autor
26. mar 2013

@mamavera rada by som keby nebola mesiac a pol PN

lencika
26. mar 2013

To je hrozne ked nemaju v poriadku takuto zakladnu vec tak potom co este uz aby sa clovek bal aj deti do skolky davat

sasiki
26. mar 2013

Nie je to normálne, určite by som vyjadrila svoj nesúhlas a žiadala nápravu.
Alebo hygienickú kontrolu - cez detského lekára by sa možno dalo tiež...

katka1981
26. mar 2013

@jozkoles, hned by som dcerke zakazala z nich pit a dala jej jej flasku. Nebojim sa soplu, ten chyti aj tak, ale hepresu sa v zivote nezbavi a tiez jej darmo budem drhnut zuby, ked chyti kaz od spoluziaka. Este som nieco take nepocula.

katka1981
26. mar 2013

@jozkoles, trvaj na tom aby malo tvoje dieta svoj vlastny poharik alebo vodu s flaskou, keby mna vysmiali, tak by potom oni plakali. Toto je uplne chore, taku skolku by mali zatvorit.

mamavera
26. mar 2013

@jozkoles v tom prípade ju niekto musí zastupovať. Okamžite riešiť a okamžite žiadať nápravu. Ak sa hneď neudeje, šup za zriaďovateľom, prikoreniť pohrozením hygienou - toto už nie je sranda.

Strana
z3