icon

Ako si predstavujete lekáreň budúcnosti?

ivana_drmax
17. máj 2016

Spomínam si, a nebolo to ani tak dávno, že pacientov od lekárnikov oddeľovalo sklo – páči sa mi, že dnes je to už osobnejšie a niektorých už poznám aj po mene. Navyše je dnes sortiment oveľa širší a medzi značkami si môžem pokojne vyberať aj sama. Nemôžem zabudnúť ani na našu internetovú lekáreň www.drmax.sk, kde mi vie pri online nákupe poradiť odborník prostredníctvom chatu. Kto vie, možnože v budúcnosti už s virtuálnym lekárnikom budeme komunikovať tvárou v tvár cez video. Ako si predstavujete lekárne v budúcnosti vy?

Strana
z2
aniko82
18. máj 2016

@ivana_drmax karticky maju aj mensie lekarne, to pravda, zle som sa vyjadrila.. chcela som dodat- clovek samozrejme sleduje akcie, akcie a reklamy uz su sucastou nasho zivota, len by ma veeelmi potesilo, ak by neboli prioritne pri vybere lekarne ci lekarnika🙂 to je len taka moja vizia, ci tuzba do buducnosti..... zial, ostatne hodnoty suvisiace s nasou pracou sa v dnesnej modernej dobe pomaly stracaju.... skusenosti mam s dr.max aj so sukromnou lekarnou🙂)))pekny den prajem🙂))

mariana225
18. máj 2016

Lekáreň v budúcnosti? - že keď prídem s receptom,tak dostanem potrebné lieky a nie naháňať po všetkých lekárňach v meste.

mawka
19. máj 2016

mne chyba tu u nas v meste velka lekaren, kde si volnopredajny liek vyberiem z regalu aj sama a nemusim brzdit lekarnicky otazkami a vyberom co je lepsi produkt. vacsinou byva v lekarni dost ludi, ktori idu od lekara a kvoli nam, ktorych nic nesuri, musia cakat v rade.
samoobsluzny system sa mi paci, idem, vyberiem, dam do kosika, u pokladne zaplatim a vybavene 🙂

ivana_drmax
autor
19. máj 2016

@mawka Vedela si, že môžeš využívať aj našu online lekáreň? Pri každom produkte je rozsiahly popis a v prípade, že by si mala otázky, môžeš kontaktovať nášho online lekárnika, ktorý ťa na správne lieky určite navedie. U nás máš naviac dopravu zadarmo nad 20€.

mawka
19. máj 2016

@ivana_drmax ano to viem, vsetko, ale ak potrebujem nieco za menej ako 20 e, uz sa mi neoplati platit postovne, radsej zajdem do lekarne a zial, musim otravivat lekarnika a rozoberat tam s nim co je lepsie nez keby som si vybrala v regali sama, v klude precitala a kupila a nezdrzovala tam dalsich ludi, co cakaju s receptami. tu ide skor o efektivitu 🙂

stanno
19. máj 2016

Dovoz liekov v rámci mesta by bol super. Aby sa do tej lekárne ani nemuselo ísť. Keď sa dá za 1euro doviesť pizza, za 2,5Eur človek po celom meste taxikom, tak aj lieky by mi mohli takto zaklopať na dvere, aby keď je človek fakt chorý, nemusel behať po lekárňach.

zuzulikh
19. máj 2016

@ivana_drmax mne by sa pacilo, keby nase zdravotnictvo fungovalo ako japonske - lekar by bol hodnoteny za zdravych pacientov, nie za chorych. a tak isto by mali fungovat aj lieky - akk nepomozu, mala by byt ich predajna hodnota vratena. potom by bolo jedno ci by lekarnik bol za sklom, ci bez skla, ci cez net - ludia by mali zodpovednost za to, co predaju. ved ked si len porovnam vitamin C. mala som uz aspom 30 roznych - niektorych ucinnost citelna a pri niektorych nic - samozrejme, vzdy rovnaka koncentracia

andreja13
19. máj 2016

@stanno tento napad je podla mna skvely ;) ja niekedy ked si vezmem ze nemam ani cas behnut do lekarne a tak by som potrebovala tak takato sluzba by mi padla naozaj velmi vhod ;)

ivana_drmax
autor
19. máj 2016

@mariana225 Keďže prebieha voľný pohyb tovaru cez hranice, snažíme sa robiť všetko, čo je v našich silách, aby výpadkové lieky boli dostupné každému pacientovi. V prípade, že by si chcela vedieť, či sa produkt v lekárni nachádza, odporúčame ti kontaktovať priamo lekáreň, ktorá je v blízkosti tvojho bydliska na telefónnom čísle alebo mailom. Všetky kontaktné informácie nájdeš na stránke www.drmax.sk/lekarne/. V prípade, že v lekárni nie je, vedia Ti liek ak je v sieti dostupný, objednať a ty si ho môžeš vyzdvihnúť.

mariana225
19. máj 2016

@ivana_drmax už ho mám zabezpečený,ide o clexane 0,4,ktorý som zohnala v 7 lekárni,a teraz každý mslesiac si poňho chodim,ale nie do maxu.ide o to,ze je smutné,že asi v zahraničí sú dôležitejší ľudia ako my tu,keďže všetko ide tam,dnes v 21.storoci, aby sa človek bal,či bude mať dostatok injekcii,aby mohol vynosiť vytúžené dieťa po dvoch potratoch.

cmulinko
19. máj 2016

@stanno viem,ze v nasej dedine je takato sluzba bezplatne zabezpecena nasou lekarnou a aj do 7 dalsych okolitych dedin kde vobec lekaren nemaju. Zamestnanci lekarne vyzdvihuju recepty priamo od ludi alebo od obvodneho lekara po telefonickej dohode,prevezmu lieky ci zdravotne pomocky a dorucia priamo k pacientovi.Najviac vyuzivaju tuto sluzbu starsi a bezvladni ludia.

ivana_drmax
autor
20. máj 2016

@stanno Podobnú službu ponúka aj náš eshop, kde pri nákupe nad 20€ máš dopravu zadarmo priamo domov. Táto služba platí pre akýkoľvek tovar, ktorý si vyberieš z nášho eshopu. 😉

lucus83
20. máj 2016

Ja by som bola strašne rada, keby lekáreň budúcnosti ostala lekárňou- zdravotníckym zariadením, nie samoobslužnou zmeskou drogérie, kozmetiky s lekárnikom niekde na kraji v rohu, ktorý je len tak trochu "lekár, bežec ,akrobat...."
Bola by som strašne rada, keby sa lekarne mohli vrátiť do vlastníctva farmaceutov. Väčšina z nas išla študovať, aby sa stali zdravotníkmi, pomáhala ľudom, nie predávala v lekárňach. Mame za sebou 5rokov skutočne náročného studia, sme odborníkmi na lieky. Nie predavači, aj keď niekedy, to žiaľ vďaka niektorým z nás tak vyzerá. Hlavne keď plat v mnohých lekárňach je viazaný na obrat. A lekárnici musia spĺňať plány, nahovárať na klubové kartičky. (Moja sestra pracuje v Dr. Max, spolužiačky...) ináč voľný predaj maju na starosti vo väčšine lekarni farmaceutickí laboranti.
Ja mám to šťastie, ze v pracujem v lekarni, kde je majiteľkou aj mojou kolegyňou lekárnička. A aj kvoli tomu máme funkčný "labák" (miešame mastičky, robíme čapíky...) aj keď sa to finančne neoplatí. Aj vdaka tomu odídu niekedy pacienti s radou, bez toho, ze by si nieco kúpili. Niekedy ich aj odhovoríme od vecí, co im skutočne netreba, alebo by im vadilo pri ich zdravotnom stave. V prvom rade vidíme pacienta nie zisk. Väčšina mojich spolužiakov a známych vsak pracuje v sietovkach a lekárňach, kde majitelia hlavne nefarmaceuti tlačia len na predaj... Je to o ľuďoch, vela oželie prémie. V našom meste su tri lekarne vedľa seba (jednou z nich je aj Dr. Max) majú vedľa seba troch pediatrov, no ani jedna z nich nerobí ani základne miešané lieky. Pacienti musia prejsť cez mesto, aby sme im ich v našej lekarni urobili)
Bola by som velmi rada keby platili eticke pravidlá, aby sa neotvárali nové lekarne hneď vedľa starých lekarni. Popri ktorych, malí jednotlivci nemajú šancu konkurovať. Nestačí odbornosť, nestačí prístup k pacientovi. Dve lekarne vedľa seba sa neuživia agresívne reťazce chvíľu vydržia robiť aj bez zisku, aj dávanie 1e za recept. Malé lekarne vsak končia. Valcuje ich Dr. Max a pod a z lekarni sa stáva monopol- žiadna konkurencia. To, že aj ako mala lekáreň mame ćasto nižšie ceny ako Dr. Max a iné sieťovky v akciách ani nehovorím.
Bola by som velmi rada, keby sme v lekárňach nemuseli denno-denne zháňať nedostatkové lieky. Prosíkať distribucky o lieky, na ktoré čaká pacient s vážnymi diagnózami. Aby sa operátorky v distribučkach nemuseli rozhodovať, ktorej lekarni pošlú jedno balenie z piatich, ktore majú rozdeliť medzi 40 lekarni. Len preto, že zdravotnícka mafia z východu s napojením na vládu a iní im podobní, majú výnosný biznis z reexportu.
Bola by som rada, keby v budúcnosti poisťovne preplácali lieky aj keď ich lekáreň dala pacientovi aj po splatnosti receptu. Hlavne ak naň čaká 2-3tyzdne. Nie aby dávala pokuty za to, ze sme pacienta neposlali spať za lekárom, aby si nechal opraviť dátum na recepte, pretože nedostatkové lieky oficiálne nie sú a lekáreň, je ich povinná zabezpečiť do 24hod. Lekarni, v ktorej pracuje moja kamarátka nepreplatili takto 2000e liek a dostali aj pokutu. Mali vraj poslať pacienta naspäť k lekárovi (80km) prepísať dátum, keď ho neboli "schopní" zohnať 3tyzdne.
Aby boli lekarne platené za zdravotnícke úkony nie maržou z výdaja liekov.
Bola by som hlavne rada, keby pre lekarne a vsetko co sa ich týka platili jasne pravidla. Aby aj poctivci lekárnici mohli mať vlastnú lekáreň, v ktorej budu mocť robiť s radosťou svoje vysnívané povolanie. Budu mať šancu, pomáhať pacientom, nie klientom. Budú pre svojich pacientov dôveryhodnou osobou, ku ktorej sa pacienti budú s vďakou vracať. V Nemecku, Rakúsku, Holandsku (takmer ideál lekárnickeho systému) sa lekárnici pravidelne umiestňujú v rebríčkoch dôveryhodnosti na najvyšších miestach). Nemajú siete, lekárnici su vlastníci, ludia ich vnímajú predovšetkým ako odborníkov.
Takze tak stručne, ako by som si predstavovala lekáreň budúcnosti a jej fungovanie v zdravotníckom systéme.

Strana
z2