Zmeniť dieťaťu škôlku po sťahovaní?
Ahojte. Stahujeme sa a mam dieta, ktore bude najblizsi ŠR predskolak-5rokov). Mam dilemu či ho nechať v starej skolke, kde uz predsa ma nejakych kamaratov, no po novom ju bude mat 20 min jazdy autom. Muz sice ma skolku pri praci, no musel by sa prisposobit aby ho mohol vozit tam aj domov. So starou skolkou sme spokojni. O novej skolke nic neviem, len ze je blizko nového bydliska- asi 100m.
Mam obavy ako sa zacleni do noveho kolektivu, ale aj som dufala ze si najde potencialne kamaratov, s ktorými bude pokračovať do skoly.
Mate niekto takúto skúsenosť? Ako si Vase dieta v novej skolke zvyklo? Čo by ste zvolili?
Vsak kamaratov co s nimi pojde do skoly moze mat aj v novej skolke. A je celkom mozne, ze ani zo starej ani z novej nepojde do rovnakej skoly nikto. Zijete v BA, tam sa deti zo skolok rozprchnu do roznych skol. Toto by som nepovazovala za dolezite
@anonym_ed0c94 tak som to myslela, ze v tom vidim potencial novej skolky ze by si nasiel kamarátov co by s nim sli aj do skoly... Ale je mi jasne ze sa rozprchnu. Ale apson nejaky pojdu spolu
ja osobne by som vymenila, my sme menili skolku, tak ci tak do skoly nikto z novej skolky ani starej s dcerou nesiel, nebol problem. Tie deti az take hlboke vztahy nemaju ako sa rodicom zda, za chvilu kamosov maju novych. Skolku by som dala tu co mame blizko, po ruke a nie dochadzat.
20 min autom je dosť. Keď nepôjde náhodou muž, kto ho odvezie? Dieťa má 5 rokov, určite tých nových kolektívov ešte bude, taká pevná väzba na kamarátov ešte nie je vytvorená. Matky to prežívajú určite horšie. Volila by som blízko domu, často x oveľa lepšia výhoda, ako cestovať.
posledný rok v mš - nemenila by som. Rok sa dá vydržať. To je pár km, ja som vozila dcéru 60 km tam - 60 naspäť.
Do zš by som dala dieťa už bližšie.
@mo_12345 Ja ti napisem z opacnej strany. Mam doma predskolaka a mal novych spoluziakov. Uplne v pohode sa tie deti zaclenili. Hraju sa stare aj nove deti spolu.
My sme sa tiez stahovali po prvom rocniku v MS. Syn nemal problem a to je skor introvert.
20 minut denne je dost. Pocitis to najma v zime ked bude tma.
Otázkou je, či ešte majú v škôlke miesto. Žiadosti sa podávali v máji. Ja by som to riešila z pohľadu logistiky, keďže väčšinou deti vyzdvihujem ja. A teda by som dieťa preložila.
Ano my sme to tak urobili,pocas pol roku sme sa stahovali z mesta o 20min autom zdialenu dedinu.Syna som uz nechala doma ten druhy pol rok a uz rovno nastupil v dedine do predskolskej triedy aj s mladsim synom.A pekne si nasiel aj novych kamosov aj s niektorymi pokracoval v dedinskej skole.

Vsak kamaratov co s nimi pojde do skoly moze mat aj v novej skolke. A je celkom mozne, ze ani zo starej ani z novej nepojde do rovnakej skoly nikto. Zijete v BA, tam sa deti zo skolok rozprchnu do roznych skol. Toto by som nepovazovala za dolezite