icon

Snažíte sa svojmu malému jedákovi servírovať pestrú stravu? Ako sa Vám to darí?

miriam_hami
2. sep 2014

Pestrá strava je nevyhnutná pre zdravý rast a vývoj detského organizmu. Čo najpestrejšie zastúpenie rôznych druhov zeleniny, mäsa i ovocia je dôležitým predpokladom pre vyváženú stravu, bohatú na minerály, vitamíny a iné potrebné látky.

Čo nezvyčajné ste už malému jedákovi ponúkli? 🙂

Strana
z2
miriam_hami
autor
5. sep 2014

Mamicky, podelte sa s nami o vase skusenosti! Ake nezvycajne nove a zdrave potraviny ste uz svojim drobcom ponukli?🙂

olivka26
5. sep 2014

ja sa snazim do kazdodenneho jedalnicka mojej dcerke zavadzat potraviny,ktore mam rada aj ja a vacsiou ked varim tak uz varim pre nas obe 🙂 a su to sladke zemiacky,sojove boby,kuskus,,mame radi aj cerveny-zlty melon,kukuricnu kasu,a teraz mozno budu niektore maminky pohorsene ale dcerke som dala zopar krat ochutat aj mozzarelu-ta chutila velmi a tiez tofu syr len tu by sa dalo dlho polemizovat o tom ci je to pre deti vhodne(kedze je soja alergen)ale nam to nerobilo nic(mame uz 1rocik) a tak postupne ochutnave skoro vsetko,uz aj slaninu olizla 🙂 ale tu mi nechcela :D

butterfly22
5. sep 2014

moja malá bude mať 11 mesiacov a do 6. bola výhradne kojená, takže s príkrmami sme začínali postupne... teraz pridávam stále viac a viac potravín a je to zaujímavé pre nás obe...pre mňa vymýšľať rôzne kombinácie a pre ňu - ochutnávať vždy nové chute.... nezvyčajné bolo pre ňu asi mango - z ovocia... alebo keď som jej spravila príkrm so sladkým zemiakom, brokolicou a červenou šošovicou - ktorá bola ochutená majoránkou a cesnakom... ale bolo to naozaj chutné a okrem dcérky to chutilo aj mne - keďže ja vždy dojedám zvyšky 😀 😀

siska53
5. sep 2014

@olivka26 mozzarela je v pohode a tofu po roku tiez moje deti jedli..to a aj cottage cheese,lucinu,prip.uz aj tvrdy syr nam dokonca odporucila pediatricka. Po roku.
Kebyze das makky syr,tak som pohorsena...ten nejak detom nedavam,aj ked su uz starsi-29m.a4,5r..

dagi12
6. sep 2014

Ahoj malemu chutia kaše ale len tie do ktorých sa nepridáva mlieko len voda to som žiaľ nevedela a nakúpila som kaše aj rieditelne s mliekom no tie mi vôbec nechce a teraz neviem čo s tým keby sa to dalo vymeniť... su zabalene. alebo odpredať.

zuzka_puska
6. sep 2014

mojA mala ma 8m, vzdy ked my jeme stoji pri nas a krici "ham" takze ochutnala uz takmer vsetko, aj sladke aj kysle, aj slane ci horke... avsak papa stale jedla nesolene, nekorenene, klasika zemiaky, mrkvicku, brokolica spenatik, porik... z ovocia broskyne, slivky banan jablcko... malinky, cucoriedky... ine zatial nie 🙂 okrem toho papa jogurty, obcas nejaky chlebik s masielkom, a mliecne kasicky ma velmi rada najme ak tam pridam jahody 🙂 kedysi jedli deti vsetko, teda par druhov jedal, nic exoticke ci specialne, a zili..., a zili zdravsie ako nase deti teraz 🙂 🙂

dmoravska
7. sep 2014

@miriam_hami Dobry vecer, ja chcem dat spatnu vazbu, aj varime aj uzivame hotove prikrmy Hippky, Hami aj Babylove. Musim vsak povedat, ze napriek tomu, ze Hami je lacnejsi ako Hipp a drahsi ako Babylove, prikrmy maju do 12mes taku divnu riedku konzistenciu a dost to pada z lyzicky. Musim ale pochvalit prikrmy od 12mes su cenovo dostupne, rozne chute a vyborna konzistencia. Maly to hned cele zbasti. Som pracujuca matka, takze mi kvalitne hotove prikrmy pridu vhod a viem ze Hami nepridava ani sol a detska strava je 6x kontrolovana na dusicnany, pesticidy atd co neviete zarucit ani vo vlastnej zahradke. dakujeme

adeenka20
7. sep 2014

Pekný večer, dcé

adeenka20
7. sep 2014

Pekný večer, dcérka má rok, a my frčíme len na Hami príkrmoch. Doma navarené mi odmieta až na pár výnimiek skoro všetko. S jedlom zatiaľ moc neexperimentujem, ale najradšej má vianočku s maslom. 🙂

miriam_hami
autor
8. sep 2014

Ďakujeme za všetky pestré príspevky. Siahnete niekedy po hotovom príkrme hlavne z dôvodu rozšírenia jedálnička? Čo nájdete v pohárikoch a ťažko by sa Vám zháňalo a pripravovalo doma?

miriam_hami
autor
8. sep 2014

Krásny deň milé mamičky 🙂 ako ste prežili víkend ?

janettan
8. sep 2014

@miriam_hami Využili sme teplé počasie a tak sme ho prežili úžasne 😀

miriam_hami
autor
11. sep 2014

Mamičky, ako sa vám darí s ponúkaním nových chutí svojmu drobcovi?

Strana
z2