Intolerancia na lepok: Čo mám vlastne teraz jesť?

janette_tesco
26. feb 2016

Povedal vám lekár, aby ste vynechali všetky potraviny, v ktorých sa nachádza lepok, ale už sa nezmienil, čo by ste mali jesť? Ako ste to riešili? Ktoré potraviny vám celkom vynahradili potraviny s lepkom? Čo ste pridali do svojho jedálnička?

spisanka
26. feb 2016

Ahoj,fungujem celkom dobre bez lepku,vobec mi nechyba .Kupujem cestoviny prave z teska a hlavne jem vela zeleniny a ovocia.Chlieb som tiez hravo nahradila bezlepkovym,ale zial,ten z teska mi vobec nechuti,takze po ten si chodim do kauflandu.Myslela som ze to bude katastrofa a vobec nie je a kedze sa citim teraz omnoho lepsie tak ani nemam chut na to co som jedavala niekedy.

lillynka123
26. feb 2016

fotoportrét
Dobry den @janette_tesco,
som velmi rada, ze som natrafila na tuto diskusiu. Chcem sa opytat, kedy sa aj na nasom trhu objavia potraviny s radu ,,Free from" ako je to v zahranici.

Dakujem za odpoved

http://m.tesco.com/h5/groceries/r/www.tesco.com...

zoizoi
27. feb 2016

Ja sa teším, že v súčasnosti už viaceré obchody ponúkajú dosť široký sortiment bezlepkových potravín. Niektoré sú dokonca chutnejšie ako tie s obsahom lepku. Páči sa mi, ak ich majú poukladané v jednom regáli, ako v Tesco, pretože ich potom nemusím hľadať po celej predajni 😄 do svojho jedálnička sme zaradili aj prirodzene bezlepkové potraviny, hlavne veľa zeleniny a ovocia. 🍐🍇🍉🍒🍓🍆🍅🌽😊

bibistec
28. feb 2016

@spisanka celkom dobrý chclieb vyrába ilas ten celozrnný majú ho aj vo freshi

bibistec
28. feb 2016

problém je niekedy s doplnením minerálov lebo môžu chýbať ono nahradiť lepok len kukuričnou múkou tiež nie je najšťastnejšie riešenie. dobré je zaradiť aj inú. je veľký výber, ja sa snažím vždy aj do hotovej zmesi múky pridať napr. amarantovú ktorá je veľmi zdravá ale nie veľa aby nemalo cesto divnú chuť, a tiež pšeno je ohromne zaujímavé nemá tú bezlepkovú pachuť a aj múka je z neho alebo kto zje aj pohánkovú múku

spisanka
28. feb 2016

@bibistec super dakujem urcite tam pojdem pozriet.