Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    lienkaam16
    9. jan 2022    Čítané 74x

    Vianočné maškrtenie s dmBio

    Už je to nejaký čas, čo moje kroky vedú do dm. V poslednej dobe tam často nakupujem potraviny nielen pre deti, ale celú domácnosť.

    Keď som čítala o možnosti testovania, neváhala som a hneď som písala komentár. Však kto neskúsi, nezažije.

    Mali sme šťastie a tesne pred Vianocami k nám prišiel balíček s maškrtami na celé sviatky.

    Niektoré produkty som dobre poznala, pretože ich kupujem stále, no boli aj nové, po ktorých som pokukovala v obchode, ale nekúpila. 🤔

    OVOCNÝ ČAJ  dmBio (2,15 €)

    • Lesné ovocie
    • Čierna ríbezľa
    • Čučoriedka

    V chladných dňoch častejšie siahame po teplom čaji dochuteným sladkým medom. Konkrétne tento má nádhernú, priam bordovú farbu, príjemnú vôňu a menej kyslú chuť ako som čakala. Pre nás, žiaľ, ničím špeciálny za tú cenu. Naviac neviem, či sme mali „chybnú" krabičku, ale popis zloženia vôbec nebol zhodný s názvom. 

    MEDOVICOVÝ MED dmBio (5,95 €)

    Ja som veľkým milovníkom medu a používam ho často aj pri pečení. Tento medovicový som mala prvýkrát. Krásna farba, jemná vôňa, no chuť pre mňa iná, taká zvlášna a popravde si ma tento med nezískal a ostávam verná včeliemu medu od suseda. 🙈

    JAVOROVÝ SIRUP TRIEDA C dmBio (7,95 €)

    Kupovala som inú značku, ale po testovaní presedláme na tento. Krásna až zlatohnedá farba, vôňa a tá chuť. Ja javorový sirup používam často, pretože svojím zložením je veľkým pomocníkom ako náhrada za cukor a to ocenia hlavne ženy, čo si strážia líniu. 😉

    LIESKOVO NUGÁTOVÝ KRÉM dmBio (3,45 €)

    Tieto nátierky často nekupujem, ale túto začnem. 😄

    Je krémová, vonia po nugáte a zároveň cítiť lieskovce... Ja by som ešte prijala viac kúskov orieškov do nej. Prekvapilo ma, že neostával taký mastný „film" na jazyku ako z iných sladkých nátierok. Tento produkt najviac potešil syna. 😉

    Do troch dní ostala len prázdna fľaštička.

    VANILKOVÝ CUKOR  -  BOURBON dmBio (2,95 €)

    Toto je moja ♥️-VKA. Ja iný vanilkový cukor ani nepoužívam. Cena sa možno na prvý pohľad zdá vysoká, ale poviem vám, je porovnateľný s vanilkovým luskom. Vanilku v ňom vidieť, cítiť. 

    KAKAOVÝ PRÁŠOK dmBio (1,95 €)

    Toto kakao má u nás stále svoje miesto. Má tmavú farbu, jemne horkastú chuť a vonia naozaj kakaovo. Mám overené, že ho stačí použiť v malom množstve, pretože je silnejšie ako klasické lacnejšie kakaá, a tak vydrží dlhšie.

    Ja používam na prípravu teplého nedeľného kakaa a hlavne do pečenia.

    VIŠŇOVÁ NÁTIERKA dmBio (2,55 €)

    Kombinácia višní a kakaa, prípadne maku, je moja láska. A táto nátierka nesklamala. Po otvorení som ostala milo prekvapená, že viac ako polovičný podiel boli celé kúsky višní. Ja som ju použila na tortu, ale dokúpila som a chystáme sa na plnené buchty a makovo-višnovú tortu.

    Chuť je jemne sladká s miernym pocitom kyslosti.

    Deckám moc nebrala, sú skôr na jemnejšie a bez veľkých kusov ovocia, no mňa si získala na 100 % a teším sa na ďalšie použitie. 😉

    ZMES JADIER A ORECHOV MANDLÍ (4,95 €)

    Pôvodne som ich chcela použiť na pečenie, ale kým som sa k tomu dostala „schrúmali" sme ich pri TITANICU. 🙈

    Naozaj, balenie obsahovalo veľa druhov orieškov a každý sme si našli svoj. Toto bol top produkt pre manžela. A dostali sa tak na náš nákupný zoznam.

    ŠPALDOVÁ MÚKA T 630 (3,45 €)

    Posledný rok používam len špaldovú múku. Túto konkrétne sme už mali a po dlhej dobe som opäť po nej v dm siahla. Je veľmi jemná, má svetlú farbu a prijemnú jemnú vôňu. Je vhodná na pečenie slaného aj sladkého pečiva. 

    Ja som ju použila na vianočnú vianočku, šišky a tiež špaldové medovníky. Výsledok stál za to použitie.

    TYČINKA KAKAO - NIBS & CASHEW (1,25 €)

    Takéto ľahké maškrty sú pri deťoch moje obľúbené. Vždy mám v taške tyčinku, alebo kapsičku (mamičky isto dobre poznajú 😄).

    Túto konkrétne som mala prvýkrát. Je to tyčinka zo sušeného ovocia a orechov. Obsahuje vysoký podiel datlí, čo bolo hneď po prvom „zahryznutí" cítiť. Bola naozaj mimoriadne kakaová, pre niekoho možno chuť datlí nemusí vyhovovať. U nás si získala len mňa.

    Vďaka testovaniu som opäť našla niečo nové, čo zaraďujeme do našej domácnosti.

    Z produktov, ktoré nám prišli, si každý člen našiel to svoje.

    Ďakujeme za možnosť testovania.

    #skusenosti_dmbio

    lienkaam16
    27. jún 2021    Čítané 411x

    Ako privítať prvé zúbky bez stresu a plaču

    Prerezávanie prvých zúbkov je zvyčajne prvá zdravotná komplikácia, s ktorou sa ako mamy stretneme. Teda, ak bábo nepotrápili koliky alebo reflux v prvých mesiacoch.

    Samozrejme, ide o prirodzený proces vo vývoji naších detí a k rastu zúbkov prichádza spravidla medzi 6. a 16. mesiacom jeho života. Každý zúbok sa v priemere prerezáva osem dní, čo pri našej aj sedelo.

    Zdroj: Oradent

    Kým staršiemu zúbky vyrástli ako sa povie tak ako „huby po daždi", Lujza sa žiaľ  zaraďuje do skupiny detí, u ktorých je prerezávanie sprevádzané týždňom preplakaných nocí a uvrešťaných dní. Práve v tomto, pre mňa zaťažujúcom období nám došiel balíček homeopatického lieku Camilia a situácia sa na moje počudovanie začala zlepšovať.

    Bežné príznaky prerezávania zúbkov

    • Slinenie, čo môže spôsobiť podráždenie pokožky na brade a okolo úst. Slinky je treba utierať (nešúchať) jemným savým obrúskom v okolí úst;
    • Opuchnuté, citlivé ďasná;
    • Zub viditeľný pod ďasnom, kde na hladkom ďasne sa vytvorí hrbolček,
    • Podráždenosť, u nás večne prejavená vzdorom a hodením sa o zem;
    • Zlý spánok, keďže proces rastu zúbka bolí a nedovolí mu spávať. Keď si predstavím seba na mieste zmäteného dieťatka, musím len uznať, že to Lujza aj tak zvláda bravúrne.
    • Hryzenie, žutie, cucanie všetkého, vrátane vlastných rúk;
    • Odmietanie jedla, čo súvisí s bolestivými a opuchnutými ďasnami;
    • Šúchanie si tváre a uší či hlavy rukami.

    Ako každá mama, aj ja sa snažím malej a samozrejme aj sebe čo najviac uľahčiť.

    Čo môžeme urobiť doma?

    • Hryzadlá: gumené hračky zo špeciálneho materiálu, naplnené vodou či iným roztokom. Niektoré sa dajú dať do chladničky, prípadne do mrazničky a dieťatko si nimi zároveň chladí ďasná, čo zmierňuje opuch. Ich nevýhoda je, že sa nedajú prevárať v horúcej vode;
    • Masáž ďasien: dôkladne umytým prstom môžte bábätku masírovať ďasno v mieste očakávaného prerezania. U nás sa osvedčili silikónové náprstky s drobnými gumenými štetinami;
    • Dojčenie, nosenie: nedá mi nespomenúť ten najprirodzenejší spôsob pomoci vašemu dieťatku od bolesti, a tým je pre nás dojčenie a nosenie. Za mňa kontakt mamičky s dieťatkom je ten najlepší liek;
    • Camilia:  je homeopatický liek, roztok, ktorý je určený na ľahšie a hlavne bezbolestnejšie prekonávania rastu prvých zúbkov. Skladá sa z 3 účinných liečivých byliniek.

    - Rumanček pravý, ktorý má protidráždivé, protizápalové a antimikrobiálne účinky. Upokojuje, upravuje trávenie, znižuje a zmierňuje opuchy, tlmí bolesť. Používa sa aj na zmiernenie koliky u tých najmenších.

    - Líčidlo americké, ktoré sa používa pri ochoreniach kože, pri problémoch so žľazami, vrátane tých mliečnych, zmierňuje bolesť, stuhnutosť svalov a aj kostí, chrbta, účinne zbavuje ústnu mikroflóru baktérii, ale aj vírusov. Upokojuje, zmierňuje kŕče rôzneho druhu a pod.

    - Rebarbora má protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré sa preukázali ako účinné v boji proti stafylokokom, streptokokom, pneumokokom. Podporuje obranyschopnosť človeka. Upokojuje, podporuje zdravie očí, chráni srdce a očisťuje cievy, podporuje mozog a kognitívne schopnosti, zvyšuje peristaltiku čriev, čím napomáha bezbolestnému vyprázdňovaniu.

    Nám Camilia zmiernila podráždenosť, urýchlilo sa jej hojenie rán a ďasien.

    Dávkovanie a užívanie

    Camilia sa dávkuje, v prípade problémov, ktoré súvisia s prerezávaním mliečneho chrupu nasledovne: Podľa príbalového letáčika sa užíva sa 2- až 3-krát denne 1 dávka = 1 ampulka, ktorá sa aplikuje priamo do ústnej dutiny bábätka. Maximálny odporúčaný počet dávok je 6 v priebehu 24 hodín. Ja som aplikovala max. 2 dávky denne priznám sa, že šesť dávok mi prišlo veľa. 

    Celý postup aplikácie od otvorenia až po uschovanie je nasledovný:

    1. Vrecko s ampulkami otvorte a vyberte jednu ampulku;
    2. ampulku otvorte otočením zúženého konca;
    3. dieťa posaďte a obsah ampulky jemnými stlačeniami aplikujte do úst dieťaťa;
    4. vrecko so zvyšnými ampulkami dôkladne uzatvorte a odložte.

    Výhody 

    • Určený pre deti od 3 mesiacov;
    • udržuje zdravú ústnu mikroflóru;
    • jednoduché a praktické dávkovanie
    • aj na hnačky, horúčku a koliky,
    • bez vedľajších účinkov;
    • podporuje spánok a regeneráciu;
    • mnoho pozitívnych skúseností;
    • príjemná chuť; 
    • okamžitý účinok ( u nás do 5 min).

    Nevýhody

    • cena ( trochu vyššia cena) 

    My sme v balíku dostali 2x balenie po 10 ks. Lujzu práve trápili horné štvorky a tak sme testovacie balenie stihli minúť za necelé 2 týždne. Keď som videla priaznivé účinky rozhodla som sa dokúpiť, ale priznám sa cena ma trocha zasločila 15,99 € za 30 kusové balenie. Ale zas čo je v pre deti lacné však? 🙊

    Na záver chcem len pripomenúť, že každé dieťatko je iné, prejavy prerezávania sú rôzne a rozličné sú aj metódy, ktoré mu budú schopné pomôcť. Isté je, že každému bábätku najviac pomôže ak budeme túto krátku, preň však ťažkú etapu života s ním prežívať s trpezlivosťou a láskou.

    My ďakujeme za možnosť vyskúšať a mňa presvedčiť, že naozaj účinkuje. 😉 A ja mám po mesiaci aspoň na pár dni opäť moje usmiate živé dievčatko.

    S pozdravom Lenka a Lujza.

    Ešte raz ďakujeme.

    #skusenosti_camilia36 #test_camilia2 #recenzia

    O štvrtej ráno som už siahla po camilii a Lujza zaspiala do 10 min aaa prekvapivo ešte spí 🙏
    Ja som už stihla aj koláčik, kávu a normálne čakám kedy vstane 😁
    #test_camilia2

    Pomaly sa jej prerezáva druhá horná 4-ka. Toto je pre ňu ,,malá veľká" pomoc. Na Lujze vidieť ukľudnenie do cca 5min. od užitia lieku.
    #test_camilia2

    Obedný spánok odrazu trvá dlhšie ako hodinu a dokonca spí mimo šatky 😁
    Idem si kávu a 🌞 na terasu užiť 😉
    #test_camilia2

    lienkaam16
    Správa bola zmenená    4. jún 2021    

    Konečne je veselšia a usmieva sa. Lujzu zatiaľ každý jeden zúbok poriadne vytrápil. Našťastie je jedna 4- ka von no začína sa tlačiť ďalšia.
    Veľká pomoc je pre nás Camilia, už sme si boli dokúpiť ďalšie balenie.
    Všimla som si, že dávkovanie 2- 3x za deň jej postačuje. Spánok sa nám zlepšil za čo som ja nesmierne vďačná.
    #test_camilia2

    Rast zúbkov je pre našu Lujzu poriadny boj.
    Je zúrivá, plačlivá, spánok minimum a k tomu sa pridalo aj nechutenstvo do jedla.
    Veľkou pomocou pre ňu a aj mňa je šatka a camilia.
    Mám pocit, že po týždni používania je kľudnejšia a v noci je hore max 4 krát čo je pre mňa niečo neskutočné 😁
    Jedna 4-ka je už takmer von 🙏
    #test_camilia2

    (3 fotky)

    #test_camilia2
    Volal nám kuriér, že príde za 5 min.... vravím si poď Lujzi počkáme uja na ulici, veď po prebdenej noci ma možno čerstvý vzduch a káva preberie.
    Mnooo a u nás je to takto posledné dni na dennom poriadku 😭.Teraz neviem či je to tým, že sa jej tlačia horné zúbky alebo sa prejavuje jej zdatná POVAHA 🙊
    Každopádne začíname testovať a ja sama som zvedavá na výsledok.

    lienkaam16
    27. sep 2020    Čítané 98x

    Vyskúšali sme pre Vás

    ,,Kto neskúša nové veci, nenapreduje."

    Pred dvoma týždňami sme aj my dostali možnosť vyskúšať produkty Baby Dove Dermacare aj vďaka #konik_testuje.

    Naša Lujza trpela suchou pokožkou od narodenia, pretože je počas pandémie bolo v brušku asi lepšie 🤷‍♀️a tak sa narodila 12 dní po termíne úplne šupinatá.

    Vyskúšali sme už ,,xy" olejčekov, krémov, že som tomuto testovaniu nedávala veľké šance. Ale ako vravievala moja stará mama, keď neskúsiš, nevieš. A tak vám píšem našu skúsenosť a foto pred a po.

    V balíčku nám prišli dva výrobky:

    • umývací gél ,
    • hydratačný krém z rady Dermacare.

    Značka DOVE je na trhu už takmer 64 rokov a tento rok prišli s novinkou pre deti, ktoré trápi suchá pokožka za priaznivú cenu dostupnú každému.

    Oba produkty neobsahujú farbivá, parabény a sú dermatologicky testované. Ja nepatrím medzi prehnané bio,eko a raw, som obyčajná mama a tiež chcem pre svoje deti len to najlepšie 😄.

    Na začiatku testovania som skúsila len na malej časti ruky, ako Lujza zareaguje, či sa neprejaví nejaká alergická reakcia. Až potom sme začali naplno testovať.

    UMÝVACÍ GÉL

    Má veľmi dobrý a praktický dávkovač, ktorý sa dá opätovne uzatvárať. Pre mňa výhoda hlavne na baby plávaní.

    Jeho konzistencia je gélová, vôňa na prvý moment nevýrazná, no aj napriek tomu zmyl všetky nečistoty a intenzívne hydratoval. Veľa penil a ľahko sa zmýval. A neštípali z neho očká, čo ocenil náš starší synátor.

    Po kúpeli vždy deti natieram hydratačným krémom alebo telovým mliekom.

    HYDRATAČNÝ KRÉM

    Na tento produkt som bola veľmi zvedavá. Prvý moment, za mňa nič moc... Odrázdala ma tá ,,iná" vôňa. Jemná, s nádychom ovsených vločiek, na ktorú som si však nejako zvykla. 😉

    Krém je trocha tuhší, no zároveň krémový a ľahko sa rozotiera. Potešilo ma, že sa rýchlo vstrebe a nezanecháva pocitovo mastnú pokožku. Pre mňa je to veľké plus, lebo malá sa mi lepšie oblieka.

    Krém nám poskytol rýchlu a dlhodobú úľavu od suchej pokožky. Ja osobne mám pocit, že Lujze pomáha obnovovať hydratáciu pokožky.

                   PRED                                   PO

    Je to praktický pomocník nie len po kúpeli, ale aj na premastenie tváričky pred jesennou prechádzkou.

    Jediné MÍNUS je obal. Za nás tvrdý, ostré hrany a obal nám po piatich dňoch používania kúsok praskol. 

    Ocenili by sme teda iný typ obalu.

    To je z našej strany všetko.  My ostávame verní, lebo zatiaľ je to jediný krém, ktorý Lujze pomáha na suchú pokožku dlhodobo a nemusím ju natierať 3-4x denne.

    Používali sme 2x denne a výsledok sa u nás dostavil. Konečne má malá čisté líčka a už žiadne praskajúce suché ušká. 🙏

    Začína nám priarastať k ❤.
    Je pravda, že mne na prvý moment chýbala vôňa a v obchode by ma to asi odradilo. ALE dieťa mi normálne vonia ešte krajšie 🤷‍♀️😁 a čo je najdôležitejšie, že zatiaľ nám fakt pomáha na suchú pokožku. V recenzii pridáme foto na porovnanie.
    Zatiaľ stále testujeme 👨‍👩‍👧‍👦.

    #test_babydove3

    (2 fotky)

    Večerný rituál... večera, kúpeľ staršie dieťa, kúpeľ mladšie dieťa, plač,smiech, rozprávka a hádam aj 20:30 budú spať 😁
    Aj keď Lujza posledné dni trenuje nočné párty 🤷‍♀️😁🤷‍♀️
    Do krému by mohli primiešať trocha ,,spiaceho" prachu 😃😁😂

    #test_babydove3

    Lujza má od narodenia veľmi suchú pokožku a nájsť krém vhodný pre ňu je hotová veda 🤷‍♀️
    Momentálne testujeme detský krém od Dove.
    Používame ho krátko, ale na moje prekvapenie vidím malé zlepšenie.
    Uvidíme po týždni.
    #test_babydove3

    Ďakujeme za možnost otestovať produkty baby Dove.
    Balíček k nám dorazil už v pondelok no s malou sme sa k nemu dnes konečne dostali a nakukli čo v ňom je 😅
    Lujza má suchú pokožku od narodenia a každý krém, ktorý sme mali pomohol len na krátky čas....uvidíme na výsledok, popravde ja sama som zvedavá.
    Tak teda začíname 😉
    #test_babydove3

    Plávanie je stále jeho ❤-covka

    lienkaam16
    9. dec 2018    Čítané 270x

    Vianočný čas s dmBio

    Pred dvoma týždňami u nás zazvonil ujo kuriér. Privítala som ho krásna, s uterákom na hlave a s maskou na tvári, ale hrdo som si balík prevzala.

    Po jeho otvorení som ostala prekvapená, aký voňavý dopis sa v krabici spolu s dobrotami na testovanie ukrýval.

    Vôňa škorice mi pripomenula Vianoce a ja som sa na chvíľu zastavila a zamyslela sa, ako čas neskutočne letí. Ideme určitým rituálom práca, škôlka, domácnosť. Veď to určite mnohé poznáte.

    Po prezretí balíčka mi hneď prebehlo hlavou, čo všetko budeme piecť. Toľko možností. A tak aj vďaka testovaniu sa u nás začalo zvianočnievať o kúsok skôr, ako po iné roky.

    V dnešnej dobe asi ťažko hľadať človeka, ktorý by nepoznal, alebo aspoň nepočul o BIO produktoch. 

    Ja som za zdravšie verzie, ale zas, priznám sa, naša rodina nie je 100 % Bio. Ale po testovaní percento u mňa stúpa.

    Mali sme možnosť testovať 10 produktov dmBio.

    • dmBio špaldová múka T630;
    • dmBiohrozienka;
    • dmBio jahodový džem;
    • dmBio horká čokoláda s kúskami brusníc, malín a čučoriedok;
    • dmBio kokosove chipsy;
    • dmBio kypriaci prášok;
    • dmBio agávový sirup;
    • dmBio ghee maslo,
    • dmBio kakao;
    • dmBio kokosový olej;

    dmBio špaldová múka

    Špaldovú múku zvyknem používať relatívne často a takmer všade ňou nahrádzam tú klasickú. No prave táto má prekvapila, ako jemne bola zomletá, a možno aj práve preto má dmBio špaldová múka svetlejšiu farbu ako tá, čo používam. 

    dmBio hrozienka

    U nás hrozienka nie sú extra obľúbené, ale tieto teda prekvapili. Musím vyzdvihnúť ich výraznejšiu chuť a pravdepodobne veľmi dôsledný zber, pretože sme nenašli ani jednu stopku. Práve pre tieto stopky sme hrozienka v minulosti odsunuli na nižší stupeň obľúbenosti. Ďalšie plus pre mňa je obal, ktorý sa dal pekne otvoriť a následne po zatvorení zalepiť páskou na obale. Tak hrozienka ostanú čerstvé a hlavne ostanú v balíčku a nie po celej poličke v kuchyni.

    dmBio jahodový džem

    Ten u nás zabodoval a boli sme aj dokúpiť. Krásna červená farba a kúsky jahôd mu dávajú body naviac. Nie extra sladký, ale zase nie ani kyslý, presne taký akurát.

    dmBio kokosové chipsy

    Pre nás nič extra, priznám sa, že som čakala od nich viac. Mne sa najlepšie osvečili na dozdobenie suchých koláčikov a dezertov. Vôňa bola krásna, no chuť pre nás nie. 

    dmBio čokoláda s kúskami malín,brusníc a čucoriedok

    Stretla som sa s ňou prvýkrát. Extra horká a kúsky ovocia jej len pridali na hodnote. Môžem konštatovať, že chuť horkej kakaovej čokolády a kyslého bobulovitého ovocia sa im vydarila.

    dmBio kypriaci prášok

    Na prvý pohľad som nezbadala žiadny rozdiel oproti klasickému kypriacemu prášku. No neskôr som zistila, že koláče máme pekne nadýchané aj keď sme použili polovičné množstvo. 

    dmBio agávový sirup 

    S týmto sirupom som ja mala premiéru. Využili sme ho nie len pri varení a pečení, ale aj na prípravu nápojov. Najviac prekvapila jeho intenzívna ovocná sladkosť a práve touto si nás získal a dostal čestné miesto v našej domácnosti.

    dmBio Ghee maslo

    O tomto masle som už počula viackrát a aj vďaka testu dm som mala tú česť zoznámiť sa s ním prvýkrát. Chuť a vôňa prečkala moje očakávania. Jeho veľkou výhodou je možnosť zohrievať ho aj na vysoké teploty bez spálenia. Nahradila som ním olej vo všetkých receptoch a myslím, že neuškodilo ale pomohlo. 

    dmBio kakao 

    U mňa sa dostalo na prvú priečku z produktov, ktoré sme mali možnosť testovať. Neskutočná chuť, vôňa a tá jeho farba. Naozaj ho stačí pridať oveľa menej ako klasického kakaa. U nás sa osvečilo aj horúce kakao s marshmallow. A teda, tomúto produktu ja ostávam verná a bude hlavný pri príprave našich vianočných koláčov.

    dmBio kokosový olej 

    Tak tento je tiež zázračný. Keď som ho otvorila, jeho vôňa ma lákala k ochutnaniu. 

    Využívali sme ho na pečenie a vyprážanie sladkých dobrôt. Krásne doplnilo chuť palaciniek a lievancov. Jeho veľkou výhodou je aj jeho použiteľnosť v kúpelni. Na pokožke sa okamžite topí a zanecháva pocit jemnosti. 

    Jeho cena je veľmi priaznivá na uvedený objem.

    V závere Vám pridám pár receptov, ktoré sme počas testovania skúšali. V článku som už spomínala, že mojím najväčším favoritom je kakao, a tak sme ho využívali často.

    Kakaovo-tvarohové slimáky 

    • 250 g hrudkovitého tvarohu 
    • 50 ml mlieka
    • 50 ml oleja
    • 250 g hladkej múky
    • 100 g trstinového cukru
    • pol balíčka dmBio kypriaceho prášku
    • 40 g rozpusteného masla
    • 40 g dm bio kakaa
    • cukor na ochutenie

    Príprava je veľmi jednoduchá! Rúru zapneme na 180 °C. Do veľkej misy dáme tvaroh, vidličkou ho rozpučíme, pridáme cukor, mlieko a olej, premiešame a nakoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a rukou spracujeme na pevné cesto. Hneď ho aj vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika, potrieme vrch rozpusteným maslom, posypeme nahrubo kakaom a napokon ešte cukrom, zrolujeme z dlhšej časti a nakrájame na 1,5 cm hrubé slimáky. Tie uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch potrieme ešte mliekom a dáme piecť na 20-23 minút. Užite si ich!

    Makové hviezdičky 

    Budeme potrebovať:

    • 270 g dmBio špaldovej múky
    • 60 g maku (ja som použila mletý, ale môže byť aj celý)
    • 100 g kukuričného škrobu
    • 200 g masla
    • 100 g práškového cukru
    • 4 žĺtka 
    • 1 lyžička dm bio kupriaceho prášku
    • 100 g dm bio horkej čokolády s kúskami ovocia 

    V jednej mise zmiešame múku, škrob, mak a kypriaci prášok. V druhej mise vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame žĺtky. Primiešame múčnu zmes a vypracujeme pevné, hladké cesto (ak treba, pridáme ešte trocha múky). Cesto zabalíme do fólie a uložíme na cca 30 min do chladničky. Rúru zapneme na 180 °C. Plechy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho hviezdičky (alebo ľubovoľné tvary). Ukladáme ich na plech a pečieme cca 12 minút. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť na plechu. Takto pokračujeme so zvyškom cesta. Pred podávaním si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a polovicu keksíkov do nej namáčame. Uložíme schnúť na papier na pečenie.

    Kakaové linecké koláčiky

    Budeme potrebovať:

    • 230 g dm bio špaldovej múky
    • 25 g dm bio kakaa 
    • 200 g masla
    • 100 g práškového cukru
    • 1/2 balíčka dm bio kypriaceho prášku
    • 1 lyžička vanilkoveho extraktu
    • ľubovoľný džem u nás použitý dm bio jahodový

    V mise si zmiešame múku s kakaom, cukrom a kypriacim práškom. Pridáme maslo a vanilkový extrakt a spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na pol hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 170°C, cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na cca 12-15 min, treba to kontrolovať. Vyberieme a necháme vychladnúť a potom zlepujeme džemom.

    Jablkovo - kakaový perník 

    Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka. Perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá vôňa...

    Rozmery plechu cca 23x30cm. Použite radšej menší plech, alebo tortovú formu s vyšším okrajom, aby z perníka nebola placka.

    Budeme potrebovať: 

    • 300 g polohrubá múka
    • 200 g kryštál cukor
    • 3 PL dmBio kakaa
    • 100 ml oleja
    • 100 ml mlieka
    • 2 vajíčka 
    • 3 nastrúhané jabĺčka
    • 1 KL dmBio kypriaci prášok
    • 1 KL perníkového korenia

    Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Múku, cukor, kakao, perníkové korenie a kypriaci prášok zmiešame vo väčšej miske. Jablká nahrubo nastrúhame a pridáme ich k zmesi spolu s vajcami, mliekom a olejom.

    Plech vymastíme a vysypeme múkou. Zmes z misy vylejeme na plech a stierkou uhladíme.

    Koláč pečieme asi 25 minút a podávame ku kávičke. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou, alebo len zasnežiť cukrom.

    Testovanie prebehlo extrémne rýchlo a veľa mi dalo. Mám v pláne piecť oveľa viac suchých koláčikov a dezertov. Určite sa s receptom a výsledkom pochválim aj tu na Modrom koníku.

    Vďaka testovaniu sme mohli začať s Vianocami trocha skôr, a tak si užívať toto čarovné obdobie o niečo dlhšie.

    Samozrejme, produkty budem využívať nie len počas sviatkov, ale aj počas celého roka.

    Ešte raz ďakujeme, že aj ja som si mohla vyskúšať čo testovanie obnáša. A aj vďaka testovaniu sme si vytvorili náš adventý kalendár, ktorý nám obdivuje každá návšteva.