icon

SÚŤAŽ: Ničitelia mýtov o robotickom vysávaní

ivan_irobot
11. okt 2017

Mýty a fakty. Alebo nebodaj konšpiračné teórie. Bombardujú nás zo všetkých strán. Napíšte nám, s akým mýtom o robotickom vysávaní ste sa stretli vy a my 5 tých najlepších odmeníme malým darčekom - setom pohodlných papúč iRobot pre ňu i pre neho.

SÚŤAŽ: Ničitelia mýtov o robotickom vysávaní
simca06022011
11. okt 2017

@yanni tolko deti, tak im daj handry 2x do tyzdna do ruk a tie schody zvladnu raz dva :DDD

yanni
11. okt 2017

@simca06022011 Jaaaaaj chlapi. Vies ako sa vravi, nasr.... im na ruky. Narobia väcsiu skodu ako osohu. A copana ma len dva roky.

janamatejkova
11. okt 2017

@ivan_irobot ja som od manžeka dostala minulý týždeň Roombu 866 a neviem si vynachváliť. Mýty som nepočula žiadne, len že nepovysáva dobre a podobné blbosti. No akurát dnes som vysypala nádobku na smeti a toľko "špiny" čo vysal by som neverila. A to bola zapnutá dnes dvakrát. Takže vysaje určite lepšie ako človek s vysávačom. Takže ak niekto váha určite kúpu odporúčam. 😊

jankaajanko
11. okt 2017

No to aj môj chlap konspiroval že nekupuj ten vysávač šak toľko peňazí stojí že to radšej mozes povysávať ručne a máš to za 5 min hotové . ja sa ti na taký vysávač môžem vysr,,,,,,,ť čo stojí 300 e 😖 čo asi ťažko pri 3 deťoch a nom čo narobia bordelu a vysávať musím len ja zabijem pri Tom kopu času .tak som si ho musela sama kúpiť za moje peniaze a keď som mu ukázala že ja sedím a vysávač vysava tak ho skoro vystrelo😅 a začal to všetko nepovysava a hento toto vravim mu potom hovor si čo chces ja sedím ha ha a radšej odisiel 😝 za mňa odporúčam aj keď nemám niaky ten drahší vyššiu radu ale len ten lacnejší ale spokojnosť na 100000 % nedajte sa odradit😍😘

cilkau
11. okt 2017

takýto vysavač ešte nemame ale asi bude lepší ako klasicky vysavač.s klasickym vysavačom je niekedy naročne vysavanie.ten moderny vyzera celkom dobre... 👏👍🙂🌜

sticker
taniellita
11. okt 2017

Nekupujte robotický vysávač, iných vám nábytok
Nekupujte robotický vysávač žerie veľa energie
Nekupujte robotický vysávač je veľmi hlučný
Nekupujte robotický vysávač nie je výkonný a nepovysava všetko ....

A XY iných konšpiračných teórii Pravdou však je, že kto nevyskúša nevie
.....

admet
11. okt 2017

ako je to s tou spotrebou energie v porovnani s klasickym vysavacom? Nemam cisla, ale nechce sa mi verit, ze roboticky vysavac, ktory potrebuje na 80 qm 75 minut, spotrebuje menej energie ako normalny vysavac, s ktorym vysavanie trva podstatne kratsie.

ferihegy
11. okt 2017

Mytus / nemytus - uz mam o nom tolko precitane, ze je pre mna dokonaly. iRobot Roomba 900 bude raz moja 🙂

kosicanka1
11. okt 2017

Tak ja dam svoju skusenost: roombu najvyssiu radu som dostala na minule vianoce. Radost veeeelka trvala 10 minut. Mame drevenu podlahu s hunatymi kobercami. Na ziadny koberec nevysla a nedokazala povysavat. Reklamovali sme hned po vianociach v nay. Doniesli sme na ukazku aj najmensi koberec. Predavaci kukali ako puk. Vratili komplet peniaze.

jakubella
11. okt 2017

Ja na mýty veľmi nie som, tak pridám svoju skúsenosť. Ešte pred svadbou sme si s mužom vysnívali, že v novom byte budeme mať "ten vysávač, čo sám vysáva". Dokonca muž naplánoval všetko tak, aby mu nič nestálo v ceste a aby sa presne zmestil pod nábytok v obývačke, botnik atď. Dali sme si našu najkrajšiu podlahu-najtmavsiu, najlesklejsiu...všetci nás odrádzali/ dokonca aj predavači, že tam bude každé smietko vidieť. "Nevadí, my budeme mať vysávač, čo sám vysava."
No pred piatimi rokmi, to bola väčšia investícia a známi si práve vtedy jeden kúpili, tak sa ponúkli, že keď k nám prídu na prvú návštevu, prinesú ho-vyskusat. Ja vytesena-nevedela som sa ich návštevy(vysávača) dočkať. Prišli, zapli sme, sledovali sme - nechala som nepovysavanu spalen. Vysávač bol hrozne pomalý a nenormálne hlucny. Rohy nechal samozrejme zaprasene, co na nasej podlahe bilo riadne do oči. Neporadil si ani s menším chumacom vlasov, ktory roznasal po celej miestnosti. Mala som nutkanie pomôcť mu. Naši návštevníci však povedali, že oni ho tak nechajú, zavrú dvere alebo idú von. Tak sme zavreli dvere a išli sadnúť do obývačky. Ten hluk bol ale strašný, normálne ma hlava rozbolela. Keď som to nemohla vydržať, prišla som so spálne-a "pomocník" ešte ani štvrtinu nezvládol. S veľkým sklamaním som ho vypla, nech ho zbalia a môžme sa v klude porozprávať. Aj muž bol sklamaný. Povedal, že to je teraz novinka, postupne sa vychytaju muchy a aj zlacnie. Keď bude nejaký o 5 tried lepší, kúpime si. Odvtedy som na "robota" ani nepomyslela. Kúpili sme dobrý vysávač, využívam ho denne, ale nemám pocit, že by som vysavanim travila pol života;) Pripomínam, že moja skúsenosť je päť rokov stará, odvtedy sa isto veľa zmenilo a aj ja sikovnejsia, náročnejšia a pomocnikov v našej domácnosti pribúda🙈🙉😂

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@kosicanka1 Ahoj kosicanka, no tie huňaté koberce môžu byť niekedy problém. Kefy jednoducho vyhodnotia, že je na nich veľký odpor a robot z bezpečnostných dôvodov radšej zastane, aby nepoškodil seba, ani koberec. Toto u konkurencie nefunguje a vždy keď testujem konkurenčného robota, jeden huňatý koberec ide úplne vytrhať. Vlasy s nižším vlasom a nízke koberce - no problem. Oceňujem navyše prístup predajcu.

ivan_irobot
autor
11. okt 2017

@jakubella Ahoj, ďakujem za tvoju skúsenosť. No vysávač je vysávač a teda nie je úplne tichý. Samozrejme, aktuálne modely sú už tichšie ako tie z pred 5 rokov. No a takisto mu upratanie niečo trvá (miestnosť cca 20 m2 približne pol hodiny). Ale urobí to sám 🙂

luz5
11. okt 2017

My sme o kupe realne uvazovali a este uvazujeme. Bojim sa vsak 1.koberca s vysokym vlasom (mame shaggy a ten aj obetujem, pretoze casom ho budem musiet aj tak vymenit), 2. Prahy (to sme nastastie vyriesili) a prekazky ako napr.nozky stoliciek (mame ich 6 v jedalni), 3. Hlucnost (to by sa dalo zvladnut napr.ked nie sme doma), avsak 4. Dlzka vysavania (kedze som na RD, byvam doma okrem prechadzok vlastne stale, a na celu plochu ratam aj 4 hod vysavania, co som v kuse malokefy prec). Dalo by sa to mozno riesit ncnym vysavanim, avsak to sa bojim hluku a tiez toho, ze ak chcem mat povysavanu sucasne izbu, kde sa spi, musel by ist 2x. Tak je to celkom dilema, namiesto toho sa nahanam s metlou niekolkokrat denne a vysavacom, co z duse nenavidim...obcas sa manzel zlutuje a vysava, lebo vie, ze to neznasam 🤗

yanni
11. okt 2017

@luz5 Ahoj. Ja som Roombu dostala dnes a po nabinti aj hned vyskusala.
Pri kobercoch nemam velmi co zreferovat, nemame ich vela a uz vobec nie s velmi vysokym chlpom. Zatial som dala vysat len dve miestnosti, kuchynu a obyvacku, ktore su spojene dverami. Ostatne dvere, z obyvacky do chodby a z kuchyne do chodby som zavrela, aby si nahodou nezmyslel ten pekelny stroj vysavat aj dalej. Zapla som ho o pol 9 vecer. Dvojrocna copana zaspala o poschodie vyssie vo svojej izbe (dvere jeje na jej vlasnu ziadost vzdy zatvarame) presne o 8smej. Ca. 50m2 vysal za ca. 30 minut. Cize myslim si, ze vcelku OK cas. Hluk, neviem velmi posudit, mala sa nezobudila😂 Asi ako normalny vysavac.
Prahy nemame.
Prekazky: My sme minimalisti, nemame vela nabytku. Stolicky som povykladala na stol. Malej jedalensku som odniesla do chodby. Chcela som mat povysavane dobre aj pod stolom. Jedalensky stol nebol problem, je dlhy, okolo noziciek stola krasne pozametal. Kuchynsky stol tiez nebol problem, dostal sa pekne aj do rohu pod rohovu lavicu.
Mame mensi koberec pri gauci: ten uz davno tak pekne nebol povysavany😨 Skoda len, ze ma gauc nizko nozicky, pod gaus sa zial nedostane.
Co sa tyka "som doma-nie com doma". ja mam Home office, cize rano o 7 veziem dceru do skolky, co je ta a spät dokopy az hodina. Stiahla som si app na mobil a nastavila na 7, ked budeme odchadzat. Kazde podlazie ma ca. 100 m2. Odratat sa musi schodisko, neviem, nejakych 10 m2. Ked zvladol 50 za pol hodinu, ten zvysok by za pol hodinu mal zvladnut.

moonlight1210
12. okt 2017

naozaj su to len hlupe teorie, ze taky vysavac je neefektivny. Mali sme jednu hned z tych prvych roomb a uplne v pohode povysavala. Nenechala prach kutoch, chlpy, ani vlasy. Nic neotlkla. Len pod gauc sa zial nevosla. Raz za cas som jej cistila kefy a stierky.
A to, ze jednu miestnost vysavala 15 minut mi nevadilo. Bud som za ten cas aspon vyvesala, pozehlila, alebo som kludne bola s nou v tej istej miestnosti, len som sa jej uhybala. Vobec ju to nemylilo.

Teraz po rokoch putovala na novy byt, kde sme malokedy a domov sa ide kupit ta najnovsia. Uz som na nu zvedava.
Rozmyslam aj o mope, ale tomu dam este cas, kym ho nevylepsia. Zatial ma nepresvedcil. Aj ked zmyvanie plavaciek neznasam.

Este zabudli konspiratori na to, zeby nas cez nabijaciu stanicu mohli odpocuvat. 😁 Vsak ked cez telku, preco nie aj cez vysavac?

katuska2709
12. okt 2017

Iba že to nepovysava celý byt - čo je vlastne pravda týkajúca sa tych 60€ robotov iných značiek.

A ja chcem vyhrat roombu 😂

ivan_irobot
autor
12. okt 2017

@katuska2709 Ahoj, aj v rámci iRobotu je potrebné siahnuť po sérii 900, aby povysávala celý byt. Ostatné modely sú určené na vysávanie vždy iba jednej miestnosti.

ivan_irobot
autor
12. okt 2017

@luz5 Ahoj luz, myslím, že veľa ti zodpovedala @yanni. Ďakujem za reakciu yanni. Čo sa týka shaggy koberca, môže a nemusí byť problém. Keď je odpor na kefách z dôvodu dlhých vlasov veľký, Roomba to zaznamená a z bezpečnostných dôvodov zastane, aby nepoškodila seba alebo koberec. Čo sa týka času a hlučnosti, je ešte riešenie používať Roombu tak, že tie najexponovanejšie miestnosti si dáš povysávať, kým si mimo domu. A potom, keď prídeš domov, ostatné miestnosti dáš povysávať samostatne (robot do miestnosti a zavrieš za ním dvere), a cez dvere ho skutočne takmer vôbec nie je počuť.

admet
12. okt 2017

@ivan_irobot este som sa nedockala odpovede:

ako je to s tou spotrebou energie v porovnani s klasickym vysavacom? Nemam cisla, ale nechce sa mi verit, ze roboticky vysavac, ktory potrebuje na 80 qm 75 minut, spotrebuje menej energie ako normalny vysavac, s ktorym vysavanie trva podstatne kratsie.

mirinkaaa
12. okt 2017

ja som pred kupou robotickeho vysavaca nacitala asi tisic clankov a recenzii a radila sa v dvoch predajniach. nemam najdrahsi typ, ale nakolko sa vzdy snazim rozmyslat racionalne a nesnivat mozem povedat, ze to, co som od robota realne ocakavala, to aj splnil. Samozrejme 1x do tyzdna je potrebne povysavat aj normalnym vysavacom (koberec s vysokym vlasom 1,5-2 cm a miesta, kde sa robot kvoli napr. nabytku nedostane, co samozrejme nie je problem vysavaca 🙂). Robot mi pomaha udrziavat poriadok pocas pracovnych dni, kedy ja nestiham. Udrzba robota po povysavani domu (120 m2) ma stoji asi 5 minut a to ju robim naozaj dokladne.
Najväcsi mytus ohladom robotov...asi, ze nevysavaju dokladne...To by som nepovedala, nakolko po mojom vysavani normalnym vysavacom on este dokaze povysavat to, co som ja "nechala"... 🙂

ivan_irobot
autor
12. okt 2017

@admet Ahoj, ospravedlňujem sa, ak som neodpovedal, tých príspevkov je dosť. Robotický vysávač funguje na batériu, takže počas celého vysávania žiadnu energiu nežerie. Potom sa tri hodiny nabíja a v stand-by režime po nabití spotrebúva už len minimum energie. Viac sa dozvieš v tomto videu:

https://www.youtube.com/watch?v=g9H8zG4KJGo
majba
12. okt 2017

ja som pocula take- ako moze robot lepsie povysavat ako ja. - aby som bola spokojna, musela by som po nom povysavat este raz. - ja upracem rychlejsie ako vysavac. - nemam ho kde skladovat. - deti vratane mna sa ho boja.

inak, my mame rombu doma uz 6 rokov a mozem povedat, ze pracka, umyvacka a romba su moji najlepsi pomocnici, ktorých pouzivam denne.
nie preto, ze som leniva ale radsej ten usetreny cas, pocas ktorého sa vysava, umyva a perie venujem svojim detom🙂

willino1
12. okt 2017

u nás, keď sme kúpili roombu, tak sme mali tendenciu sa s ňou rozprávať keď vysávala ...niečo na štýl: "tu to ešte si nebola a tak ... a zasvietiť jej v miestnosti, aby dobre videla 🙂

biba12
12. okt 2017

Nepovysava rohy miestnosti.. To potom treba ešte raz povysavat.
Spadne zo schodov...

kupcovci
12. okt 2017

Ja som pocula ze nepovyasava dobre rohy v byte 🙂

maryon1
12. okt 2017

No či je to mýtus,neviem, ale moja babka, keď bola u mňa na návšteve, a videla umývačku - čo sama umýva, práčku a sušičku, čo vyperú a vysušia prádlo,
a počula, že chcem aj robotický vysávač, povedala, že budem čoskoro lenivá ako voš, keď všetko za mňa urobia "mašiny", a že za chvíľu budem mať 100 kíl, čo sa ani z gauča nepohnem.
No až takú pravdu nemá, lebo občas sa od tej kávy a gauča zdvihnem - keď treba naložiť a vyložiť tie moje mašiny :D

admet
12. okt 2017

@ivan_irobot to porovnanie v telerane je od veci, lebo s normalnym vysavacom sa nevysava rovnako dlho ako s vami prezentovanym robotom. Realne cisla mate?

Ze vysavac nezere elektricku energiu pocas vysavania je logicke, lebo ju zozral pri nabijani. Pravidelnym nabijanim a vybijanim sa kontinualne znizuje kapacita baterie. Ako dlho vydrzi bateria v robote a da sa vymenit za novu?

beton
12. okt 2017

@ivan_irobot ze nepovysava poriadne. len to som pocula, ale co tu citam, tak to asi platilo, ked vznikol prototyp...

ivan_irobot
autor
12. okt 2017

@admet Ahoj, to porovnanie je samozrejme spravené tak, ak by sa vysávalo rovnako dlho vysávačom ako robotom. Batéria Roomby má obvyklú životnosť batérie 2 roky. Náhradná sa dá kúpiť priamo na pulte našich predajcov iRobot po celom Slovensku.

greta123
12. okt 2017

Ja som žiadne mýty nepočula, len neviem ako by povysával schody, máme pomerne veľký poschodový dom, určite by mi veľmi pomohol🙂