icon

Dobré ránko. Týždeň s rodinou iRobot začína. Už máte dnes povysávané?

ivan_irobot
9. okt 2017

Týždeň s iRobot na Modrom koníku začína. Na Slovensku sa prví robotickí pomocníci od iRobotu objavili už v roku 2008. Aj napriek tomu sú pre mnohých veľkou neznámou. Je to úplne nová kategória spotrebičov do domácnosti a ľudia majú nielen veľa otázok, ale prirodzene aj veľa predsudkov. Celý týždeň bude toto fórum otvorené pre akékoľvek vaše otázky a reakcie. Časy sa menia, začnime šetriť čas a neotročiť vysávaním.

Dobré ránko. Týždeň s rodinou iRobot začína. Už máte dnes povysávané?
ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@ktrnv A takisto tu máme #test_roomba, ktorý prebiehal na Koníku, takže baby popísali všetky zážitky a skúsenosti s robotmi. Odporúčam pozrieť si 😉

babulkomale
9. okt 2017

@vvia ja som na skusku kupila prave tu zakladnu 605, ze kym to nepoznam, nebudem investovat stovky eur. Nakolko teraz nemam pravidelny rezim odchodov z domu do prace a najblizsie roky ani nebudem mat, tak casovanie mi nechyba. Pustam ho ked idem prec a je to parada, pridem a cisto. Do izieb ho davam separe, aby nebol zmateny velkym priestorom a dobre tam upratal. Zatvorim a ked urobi, vypne sa.
Obyvku s kuchynou a chodbou robi naraz. Vydrzi dlho a potom sa sam parkne na nabijacku. Takze mne to takto vyhovuje.
Zapnem ho a idem prec 😉 rovnako ako pracku a umyvacku. Pridem a porobene.

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@cathka Ahoj cathka, Braava je skvelý doplnok k Roombe, ale nevysáva. Skôr zametá, a aj to iba menšie nečistoty. Princíp je rozdielny. Roomba reálne vysáva a za týždeň dokáže povysávať aj liter nečistôt. Braavu preto skôr odporúčame ako druhý krok v rámci starostlivosti o podlahy, a teda na mopovanie - leštenie podláh na mokro. Vysávač určite nenahradí, Roomba áno. No a pokiaľ sú koberce, rohožky, nízke koberce, Braava sa im dokáže vyhnúť.

laura0
9. okt 2017

@ivan_irobot ktore roboty uz maju tie gumenne valce?Neznasala som to odmotavanie vlasov na tej kefke ...rozmyslam zase ze si nejaky robot kupim ,len by som potrebovala nejaky uzky kvoli gaucu max.6cm aby mal a ta gumenna kefa by bola super... nemate nejaky model uz aj s takou vyskou aby vosiel aj pod nizzsie gauce?

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@vvia Ahoj vvia, 605ťka je dobrý robot, ktorý povysáva samostatne jednu miestnosť. Potom ju treba preniesť do ďalšej miestnosti a takto postupne všetky. Ak by sa pustila do celého bytu / domu, nepovysávala by poriadne. Je to dobrý model, so základnou filtráciou a klasickými kefami (nie tými novými, gumenými, ktoré netreba tak často čistiť). No a vyššie modely potom majú tieto kefy, vyšší výkon, plánovanie vysávania na každý deň, lepšiu filtráciu, kameru, pomocou ktorej povysávajú celý byt / dom atď. Takže 605ťkou nič nepokazíš, len prídeš o tie ďalšie výhody 😉

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@simca06022011 Ahoj simca, to, že robota nepoužívaš, ma mrzí, a keď viem, aký je to pomocník... Ja by som sa takto nerozhodol 🙂 Roomba samozrejme má svoju hlučnosť, však vysáva, takže hluk vzniká podobne ako pri klasickom vysávači (i keď je určite tichšia). Údržba robota je pri aktuálnych modeloch už jednoduchšia, ako pri modeloch z roku 2010. A jednoducho, keď niečo funguje automaticky, treba sa tomu spotrebiču aj povenovať čo sa údržby týka. Napríklad automatický kávovar sám varí kávu, ale treba vylievať, odvápňovať, čistiť... Ale ten pocit, keď ráno ešte po slepiačky prídem do kuchyne a kávovar mi urobí skvelú kávu. Niečo za niečo 😉
Do veľkého bytu alebo domu je určite ideálna Roomba série 900, ktorá má funkciu Recharge & Resume, teda keď sa uprostred vysávania vybije batéria, ide sa nabiť a pokračuje tam, kde ešte nevysávala. No a klasika je klasika, ale ja osobne mám každý deň povysávané, ani o tom neviem. Takže je to na každom, či ostane pri klasike, alebo sa tejto starosti zbaví a bude mať povysávané aj KAŽDÝ deň 🙂

janina25
9. okt 2017

Dobrý deň, u nás cez týždeň vysáva iRommba a dnes už to má za sebou 😉

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@laura0 Ahoj laura, gumené valce, teda technológiu AeroForce majú modely série 800 a 900. V ponuke sú ešte série 600 a 700 a tam je klasická štetinová kefa. No a výška je nezmenená, 9,2 cm, takže sa dostane do priestorov aspoň 10 cm (aby sa niekde nezasekla). Potom veľa zákazníkov rozmýšľa aj nad tým, ako podvihnúť sedačku alebo skrinky, aby sa tam Roomba zmestila 😉

simca06022011
9. okt 2017

@ivan_irobot samozrejme urcite ide vyvoj dopredu o tom nepochybujem a je to komfort, ale ked je clovek doma a roomba mu huci po dome dve hodiny tak nic moc, ked povysavam za 10-15 minut a nic nemusim nasledne vysypat a utierat ;) nakolko jedna izba jej zabrala dobru pol hodinu, vacsia aj viac. Ako pisem, ked som bola cely den v praci, bolo to v 55m2 byte perfektne, nedala som na nu dopustit 🙂 Ako prisli ponozky a hracky po zemy, tak to skoncilo :DDD

jozinkafabinka
9. okt 2017

😝 ešte nemá ani rok

simca06022011
9. okt 2017

@janina25 fii a to mas ktoru? 🙂))

1mirka1
9. okt 2017

dneska nie, ale tieto dni by sa mi velmi zisiel, asi by sa nestihal dobijat 🙂

jarhal
9. okt 2017

dnes ano povysavane ale klasikou vysavacom🙂

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@simca06022011 No nič, tak počas vysávania Roomby treba ísť na kávu, na huby a tak podobne 😉 A tie ponožky po zemi, nooo, aj keď budem vysávať ručne a ponožky budú po zemi, tak niektoré z nich určite skončia v trubici vysávača 🤒

babulkomale
9. okt 2017

Jedina nevyhoda (alebo aj vyhoda vlastne) je, ze v detskej musi byt upratane Lego 😀

simca06022011
9. okt 2017

@ivan_irobot velmi vtipne... isto ked mam pracu doma, budem kvoli vysavacu utekat do lesa... :D ja ked vysavam, veci si pozbieram, ked to robi naprogramovana roomba v rovnakom case tazko si veci pozbiera ;) ked do stane na chrbat kos a bude do neho vkladat veci co najde po zemi, bude to zaujimave... ponozky boli priklad, ale v rodinach s detmi je v kuse nieco po zemi, to je proste fakt...

babulkomale
9. okt 2017

@simca06022011 ivan chcel asi naznacit, ze aj mamy na RD zvyknu pravidelne vychadzat von 😀 ja som travila denne x hodin s dietatom vonku, ihriska, kurzy pre deti, stretka s kamoskami, nakupy, navstevy, takze aj teraz ked som doma a idem prec, zapnem Roombu a nech si tancuje. A ked zostanem niektory den doma, dam ju po izbach a tam za zatvorenymi dverami mi nevadi.

laqeeesha
9. okt 2017

ja si naňho brúsim zuby, len čakám na akciu 😀 nič iné od Roomby 960 nižšie neberiem 😀

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@simca06022011
@babulkomale
Baby, asi takto nejak som to myslel 😉

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@laqeeesha Ahoj, už netreba čakať veľmi dlho. Hneď po skončení týždňa Dni s iRobot máme pre návštevníčky pripravenú veľmi zaujímavú akciu. A v nej bude aj Roomba 960 za veľmi zaujímavú cenu 😉

chmurkaxy
9. okt 2017

My sme tento týždeň kúpili Roombu 966 vďaka recenziam tu na MK a milujeme ju!!

laqeeesha
9. okt 2017

ó tak to ma teší a jak to pak nájdem, či na vašej stránke ?

chmurkaxy
9. okt 2017

*960

alias313
9. okt 2017

@ivan_irobot na tu akciu si pockam..kedze nasa Roomba uz dosluhuje...

lufla
9. okt 2017

chystam sa, ale este som nestihla, z dovodu, ze vysavanie jednoducho nie vzdy stihnem a nemozem vysavat ked robec spi by ma takyto pomocnik velmi potesil 🙂

evina24
9. okt 2017

@ivan_irobot na 7xx radu neplánujete akciu? 😀
pokukujem po robotickom vysavaci.. pozdava sa mi irobot..lenze fakt nemam tolko penazi na to ☹ takze tie nizsie rady by som ti mohla este dovolit, ale vyssie urcite nie.. dakujem

nelili1978
9. okt 2017

Och ja vysavam každý deň a niekedy aj dvakrát a to chlpy zo psov.

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@laqeeesha Bude to tu, určite na konci akcie napíšem info aj do fóra 🙂

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@evina24 Ahoj Evina, netreba sa báť kúpiť si aj lacnejší model. Len niektoré výhody v tých lacnejších nie sú. Akcie budú iba na 800vku a 900vku. A pokiaľ si pozerala 700vku, prehodnoť aspoň skok do 800vky, kde sú gumené valce namiesto kief a na ne sa nenamotávajú dlhé vlasy a chlpy. To je veľká výhoda. A keď rozpočet nepustí, 700vka je dobrý robot, akurát ho raz za týždeň bude treba "odchlpiť" 🙂

pekkka
9. okt 2017

Ešte nie a to je už skoro večer. Taký robot by sa mi zišiel. Onedlho mám termín pôrodu a domáce práce občas zvládam, no mám dni, kedy nie som schopná ani slamku zodvihnúť. A vtedy sa len pozerám na chumáče po našom psovi a prosím Ježiška ,aby nám i robot doniesol 😉.