Prečo je vo všetkom ryža?
Ahojte, malá má päť aj pol mesiaca, plne kojená, no už to nestačí.....začali sme papať mrkvičku - pohoda, potom som dala zemiačik (batata-vlastnoručne zavarený)- bolelo z toho bruško, prestala kakať...potom som dala brokolicu HIPP nech si malá uľaví - s hrôzou som zistila, že je v tom ryža (a že vraj prvá lyžička od 4 mes, jednodruhová), dnes som dala slivku HIPP (tiež jednodruhová) nech sa konečne vykaká- a drb ma, potom som prečítala papierik, že vraj aj v tom ryža...ja som myslela, že ovocná výživa neobsahuje ryžu...mýlila som sa...už HIPP budeme len veeeeľmi-veeľmi zriedkavo, som naštvaná!!!! ryža predsa zapeká!!!
@belkare nie je to tak so vsetkym a vsetkymi znackami, aj Hipp moze mat rozne, zacni si citat zlozenie predtym, nez nieco kupis. Co sa tyka detskej vyzivy, odporucam kupovat radsej v Rakusku, ak teda to nemate daleko. Alebo si starostlivo vyberat podla zlozenia. Inak, co sa tyka ryze, tak ta samotna dietatu neublizi, nevadi, ze dostava ryzu. Akurat tam mas menej toho druheho, kedze cast z pokrmu je ryza. Daj jej slivkovu stavu, ak jej chces pomoct pri stolici. A brokolica zrovna neviem, ci bola dobra volba, ta zvykne nafukovat tiez.
Pre porovnanie mamičky:
HIPP Prvá brokkolica zloženie: Pitná voda, brokolica 40%, ryža
Hami prvá lyžička brokolica zloženie: Brokolica 70%, voda
Keďže obidve sú schválené v SR, predpokladám, že obe sú zdravotne nezávadné a vhodné pre deti od 4 mesiaca veku.
Ako mamička začínajúca prvé prikrmovanie svojho dieťaťa by som zvolila po 1. vlastnoručne pripravenú brokolicu zo svojej záhradky (načo ja žiaľ nemám možnosť)
po 2. alternatívna náhrada brokolice vo výžive....myslím, že na základe zloženia viď hore, nie je na čom rozmýšlať....
p.s.: týmto nezatracujem hipp, ešte sme iné druhy neskúšali, ale pri brokolici jednoznačne u nás víťazí Hami
Dievčatá, neberte to žiadna osobne, ale zložme si ružové okuliare aj čo sa týka príkrmov pre deti. Firmy potrebujú produkty predať, to je biznis a osobne som presvedčená, že každej jednej spoločnosti môže byť brucho môjho dieťaťa ukradnuté, podstatné je, že som sa rozhodla im uveriť a kúpiť práve ich výrobok. Ja som sa s malou tiež nabehala a hotový príkrm som kúpila len prvý a poslednýkrát a ani pes to nezožral 😖 .

Napisem to sproste, ale ryzu tam davaju preto, aby sa deti s tych gebuzin neposrali len co to rodicia do nich natlacia :((((