icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
9. nov 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
malinovka333
11. nov 2015

čitame si knizky, kreslime,v lete sme boli vvo viacerych zoo.

bara_lego
autor
11. nov 2015

Milé maminky, posíláte neuvěřitelně krásná povídání, jejichž čtení je pro mě jako balzám na duši 🙂 S Vámi Vaši nejmenší objevují svět nejlépe, jak můžou. Vaše příběhy jsou plné radosti, zábavy a her, které k vývoji Vašich miláčků patří. Jsem moc ráda, že svět kolem Vás prožíváte také s LEGO DUPLO stavebnicemi, které patří mezi oblíbené hračky Vašich dětí i Vás samotných 😀 Objevujte, hrajte si, bavte se a samozřejmě sdílejte Vaše příběhy 🙂 Bára

borzikovaz
11. nov 2015

Najstarši syn namaľoval jeleňa a srnky, aby vyhral duplo pre malého bračeka

rimbezo
11. nov 2015

Ahojte, môj syn je typický chlapec-autá, vlaky, stroje-takže chodíme po vlakových staniciach, doma máme autá a pod. Snažím sa ho ale kladne viesť k prírode a všetkému živému, chodíme do lesa a otváram knižky so zvieratkami, pretože my s manželom máme radi prírodu. On je skôr nákupný typ, takže veľakrát ho doslova ťaháme do lesa.

ellushka
11. nov 2015

Dcerka ma 15 mesiacov a je uzasne, ze teraz sa na svet divame jej ocami a objavujeme spolu s nou. Vonku skumame kvietky, kamienky, listy,...domov si vzdy prinesieme celu zbierku. 🙂 Pozorujeme husenicu, ako lezie po chodniku, motyla ako sedi na kvietku, macku, ktora sa vyhrieva na slniecku a psika, ktory je na prechadzke. 🙂 Toto su jej najoblubenejsie aktivity. Cestou domov jej rozpravam, co sme vsetko videli. Uz teraz sa tesime na Vianoce, nase najoblubenejsie sviatky, ktore s nasou malou maju uplne iny zmysel.

borzikovaz
11. nov 2015

@borzikovaz omylom som pridala nesprávny príspevok

tarvika
11. nov 2015

Moja Hanka najradsej objavuje svet sama uz odmala. Ked sa zacala plazit, hned jej udreli do oci káble, obrusy, ktore je mozne stiahnut na zem, topanky ktore treba ochutnat a podobne. Ked mala rok, dostala na narodeniny prve lego duplo. To bola este trosku mala, ale uz par mesiacov na to zacala stavat vezu. Vezme vsetky male kocky z dupla a postavi co najvyssiu vezu, ktora je vyssia ako ona sama. Potom sa uci aj cisla podla dupla a co je vyssie, nizsie, vacsie ci mensie. Samozrejme aj farby uz podla toho ovlada na jednotku.

lenkuliak
11. nov 2015

Máme dvoch chlapcov takmer 3 ročného a 4 ročného. Obaja sú veľmi živý a túžia po zábave. Chodievame na rôzne výlety po mestách Slovenska, na kúpaliská, na ihriská, do prírody, do lesa na huby (väčšinou nájdu hríby len oni 🙂 ), na bicykli a odrážadle sme v nedeľu boli pozrieť, kam chodia autobusy spinkať...súčasne sa pri bicyklovaní učia, ako sa správať na cestách...Veľmi ich bavia dopravné prostriedky a lego duplo patrí bez pochyby medzi ich najoblúbenejšie hračky, z toho dôvodu už vlastnia lego-lietadlá, autá, traktor, smetiarov, sanitku 🙂 no autobus zatiaľ v ich zbierke nie je 🙂 (priznávam, ani som ho zatiaľ v obchodoch nevidela).

hvozdnica
11. nov 2015

Mam 12. rocne dvojicky a 5. rocneho synceka.Kedze byvame na dedine, od malinka, malinka sme chodili s detmi do lesa. zbierali sme huby, lesne plody a sem-tam sme uvideli aj srnku a zajaca. Doma skladame puzzle, lega, rozne stavebnice, ale aj kartove hry.Pozerame spolu rozpravky, rozne prirodopine filmy, zvieratka, ale pozerame aj obrazky v knihach a ucime sa vsetci-mali, mladi aj stari. Malemu sme kupili farebne kacicky do vane a ked sa kupe s nimi, ja mu ukazujem a on povie farbu.Chovame sliepky aj macicku, takze aj deticky zapajam do prace. davaju cicke mliecko, sliepkam zrno, vodu a spolocne zbierame vajicka. Aj tento rok kupime detickam nejaku hru pod stromcek. A malemu? Mozno budeme mat trocha stastia a vyhrame prekrasne ***LEGO***

opica
11. nov 2015

objavovavie sveta...co napisat...
len tolko, ze moje dve deti prave objavuju ako rastie ich brat v bruchu, ktory sa ma narodit o mesiac a veru mladsi z dvoch uz na svete vybera darcek pre brata v bruchu, ved dupla nikdy nie je dost 🙂

janulicok
11. nov 2015

S LEGOM sme kedysi "dávno" 😀 objavovali svet ja a môj mladší brat. Uchovali sme ho ako taký poklad, náš detský poklad! Aj vďaka tomu dnes s LEGOM objavuje svet môj syn Riško. Som veľmi rada, že neskončilo v koši a dnes prostredníctvom neho môžem synovi priblížiť časť môjho detstva. Okrem toho Riško už dostal svoje prvé LEGO Duplo od Ježiška minulé Vianoce, verím, že si ho bude opatrovať dlhé roky 😉

gradula
11. nov 2015

Deti poznavaju svet pozorovanim, napodobnovanim a nam pomahaju vidiet a poznat veci, na ktore sme uz " zabudli", svojimi nekonecnymi otazkami 🙂
Urcite im k tomu pomahaju aj knizky a hracky a lego je nestarnucou stalicou, ktora nikdy neomrzi ;)

rohacka
11. nov 2015

Snazim sa vnimat, ake maju prave obdobie - co ich zaujima a podla toho vyberame aj to, ako sa hrame a venujeme. Ked princezne, tak ich aj malujeme, aj vyfarbujeme, aj sa ucime na nich farby.... Celkovy zaujem rozmenim proste na rozne aktivity. A ak vyhrame autobus, tak sa budeme ucit o dopravnych prostriedkoch, pocitat kolieska, ucit sa cisla do 3 podla obrazkov na kockach, rozlisovat farby na kockach, skusili nakreslit a vyfarbit autobus 😉

livika2014
11. nov 2015

U nás to máme tak, že moje deti mi ukazujú svet. Ihneď ma na všetko upozornia a tak, ako väčšina mamiek aj tu na fóre, nedá mi inak ako sa naplno chopiť svojej role maminy a tak následne veľa vysvetľujem a vychovávam. Je to krásne obdobie a viem, že sa čoskoro pominie, preto si to naplno vychutnávam. Väčšinou objavíme veľký svet úplnou náhodou. Napríklad sme na prechádzke a deti objavia huby, ktoré nepoznáme, kvety, ktoré sme už dlho nevideli a potom si večer o nich niečo prečítame, alebo si ich nazbierame, vysušíme a robíme si herbárik... Syn (5roč.) ma nedávno milo prekvapil, keď na druhý deň po prechádzke, kde sme si hovorili o vysokých peciach, sám poskladal z legových kociek celú fabriku aj s dlhočizným komínom. Braček (18 mes.) mu pomáhal tak, ako mu starší dovolil. 🙂

pandul
11. nov 2015

Svet objavujeme s Legom, rôznymi skladačkami, kockami, puzzle, pexesom a knižkami v chladnejšom prostredí. V peknom prostredí pobytom vonku, sledujeme autá, malá (2,5 ročná) pozná takmer všetky značky áut, pobytom v detských parkoch a pod.

luculik12
11. nov 2015

ako objavujeme svet? najradsej rukami, ustami ale niekedy postaci aj nos🙂 leuska rada chodi na montessori, kde si trenuje trpezlivost, poriadok, nove veci... od malinka sa rada hra s legom...to ma asi po ockovi🙂 ked bola mensia..okolo 1,5 roku vobec jej to neislo.. skladat kocky na seba a stavat... ale teraz ako ma vyse 2 roky dokaze si stavat dlheeee veze, domceky a najradsej si dava kvetinky na prsty a ukazuje mi aku ma krasnu kyticu🙂
p.s: tento BUS som este ani nevidela v obchode.. mame vlacik, farmu, traktor, auta, 3 velke krabice...ale BUS nemame veru🙂

marietta0
11. nov 2015

Myslim, ze ako kazda mamicka aj Ja sa snazim dcerky naucit co najviac a to hrou, prirodzenym spoznavanim. Prechadzky prirodou, fariem, kreslenim, citanim, hranim, sportom.

desmodka
11. nov 2015

nas starsi /5/ sa momentalne vzil do roly starsieho brata 🙂 toho mladsieho uci slusnemu spravaniu, vonku mu vsetko opisuje, no radost na pozerat ako sa snazi a vysvetluje /niekedy sa aj smiat musim/
jezisko uz ma nachystane dve stavebnice lego duplo 🙂

veonka
11. nov 2015

Môj malý zvedavec svet objavuje vždy a všade, ako správny zvedavec musí samozrejme všetko vyskúšať, takže je z neho tak úplne prirodzene doma a na našej záhrade veľký pomocník, všetko musí vyskúšať sám a to je najlepšia škola a najlepšie zoznámenie zo svetom. Hlavne nech naše dni nie sú nikdy nuda, nech sa môže tešiť zo života. 😵

adka777
11. nov 2015

My objavujeme svet odmalička prechádzkami, výletmi. Doma s naším obľúbeným LEGO, ktorý nemôže chýbať nikdy pod vianočným stromčekom. Moje 5,5 ročné dvojičky už spoznávajú LEGO friends a 7,5 ročný synček už pokračuje s LEGO technik. S legom sa nikdy nenudíme a trávime dlhé zimné večery skladaním kociek, pexesom, či čítaním rozprávkových knižiek. V lete sme objavovali krásy našej prírody. Tu je pár záberov.

cunderlikova.andrea
11. nov 2015

Ako sa s detmi ucime objavovat svet? S nasimi dvomi chlapcami 1,5 roka a 3 roky objavuvjeme svet "na vlastnej kozi" - spoznavame vsetko, co je okolo nas, ci uz doma alebo vonku (a potom kuchyna a niekedy cely byt je "hore nohami" 🙂 ) A vonku nas uz poznaju vsetci stavbari, polnohospodari, zvaraci, pekari, pestovatelia, zahradkari v blizkom i sirsom okoli - chlapci sa neboja oslovit ludi na ulici, zaujimaju sa, co robia, ako to robia, preco to robia - u neuveritelne zvedavi 🙂 Ale spoznavaju vsetko, co sa len da. A stari rodicia sa im venuju, so starym otcom "majstruju" na chalupe, na zahrade, s babinkou pecu, varia, rozpravame si rozpravky, pribehy a dookola odpovedame vsetci na otazky "preco?" A potom doma sa hraju - mame lego duplo, ba i lego z mojho detstva...a vsetko prezivaju opat spolu s kockami LEGA DUPLA, spolu s panacikmi, s autickami, s lietadlami (tiez un as leti Blade, Dusty Praskovic, Skipper 🙂 ) a s tymito hrdinami potom nieraz idu aj spinkat. A verim, ze im vsetci spolu aj s LEGOM DUPLOM vytvarame krasne detstvo 🙂 A verte, ze aj my sa spolu s nimi vraciame do detstva a hrame sa 🙂

maryzabeth
11. nov 2015

S nasou 2-rocnou dcerkou Elliskou sme zacali toto leto objavovat okolity svet formou geocachingu 🙂 najdeme si na internete, kde su "kešky" alebo tzv. poklady ukryte, kukneme napovedy a suradnice a vyrazame 🙂 niekedy do prirody, do hor, do mesta... su ukryte takmer vsade 🙂 neuveritelne, ale chytilo nas to vsetkych, mna, ocka aj dcerku 🙂 vdaka tomuto sme spoznali vela krasnych miest na Slovensku a v nasom okoli, o ktorych som ja ani netusila. Este mi neda spomenut, ze prave k druhym narodeninam dostala Elliska od starych rodicov svoju prvu Lego Duplo stavebnicu a neverila som, ze ju doma moze nieco tak dlho zaujat, ze mi da chvilku pokoj :D takze darcek na Vianoce mame uz urcite od tejto firmy vybrany 🙂

maryzabeth
11. nov 2015
gucci3775
12. nov 2015

Máme 3 deti...Svet naše detičky objavujú každý deň,pri bežných činnostiach,pri prechádzke vonku,pri kúpaní,pri hraní/mám rada hračky,ktoré podporujú motoriku,rozmýšľanie a kreativitu-patrí k nim aj lego/,chodíme s nimi často von,do prírody,do lesa,ale aj na inú zábavu do kolektívu rovesníkov,maľujeme,kreslíme,vystrihujeme,vymýšľame výzdobu do bytu,škôlky,školy,vyrábame darčeky pre rodinu z rôznych prírodných a dostupných materiálov,spievame so Spievankou a Zahrajkom,ale aj iné pesničky,napr.anglické,ktoré sa už naučili v škôlke...takže nudu isto nepoznáme...

denisa2019
12. nov 2015

S deťmi objavujeme svet rôznymi spôsobmi. Chodíme do prírody, pozeráme knižky, maľujeme a tiež pomocou hračiek, najmä logických hier. S Legom Duplom sme sa ešte nestretli v hračkárskych predajniach, ale určite to musí byť veľmi zaujímavé - jedna z foriem rozvíjania logiky, ktorá posúva deti dopredu.

zuzanitaina40
12. nov 2015

Máme 2 detičky. Dievčatko aj chlapca. Objavovanie sveta je veľmi podobné u nich. Pretože všetko chcú vyskúšať, chytiť do rúk a najradšej majú hračky, ktoré rozvíjajú jemnú motoriku. Medzi tieto hračky lego jednoznačne patrí, pretože pomocou prstov skladajú rôzne vežičky a iné . Lego je farebné, takže pritiahne malých zvedavcov. Ešte predtým ako sme kúpili prvú stavebnicu lega, hrali sme sa so štuplíkmi z plastových fliaš, skladali rôzne obrázky, no keď sme vyčerpali všetky možnosti, prišlo na rad lego🙂 Keď je pekné počasie, chodíme hrať do lesa pexeso, ktoré tiež rovíja jemnú motoriku. Hrubú motoriku rozvíjame naháňačkou. Ale poviem Vám aj pri takom legu využívame hrubú motoriku (bežanie, plazenie), keď sa nám súčiastka zakotúľa pod stôl, atď. S legom sme sa naučili spoznávať farby, napríklad selektovaním farieb. Povedali sme dcérke, vyber všetky dieliky takej farby ako slniečko. Postav modrú vežu,... Pomocou lega sme sa naučili rozlišovať čo je malé-veľké. (Vyber nám najmenší dielik, vyber ešte väčší a najväčší). Lego sa dá obkresľovať. naučili sme sa spoznávať rôzne tvary. A takto by som tu mohla písať ešte veľmi dlho 🙂 🙂 🙂

maminatimka
12. nov 2015

Ako každý rok na narodeniny a vianoce u nás nemôže chýbať darček lego duplo a to už vedia aj deti 😉 aj teraz ked sa už vianoce blížia mám kúpene 2 balenia, zvlašť pre syna a zvlašť pre dcéru aby nebola bitka 😀 aj farbou sa líšia ,slečna ma ružovú 😀 napriek tomu že mame 2 veľké zelené tabule,stále sa biju o nu,lebo syn by chcel obidve a ide bitka 😉 Máme už veľa druhou ale túto s autobusom ešte nie ,určite by sa potešili ak by sme vyhrali,kedže lego duplo je naša najobľúbenejšia hračka 🙂 😉

lienkaam16
12. nov 2015

My máme rok a zaujíma nás všetko, hlavne to čo nemôže :D Elektrické zásuvky, televýzor, ovládače,mobil ... aj keď ich má v detskej verzii dospelácke sa mu páči viac 🙂
Práve sa učíme na nočník, čítame knihy, začali sme uź aj s maľovaním, samozrejme kocky, vkladačky lego a autá 🙂
Každý deň sme von, je jedno či je teplo, zima alebo prší proste musíme ísť von tam je pre malého vždy niečo nové čo ešte nevidel ;)
Taktiež pridávame pár foto.

lienkaam16
12. nov 2015