MINI súťaž : o powerlogy kokosový olej

dusanplichta
29. jún 2016

ak je kokosový olej aj u vás neoddelitelnou časťou vašej domácnosti tak nás o tom presvedč fotkou s popisom top receptu s ním
jedného z Vás v nedeľu oceníme 🙂

katarina111
29. jún 2016

Ahojte! Takže ja osobne iný ako kokosový olej do varenia nepoužívam...je to super vec, viem, že robím niečo pre zdravie, ako aj mojich najbližších...Na varenie kupujem "kokosák" bez vône. S vôňou a v bio kvalite si doprajeme každé ráno aj s mužom lyžičku v káve, kde pridáme škoricu, maslo, kakao...Dušan Plichta vie o čom píšem, veď je to podľa jeho receptu...Najlepší receptík kde to ide s kokosákom je "čoko puding"...pozostáva z 1 dozretého avokáda, 2 banánov, 2-3 lyžíc kokosáku, lyžica nepraženého kakaa, med na osladenie. Všetko sa pomixuje ponorným mixérom a vznikne masa, podobná pudingu. Chuťovo je to super, môžete dať do chladničky, potom je to ako zmrzka, pridať sa dá drobné ovocíčko a zdravý dezert je na svete 🙂 Foto so robila bez výzdoby...každý dozdobí ako bude chcieť! Inak kávička (power cofee) k tomuto je neodmysliteľná...samozrejme tiež s lyžičkou kokosáku...

ferihegy
29. jún 2016

Kokosový olej patrí jednoznačne do mojich raw tortičiek 🙂

dankaa78
29. jún 2016

Nikdy v živote som kokosový olej nepoužila hoci počujem samé pozitíva,ba dokonca mám článok vo svojom blogu o kokosovom oleji na x -spôsobov ....zvláštne ale je to tak🙂

Možno práve teraz prišla príležitosť vyskúšať😀

kristinka86
29. jún 2016

Nikde tu nebola reč o tom, že to musí byť recept na jedlo, však? 😀
Takže Vám predstavujem balzam na telo, ktorý je úžasný najmä na extra suchú pokožku - top na lakte a päty. Základ tvorí kokosové maslo, bambucké maslo a olej podľa Vášho výberu (napr. ricínový, mandľový, konopný,...). Pomer 3:2:2. 😉
Kokosáčik používam najmä v kozmetike na výrobu domáceho mydielka, kde zabezpečuje krásnu penivosť mydiel a taktiež na spomínané balzamy rôzneho druhu. 😉

dankaa78
29. jún 2016

@kristinka86 a co tmave drsne miesta ?aj tie?🙂

kristinka86
29. jún 2016

@dankaa78 Na zjemnenie určite áno. Osobnú skúsenosť s tým nemám, ale balzam je super pre akúkoľvek suchú pokožku, ktorú klasické krémy zvláčnia tak na pár minút. 😉

petrah3
29. jún 2016

Rawtella z kokosu. Asi hrncek struhaneho kokosu dame do vykonneho mixera a z prestavkami (kvoli prehriatiu mixera) mixujeme cca 20 minut. Za ten cas vznikne zo sucheho kokosu kremovita zmes - kokosove maslo. Pridam do nej lyzicu kokosoveho oleja, cca 10-15 susenych datli (kvoli sladkej chuti), tretinu salky kesu orieskov a kakao... vsetko premixujeme najemno. Ak je zmes prilis tuha, pridame kokosovy olej. Vznikne uzasna zmes, ktorej jedinou chybou je, ze nam v chladnicke dlho nevydrzi - hned ju totiz zjeme. Inak by mala vydrzat aj dva-tri tyzdne.
.

bibinka78
29. jún 2016

Moj vylepseny brownie s raw cokoladou a kokosovym olejom 😊

kathy7337
30. jún 2016

kokosaky kupujem často. do kuchyne aj do kupelne 🙂 i ked power sme este nemali.
volakedy som pila kavu s kokosakom. teraz uz len skor na varenie alebo na umyvanie zubov (pekne bielia a zastavuju paradentozu )

vladuska99
30. jún 2016

V zivote som kokosovy olej neakusala , a teraz vidim a citam ze na co vaetko sa da pouzit ..ze waaauw

gabyr
30. jún 2016

Pravidelne kupujem do kuchyne a ako základ pre výrobu dezodoru..môj recept: kokosový olej+bambucké maslo+jedlá sóda bikarbona+kukuričný škrob+pár kvapiek esenciálneho oleja tea tree a levandula...výborné čisté deo bez chémie! 🙂

aadrika
30. jún 2016

Tekvica Hokkaido pecena na kokosovom oleji s rukola salatom pokvapkanym kokosovym olejom☺

vonava007
1. júl 2016

Dobry den @dusanplichta 🙂 kokosový olej sme objavili asi pred dvoma rokmi, a uz u nas zostal navždy🙂 Je to vyborná vec. Skutočne sa s ním dá robiť všetko, najradšej pripravujem samozrejme sladkosti mojim deťom. Posielam fotky našich muffiniek a domácich brumíkov, to je u nás top! Recept je jednoduchy, potrebujeme :
mrazené, najlepšie domáce🙂 maliny,
1 hrnček kokosovej múky
1/2 hrnčeka kokosového oleja - rozpusteného samozrejme
6 vajec
viac ako 1/2 hrnčeka medu, mňam, pravého medu sa netreba vôbec báť 🙂
1/2 hrnčeku mandlového / kokosového mlieka
1 lyžička vanilkové esencie
1 lyžička jedlej sódy
štipka soli
Zmiešame mokré suroviny, v druhej miske suché a potom zmiešame a už len pečieme. Brumíkom dame do labiek do cesta trošku kakaa a zalejeme formičku. Mňaaaam🙂

vonava007
1. júl 2016

slubené fotky....

babynatalie
2. júl 2016

My často fičíme na tomto snacku >>> Citrónové kúsky:

Potrebujeme> 100g kokosového oleja, 300g strúhaného kokosu, 3 vrchovaté PL tuhého medu, šťava z 1 citróna

Postup> Kokosový tuk rozpustíme, pridáme med a citrónovú šťavu, miešame, kým sa med nerozpustí. Nakoniec vmiešame citrónovú šťavu. Hranatú formu vyložíme pergamenom, naplníme citrónovou masou, pritlačíme a na hodinu vložíme do chladničky. Potom pokrájame na kúsky a každý zabalíme do alobalu. Uskladňujeme v chladničke.

Vyskúšajte aj Vy fantastickú kombináciu kokos + med + citrón! 🙂

bajciatko
2. júl 2016

Teda žasnem nad receptami s použitim kokos oleja. Ja som si ho kúpila raz a aj putoval do koša, nakoľko som od neho čakala viac. Vôbec mi nevoňal podľa mojich predstáv a konzistencia bola zvláštna, nie čistý olej, ale hrudkovitá hmota. Čakala som niečo príjemné, vábne, ale iskra nepreskočila. Ak by som vedela o nejakom, ktorý krásne vonia a je hladký, verím že by som mu vedela dať ešte raz šancu.

katarina111
3. júl 2016

@bajciatko Ahoj! čítala som tvoj príspevok a ver mi! Nemusíš sa báť používať kokosák všade tam kde ide klasický olej. Len si musíš kúpiť kvalitný v nejakej zdravej výžive, určite nie z veľkých reťazcov, tie sú hnusné, mama minule kúpila aj vyhodila...a keď chceš na ňom variť, musíš kúpiť "nevoňavý", čiže bez vône, farba oleja keď je stuhnutý je ako bravčová masť, krásnej bielej farby. Keď sa roztopí je jemne do žltkava, ale stále by mal byť číry. Vtedy je olej OK. A do koláčikov, kávy, a ku sladkým veciam zase kokosák aj s vôňou, a mal by byť BIO, keď je stuhnutý vytvára v pohári akoby perleťové mapy, neboj sa preto...prajem úspešné testovanie 🙂

jane0123
3. júl 2016

@bibinka78 mozem poprosit recept? dakujem 🙂

blondik85
3. júl 2016

Tzv.321 palacinky pecene na kokosovom oleji 🙂
200g hl.spald.muky
2vajicka
3dcl kokosoveho mlieka
2dcl vody
1dcl kokos oleja (roztopeneho)

Mnam!

bibinka78
3. júl 2016

@jane0123 http://vylizanytalir.cz/nejlepsi-brownies-vazne/ ja tam este pridavam cervenu repu (uvarim do makka rozmixujem) davam raw cokoladu cokolada je zaklad musi byt aspon 70%

annielik
3. júl 2016

Napr.do cheesecaku (keksikovej hmoty) alebo na ovocne cokoladove fondue (roztopime coko s kokos.olejom)

dusanplichta
autor
3. júl 2016

@bajciatko anoo chapem sklamaniu, ide o to, že na trhu je ich veľa a niekedy človek si nevie vybrať .. náš je jemný lahodný a velmi príjemný na chuť, ..

dusanplichta
autor
3. júl 2016

@blondik85 super ! skušali ste niekedy mandlovú muku ? ja osobne ju preferujem 🙂 mercedes medzi mukami

dusanplichta
autor
3. júl 2016

@annielik vyzerá to super ! čo je v strede v miske ? nejaký jogurt z kokosového oleja ?