Používate kocky LEGO DUPLO i na učenie?
Kocky LEGO DUPLO sú skvelé nielen na zábavné stavanie, ale pomáhajú deťom i s učením. Používate kocky i pri trénovaní farieb alebo pri počítaní? Podeľte sa s nami o vaše tajné triky. 🙂 Aj učenie môže byť zábava!

Pri počítaní. Aj do školy domáca z matiky sa počíta s Duplom. 🙂
Keď sa hrajeme s legom, tak sa zároveň aj učíme, s malou sa snažím rozlišovať farbu kociek a aj čísla, ktoré sú na nich☺
Jasne ucime sa s kockami pocitat, farby a obrazky uz iba precvicujeme 👍
My sa s legom ucime farby a pocitat, kolko kociek lega sa da na seba postavit, kym sa veza nezruti 🙂
jasne, ze pouzivame. NAjlepšie sa učí pri hraní, keď o tom ani deti nevedia, že sa učia. Máme vláčik s čísielkami, takže vozne máme očíslované a snažíme sa ich dať pekne podľa poradia, a s mladším sa momentálne učíme farby, tak staviame autíčka podľa farieb alebo staviame domčeky pre zvieratká, tak aby im to farebne ladilo 🙂
Áno, aj my sa takto spolu učíme hlavne farby s kockami, ktoré ukladáme buď na vláčik alebo do farebných misiek. Nevydržíme pri tom dlho, no má to úspech a hlavné je že sa na synčeka čo to nalepí 😉
Áno aj my sme sa tak s Jakubkom naučili farby, či počty, teraz to trénujeme s mladším. Samozrejme to závisí aj od fantázie a kreativity rodiča - s Jakubkom už riešime matematické príklady: " keď ti vezmem tri kocky koľko ti zostane?" Alebo tvary, veľkosti a pod.
Hrajeme sa a zároveň učíme :
Farby ciisla tvary...mensia kocka vacsia...atd 🙂
Kocky lega využívame aj my na učenie. Učenie s nimi je hravou formou a taká forma učenia je najlepšia 🙂 So synčekom sme sa pomocou lega učili farby a počítať. Lego je super v tom, že dieťa si pri tvorení trénuje predstavivosť, fantáziu, využíva logiku, keď rozmýšla, ako postaviť stavbu tak, aby sa nezrútila. Čochvíľa sa budeme učiť toto všetko pomocou lego kociek aj s dcérkou 🙂
Lego je super na nenutene ucenie... farby, cisla, zvieratka a postavicky, kocky ako take, chapanie priestoru a stavba smerom hore. Rozvija to pekne aj fantaziu a aj logiku. Viem si predstavit, ze v buducnosti ho pouzijene aj na pochopenie matiky (zlomky, mnoziny) 😄.
U nas frcalo triedenie podla farieb, teraz skor rozvijame pamet a "priestorove videnie", ja postavim z par roznych kociek (cca 5) nejaky tvar, syn (5r.) ma 10 sekund na zapametanie a z rovnakych kociek ktore ma pred sebou ma postavit to iste, dcera je mladsia (3 r.), tak ta sa pozera celu dobu a tiez ma postavit to iste. Velmi ich to bavi.
Samozrejme, farby, pocitanie, logicke myslenie, tvorivost, fantazia...vsetko mozne sa s nim da trenovat,t ak to vyuzivame aj my 🙂
Děkuji vám všem za odpovědi! Učení barev se se stavebnicemi LEGO DUPLO nabízí. Jsem ráda, že ale naše stavebnice využíváte i k dalšímu zdokonalování schopností vašich dětí. Moc nás to v naší práci motivuje! ❤

Ano, LEGO DUPLO je pomocnikom pri uceni. Magdalenka sa naucila farby, cisla, pomohlo jej rozvijat motoriku a samozrejme fantaziu. Naucili sme sa ze voziky maju koliecka , ze sa daju pripojit jeden o druhy, mozeme postavat garaz pre ne. Radi sa hrame s LEGO DUPLO pre jeho variabilitu, co vyhovuje nasej velkej fantazii.👏🚗🏡