SÚŤAŽ o stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka! 🙂
Chodia vaši najmenší do škôlky? A čo na nej majú najradšej? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti a získajte srdiečka. Povedzte nám, aká zábavná príhoda sa vašim deťom v škôlke prihodila. Popíšte nám príbeh do komentára a vyhrajte. Desať z vás získa krásnu stavebnicu LEGO DUPLO Škôlka. 🙂

Nasa mala ma skolku rada, no kedze vie ze som doma s malym tak sa obcas pyta poobede domov. Aktualne ma vsak kiahne a stasne by chcela ist do skolky🙂
Dcéra chodí do škôlky len druhý mesiac, z toho je každý druhý týždeň doma, teraz dokonca už tretí týždeň na antibiotikach, tak veľa z toho ešte zažiť nestihla, ale veľmi rada do škôlky chodí, teší sa na kamarátov. Keď sme teraz choré, tak sa aspoň hrávame na škôlku.
Maly este nechodi do skolky. Ale velmi by sme chceli vyhrat 🙂 Rada by som mu ukazala ako to v skolke chodi a ako sa chodi na wc 😂 mozno by si to konecne osvojil 🙂 a Lego miluje, aj prave teraz staviame garaz 🙂
My začíname so škôlkou v januári. No raz do týždňa chodíme, aby sme si zvykli, Tak ma 3 hodinky. Máme ešte len 2,5 roka. Najvtipnejší bol asi deň, kedy sme si boli škôlku obzrieť. Dcérka vliezla deťom do postieľky, zatiaľ, čo som sa ja rozprávala s učiteľkou. V jedálni si zase sadla na stoličku a začala vykrikovať "jídlo, jídlo". (Pozeráme totiž Mášenku v češtine.) No a keď žiadne jedlo nechodilo, tak zahlásila - "už som v kaši". (Opäť z Mášenky). Hneď si ju pani učiteľky obľúbili. Ja sa len nestačím čudovať, ako už tie vety dokáže trefne v situáciach použiť.
Nas maly je expert, doma ma stale nejake hlody, do skolky konecne chodi bez placu na cely den, hra sa snad so vsetkym, aj s kociarikom.....minule po prichode zo skolky domov utekal kakat akoby v poslednej chvili.....tak sa ho pytam, ci uz aj v skolke kakal niekedy, on mi na to, ze nie. Pytam sa, preco. Odpoved: "Pani ucitelky by sa na mna pozerali."
Môj synček začal chodiť do škôlky od septembra...začiatky ťažké ale už je lepšie...a príhody?tých je veľa...napr. len Eliška sa s ním môže hrať na doktora a počúvať mu srdiečko🙂 alebo ob volá starkú "kakaaa" a pani učiteľky si mysleli že mu treba kakať a tak s ním poslušne chodili na wc a ešte sa čudovali že prečo sa potom už zlostil keď ho ťahali na wc🙂
Ahoj,tak žial my sa so škôlkou len trápime....syncek má 4 roky,a nevie si zvyknút...minulý rok som ho musela vybrat na pol dna,trosku pomohlo,ale tento rok po mesiaci znova chodíme s plačom do skolky,čize vám veselú príhodu a to co lubi na skolke neviem napísat,ale snád raz to príde....pevne verím a dúfam❤
Náš 4,5r. škôlkarik je v škôlke už druhý rok a zážitkov je neúrekom 😀.
Jeden, čo mi v rýchlosti napadá-taký smutno-smiešny (na konci) 😉.
Išli sme domov zo škôlky a pozerám, že na líčku má stopy po otlačenej ruke, akoby mu niekto dal facku 😢,
ostala som smutná a zaskočená a pýtam sa ho, čo sa mu stalo, najprv nechcel povedať-ale potom presvedčivo zahlásil, že ho "Peťko" buchol po líci.
Samozrejme som to na druhý deň riešila v škôlke-p. učiteľku nesmierne mrzelo, že k tomu došlo, no zároveň si nevedela vysvetliť, kedy sa to mohlo stať a prečo by za ňou náš Drobec (s plačom) neprišiel...
Zjavne jej to nedalo pokoj a celý ďalší deň nad tým dumala a rozmýšľala... až ma -po príchode do škôlky (keď som opäť brala nášho Tárajka domov) pani učiteľka celá natešená a šťastná oslovila: Pani M.!, už sme prišli na to,čo sa stalo Timikovi predvčerom!"
Nedočkavo natŕčam uši a počúvam zvesť, na ktorú som čakala už dni.
P.učiteľka hovorí: "Predvčerom doobeda sme sa hrali na zvieratká a deti sme POMAĽOVALI farbami na tvár. Timik bol tiger a mal na tvári pásy... a
asi si ich zle umyl." 😀
A záhada boa vyriešená 😀
Náš Simeonko chodí do škôlky veľmi rád, najradšej by tam chodil aj cez víkendy. Zážitkov a úsmevných príhod má habadej. V škôlke im totiž stále vymýšľajú nejaký program, či už divadielka, alebo rôzne hry u nich v triede. Nedávno mali Ovocníčkový a zelenikový dní. Predškoláci sa hrali na kuchárov a z ovocia a zeleniky si robili rôzne šaláty a potom to dávali ochutnávať deťom v triede.
Nasa mala vymislenicka ma 3 rocky a nastupila tento rok prvy krat do skolky. Zoznamila sa s legom duplo prave v skolke. Prvy den dostavali take male zlte tasticky s napisom LEGO, najskor tejto tasticke nevenovala pozornost, ale ked som jej ukazala co v nej je hned ju to zaujalo. Bolo tam 5 kociek lego duplo ako vzorka. Tak sa jej to zapacilo, ze pozbierala kde sa dalo z vesiacikov deti ktore neboli v skolke tie zlte tasticky a hladala lego. Nemohla som ju odhovorit tak este v ten den jej tatik musel kupit hned 3 stavebnice lego duplo. Velmi sa jej pacia hrame sa s nim kazdy den, vsade s nim chodi rozklada a skalda, ale najradsej ma vysoky vysoky komin ako ona hovori xxx Je uzasne ju pri tom sledovat 😍
My tiez mame velmi radi skolku a samozrejme aj Lego duplo aj clasic a super je ze ho maju aj u nas v skolke a vela deti sa s nim zahra.
Raz sme prisli do skolky a ako kazde rano sa syn 3r isiel vycikat na wc, lenze wc mali nejaku poruchu a neslo to splachnut tak tam bol kybel s vodou na splachovanie. Kubik isiel cikat a zrazu sme zacitili trosku smradu a moj Jakub na cele hrdlo "fuuuuj mama ty si si prdol" skoro som sa pod zem prepadla.
Na wc nemaju dvere takze to bolo pocut az na chodbu kde sa deticky prezliekaju. Ten smradecek bol z dalsieho wc-ka kde niekto mal rannu potrebu a nesplachli to tym kyblikom.
Takto strapnit mamu vie nas Jakub vzdy a vsade 😅
Synček (3,5 r.) začal teraz chodiť do škôlky, zo začiatku nadšenie, po chorobe sa vytratila aj odvaha, už chodil s veľkým plačom. Opäť ostal chorý a my sme sa s autíčkami (ktoré má najradšej) celé dni od rána do večera hrali na škôlku. Kamión bol ocinko ktorý ho nosí do škôlky, veľké červené autíčko pani učiteľka, malé autíčka škôlkari. Posledné dni už synček neplače, pri odchode každý deň vymýšľame príbehy o 2 malých žltých bágroch, ako chodia na stavbu, aké majú úlohy a pod., aby prišiel na iné myšlienky. Bágre má doma z LEGO DUPLO "veľké stavenisko" 🙂 Tak takto nám Duplo trošku pomáha pri zvykaní sa na nové prostredie, dúfam, s veselým koncom 🙂
Náš Tobias (4roky) si veľmi ťažko zvykal na škôlku, prvé 2 týždne sme chodili s plačom a koho stretol cestou do škôlky každému hovoril, že mu mama bude chýbať:( aj pre mňa to bolo veľmi ťažké. Teraz chodíme do škôlky s úsmevom, stále sa teší na kamarátov, hlavne na dievčatá ❤samozrejme 😁 Najviac sa mu páčilo, keď mal meniny a do škôlky sme niesli tácku plnú ovocia pre škôlkarov a keksíky. S takou hrdosťou kráčal do škôlky ❤ Verím, že už pochopil, že v škôlke je super 👍
Ja mám doma dve malé výmyselníčky, ktoré škôlka čaká túto zimu. Velmi radi sa však chodia pozerat na detičky v nedalekej škôlke. Kedže tá ma spoločné priestranstvo s metským úradom, naše baby sa tam zvykli hrať na ihrisku. Vždy číhajú či už idú von detičky. A tie ich očká ked ich zbadajú. Akoby sa udial malý zázrak. Raz sa medzi ostatných škôlkarov tak zamiešali, že sa s nimi normálne zoradili, ked už išli dnu a možno keby som nezasiahla aj by išli. Dúfam, že ich nadšenie pre škôlku neochladne, ani ked tam už budú chodiť naozaj. Zatial nám ostáva sa hrať na škôlku doma. Babi je pani vychovávatelka. Bábiky ostatné detičky 🙂
Moja dcerka tento rok zacala chodit do skolky,od zaciatku sa tam vzdy tesi,ma velmi rada deti.nejaku prihodu zatial nemame,skor take neprijemne situacie z mojho pohladu,dcerka tak strasne miluje jedneho kamarata a dve kamaratky,ze by ich vkuse objimala(doma sa objime max.so mnou a s manzelom,iny clovek dospely sa k nej velmi nemoze ani priblizit:D),ked prideme po deti,vyjdu z triedy a dcerka sa hned na nich lepi,lebo ona ich veeeeelmi lubi a musi sa s nimi tisickrat lucit :D to objimanie s detmi sa naucila az v skolke,ked ju starsie deti zacali objimat🙂a niekedy to je blbe,ked ich nenecha ani prezliect sa atd.
tak moj najmladsi este skolkar nie je, dcerka je predskolacka a mali sme mily zazitok, ked mala dva rocky a tri mesiace a jej starsi bracek nastupoval do predskolskej.... v satni som mu motivacne ukazovala akeho ma krasneho psika na skrinke, aby ho nieco potesilo a ona hned na mna - Maminka a ja mam aku skrinku? A potom sme prisli na vianocnu besiedku... vzala som papucky aj jej, aby nebola v triede bosa. V satni som ich oboch prezula a mala na mna pozrie, ze Maminka uz mozes ist domov, uz sme prezuti 🙂 takze pre nu bolo utrpenie byt doma este cely skolsky rok... skolku miluje od septembra uz pojde do skoly, ale lego miluje, takze hrala by sa urcite aj ona, alebo mladsi bracek 🙂
My chodime do skolky uz druhy mesiac je to sice tazke, kedze Leuska pride zo skolky a stale hovori, ze tam maju skarede hracky...co uz ked jej oblubene lego duplo tam nemaju a doma ho ma kopec na hranie, domcek, auto, kolotoc atd...a nikdy ich nie je dost takze by sme sa potesili urcite aj skolke 🙂
moj maly do skolky nechodi est elebo ma len dva rocky ale so starsou ked rano ideme a kym sa ona vyzlieka a vyzuva tak maly vzdy sa rychlo vyzuje a uteka do triedy, takze kazde druhe rano ho muism nahanat po skolke a triede a tahat domov :D a lego duplo milujeme hlavne hasicou a vlacik to su topky...
Staršia dcérka sa do škôlky vždy ,klop-klop, teší,rada sa hrá s chlapcami s autíčkami a autodráhou,kedže doma samé dievčenské hračky a mladšia dcérka tiež doma.
Doma ešte takéto lego nemáme,len po manželovi a to sa sním hraju denne.
Tak by Nás veľmi potešilo.
My sme uz predskolaci.skolku ma syncek rad.je uz zabehany ,ma kamaratov ☺ zajtra maju v skolke vystupenie pre babky a dedkov.aj v nedelu bol vystupovat v divadle pre starych rodicov.po vystupeni sa ho jedna znama opytala,po kom ma taky talent.ci po dedkovi.a on jej na to povedal :"nie.po pani ucitelke." 😀
dakujem pani ucitelke ze mame talentovane dieta 😁
Moje dievcata este do skolky nechodia,su este male.Ale vzdy ma pobavia skolkari z okolia/rodiny,ked hovoria o svojich frajerkach a ako to myslia vazne 🙂 Som zvedava,ake budu moje dievky 🙂
Naša škôlka je úžasná, máme skvelé pani učiteľky - takú prísnejšiu, i tú láskavejšiu "druhú mamu", ktoré sú neskutočne tvorivé a snaživé. Tomáško chodí do škôlky druhý rok a my ako rodičia si to nevieme vynachváliť, i keď on vždy taký nadšený nie je a najradšej by sa hral od rána do večera doma - naozaj je to dieťa, ktoré sa dokáže hrať samostatne a aj dlhšiu dobu. V škôlke sa nám rozviazal jazýček, ale hlavne tam Tomáško má nových kamarátov, ktorých mu my ako rodičia domov kúpiť nevieme 🙂 A to, že v škôlke je veľký bager a kopec hračiek, vrátane lega, to je len pridaný bonus.
Naša malá Emka je tento rok stredňáčka. Minulý rok ešte plakávala a ťažšie si zvykala, jedného dňa ale prišla natešená domov, že má frajera. Tak moja malá 3ročná, neviem, kde na takéto došla. A na otázku, čo spolu robia, že sa držia za ruky, ale pusa nepadla 🙂
Náš drobec (3r) si stále zvyká na škôlku, ráno, keď ho "odovzdávam" pani učiteľke tak srdcervúco plače ale potom sa pekne hrá a blázni. Lego má veľmi rád, podľa mňa s polu s knižkami sú to najvďačnejšie darčeky deťom keď majú sviatok. A hneď prvé dni v škôlke pobavil pani učiteľku keď jej ukrivdeným hláskom povedal: ,,Ja sa chcem LEGOVAŤ."" (keď potom pred neho vyložili obrovský podnos s Legom už bolo dobre ) 🙂
Nasa Adelka este nechodi do skolky ale ma velmi rada stavebnice akehokolvek druhu ☺️😍 Od domu mame skolku iba par metrov a vzdy chodime na prechadzky okolo ☺️ a ked sa jej nechce ist von vzdy jej poviem ze ideme pozriet deticky ktore sa hraju na ihrisku pri skolke tak tesi sa a hned sa ide obliekat ☺️dufam ze jej to ostane kym do skolky nenastupi ☺️😍
Deti do škôlky zatial nechodia. Ale občas ideme pre synovca, deti sa vždy radi zahrajú na dvore. Minule Marko vbehol do triedy a začal sa hrať, pani učiteľka povedala,že nabudúce máme prísť skôr a môže sa zahrať, odchádzali sme s plačom,lebo detičky išli spinkat. Dufam,že sa im bude páčiť v škôlke, keď začnú chodiť. Doma trávime veľa času stavanim lega, teda keď je zle počasie,inak sme vonku. U nás je naj lego vláčik a zvieratká...
Nasa mala princezna hned v 1. slavnostny den a po 1.ranajkach v skolke zahlasila, ze do skolky uz viac nepride, lebo musi papat "babku s hovienkami" (mali babovku s hrozienkami a masielkom... 😉 ) Som nevedela ci sa mam smiat, plakat alebo rychlo utekat, ked som to pocula /a som mnou dalsich 5 rodicov.../... 😂😀 😀😀 Samozrejme, ze vsetky deti teraz hrozienka volaju "hovienka"... 🙊🙉🙈😉

My sme škôlkari len druhý mesiac... ale za zábavnú považujem väčšinu synčekových príbehov, vďaka jeho detskej fantázii 😜 niečo vymyslí, niečo dokreslí, nafúkne, a potom len zisťujeme nenápadne od pani učiteliek a malých spolužiakov čo z toho rozprávania bola pravda 🐒 😊