Kedy dať dieťaťu prvýkrát nožnice s okrúhlym okrajom? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti.
Vystrihovanie je činnosť, ktorá deti veľmi baví ale aj ich motoricky rozvíja. Aby si dieťatko vládalo uchopiť nožničky, musí už mať trochu vyvinutý úchop a aj tak je následné strihanie celkom náročné. Ale deti baví a keď na to pozná, je treba dávať veľmi veľký pozor, lebo dieťa potom chce skúšať, čo s týmto nástrojom všetko dokáže a chce strihať úplne všetko a nie len papier 🙂

Moj ma 2 aj osem mesiacov a ak mam byt uprimna noznice som mu este nedala. Je zivy takze by s nimi strihal co nesmie🙂🙂🙂 dala som mu voskovku a mam vsetky skrine pocmarane 🙂🙂🙂 aj kriedov nekresli na zem ale na dom 🙂🙂 neviem kedy je ten spravny vek to sa ani neda urcit kazde dietatko je ine. Asi vtedy ked pochopi na co su noznicky ze pri nespravnej manipulacii si mozeurobit bibiku ... moj sa na to tak nepozera mozum mu ja hovoritnebez neskac nerob toto aj tak robi akoby na truc a ked sa buchne spadne rumacga a za dve minuty zasr to iste robi 🙂
Moji mali asi 3 roky ked sme zacali pracovat z noznicami, a velmi ich to bavilo, samozrejme ze im troska trvalo ked pochopili ako sa ma strihat,ale uz im to celkom ide.
ja som mala myslim 3 roky,ked som zacala strihat s noznickami, viem,ze som k tomu prisla v skolke. Nikdy som tie noznicky ale nevyuzivala na to,aby som s nimi skusala,co ide postrihat a co uz nie. Detom to asi treba vyzvetlit,hlavne tym,co su take zivsie.

nasa mala 2 roky, islo jej to tazko, ale v 3 rokoch je uz majsterka 🙂, ale vyber noznic je dost siroky, dokonca nam ponukli noznice keramicke, malinke, ale nemali spatnu pruzinku co bola chyba, musela sa natrapit aby ich potom opat otvorila, a taktiez nevedeli odstihut lepiacu pasku co nam vadilo... 🙂...