icon

Zápis do 1. ročníka. Podľa čoho zaraďujú deti do tried?

salome123
6. apr 2017

ahojte, chcem sa spytat.... ideme na zapis do skoly, v ktorej sa otvori 5 prvych rocnikov. podla coho zaraduju deti do konkretnych tried? zapisu sa vsetci na 1 papier a potom sa nahodne rozdelia deti do tried, alebo sa zapisuje do konkretnej triedy?

alexska
•
6. apr 2017

@salome123 a to sa pytas na MK?to sa nevies spytat u Vas?co mame vestecku gulu?u nas sa otvarali len 2 a hned soms a pytala co ako kde kto...normalne zasnem tieto otazky..

zuju2
•
6. apr 2017

Záleží od vedenia aj učiteľov. My by sme mali mať v škole dve prvé triedy a dali sme pre rodičov možnosť, aby si napísali ktoré dieťa by chcelo s ktorým byť v triede, aby neboli smutní.

salome123
autor
•
6. apr 2017

@alexska nerozumiem na co si na tomto fore, ked tu davaju otazky pod tvoju uroven.

hettinka
•
6. apr 2017

@salome123 do tried sa zaraďujú deti až po zápise, spravidla podľa nejakého interného kľúča v danej škole. Niektorí rodičia si chodia vopred vybavovať s kým ich dieťa má, respektíve nemá byť v triede. Alebo aj ktorú učiteľku chcú mať. Či to je dobré, to už nech si každý zodpovie sám...

alexska
•
6. apr 2017

@salome123 prepac ,ale ozaj sa nevies opytat?u vas?vsak ak chces aby bolo tvoje dieta s konkretnym dietatom-detmi staci sa ozvat..nie cakat ako priradia..ved ked sa nik neozve neak ich len rozdelia a nebudu prihliadat,nevycucaju z prsta kto je s kym kamos..ja som mala poziadavku s kym chcem aby slo moje dieta do triedy a hlavne aby s kym neslo a bolo mi vyhovene lebo som sa OZVALA!!!co si to mali z prsta vycucat?

sedem
•
6. apr 2017

@salome123 najlepšie je opýtať sa na skole, kde sa hlasite, u nás sa rozdeľuje tak, aby boli triedy približne vyrovnané co sa týka počtu chlapcov a dievčat, takisto sa snažia, aby boli triedy vyrovnané co sa týka počtu žiakov prihlásených na náboženstvo a na etiku...ak rodič pri zápise požiada, aby bolo dieťa s iným konkrétnym dieťaťom v triede, snažia sa vyhovieť, ale na druhu stranu neradi spájajú veľa detí z rovnakej škôlky do jednej triedy, lebo by mohli vytvoriť silnú skupinu, ktorá by odmietala prijať ostatne deti a to by pre kolektív nebolo moc dobre...tak snáď pomôže 😉

anieli_1
•
6. apr 2017

@salome123 nečítala som tu komenty ale moje deti idú naraz do prvého ročníka a otvárajú sa dve triedy ...ja som hneď povedala že deti chcem rozdeliť lebo medzi sebou súperia a súhlasili so mnou....A pýtali sa ma aj na iné deti z našej škôlky že kto s kým je aký ....Takže každá škola to má asi po svojom podľa čoho triedia....

deti95060810
•
6. apr 2017

takže u nás je to asi tak, že napíšu deti podľa abecedy - všetky ktoré idú do 1 tr., a rozdelia ich presne podľa abecedy do tried. Napr. majú zapísaných 40 detí do 2 tried. Prvých 20 detí dajú do A triedy, ďalších 20 detí do B triedy. Ešte sa prihliada nato, aby v oboch triedach bol približne rovnaký počet chlap. a dievčat. A tak potom v triede A sú deti od písmena A po K a v B triede od L po Ž.....
U nás je jedno či deti chodia na etiku, alebo náboženstvo - celý ročník má naraz alebo náboženstvo, alebo etiku - kto na čo je prihl. ešte aj náb. sa delí na katol. a evanj.
Napr. Môj syn bol v B triede a mali tam 3 písmená - L, M,N

sedem
•
6. apr 2017

@deti95060810 u nás majú náboženstvo a etiku tiež vrámci jednej hodiny - len sa delia, ale vraj na to prihliadaju

zuska777
•
Odpoveď bola odstránená
•
anabeth
•
7. apr 2017

ale ak majú deti kamarátov zo školky, treba isť za riaditeľkou, deti popresúvali, aby boli spolu

lussy666
•
7. apr 2017

Nas sa pytali hned pri zapise, ci ma dcerka nejaku kamaratku, s ktorou by chcela byt v triede. Ze ak to bude len trochu mozne, vyhoveju. A pytali sa kazdeho;) a teda aj ich podla toho rozdelili.

sharmana
•
7. apr 2017

@salome123 myslím si, že sa budú snažiť len rovnomerne rozdeliť chlapcov a dievčatá, aby to bolo primerané v každej triede, niečo bude o náhode, možno budú aj podla veku. Iné parametre by tam dávať nemali pretože nemôžu diskriminovať a ani robiť výberovú triedu. My máme dve triedy a vidím šikovné a milé detičky v oboch triedach, teda aspon moja dcéra má z družiny rovnako kamošky z tej druhej triedy, dokonca ich ide pozývať aj na svoju osvlavu🙂
Či máš nejaké požiadavky a preto sa pýtaš? Niečoho sa obávaš?

megavega
•
7. apr 2017

pochádzam z jednej veľkej dediny, kde do školy dochádzajú aj deti z niekoľkých menších okolitých dediniek. tu sa ešte od môjho detstva delia deti do tried, tak, že do jednej triedy chodia deti y veľkého sídliska blízko školy, do druhej deti z obce, ktoré nebývajú na sidlisku a do tretiej detičky čo dochádzajú autobusmi. Neskôr v piatom ročníku už deti pomiešajú ako si učitelia povedia. Vraj to takto delia preto, aby deti mali jednoduchšie dochádzanie atd.

dominika6
•
7. apr 2017

@salome123 zaradujú si to učiteľky podľa toho ako sa tam natlačili konrétny rodičia..niekedy ide aj 10 detí k jednej vybranej učiteľlke,ktorú si vybavili a potom ostatné si tam pridá náhodne..

orta
•
7. apr 2017

@zuju2 To uz je aka vymozenost ze nech si deti povedia aby im nebolo smutno 🙂 Ale na druhu stranu tak to ma byt doba ide do predu.. Za nasich cias az takyto "luxus" veru nebol 🙂 Ale tak ked je taka moznost tak preco nie?👏

elbe
•
7. apr 2017

rozdeľujú sa tak, aby boli v triede zastúpené šikovné aj slabšie deti. Učiteľky to vedia pri zápise posúdiť, a samozrejme aj špeciálna pedagogička a psychologička.

mon895
•
7. apr 2017

Moja neter je teraz prvacka. Maju otvorenych tusim 5 tried na zapise mohli rodicia napisat aku ucitelku uprednostnuju a nakoniec ich porozdelovali tak aby v jednej triede neboli deti len z jednej skolky ale aby sa spoznali medzi sebou a tak z 1 skolky je cca 5 deti max v triede co boli spoluziaci

bamato
•
7. apr 2017

U nas otvaraju 3 triedy a pod skolu spadaju 2 skolky. Jedna trieda je vytvorena z deti z 1. MS, druha z 2. MS (cize kamosi ostavaju vsetci spolu) a tretia trieda su deti, z inych mestskych casti, prip. deti ktore chodili do inych MS.