Súťaž o malú knižku s veľkými myšlienkami
Krásne ránko milé dievčatá. Ako hodnotíte tento týždeň tesne pred jeho finále? Máte doma nejakú rozčítanú knihu? Ja viem, ostáva Vám pri ratolestiach málo času. Preto som sa opýtal môjho priateľa, spisovateľa Pavla HIRAXA Baričáka, akú knižôčku by nám venoval do súťaže... VESMÍRNE PRAVIDLÁ. Tak sa volá knižka o ktorú dnes súťažíme. A samozrejme pribalím Vám k tomu aj všetky tri naše zrnkové kávičky: Crema, Classico a Extra špeciál. A Vaša úloha? ... Napíšte nám, akú najlepšiu knižku ste čítali a prečo. Víťaza vyhlásim po obede. Krásny deň 🙂 - JANO

O medvedíkovi bez mena - momentálne moja najobľúbenejšia - číta ju v tomto čase moja dcéra - druháčka - majú povinne prečítať dve knižky, tak som si ju prečítala aj ja aby sme spolu mohli pár riadkov o nej napísať a porozprávať sa o obsahu.
moja naj knižka bola "Bol som dlho preč" od Kena Keseyho. Bola aj sfilmovaná film Prelet nad kukučím hniezdom. Čítala som ju ešte ako študentka a tento príbeh vo mne rezonuje dodnes. No a samozrejme teraz fičíme na rozprávkach povestiach a rôznych detských príbehoch 🙂
My s manzelom mame radi Terryho Pratchetta a jeho fantasy knizky zo Zemeplochy. Velmi vtipne rozpravanie, trefne poznamky, relax. Opakovane citame celu zbierku.
Maly princ...kniha ku ktorej sa stale vraviam a vzdy mi da nieco nove...kniha,ktora so mnou rastie a zije...jednoznacne Maly princ.
Odporucam precitat kazdemu 😉
@marton_popradske ja som mamina 4 dcér a na čítanie nemám veľa času, ale aj keď doma večer poriadny neporiadok mám, tak keď dcérky zaspia ja si čajík Váš super urobím a knihu aspoň na chvíľku do rúk zoberiem a pohrúžim sa do sveta fantízie a snov a rozčítanú mám knihu IZBA a každý deň sa teším, aspoň na pár chvíľ strávených s knihou, lebo aj keď dcérky ilujem, ale svet kníh je super a milujem od detstva a aj večer dcérkam čítam ich knihy ich zaspia, je to super, knihy sú naj. pekný týždeň je s Vami, teším sa stále.
Ruediger Schache - Tajomstvo plánu vášho života...veľmi zaujímavá knižka, poskytla mi odpovede na niektoré otázky týkajúce sa životných udalostí, keď som sa pýtala: Prečo sa to stalo práve mne... Odkedy som ju prečítala som vyrovnanejší a šťastnejší človek.
@janica009 BLAHOŹELÁM k výhre. Pošlite mi prosím do správy poštovú adresu. Pekný deň. - JANO
ĎAKUJEM všetkým za tipy na dobré knihy, knižôčky a rozprávky. ĎAKUJEM. Krásny deň ešte. - JANO
Mne sa najviac páčili Dan Brown - Anjeli a démoni, Bod klamu. Úžasne dobrodružné, nekonečný priestor na upustenie fantázie, prežívanie spolu s postavami, priam stotožnenie, taká má byť správna kniha - podľa mňa 😝
Za mna asi Maly princ. krasna kniha, aj pre deti a najma pre dospelych.
Aktualne citame Zvedave maciatko a vela inych detskych knih 🙂
momentalne prezivam dost tazke obdobie, preto je najlepsou knihou pre mna aktualne Vrchy a udolia, je o tom, ze vrchy su dobre casy a udolia zle casy a treba mysliet pozitivne aj v udoli a tvorit si tak zaklad pre buduce dobre casy. psychicky mi velmi pomaha
Určite šlabikár šťastia <3 stretnutie s Palkom pred pár rokmi bolo nezabudnuteľné a odvtedy mám rada každú jeho novinku. 🙂
Kniha od Jorge Bucaya - Porozpravam ti... Pozical mi ju kamarat, pretoze sa uz nikde neda kupit, je beznadejne vypredana, tak ju mam aspon oskenovanu. Krasna, inspirativna, cloveka nuti zamysliet sa nad mnohym vo svojom zivote...
@sibrez pozdravím ho. Odkážem mu 🙂
U mňa je víťazom kniha: Rukojemník ISIS - 13 mesiacov v zajatí teroristov
Puk Damsgardová
Otvorila mi oči a pohľad na okolitý svet.
@janica009 Janka blahoželám a teším sa 🙂

momentálne je to skarede kacatko a tri prasiatka mojmu Kubinovi 😁
vyherkyni blahozelam

Dakujem, a drzim palce zase nabuduce
😘

Každému ako čítam vyhovuje niečo iné a ja nie som výnimka. Zo slov.autorov mam celu zbierku Dominika Dana a Preferujem knihy podla skutočných udalostí a zamerala som sa v posledných rokoch na knihy o holokauste,koncentracnych táboroch a zivotopisoch vodcov ci tych,ktorí prežili. Mohla by som vypísať vela kníh,ale menej náročná a dojímava kniha je Klarina vojna ci Svedectvo plynovych komôr. A pre tych náročnejších Norimbersky proces alebo Dablovi doktori.
....veru myslienky po precitani takychto knih mam rozne a dlho nad tym premyslam,takze nejaké to pohladenie na duši od pana Pavla Hiraxa Baricaka by sa mi hodilo. 🙂
Pekny den