Večne sa hádajúce 5-ročné dieťa
Dobry den/Ahojte!
Mam doma dceru, 5 rocnu. Mam s nou velmi burlivý vztah, proste, nejako nam to spolu nefunguje. Hocico sa snazím jej spravit, vysvetlit, poradit, navarit,upiect... proste na vsetko ma svoj nazor a jej nazor je vzdy negativny. Vacsinou je doma zo skolky, kedze je chorlava. Teraz je zase doma, chcem od nej iba minima, ale aj za to zacne hystericky revat. Odide manzel do prace reve, jej brat da nieco kolmo v jej izbe, reve, ideme von reve, prideme domov reve, boli sme vcera na cintoríne a aj tam hlasno kricala, ze ona chce ist pozriet vsetky hroby... ked telefonujem, kazdemu krici, ze ona neida tam ani hentam, marne jej hovorim, nech je ticho. Ano, aj dostane na zadok, a ked dostane, je normalna, kym nedostane, dovtedy je ako sialena. Odkedy sa narodila, je taka extremna, stale reve za vsetko, nechova sa pekne, ani s bracekom, ani s nami. S otcom ano, lebo on je inaksí typ, nechce od nej ,,nic,, vazne, ako napr. aby si vyfukala nos... Zavolala som aj psychiatricke, mame termin, ale ja uz fakt neviem.Tem co mam s nou robit, dovtedy, preco je takato. vie byt aj mila, a chapava, ale to je minimum. ked odide do skolky, so synom sme ako v nebi, je klud, nereve nikdo, ideme na prechadzku bez toho, aby som 2 hodiny prekricala, aby ma cakala, aby neutekala atd atd...,no a ked pride domov...otvoria sa dvere, a potom hned reveeeee hodinu za vsetko. Je taka negativna, ako nasa dedika, presne, vsetko jej vadi, ze svieti slnko, ze prsi, ze neprsi, ze nesvieti, ze ze ze...Mate doma tiez podobne dieta? co robite ked vas cely den devastuje? Dajte nejaku radu, nemozem ju bit kazdý den, aby som sa s nou vedela porozpravat.
od narodenia je taka, takze si nemyslim, ze narodenia brata malo na nu vplyv, kedze sa nezmenila vobec, sebecka je od malicka.
k prispevku @simsalabim este doplnim, po ukludneni sa od nej vyzadovat ospravedlnenie, aby vedela a pochopila, ze to co robi ostatnym ublizuje
@deluxe86 tiez mam podobne doma..len 6rocne..povahu nezmenis..my sa musime naucit respwktovat ich take ake su..u nas pomahaju trocha dohody..nekazat,neprikazovat ale skusit sa dohodnut.tak akoby si s dospelym jednala.samozrejme su veci kde to nejde.ale snazit sa co najviac..ale stale su dni ked to nejde ani tak,ani tak..

@deluxe86 ved ju odved do izby a nech sa vrati, ked sa ukludni 🤷♀️ Alebo ti poradim to, co poradila kamoska psychologicka mne, ked dcera mala vyse hodinove afektivne zachvaty s hadzanim sa o zem (ale mala vtedy 2 roky). Zapiskat pistalkou (nefungovalo, nebolo pocut) alebo obliat hrncekom vody (toto fungovalo 100%). Po par razoch stacilo iba povedat, ked uz uz startovala, ze ci ju zas oblejem... Tvoja dcera je vsak uz velka. Sadnut si, vysvetlit, za neprimeranu reakciu vykazat za dvere, nervacenie si nevsimat, je to sposob manipulacie. Nech sa vrati uz kludna. V tomto veku uz vie prestat rycat.