SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Vláčik
Všetci nastupovať do LEGO DUPLO jazdiaceho vláčika! Za chvíľku odchádzame do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú postrkovanie vláčika po koľajniciach a zastavovanie kvôli nakladaniu a vykladaniu debien s jablkami a tekvicami. Nechýba ani prejazd a auto, a tak sa spolu môžete rozprávať o tom, ako funguje doprava a prečo je dôležité dodržiavať bezpečnostné pravidlá.
Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte sem do fóra, ako s deťmi cestujete a čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme i krásnym balíčkom 🙂

@bara_lego My sa prevazame vacsinou autom. No ked sa da, do centra, kvoli parkovaniu, ideme MHD, najlepsie elektrickou cez tunel. Na vylety, opät ak je to mozne, ideme aj vlakom. Takto sme sa vybrali do Brna. Kedze dceru fascinovali kostoly a zvonenie zvonov, vyrazili sme tak, aby sme do Brna prisli pred poludnim. Ked vyjdete zo stanice, par sto metrov stoji na kopci kostol - katedrala. A tak sme si nasli prima miesto a cakali. Padla dvanasta, no okrem bezneho odbijania sa nic nedialo. Tak sme sklamane pochodili este trochu centrum, pozreli nejake fontany a vracali sa spät na nadrazi. Nieco sme si kupili pod zub a nedalo mi, spytala som sa predavacky, preco nezvonilo. A ona mi odpovedala, ze udajne, podla nejakej historky bolo Brno napadnute cudzim vojskom, ktoreho velitel po dlhsom obliehani vyhlasil, ze ak dnes neprerazia do poludnia - do poludnajsieho zvonenia, vojska stiahnu. Brnaci sa to dozvedeli, a kedze uz dochadzali v meste zasoby, vymysleli lesť. Odzvonili o hodinu skôr a tak sa ubránili. Odvtedy zvony v Brne zvonia o jedenastej namiesto dvanastej, a my sme tak prisli o tento zazitok.
maly bude mat 2roky a uz vyskusal cestu lietadlom, vlakom, autobusom a samozrejme autom...no cesta lietadlom bola asi najzaujimavejsia, kedze sme leteli 12hodin k Alexikovej krstnej mojej sestre, pretoze ho este nazivo nevidela len cez skype tak sme si spravili taky vylet 🙂 malemu sa pacili vsetky tie tlacidla v lietadle a celu cestu sa hral, papal a spinkal...trocha sme sa obavali ako to zvladne, ale bolo to super 🙂
My chodime pesi vacsinou.ale maly chcel ist velmi na vlacik.my v nasom meste vlaciky nemame tak ked sme boli v medzilaborciach pri babke zviezli sme sa do krasneho brodu vlacikom.bolo to kratko ale maly bol stastny 🙂 posledne dni nam doma jazdi metro.na vylete s babkou v prahe boli na metre.kamkolvek ideme je to ukoncete nastup,vystup dvere se zaviraju.pristi stanice... 🙂 uzasny je ked to hovori
Nasa dvojrocna Sofinka cestovala zatial len autom (a furikom-ak sa rata aj takyto typ vozidla) a aj to s velkymi problemami. Odmalicka totiz neznasa autosedacku. Uz dlho sa chystame na vylet vlakom a dufam, ze tento typ cestovania sa jej bude pacit viac. Ked vidi vlak v telke tak si zacne vyspevovat ide vlacik šišiši...tak snad bude taka vesela aj vo vlaku ;)
No my od narodenia aj s bracekom cestovanie zboznujeme. Dokazali by sme cestovat stale. A je nam jedno ci vnutri alebo vonku. Niekedy mame strasnu chut cestovat aj v noci. Vacsinou cestuje s nami maminka ale ked chcem aj ja aj bracek naraz, musi s nami cestovat aj tatinko. A na com tak najradsej cestujeme? No predsa na rukach 🙂 🙂 🙂
My cestujeme radi naším autíčkom, ale väčšinou vydržíme kľudne sedieť tak hodinku, preto aj výlety zatiaľ vymýšľame v takejto vzdialenosti. Vláčikom sme ešte necestovali , ale pre začiatok by sme sa mohli začať hrať so ši-ši-ši-ši vláčikom 🙂 ... Vaše Lego ešte žiadne nemáme, ale verte, že naše dve detičky by ho naplno využili.. 🙂 🙂 🙂
Nasa Natalka priam zboznuje jazdit na vlaciku,zatial len v nakup centre. Velmi sa jej to paci,bezne musime obetovat min 3mince na aspon 3kola. sedi si,kruti volantom a spieva si pri tom. Nedavno sme boli vyskusat aj jazdu v elektricke ktora ju tiez ocarila.Inak bezne cestujeme autom,kde skoro po kazdej jazde Natalka skonci na tatikovych kolenach za volantom😉cestovanie na comkolvek sa jej paci a vzdy sa tesi 🙂
Cestujeme letom-svetom
vláčikom, busom, ba aj autom.
Cestujeme na suchu,
cestujeme aj na vlnkách,
cestujeme v kožuchu,
ale aj v pančuškách,
cestujeme letom-svetom
zažívame krásne chvíle
so 4 bratmi, mamou a tatom...
Každá cesta znamená
zážitkov plné ramená.
Ťažko ich po jednom spomínať,
preto ich len fotkami chceme ukázať.
...
🙂 🙂 🙂
V meste cestujume MHD, inde autobusom, vlakom, autom. A zabavna prihoda? Syncek je velky fanusik vlacikov. Ked sme sa boli v lesnom skanzene v Ciernom Balogu, prave tam pilili stromy. Syncek ich chvilu so zaujmom sledoval a potom sa opytal: "Kedy uz konecne vypilia vsetky tie stromy, aby bolo vidiet na vlacik?" Dole viedla Ciernohorska zeleznica a vyhlad na nu zakryvali stromy. Nuz, zda sa, ze lasku k prirode po mne nepodedil 🙂
Cestoval zatiaľ iba autom a raz vláčikom a teraz keď už má aj sestru tak bude cestovanie väčšia zábava
Nemám vodičák tak cestujeme vláčikom tatinkovi do roboty. Keď Mišku berie tatinko do práce autom ,protestuje, vláčikom sa cestuje lepšie...
Cestujeme často, hlavne autom a vyhľadávame krásne slovenské miesta-mestá, hrady a pamiatky. Najväčší zážitok naša najmenšia, 3-ročná, mala však na jazde historickým parným vláčikom vo Vychylovke. Odvtedy sledujeme vláčiky cestou. Druhým jej obľúbeným prostriedkom na jazdenie je kôň 🙂
Nás čaká dlhá, predlhá cesta do Kórei. Malá má 11 mesiacov a nikdy sme s ňou neboli dalej ako 200 km od domu. Dúfam že to zvládneme. Veď celý svet lieta sem a tam aj s detičkami.
My najčastejšie cestujeme autom ale už sme drobcami skúsili aj lietadlo, metro, električku... no najhoršie sú dlhé cesty, tam je problém zabaviť moje bábo. tá je ticho len keď má plné usta a môže niečo žuvať 😀
My tiež najčastejšie cestujeme autom, s drobcom (19m) sme ešte na nejakej dlhej ceste neboli, ale vozí sa v aute strašne rád. Ráno vstane, otvorí oči, a už papa brmbrm - toto mám doma každý deň 😀
my cestujeme ku starkej vacsinou autom,obcas vlacikom. Aj ked je starka u nas na par dni tak moja dcera ju rada chodi odprevadzat na vlacik,ale vzdy si chyti usi a prituli sa ked prichadza vlacik,trosku sa boji. Chcela by aj letiet lietadlom ale zatial sme nemali prilezitosť. Velmi rada chodi aj MHD(co sa uz o mne povedat neda), tam sedi pri okne a sleduje vsetko co sa deje. Samozrejme rada sedi aj na bicykli v sedacke,odrazadlo,kolobezka,uz vyskusala aj bicykel s kolieckami,...no ako kazde dieta
My ked si mozeme vybrat,tak aj cesta zo skolky sa kona nie v mhd ale vlacikom...a hned je nam veselsie.ked ideme starym vlakom tak je to zaujimave v kupe a ked novym tak dvere na fotobunku to istia a pan sprievodca nam da vzdy krasny detsky listok
Asi ako kazdy chlapec, aj ten nas zboznuje dopravne prostriedky vsetkeho druhu. Aj ked stale nechapem, kde sa to v tych chlapcoch berie...ved ho to zaujimalo snad od narodenia. Najcastejsie cestuje na odrazadle, potom so mnou na bicykli, casto autom k babke. Vyskusali sme uz autobus, vlacik, dokonca aj kamion a bager soferoval. Ale najradsej ma tatinkovu motorku. Je to nebezpecne, ale ked sa da, povozime ho po polnej ceste. A ked sa neda....tak aspon takto
Cestovali sme s deťmi rôznymi dopravnými prostriedkami, ale na celej čiare to vyhrala pri návšteve Bratislavy električka. Neviem prečo jej dávajú prednosť pred autobusmi. Ale majú veľmi radi cestovanie, pokiaľ cesta netrvá príliš dlho. Dopravné prostriedky si vyrábajú sami aj doma z rôznych hračiek alebo predmetov, napr. z plastových štuplov ,ktoré neskôr odovzdávame na dobročinné účely.
My najcastejsie autom, autobusom a najnovsie sa moj ani nie 2-rocny krpec zblaznil do elektriciek. 🙂 Tak sa chodime len tak vozit po Bratislave. 😀 Moje deti maju top zazitok, ked cestujeme za starymi rodicmi do Anglicka, vtedy v priebehu par hodin vystriedame auto, lietadlo, autobus, vlak a nakoniec aj lod! 😀 Deti su vtedy uplne nadsene, ja uz menej. 😀

Ahojte my cestujeme najčastejšie autom ale keby je to na malom tak ideme všade vlakom alebo lietadlom 😉
Keď sme sa boli odviezť vlakom a bol plný a vravíme mu Matejko sedkaj nemôžeš behať pozri všetci sedia malý sa poobzeral a pohotovo ukázal a odpovedal ale ani ten ujo nesedí celý vagón sa začal smiať 😀