SOUTĚŽ o menu HiPP s rybou
Pestrý jídelníček je základem zdraví a zcela určitě do něj patří i ryby. Aby děti měly dobré stravovací návyky je také důležité je s různými potravinami seznamovat už od malička, aby na ně byly zvyklé. Proto nabízíme hned několik HiPP menu s rybou, na kterých si mohou pochutnat ti úplně nejmenší, ale i větší strávníci 🙂 Mám tu pro vás připraveno hned pět balíčků s příkrmy HiPP menu s rybou a budu moc ráda, když si o ně zasoutěžíte. Stačí, když napíšete. proč by děti měly jíst rybí maso. Pět vybraných odpovědí pak získá chutnou odměnu 🙂
Aby se vám lépe odpovídalo, mám tu pro vás malou nápovědu. Rybí maso je velmi důležité, protože obsahuje jód a ten je nepostradatelný jak pro správnou funkci štítné žlázy, ale i celkový vývoj. Více na webu: http://www.hipp.sk/prikrmy/sprievodca/jedlo-a-p...

Niekde som čítala, že ryby by mali deti jesť 2x týždenne. A až teraz som si vlastne uvedomila, že mi toľko tých rýb nejeme. Pritom sú prospešné vďaka omega-3 mastným kyselinám pre spánok a deti sa dokážu lepšie sústrediť na hru či učenie.
Ryby sú jedným z hlavných zdrojov vitamínu D. Jeho podstatná časť sa vytvára na pokožke pri kontakte so slnečným žiarením. Pobyt detí dnes na slnku z dôvodov technických vymožeností, ktoré zaberajú deťom najväčšiu časť voľného času, nie je vždy dostačujúci, preto je dobré pamätať na potravinové zdroje tohto vitamínu. Vitamín D je tradične spájaný s rastom kostí – je tiež nevyhnutný pre to, aby sa vápnik v tele uložil na správne miesta, teda do kostí a zubov 🙂
pretože rybie maso je ľahko stráviteľné, nie je mastné a obsahuje veľa vitamínov a výživných látok. Náš Samko ryby miluje, tak som rada, že s rybkami problém nemáme.

Ryby obsahují důležité zdroje živin , omega 3 mastné kyseliny a mořské ryby především jód. Vzhledem k tomu že k nim jako země která nemá moře nemáme snadný přístup, není úplně lehké je do našeho jídelníčku pravidelně zařadit. U nás doma máme ale ryby moc rádi a ve vedlejší vesnici máme krásný chovný rybník kam si každoročně na štědrý den jdeme ulovit pstruhy nebo kapra k večeři. Letos se na to obzvlášť těšíme, protože už půjdeme ve třech 🙂