Zaostávanie v reči
Ahojte prosím je tu niekto kto má dieťa ktoré zaostáva v reči , máme 3roky a stále mu to nejde.Mame vylúčený autizmus,ale je hyperaktivny,ako mu pomôcť.dakujem
Aj u nás narušená komunikácia chodíme k pani Kormanova na Kramáre raz do mesiaca ale to je málo , doma s nami nechce pracovať skôr by nám vyhovovalo chodiť s ním aspoň 3krat do týždňa ale nikoho sme nezohnali neviete o niekom?
Áno ale už sme skončili chodil 3 mesiace ale nezvládol to , hľadáme inú škôlku logopedicku ale zatiaľ nič
@dominika2000 ahoj, moj syn ma 5 rokov, tiez ma poruchu reci, bola mu diagnostikovana vyvojova narusena komunikacna schopnost, bezrecnost. Logopedicka nam dava termin raz za mesiac-dva, teraz sme boli 30.5., dalsi termin az zaciatkom jula, cely jun nic. Boli sme na diagnostike v ambulancii poruchy reci v Ziline, ideme tam aj v polovici juna. Ma vyraznu hyperaktivitu, diagnostikovane ADHD, NSK. Psychologickym testom zrelosti zisteny mentalny vek 3 roky a 2 mesiac. Do skolky chodi na 4 hodiny denne, vyvoj reci je velmi pomaly, pozna nejake clova no malo ich pouziva, vety netvori iba ak mama daj mi rozok, mama daj mi dzus, to je vsetko. Vy mate 3 roky, este mate cas.
Áno nezapájal sa , odmietal jesť, bol dosť hyperaktivny ,povedali že mu bude lepšie v menšom kolektive
@lenicka6697 3 rocne dieta s NKS nema cas, prave naopak, je najvyssi cas s nim intenzivne pracovat.
Už sme v poradovníku v dialógu a je to v nedohľadne , hľadáme niečo zatiaľ márne
@esther03 my sme si tym presne presli teraz ma maly 4 roky a 4 mesiace ale zacal rozpravat az ako 3,5 rocny. Od 2,5 rokov chodime k logopedicke specialna pedagogicka od 3 rokov je sledovany u neurologicky a psychologicky. Minuly rok v septembri mal slovnu zasobu 30 slovnu. Boli sme v ba v centre reci na diagnostike kde mu diagnostikovali rovnako ako u nas specialne narusrny vyvin reci bez blizsej priciny.
Ale musim podotknut ze skolka mu velmi pomaha deticky ho tahaju vpred aj ked je dost hyoeraktivny a nevydrzi pri jednej aktivite dlho. Od septembra by sme chceli skusim biofeedback na trenovanie koncentracie uvidime.
Taktiez sa mi zda ze mu pomahaju omega kyseliny. Neurologicka nam odporucala esprico jedno balenie vybral ale lepsie mi vysli z hladiska hodnot zenixx kids ktore maju viac omega 3 v sebe a staci len 1 tb denne.
Verim ze budeme napredovat s dobehneme rovesnikov
Nas ma este aj ine diagnozy...ale cite treba intenzivnu logopediu...my sme tiez chodili..a teda este stale sme u p.Kormanovej...ale termin je raz za mesiac..dva...co som videla ze nas neposuva dalej..tak chodime sukromne..platime ale vidim ze napredujeme..teda malinkymi krokmi..ale ideme smerom vpred..drzim palce
A tiez nam neurologicka odporucila esprico...dnes som ich doniesla domov tak uvidime aky bude ucinok...
@dominika2000 Dialog Zilina? Ja som tam volala, o 2 tyzdne sme uz boli u nich, dalsi termin 13.06. Su velmi ochotny
@libus83 moj syn uziva Esprico, este ostava 10 dni do douzivania balenia, zatial ziadny efekt, zrejme treba uzivat dlhsie
@dominika určite skús Vedúca Centra pre dysfluencie SZU: PhDr. Ľubomíra Štenclová
Kontakt: 02/ 59 370 182 Helpline: 0903 255 053
Adresa: Limbová 12
833 03 Bratislava 37
č. dv. B - 117
e - mail: lubomira.stenclova@szu.sk
@esther03 my chodime na logopediu, CŠPPP vyse 2 roky, pokrok je ale ide to pomaly. Neurologia od narodenia, na detsky stacionar od septembra 2016. Nedavno sme pridali aj Dialog v ZA.
@dominika2000 ten moj tiez nezvlada vatsi kolektiv, zapaja sa malo ale ma v skolke par kamaratov. Riaditelka skolky je zatial ustretova. V okoli je skolka pre deti s NKS ale syna mi neprijali, je kusok od mesta. Ina skolka syna neprijala. Zajtra sa dozviem ci bude moc nastupit aj po prazdninach. Kolektiv velmi potrebuje
Do dialógu čakáme 7mesiacov zatiaľ chodíme na terapie sukromne na 1 hod ale je to len terapia na 1den v týždni a nie je to len o logopedii, už 1rok mu dávame sirup eye q na podporu mozgu no neviem,on sa snaží ale nevieme sa rozbehnúť,.
Baby mozem sa votriet? Mam zatial len 20 mesacnu (predcasne narodenu, takze gestacny vek teraz len 18 mesiacov) dcerku a mam pocit, ze recovo nenapreduje tak ako ine deti. Za prve na rizikovke sa ma pytali ci uz tvori nejake jednoduche vety, ale netvori, jedine co povie, je "co je to" ale znie to ako "čójto?" a hovori a opakuje to donekonecna na vsetko mozne, proste cely den ukazuje na veci a pyta sa toto dookola, niekedy aj 2-3x na rovnaku vec, ale zvacsa nie.
Druha vec je, ze hovori malo slov, povie tieto: mama, tato, babka (baka), kava, caj, cici (prsnik), cica, svoje meno (vola sa Laura, ale hovori Vauva), kuk (ked sa schovava) a potom uz len zvuky zvierat. Nie je to malo na tento vek?
Ja sa bojim, aby som nieco neprehliadla a nezacala riesit neskoro, je to moje prve dieta takze neviem. Bojim sa aj hyperaktivity, co chodime na detsky folklorik, tak je tam jedina, ktora nedava pozor a vsade len lezie a otvara skrinky atd. Inak doma vie posediet a sama sa zahrat, ale neviem no, nemam ine dieta, tak neviem ci je to v ramci normy alebo kratko...
Co myslite, mala by som to ist riesit? Aj vojtovku s nou cvicim na ploche nozky, mala kadejake tonusove poruchy (hypertonus aj hypotoniu), teraz uz nic z toho nema, po porode nemala ziadne krvacanie do mozgu, tak aspon to ma upokojuje...
To je v pohode je predčasne narodená , dievčatá bývajú šikovné podľa mňa vie toho dosť ,treba znovu veľa čítať ukazovať v knihe veci,nech ich pomenuje ,bude ok uvidíš a dosť pomôže kolektív
@iluviel ahoj aj ja sa vtierkne na predcasniatko a 18mesiacov je to super deti v tomto veku do cca 2r-2,5r. zacinaju len slovne neskor sa pridavaju 2slovne vety -zacinaju spajat slova mama ham. babo papa. .... postupne sa pridavaju pridavne mena, zamena a ostatne slovne druhy len ju treba postupne rozvijat drzim palceky
@dominika2000 ahojko prave dnes som to tu rozoberala s niekolkymi maminkami co maju podobny problem a slubila som im poslat do mailu nejake materialy ohladom domaceho ucenia pre NKS ak chces hod mi do ip adresu pripojim ta a poslem rovno aj tebe. moja ma 7 a presli sme si vselicim no velmi nam pomohol dialog boli uzasny ako jej velmi pomohli a tiez specialna skolka trieda s NKS tam ju tiez rozrozpravali krasne v triede maju do 10 deti a venuje sa im denne specialne pedagogicky + logoped - takze super. odporucam. treba si vyhladat najblizsiu v okoli a podat prihlasku ako do klasickej skoly a sup dieta moze byt aj v kolektive aj napredovat po logostranke
Lepsie hladiny omega mate v tom zenixxe pozrite na nete 😉 Esprico fajn ale ozaj nizke davky treba ich davat denne viac
@lenicka6697 prosim neporovnavaj Dialog Zilina (ambulancia) a Dialog Bratislava kde je sanatorium s mesacnymi pobytmi.
@dominika2000 suhlasim s @3009 aj my chodíme k Stenclovej a je top 🙂
@iluviel neboj je to uplne v poriadku vyvoj aj vzhladom na predcasne narodene babo 🙂

Ahoj nas syn ma 4, nerozprava...diagnoza narusena komunikacna schopnost.pomaha nam intenzivna logopedicka strostlivost a dennodenne cvicenia doma