Začiatky v škôlke: Ako zvládnuť prvé dni?
Čaute baby..
Syn nastúpil ako 3,5r do skolky a je plac. Dokedy to trvalo u vas? Ako ste to zvládali?
Napíšte vase postrehy, dojmy..
moja do skolky este nechodi, ale ono to mas rozne. jeden synovec neplakal ani jeden den a druhy preplakal dva mesiace kazde rano. takze to fakt nevies porovnavat, kazde dieta je ine a inak si zvyka.
moje deti neplakali. starší bol rozumný - sedel síce pod stolom , ale bol ticho- , dievčatá veľmi spoločenské nátury, do mš sa tešili neskutočne. Veľa spraví aj p. učiteľka.
čo som odpozorovala od iných max. 2 mesiace.
Moje deti plakali prave cca 2 dni.ale jednej ostalo az do predskolskej triedy to,ze zastala vzdy pri dverach triedy a ucitelka musela pekne za rucicku ju doprovodit dnu.nikdy sama dcera nevstupila 😀nastastie,ucky to brali v pohode.islo to bez.placu
@anonym_autor môj síce bez plaču pri odovzdaní a preberaní...ale, nič tam neje a je z toho unavený a zoslabnutý...poraďte skúsenejšie, prosim
2 mesiace a po dlhsej chorobe alebo prazdninach zase aspon 2 tyzdne mal problem. Druhy a treti rok uz to bolo v pohode.
Jedno dieta neplace vobec. Druhe dieta place malicko. Dalsie nonstop. Vyber si.
Niektore deti nastupia az do predskolskej-lebo je povinna. Mas to naozaj rozdielne.
Adaptacny proces kedy sa dieta uz ma "ako-tak" zabehbut v skolke a teda neplakat moze trvat cca 3mesiace. Darmo je to pre ne velka zmena.
Moja chodí do škôlky od januara a plače stále, každý deň má krízu, že tam nechce ísť. Čoskoro bude mať 4 roky.. naša suseda plakala do 5 rokov, kamoskin syn preplakal celé škôlkarské obdobie, až kým nešiel do školy. 🤷🏻♀️ teraz máme v triede kopec nových detí a mam pocit, že tie vôbec neplačú.. občas zachytim v šatni, že nejaké spustí plač, inak je to strašne pokojná a tichá trieda.. takže každý a všade inak

@anonym_autor u nas moja mala plakala prve dva tyzdne a potom kazdy pondelok bol tazsi ale neboj, ono to prejde, musi si len zvyknut