icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
9. nov 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
erikazrz
13. nov 2015

Ahojte, mam 2 deticky dievcatko a chlapceka a nielen oni objavuju svet kadejakym sposobom ale zistila som , ze až pri nich som začala aj ja objavovat svet.Akoby mi spadli klapky z očí. 🙂 Co je pre nas dospelych hlupost, alebo co by sme si za iných okolnosti nevšimli 🙂 , to si ony vsimnu hned.(nielen moje deti....kazde dieta).Napriklad dnes naobed moj synček naramne objavoval svet, ked sa 5 minut prizeral ako letí sácik a bol naramne stastný ked nakoniec ten sacik pristál na kríku. Ja som mu ho podala a bolo velké WAU!!!!Tak asi takto si predstavujem naozajstne objavovanie sveta, hihihihi. KeĎ sa človek vie trošku zastaviť a pozorovať, popremyšľať o tom, tešiť sa z toho...ako dnes moj synáčik 🙂 to je objavovanie sveta!!!!!

poly2406
13. nov 2015

Je nádherné pozorovať dieťa ako rastie. Ja to robím už tretí krát! Najprv objavuje svoje telíčko, rúčky, nôžky, potom objavuje veci a ľudí okolo seba - nezabudnem ako prvá dcéra keď mala asi 6 mesiacov s úžasom strkala svoje drobné pršteky mne do nosa :D híkala pri tom s otvorenou pusou 🙂
A takto malý objavitelia pokračujú celý život. Synček ktorý má teraz tri roky všetko porovnáva a otázka PREČO je dookola každý deň. Najstaršia dcéra má 14 - tá už objavuje iné tajomstvá. S mladšou 12 ročnou sa chichotajú, občas za chrbtom skrývajú nejaký román, alebo sa rozprávajú o tom, kto "JE DO KOHO" 🙂
A takto objavujeme celý život...

aicul2x
13. nov 2015

Dobrý večer. Ako sa najlepšie objavuje svet? No predsa na vlastnej koži. Deti nechávam skúsiť - chytiť si skoro všetko. Najmladší synček lozí po tráve, ohmatáva každé steblo, kvetinku... Sem tam aj ochutnáva, pod dozorom. Deti skúmajú všetko čo sa dá.
Keďže moja najstaršia dcérka má skoro 17 rokov, Lego Duplo je u nás už veeeľmi dlho. Za ten čas sme nazbierali celkom veľkú kopu kociek, ktorých nikdy nie je dosť. 🙂 Poriadame aj Lego párty, skladá celá rodina. Duplo kocky si u nás prežili všeličo, aj kúsance, aj veľké hrady, menšie záhrady a farmy. Máme posledného synčeka, tak autobus alebo akákoľvek skôr chlapčenská verzia by sa mu určite páčila.

monitta23
13. nov 2015

Ako objavujeme svet? Môj takmer trojročný synček vlastnou skúsenosťou a zážitkom. Nestačí vidieť, treba sa aj chytiť 🙂 Vychádzky do prírody, pozorovanie zvieratiek na dvore, tvorenie z prírodných materiálov a veľa iných aktivít. Doma najradšej trávi čas stavaním kociek, stavbami z veľkých kociek lega a jeho najobľúbenejší je vláčik s dráhou, ktorú si sám postaví 🙂 Darček by nás veľmi potešil oboch 🙂

michalajulka
13. nov 2015

Ahojte 🙂 Máme dve detičky, Mišku a Tomáška. Miška je naša „veľkáčka“. Keď sa pýta, snažíme sa vždy trpezlivo odpovedať, keď nás chce pozorovať pri „práci“ alebo dokonca pomáhať (napr. s umývaním riadov, zametaním, utieraním prachu), umožníme jej to (samozrejme, všetko s ohľadom na jej vek a bezpečnosť). Čítame si spolu - momentálne je to napr. jedna zo série Barborka, no v lete sme listovali napr. aj v atlase liečivých rastlín a nazbierali repík a mätu na čaj. Tancujeme spolu - Miška by tancovala stále! Hráme sa spolu - kočíkujeme bábiky, staviame prístrešky pre zvieratká z kociek, z lega. K tretím narodeninkám sme jej darovali „lekársky kufrík“, tak teraz je v kurze čistenie krvácajúcej rany (fixou namaľovanej), obväzovanie zlomenín, počúvanie srdiečka... Tomáško je naše „malíča“. Nevie ešte chodiť sám, no vylezie asi kamkoľvek - schody, posteľ, stoličky, gauč - nič mu nezabráni v objavovaní... Radi chodíme na prechádzky, do prírody, radi spoznávame nových ľudí, nové miesta, teraz už všetko vo štvorici. Naposledy sme boli spolu na pár dní v Bojniciach - pozreli sme si parádnu zoo, zámok, kúpele,... A po ceste sme sa zastavili v Habakukoch. Podstatné je nájsť si na deti čas a potom to objavovanie ide samo...

rozpravkaa
14. nov 2015

Moje deturence najviac bavi objavovanie sveta u babicky na zahrade - sliepky, chrobaciky, hlina, kamienky, mnoho druhov ovocia, ci zeleniny - to vsetko je pre nich ako krajina zazrakov! 🙂 A u babicky sa skoro vsetko moze! :D No a ked sa k nim prida este partia deti od susedov, hned je veselsie. (az mam niekedy obavy, ako tie ich objavne vypravy dopadnu) 😉

alenka008
14. nov 2015

My svet objavujeme vlastnou skusenostou. Dcerky moc neobmadzujeme, nechame ich nech vsetko zaziju na vlastnej kozi. Nechame ich ochutnavat, chytat, pozerat. Mame doma vela kreativnych hraciek, velmi casto chodime do prirody a kazdy vikend mame program, chodime na miesta, kde prdtym este neboli.

zuzikaa29
14. nov 2015

U nas je najlepsi sposob na objavovanie sveta uplne jednoduchy - necham nasu 7-mesacnu dcerku na chvilu samu s ocinom a zarucene objavia nieco nove :D Vraj na to ocinovia su - ked sa mamky nepozeraju, posuvaju detom hranice poznania sveta 🙂

erikab82
14. nov 2015

Mám doma malého zvedavca práve vo veku objavovania, svet ju nechávam objavovať. Zakazujem fakt len to čím si môže ublížiť, všetko ostatné je dovolené 🙂 ukazujem zvieratká, skúmame lístie - rôzne tvary a zafarbenia a samozrejme aj bežné veci v domácnosti. Čaro skladačiek ešte neobjavila, ale dúfam že ich čas ešte príde 😀

rheia27
14. nov 2015

Ahoj, so starsou sme teraz vo veku ze rozprava a rozprava a stale ma bombarduje otazkami 🙂 Preco ma lienka 7 bodiek a podobne....to je otazka z tych lahsich 🙂 a ja jej rozpravam, napr pocas prechadzok vysvetlujem a podobne....mala je v kociku a ta teraz momentalne objavuje listy zo stromov 🙂 malicka je betar, objavuje vsetkymi zmyslami a vylezie mi vsade...akurat vcera sa mi hupala na zaclone 😒

cipka999
14. nov 2015

Tak starší synček Paťko má 6 rokov a odmalička stále veľmi radi chodíme do prírody, v ktorej stále vyhľadávame malé chrobáčiky, húseničky, motýliky, mravčeky a ostatný hmyz, ktoré potom sledujeme a stále nás to baví, pretože zisťujeme, ako také malinké stvorenia v takej veľkej prírode dokážu žiť. Paťko sa stále aj vypytuje na rôzne rastlinky, kvietky, burinky 🙂 a stromčeky ako sa volajú. Samozrejme aj veľké zvieratká veľmi radi sledujeme, ale to už skôr z rôznych encyklopédií alebo pri starkých, ktorý chovajú zajačiky, prasiatka a sliepočky a synček neskutočne rád chodí k týmto zvieratkám, ktoré pozoruje ako papajú a pobehujú. No a čo sa hračiek týka máme asi naozaj všetko, od rôznych skladačiek, cez všetky možné legá a spoločenské hry až po všakovaké autá rôznych veľkostí a vymožeností. No a od apríla, kedy sa nám narodila sestrička Bianka, objavujeme postupne aj spolu s ňou všetko zaradom, hračky mäkké, hrkajúce, pískajúce, hrajúce, ale aj hračky a veci tvrdšie a samozrejme veci "zakázané", ktoré sa nám páčia zo všetkého najviac :D No a strašne sa teším na jar a leto, kedy budeme objavovať všetko nové aj vonku už po vlastných a všetko dávať do pusinky 🙂

fidorka221
14. nov 2015

Svet s mojimi detmi objavujeme vsetkymi zmyslami...na prechadzkach v prirode zbierame kamienky, vetvicky, kvietky pre maminku, sipky na cajik, listy, sisky a orechy, pozdravime susedovych psikov, pohladime, v zahrade vsetko co sa da (aj neda) ochutname, ovocie si nazbierame, sledujeme vtaciky v zimnom obdobi prikrmime, pocuvame zvuk vlacika, lietadla, siren a zvuky motorov, ucime sa znacky aut a s duplo legom si radi postavime garaze, veze a vezicky, mosty i mostiky, domy i domceky🙂

lenkatt2
14. nov 2015

Objavujeme svet vzdy nejako inak alebo aspon striedat.Zboznujeme prechadzky v lesoch kde si vzdy zahrame nejakú hru alebo niečo nazbierame. Chodime sa starat o zvieratka,mame ich zopar i u starých rodičov (ovecky,psov,sliepky,kone).Spolu pripravujeme raňajky,obed,veceru,pecieme. A ak je skarede pocasie a mame navarene tak sa hrame v izbicke, staviame a vytvarame 🙂

budulinek81
14. nov 2015

Máme doma dvě holčičky, které jsou pro nás vším. Starší pětiletá Beatka je skvělým parťákem pro naši mladší Denisku, pro kterou jsou tyto první měsíce plné objevování světa. Snažíme se jí všechno ukázat a naučit, jak nejlépe dovedeme, a to pomocí osobních vjemů, možností si ohmatat, vzít do ručičky, aby si sama vše vyzkoušela. Na pomoc má hlavně svojí starší sestřičku, která jí ráda učí a Deniska se nechá ráda vést. Spolu si hrají v pokojíčku, kde se učí zvuky zvířátek, prohlíží si knížky, stavějí z tolik oblíbených kostiček Lego Duplo, blbnou spolu. Když si zrovna nehrajou a počasí přeje, cákají se rády doma v bazénku, nebo vyrazíme všichni k vodě. Celá naše rodinka miluje výlety, jak už do přírody, hor, skal, tak i za jednotlivými zvířátky, abychom si mohli ohmatat, jak hebkou mají srst, nebo jakou kůži má had - teplou a krásně hebkou jak dětská prdýlka. A jelikož naše roční ručičky by nejraději pořád něco dělaly a poznávaly, hodně malujeme prstovými barvami, mačkáme listové těstíčko anebo kontrolujeme, jestli ségra dobře vydlabala dýni 🙂 . A protože občas chceme mamince pomoci, tak jí rády pomáháme s úklidem nádobí, a když nechceme, tak se jí třeba schováme do tašky.... svět je príma, když máme někoho, kdo nám ho ukáže ve vší barevnosti 🙂 . A cestu autobusem naše roční Deniska zvládá skoro každý týden a moc se jí to líbí, neboť na rozdíl od auta, vidí krásně ven a může sledovat všechno to dění kolem sebe. A kdyby dostala toto krásné lego, určitě by jí starší sestřička pomohla a naučila, jak rozvíjet dovednosti svých ručiček, dávat kostičku na kostičku, jak jezdit s autobusem po koberci a určitě by si u toho užily spoustu legrace 🙂...

radka168
15. nov 2015

My objavujeme svet hned za rana,len sa zobudime a vzdy nas caka za nasim plotom nejaka nadhera,raz su to koniky,inokedy vevericka,ci zasnezena krajinka,samozrejme zalezi od rocneho obdobia.Ale vzdy pri rannom pohlade u nas do okna nas tam caka nieco krasne,o com sa dokazame dlho rozpravat,a vzdy nasleduje vela otazok hlavne od starsieho stvorocneho synceka,na ktore sa vzdy snazim odpoved,i ked niekedy ma prekvapuje aka je ta detska mysel zvedava a zaroven taka cista,nevinna,ze som aj rada,ze deti sa na svet pozeraju uplne inak ako dospely,oni si snazia vsimat hlavne tie pekne veci,na ktore my dospeli niekedy pri svojich povinnostiach nemame ani cas.
Ked mal starsi syncek 4 mesiace tak boli jeho prve Vianoce a uz vtedy dostal svoje prve lego Duplo,ktore sme pravidelne zvacsovali o dalsie lego Duplo stavebnice a som velmi vdacna,ze take super kocky existuju,ze sa mysli aj na male deticky a ich male,sikovne rucicky.Su to super kocky s ktorymi sa hravame s nasimi detmi aj my dospeli.Dakujem,ze lego Duplo existuje a sprijemnuje nam aj nasim detom spolocne stravene chvile 🙂

ustarana
15. nov 2015

Tak, že sa v ňom pohybujeme a žijeme v ňom. Rozprávame sa, čítame si a hrajeme sa na ozajstný svet - obchod, zmrzlinár, lekár... .

soncita
15. nov 2015

Vonku spoznávame svet očami a sluchom z kočíka, keďže ešte nechodíme. A doma odkedy dcérka objavila čaro rúk a úst, tak všetko čo vidí a samozrejme neublíži, musí ísť do pusy. Najväčšia zábava je lozenie po podlahe a skúša čo si môže dovoliť. A tiež ušami, keď sa spolu rozprávame a objavuje čaro hlasu, hlavne svojho.🙂

monbiel
15. nov 2015

...ako deti ucime objavovat svet? Manzel vtipalek pohotovo odpovedal, ze na pocitaci, notebooku, smartfone 🙂 , ale v skutocnosti je to tak, ako na prilozenych foto 🙂

michaelamell
15. nov 2015

dobry vecer,
my travime s lego DUPLO 24 hodin denne. S malym tvorime pribeh ktory pretrvava cely den v podstate. Von chodíme s karavanom objavovat a spoznavat okolity svet 🙂 najnovsie nam robi radost sanitka a osetrujeme vsetky hracky v uzbe 🙂 ...piratska lod je odstavena v kupelni a na hrad cakame kym pride jezisko 🙂 mensie casti ako stol postavicky domceky su nonstop po celej obyvacke 🙂 Maly miluje cestu autobusom, on nevie ze aj take je lego tak by ho to velmi prekvapilo a zase by som pocula 🙂 jej no tak ozaj budem autobusar 🙂

majik66
15. nov 2015

FOTO 1 - objavovanie skvelej chute zmrzliny
FOTO 2- objavovanie farieb
FOTO 3 - objavovanie tajomstvo prirody, chytanie ryb s dedom
FOTO 4- objavovanie farieb jesene

jaghvali
15. nov 2015

On objavuje svet nosom prilepenym na sklo - ja potom objavujem jeho tapky po celom okne.
On objavil ze mame smetny kos - ja v nom teraz objavujem raz auticko, raz mobil, inokedy kefu na vlasy.
On objavuje, ze vsetko sa neda okamzite vynutit placom - ja objavujem posledne netusene zdroje trpezlivosti i vlastne limity.
On prave objavil slovo "ete - ešte" - ja som objavila, ze dokazem 15 x za sebou dokola zaspievat jeho oblubeny song.
On minule objavil nestrazeny Sudocrem - nepytajte sa, co som objavila ja potom ako s nim bol 5 minut nestrazeny on.
Objavujeme svet spolu, kazdy den nieco nove. Raz so smiechom, inokedy s placom a na rukach. Ale tak to robia predsa s detmi vsetky mamy, vsak? ;)

steleonora
15. nov 2015

My objavujeme velmi jednoducho. Snazim sa pocuvat a pozorovat co dcerku zaujme a tuto cinnost potom rozvijame a ucime sa pri nej. Napriklad teraz ma babikovske obdobie, tak sa ucime o nich starat - babiky prebalujeme, krmime, umyvame, uspavame, chodime k doktorovi atd 🙂 Velmi vela casu travime vonku, kde sa jej snazim minimut zakazovat a minimum ju "viest", aby mohla robit a skumat vsetko, co ju zaujima - to sa tyka aj pohybovych aktivit. I ked teraz to je s tou "slobodou" narocnejsie, kedze mame doma male babo🙂

danastrakova
15. nov 2015

Objavovanie sveta zacalo s mojimi 3 dcerkami vzdy najprv doma, kde na nich cakalo more podnetov. Najoblubenejsimi destinaciami sa stala kuchyna, supliky s hrncami a varesky, kupelna a skrinka s uterakmi, satnik a komoda so spodnym pradlom. Tieto objavy boli tie prve, neskor sme pravdaze hranice posunuli mimo domu- cesta, chodniky ( kamienky, blato, mlaky a vsetko co kazda mamina nerada vidi v rukach dietata🙂),most na potoku a krmenie kaciek (bemohol chybat v kociku suchy rozok alebo chlebik). Postupne sme sa dostali na ihriska, kruzky, mesto a ulice, kde sme na odrazadlach znicili niekolko parov topanok. Na cestach v aute nam spolocnost robili pesnicky a rozpravky. Niektore cesty mam spojene s urcitymi pasazami z rozpravok a piesni... hranice posuvame stale dalej, kedze cela rodina rada cestujeme, chodime na turistiku a bicykel a tak najmladsia dcera uz prespala a precestovala vela km vo voziku za bicyklom manzela... Najoblubenesi dopravny prostriedok, ktory fascinoval vsetky tri dcerky bol Vlak. Takze to su nase cestovatelske zazitky v skratke a verim, ze na cestach objavovania sveta prejdeme este vela stastnych km🙂.

anicka86
15. nov 2015

ako začalo spoznávať svet naše dieťatko ... prvý dotyk ručičky a prvý úsmev už v pôrodnici, zacítilo lásku svojich rodičov a vytvorilo sa silné puto ... potom prišlo mamičkine mliečko, čajík, postupné spoznávanie nových a rôznych chutí, milovalo večerný kúpeľ v bublinkách... a nad postieľkou kolotoč, ktorý sa mu veľmi páčil a vysiace hračky s ktorými sa postupne naučilo komunikovať dotykom a veľký kopec hrkáliek, ktoré vydávali rôzne zvuky a radosť, keď sa mu ďalšiu a ďalšiu podarilo chytiť do ručičky... postupne už podľa hlasu vedelo rozpoznávať blízkych ľudí, stačilo jedlo láskavé slovo od babičiek a na tvári sa vyčaril nádherný bezzubý úsmev .... z tohto obdobia máme stovky fotografií ... prešlo 11 mesiacov a keď sa naučilo chodiť, až vtedy nastalo skutočné spoznávanie sveta po celom byte aj v záhrade... museli sme namontovať bezpečnostné úchytky na nábytok, lebo mamička len upratovala a upratovala rozhadzané veci... prišiel prvý dotyk s trávičkou, rastlinkami, zvieratkami v prírode a všetko na čo zvedavo pozeralo predtým len z kočíka... prvá ochutnávka snehu a veselé šantenie v ňom...doteraz dennodenne spoznávame nové veci, z ktorých sa celá rodinka tešíme...samozrejme, že miluje aj hračky, či už svoje, v detskom centre alebo u kamarátov

giag
15. nov 2015

V prvom rade objavujeme svet "nazivo"... krmime sliepky, psa aj macku, v lete sme trhali ovocie zo stromov a krikov, zeleninu, chodime do parku, sledujeme chrobaciky a hlavne sa ucime, ze ku vsetkemu sa spravame s laskou. U nas je velkym ucitelom aj hudba a piesne, basne a samozrejme knizky. A co sa tyka hraciek, tak tie tiez vyberame najma podla toho, co dcerke prinesu, aku hodnotu, nielen ako vyzeraju. ;)

martina7586
16. nov 2015

Svet objavujeme na spolocnych prechadzkach 🙂 spoznavame cesty, znacky, dopravne prostriedky, budovy, obchody ale najviac nas zaujima priroda : kvety a zvierata. Nedavno prvykrat chytila dcerka lienku v ruke, zial to neprezila. Ked som chcela aby ju pustila - odpoved znela mami ja ju strazim aby nespadla. Aj taketo objavovanie msme 🙂

msekys
16. nov 2015

Mam 2 deti, mensia ma skoro rok apol a starsia 4 roky, su velmi zvedave, nechávam ich, aby skúmali, vymýšľali, mýlili sa, hľadali a radovali sa z toho, na čo prišli. Učím (hlavne zatial tu starsiu) vyjadrovať svoj názor a vypočuť si názor druhých, učíme sa diskutovať, chápať druhých a viesť dialóg. Hľadám v nich to pozitívne a chválim ich za všetko čo urobia dobre. Obom sa paci skladat lego duplo, snazime sa spolu vytvorit z kociek nieco pekne. Spolu sa hrame, kreslime, chodime do prirody a samozrejme pozerame rozpravky 🙂

raza
16. nov 2015

Ako objavujeme svet? No, zapájam deti takmer do všetkého, čo robím ja (dobrovoľne aj nedobrovoľne z mojej strany 😀 ) Sme veeeela vonku, zbierame kamienky, listy, konáriky, gaštany.. pristavíme sa pri každej mláke, každom vtáčikovi, chrobáčikovi, havkovi.. Obdivujeme každú vykopanú jamu, každý strom a krík. Asi ako každý chlapec miluje autá, takže každé jedno, ktoré prejde okolo okomentujeme, vďaka čomu sa už 2ročný naučil aj farby.
keď sme doma, najradšej zo všetkého má 2ročný knižky, číta ich dokolečka dokola, miluje, keď si vymýšlam príbehy a teší sa každej novej knihe.
No a keď je reč o DUPLE, tak aj to máme doma. Mladší (10mesiacov) ho síce ešte neskladá, len pravidelne oblizuje, no starší (2r) ho už začína stavať, no musím byť s ním. Páči sa mu, že sú tam narozdiel od iných stavebníc aj postavičky, zvieratká, dokonca máme aj motorku 😀 A taký autobus by tiež potešil
😉

ancsika11
16. nov 2015

Synovi sa snažím náš svet predstaviť prostredníctvom Montessori metódy, kde hlavný dôraz sa v prvom rade kladie na slobodu, prírodu a zmyslové orgány.
Hocičo čo ho zaujme mu ponúknem na lepšie spoznanie (chytí, obhryzie, obhmatkáva, pýta sa, rozprávam mu o nom, dalej o tom kreslíme, tvoríme na tú tému). Veľmi radi trávime čas v prírode, v lese, na dvore, na farme, pri vode. Zbierame listy, kamene,aktuálne orechy,šípky, hľadáme chrobáky, pavúky. Chodíme na prechádzky, bicyklujeme sa.
Ked sme dnu snažíme sa vždy niečo zaujímavé vymieslieť. čítame knihy, hľadáme súvisle objekty čo sú v knihách znázornené, kreslíme, lepíme,maľujeme, skladáme. A ako vieme LEGO je jedným z hlavnych montessori-založených hračiek.
Snažím sa mu ukázať zo "sveta" čo najviac stránok, aby si mohol neskôr ked bude veľký vybrať to, čo ho konkrétne zaujíma, čo sa mu páči.

nikina17
16. nov 2015

Ahojte. Mam dve deticky. Takmer 5 rocnu dcerku a 2 rocneho syna. Uz po ich narodeni,som spolu s nimi zacala objavovat SVET a vsetky jeho krasy. Pretoze az ked ma clovek deti,zacne si niektore veci uvedomovat trochu inak a hlavne ich vidiet inymi ocami. Tie detske su totiz uprimne,vesele a bezstarostne. Deti casto vidia svet inak ako my dospeli. Vidia ho lepsi,krajsi a zivsi. A preto aj ked sa ja snazim svoje deti naucit vela veci,im dakujem,ze ma naucili sem tam pozerat na svet "detskymi"ocami 😊 Milujeme Lego Duplo,doma mame mnozstvo kociek a kazdy den nieco pekne staviame. Objavujeme farby,tvary,zvieratka. Prave pri stavani lega vidim tu nadhernu detsku predstavivost. Ked moje deti nieco postavia a zacnu mi vysvetlovat co to je 😆😆😆 aj ked ja to nie vzdy vidim tak ako oni 😆😆😆 Dakujem zivotu za svoje deti a dakujem za to,ze spolu s nimi kazdy den objavujem SVET 😊