Čaj, ovocnou šťávu nebo vody? Co dáváte dětem pít?
Podle čeho vybíráte nápoje, které dáváte pít dětem? Pro kojence a batolata jsou nevhodnějšími nápoji na zahnání žízně speciální dětské čaje, BIO šťáva s minerální vodou, BIO čaj se šťávou, šťáva zředěná převařenou vodou, převařená čistá voda nebo minerální voda speciálně vhodná pro kojence a batolata. Co vítězí u vás? Co mají vaše děti nejraději? Přemýšlíte nad složením nápojů nebo jednoduše sáhnete po tom, co je k dispozici a cenově přijatelné? A co si myslíte o tom, že některé malé děti dostávají různé slazené barevné limonády?
doma aj do skoly si nosia vodu. Ak sme niekde vonku ci na obede tak maju vynimku a vacsinou si vypytaju vineu. takze na 99% vodu z vodovodu.
Uprimne ci su granulovane caje sladene cukrom ci glukozou ci inou zmiesaninou je mi to jedno. Do detskych ust a bruska to podla mna nepatri.
My dávame 15 mesačnej dcérke buď vodu z vodovodu, tú máme kvalitnú, tak do pol roka som jej ju prevárala, potom už nie. Nemám nič proti dojčenským vodám, ale nepáči sa mi, že sú balené v PET fľašiach, nevieme kde a ako dlho stáli a čo sa z nich do tej vody pre bábätká uvoľnilo. Keby som bola odkázaná kupovať jej dojčenskú vodu určite by som bola ochotná priplatiť za balenie v skle.
Na striedačku s vodou jej dávam ešte detské čaje (väčšinou luhované), ale tie nesmú obsahovať sladké drievko, to nemá rada. Takisto doma mám posadenú medovku, tak jej robím taký slabý medovkový čaj. A ešte robím slabučký žihľavový čaj, ten tiež z čerstvej žihľavy, pretože sme mali problémy s anémiou a pomáha jej.
Detské granulované čaje jej robím keď niekam odchádzam a nestíham vychladiť. Sú trošku nasladlé, ale myslím, že deti pojedia v dnešnej dobe omnoho horšie veci ako trošičku cukru raz za čas.
A ešte sem tam jej dávam aj zriedenú ovocnú šťavu.
A vypije skoro všetko.
@lidka_hipp Vodu, vodu a zase len vodu 🙂
Presne trocha cukru zas neuskodi.sak mu nedavam jed napotkany
Moj syn ma 20 mesiacov a doteraz mu davam dojciace vody (zarabam mlieko a caje). Kupujem Hipp granulovane caje najradsej ma medovkovo jablckovy a Hipp ovocne stavy ktore riedim dojcenskou vodou, sackove caje Hipp bio sme tiez skusali ale moc mu nesmakuju. A este aj Sunarku caje. Samozrejme, ze ked je u babky aj dedka, tak tam dostane bud domaci bazovy sirup alebo aj normalny, tomu sa clovek neubrani.
Zatial len mliecko, pit z flase nevie, tak ak do nej chcem dostat vodu, tak len lyzickou. Podla mna je vo vsetkom privela cukru a zbytocne. No radsej jej dam sladku vodu, ako by mala ostat smadna. Budem sa ju snazit naucit pit cistu vodu, alebo nesladene caje

@stellamaris
Napadá mě situace, která se povedla mojí dcerce, když ji mohly být tak čtyři roky. Děti od sousedů ji na hřišti nabízeli nugety z mekáče a ona je pořád odmítala. Sousedka znovu pobízela svoje děti, ať dají taky Aničce a ta se na ni podívala a řekla: "Tohle já nepapám, já papám jen řízečky od babičky. Ty jsou mnohem lepší." 😀 Dodávám, že babičku a tedy i její řízky vídá tak jednou za 2 měsíce, protože bydlí na druhém konci Česka, ale přišlo mi to tehdy kouzelné 🙂