Zmena škôlky
Ahojte, potrebovala by som poradit od druhych mamiciek, co by urobili v tomto mojom pripade a aj sa vykecat.. Mam 5-rocneho syna, ktory je velmi sikovny a bystry, na svoj vek asi az moc, na vsetko sa pyta, vsetko chce vediet a v skolke to pani ucitelkam lezie na nervy, nevedia si ho upratat, nechce sa im odpovedat na jeho otazky a stale proti nemu nieco maju. Ze je velmi sikovny, ze vynika nad ostatnymi detmi, ze sa vymyka z priemeru, davaju mu vselijake syndromy a neustale sa mi stazuju, aky je neposlusny, ze nespi, ze miesto toho budi ostatne deti, ked som dala riesenie, ze nech ho da do herne a tam nech kresli, alebo sa s niecim hra, tak mi bolo povedane, ze to ona nemoze, lebo musi davat na ostane deti pozor. Mne pripada, ze tie ucitelky ho normalne neznasaju, pritom on ich este donedavna miloval.
Ked mal tri roky, povedala mi pani ucitelka, ze je asi hluchy, isla som s nim k usnej, vsetko v poriadku, ako inak. Teraz zase ze ma urcite syndrom, nebudem
sa rozpisovat aky, tak som s nim isla k psychologicke a ta zostala v nemom uzase, ze to nemyslite vazne, toto vam povedala ucitelka materskej skoly? To je vazne, takto vyplasit rodicov a povedala nam, ze maly je uplne v poriadku, ze je to krasne, sikovne a ukecane decko, ze mame byt nadseni, ze ho mame takehoto a ze pani ucitelky by ho mali chvalit a nie sa stale sa nanho stazovat. A uz s nami nema co riesit, cize syn k psychologovi nechodi, je v poriadku.Ze ho mame urychlene preradit, lebo ktovie, ako sa to prejavi na jeho psychike. Mam ten dojem, ze ho ucitelky nevedia zabavit a mat robotu navyse, to sa im nechce. V skolke nemaju ani ziadne kruzky.
Ked pridem pre syna, vzdy chodim so stiahnutym zaludkom (prezehnam sa pred skolkou), co mi pani ucitelka zase povie a ta jej tvar, neustale zachmurena, akoby bola psychicky na dne.
Na druhej strane chapem pani ucitelky, maju strastne vela ziakov v triede, maju toho vela a nie sa osobitne venovat dietatu, ktore si to vyzaduje. Syn tam uplne zdivel a psychicky upada. Uplne v soku som zostala, ked mi pani ucitelka odovzdala placuce dieta, stojace v kute - ze sa tam sam postavil a ze robil blbosti......., vycitil nezaujem z jej strany a to, ze ho neznasa, preto sa tak prejavil, aspon si myslim, deti vsetko lepsie vycitia. A jej veta, ja uz neviem, co s nim a ked davam riesenie, ona mi povie, ze ona to robit tak nebude. Chapem, nemam sa jej starat do remesla.
Kedze aj psychologicka odporuca zmenu skolky, uvazujeme nad tym.
Urcite mi tu budete pisat, ze treba chapat pani ucitelky, ze mam urcite nevychovane dieta a co maju chudence ucitelky robit, len sa stazovat, ved co tam po dietati, urcite je nevychovane a neslusne, nema byt take zive, treba ho priviazat k stolicke a dat nieco do ust (aby bol ticho), nech tam cuci a pani ucitelky nech maju pokoj.
@dudkav
Super, že si našla miesto. Len si zisti vopred aj referencie. A pokiaľ je to súkromná, zvyknú umožňovať, aby rodič prvý týždeň/pár dní chodil do MŠ s dieťaťom na celý deň. 😉 Možno by to bola dobrá príležitosť aj pre teba, spoznať systém škôlky a pod.. Ak by teda takú možnosť mali.
A držím palce, aby malý zmenu zvládol čo najlepšie. 🙂 Aby ste boli spokojní obaja.

@maslenka47 zalezi od studijneho odboru .. ak si vyberie taky, kde sa predpoklada samostatne myslenie, tak taketo dieta bude excelentnym studentom. Jedine ocakavanie na neho bude odovzdat v termine pracu na slusnej urovni a vediet na prednaskach a skuskach pouzivat vlatny mozog.
Samozrejme ak si vyberie pofiderdny odbor kde ucia rovnako pofiderni ludia so sposobmi ako na strednej, tak to bude mat rovnako blbe. Pracu tiez zalezi kam sa dostane. V korporacii kde zalezi na schopnosti kavickovat, pofajcievat a ohovarat mu asi dobre nebude, lebo sa neprisposobi. Ak sa dostane tam, kde zalezi na podanom vykone, tak tam bude oceneny. Zial, na slovensku je takych miest malo, takze ho caka zrejme zahranicie (aj preto tu ostava taka tupota 😒 )
Nemyslim pritom taku neprisposobivost, ze dieta rozbija inym detom hlavu o radiator a sialene pokrikuje celu hodinu. Myslim tym to, ked dieta dostane poznamku za to, ze nesuhlasilo s ucitelom (ktory povie nieco co nie je v sulade so stavom sucasneho poznania), ze sa dovolilo nieco opytat, ked ho ucitelka podozrieva ze ulohu nespravilo same, lebo je moc dobre vypracovana, za zle znamky pre formalne nedostatky ako napr. chabajuce okraje pri inak perferknej praci a pod.
V skolke zasa nemusi byt kazdemu dietatu po voli zapajat sa do aktivit ktore povazuje za hlupe, pocuvat infantilne pesnicky. Chapem ze ucitelka sa nemoze individualne venovat vsektym detom, ale treba si priznat ze ten velky pedagogicky proces ktory sa tvaria ze v skolkach robia je len eufemizmus pre hromadne a ekonomicky vyhodne strazenie deti.