Snažíte sa svojmu malému jedákovi servírovať pestrú stravu? Ako sa Vám to darí?
Pestrá strava je nevyhnutná pre zdravý rast a vývoj detského organizmu. Čo najpestrejšie zastúpenie rôznych druhov zeleniny, mäsa i ovocia je dôležitým predpokladom pre vyváženú stravu, bohatú na minerály, vitamíny a iné potrebné látky.
Čo nezvyčajné ste už malému jedákovi ponúkli? 🙂
ja sa snazim do kazdodenneho jedalnicka mojej dcerke zavadzat potraviny,ktore mam rada aj ja a vacsiou ked varim tak uz varim pre nas obe 🙂 a su to sladke zemiacky,sojove boby,kuskus,,mame radi aj cerveny-zlty melon,kukuricnu kasu,a teraz mozno budu niektore maminky pohorsene ale dcerke som dala zopar krat ochutat aj mozzarelu-ta chutila velmi a tiez tofu syr len tu by sa dalo dlho polemizovat o tom ci je to pre deti vhodne(kedze je soja alergen)ale nam to nerobilo nic(mame uz 1rocik) a tak postupne ochutnave skoro vsetko,uz aj slaninu olizla 🙂 ale tu mi nechcela :D
moja malá bude mať 11 mesiacov a do 6. bola výhradne kojená, takže s príkrmami sme začínali postupne... teraz pridávam stále viac a viac potravín a je to zaujímavé pre nás obe...pre mňa vymýšľať rôzne kombinácie a pre ňu - ochutnávať vždy nové chute.... nezvyčajné bolo pre ňu asi mango - z ovocia... alebo keď som jej spravila príkrm so sladkým zemiakom, brokolicou a červenou šošovicou - ktorá bola ochutená majoránkou a cesnakom... ale bolo to naozaj chutné a okrem dcérky to chutilo aj mne - keďže ja vždy dojedám zvyšky 😀 😀
Ahoj malemu chutia kaše ale len tie do ktorých sa nepridáva mlieko len voda to som žiaľ nevedela a nakúpila som kaše aj rieditelne s mliekom no tie mi vôbec nechce a teraz neviem čo s tým keby sa to dalo vymeniť... su zabalene. alebo odpredať.
mojA mala ma 8m, vzdy ked my jeme stoji pri nas a krici "ham" takze ochutnala uz takmer vsetko, aj sladke aj kysle, aj slane ci horke... avsak papa stale jedla nesolene, nekorenene, klasika zemiaky, mrkvicku, brokolica spenatik, porik... z ovocia broskyne, slivky banan jablcko... malinky, cucoriedky... ine zatial nie 🙂 okrem toho papa jogurty, obcas nejaky chlebik s masielkom, a mliecne kasicky ma velmi rada najme ak tam pridam jahody 🙂 kedysi jedli deti vsetko, teda par druhov jedal, nic exoticke ci specialne, a zili..., a zili zdravsie ako nase deti teraz 🙂 🙂
@miriam_hami Dobry vecer, ja chcem dat spatnu vazbu, aj varime aj uzivame hotove prikrmy Hippky, Hami aj Babylove. Musim vsak povedat, ze napriek tomu, ze Hami je lacnejsi ako Hipp a drahsi ako Babylove, prikrmy maju do 12mes taku divnu riedku konzistenciu a dost to pada z lyzicky. Musim ale pochvalit prikrmy od 12mes su cenovo dostupne, rozne chute a vyborna konzistencia. Maly to hned cele zbasti. Som pracujuca matka, takze mi kvalitne hotove prikrmy pridu vhod a viem ze Hami nepridava ani sol a detska strava je 6x kontrolovana na dusicnany, pesticidy atd co neviete zarucit ani vo vlastnej zahradke. dakujeme
Pekný večer, dcé
Pekný večer, dcérka má rok, a my frčíme len na Hami príkrmoch. Doma navarené mi odmieta až na pár výnimiek skoro všetko. S jedlom zatiaľ moc neexperimentujem, ale najradšej má vianočku s maslom. 🙂
Ďakujeme za všetky pestré príspevky. Siahnete niekedy po hotovom príkrme hlavne z dôvodu rozšírenia jedálnička? Čo nájdete v pohárikoch a ťažko by sa Vám zháňalo a pripravovalo doma?
Krásny deň milé mamičky 🙂 ako ste prežili víkend ?
@miriam_hami Využili sme teplé počasie a tak sme ho prežili úžasne 😀
Mamičky, ako sa vám darí s ponúkaním nových chutí svojmu drobcovi?

Mamicky, podelte sa s nami o vase skusenosti! Ake nezvycajne nove a zdrave potraviny ste uz svojim drobcom ponukli?🙂