Na ktorých miestach máte psoriázu?
Psoriáza môže mať rôzne formy. Najčastejšie sa prejavuje vo forme ružovkastých šupiniek na koži, alebo vo forme popraskaných a bolestivých ložísk na tele. Tieto sa tvoria hlavne vo vlasoch, na lakťoch, kolenách či v spodnej časti chrbta. V niektorých prípadoch postihuje psoriáza aj kĺby a nechty. Kde všade, na ktorých častiach tela máte psoriázu Vy?

@melly90 tak to pocujem prvy krat.bordove ked som to mala,tak som to mala teple a zapalene a dokonca vtedy ma to aj svrbelo.a na toto odporucam ten ichtamol v syndermane.a este ked som zjedla cokoladu,tak som mala niektore flaky bordove.boze preco uz nezije ta bylinkarka..ja som vtedy plakala od stastia.2 dni som jedla a rano som sa zobudila a na tele ani flak,teda iba biela mapa po psorke.aj si to cez den natieras?ja som v robote mala vazelinu a na tom foliu.cely tyzden.a sirove mydlo si neskusala??ked to mavas cervene..
@pripinacka inak foter je lekar a sam si dava zarabat,hovorime tomu gebuzina..ma psorku iba na hlave.zakladom je ichtamol.smrdi to strasne ako decht.dava si to co si pamatam aj 23 rokov.ako nema potom nic.ale podla mna je to zieravina.spytam sa ho ja recept.a dam to sem.
inak segra mala bio liecbu..strasne chlpata jak opica a pecenove testy cele zle.teraz po rokoch chudatko jej nejde otehotniet.a dokonca bola v projekte na nove lieky z ameriky,co ju testovali,dostala za to 10 stravnych listkov.psorka taka ista a zistili jej,ze prezila slabsi infarkt.sama som jej povedala este raz a sama jej strelim.ma 2.stupen osteoartritidy.boli ju stale jeden klb.je mi jej luto.ak mavate aj vy,odporucam listy z lopuchov.
@mudr_peter_kozub Poradíte UVB hrebeň aj na domáce použitie?
@xxxxxnnnnn aj ja som nad nim premyslala a pytala aj pana dr., aj mojej koznej, kedze ho maju len kupeloch, chcela som si ho tiez kupit, treba aby kozna vysvetlila ako s tym robit, spravne davkovat. Nasa koz.ambulancia nan caka, mali by ho dostat, tak najpr mam vyskusat u nich, ci vobec zaberie, aby som zbytocne nekupovala.
@pripinacka a idu to vycesavat tie supiny po tom oleji, nemas potom moc podrazdenu kozu pod tym, akoby mokvajucu?a olej si davas SO?
@competition ako prebieha fototerapia, ozaruje sa cele telo naraz, je to viac slneni? Ja mam psorku uz rozlezenu po celom tele , okrem tvare, preto sa pytam, ci ozaruju len niektore miesta, ale sa da aj cele naraz.
@hlavacka celw naraz u nas to ma priamo kozna v ambulancii len v druhej miestonsti kde som bola sama takze som sa vyzliekla donaha dala okuliare a kompket cele telo polku casu z predu a potom zozadu bolo viac svieteni myslim ze 10 je tomu uz cca 5 rokov ked som bola a to som mala komplet cele telo vyhadzane a o cca 3 mesiace som nemala na tele ani chrasticku .najprv som si myslela ze ziadna zmena ze mi to nepomohlo lebo ten ucinok sa naozaj dostavil az o 3mesiace a odvtedy mam pokoj psoriaza sa sice vratila dalsiu zimu ale len uz uplnne male loziska na kolenach a laktoch a to uz neriesim len natieram
@hlavacka inak ja pouzivam sampon head&shoulders akykolvek iny pouzijem spravia sa mi lupiny alebo teda psoriaza tak neriskujem a 5 rokov pouzivam stale ten a v hlavu mam uplne v poriadku a aj moj otec ma tiez psoriazu a pouziva len ten uz niekolko rokov
@competition a ktory klasicky modry, alebo sensitive s aloe? Sensitive som skusala ale bez zmeny.
U mna je to rozne, v lete minimum lozisk ( vo vlasoch najviac ). V zime takmer vsade ( lakte, nohy, chrbat - vo vlasoch az po okraje usi ). Pouzivam skin cap - sprej..ale tiez asi nie najlepsie riesenie. Neviete o nejakom prirodnom produkte? Okrem toho mi strasne zriedli vlasy 😣

Dobrý deň chcem sa informovať, priateľ tvrdí že to psoriáza určite nieje ale ja som opačného názoru, veľmi sa mu tvoria šupiny okolo nosu pod nosom, obočie a sem tam v brade, na hlave vo vlasoch ani nehovorím, keď je nervózny alebo ma nejaké stresy zvykne mu to červenať a svrbiet, on nechce tento stav riešiť lebo on povie ze to ma pod kontrolou, používa dosť kvalitné krémy bez vody ktoré mu pleť premastia a stále sa natiera. Prosím jeho mama pracuje s lekárskou kozmetikou a tvrdí že to má seboreu ale akonáhle začne používať prípravky na seboreu stav sa ešte zhorší, pokožka na tvári katastrofálne s červená a oveľa viac sa mu začnú tvoriť šupiny. On stále verí že si to sám vylieči, ja teda snažím sa ho podporovat že možno je to možné ale myslím si ze mal by tento problém konzultovať s lekárom. Takže otázka znie nieje možnosť samoliecby iba ak bude mať presne pokyny a produkty od doktora? Napríklad bez hormonálnych rýchlo účinných masti? Ďakujem.
@barborasebastian ja som mala okolo nosa dlhé roky a dusíkom mi to ošetrovala kožná, už nemám nič...
caute, ja mam psoriazu cca 3 roky..no mozno viacej, len som tomu nedavala nejak zmysel...objavila sa mi na laktoch, supanie , kedze som mala sedavu robotu a mala som stale ruka na stole a suchala som nimi, tak by ma to ani v zlom sne nenapadlo, ze mam tuto hnusobu.viem ze su aj horsie "choroby" ale mna to psychicky polozilo...bola som potom cela flakata...potom sa mi objavila na nohe, ako suchy vriedok a ja tapa som to akoze vytlacila...no to som este nevedela..cca pred dvomi rokomi to bola hroza...bola som sa preliecit v kupeloch, smrdakoch, pomohlo, zmizlo...potom ako som ostala tehotna ani znamka nejakej psorky..no teraz uz zasa sa zacina objavovat...som z toho v riti...s prepacenim...teraz ma svrbi hlava.a objavilo sa to aj na nohe aj na boku...zacala som pouzivat sprchovy a sampon od znacky Cutis Help...no uvidim...mam od nich aj mast
@barborasebastian ahoj aj ja mam seboreu na nose.ked som zila v nemecku,tak som nemala nic,dosla som domov a z tej hnusnej vody co tu mame mam seboreu.je to neprijemne,cervene,supe sa to a lubi to aj mokvat.ale iba lekar ti povie,co je psorka a co seborea,nakolko mam oboje.ja si davam z dm nocny krem s uerou,iba to mi pomaha.a inak musim pouzivat micelarnu vodu z la roche a bioderma vyraba krem na tvar na ukludnenie.treba vyskusat.ale original,co je na seboreu mi to tak isto iba zhorsilo.

@pripinacka hej belosalic vodicka stipe aj na hlave aj v usiach,neviem ci v tom nie je alkohol.