icon

Nakupujete tovar do domácnosti na splátky? Myslíte si, že je to výhodné?

kristina_tpd
23. jún 2017

Nákup na splátky, je výhodnou formou financovania výbavy domácnosti avšak nie vždy sú podmienky na splácanie ideálne (vysoký úrok, potrebná akontácia). Preto TPD ako prvý obchod na Slovensku ponúka nákup na splátky s 0% úrokom, 0% akontáciou na 30 mesiacov! Predčasné splatenie je bez poplatku. Táto výnimočná akcia platí do 30.6.2017.

Nakupujete tovar do domácnosti na splátky? Myslíte si, že je to výhodné?
martinkaha
23. jún 2017

Nie, radsej nekupime, ak je to surne, poziciame si od rodiny.😉

emilia25
23. jún 2017

Aj orange ked si clovek zobere pausal z telefonom je to presne ako toto.a vela vela ludi to robi.aj uvery z banky aj hypo je presne toto no ak chcu mat svoje tak musia ak nechcu cely zivot az do smrti byvat po podnajmoch a detom nenechat nic.a pokial to je tak ze neni problem zo splatkou neni problem.ako tu pani pisala ze nezostalo na najom nuz takto uvazovat by som nikdy neuvazovala bud maju mega vsetko na splatky alebo strasne moc moc male prijmy.vzdy ucty byvAnie strava a potom rozhadzovacky ak je z coho.

vilma7
23. jún 2017

Ešte som nildy nič nekupovala na splátky, ani auto..čo nemám to m

vilma7
23. jún 2017

To mi nechýba 😉

kristina_tpd
autor
23. jún 2017

@vilma7 Podĺa Vášho profilu žijete vo Švajčiarsku?

vilma7
23. jún 2017

@kristina_tpd ano, 10 rokov.

kristina_tpd
autor
23. jún 2017

@vilma7 Máte asi vyšší príjem a iné životné podmienky ako na SK však?

vilma7
23. jún 2017

@kristina_tpd príjem mám adekvátny životným podmienkam vo Švajčiarsku. Mnoho ľudí vidí alebo sa zaujíma len o príjem, ale výdavky sú tiež iné ako na Svk. Ak máte niečo konkr3tne na mysli, alebo potrebujete niečo vedieť, kľudne sa pýtajte.
Ja osibne voči nákupu na splátky nič nemám, aj keď ho nepraktizujem, ale vedia ma napr.v obchodoch vytočiť ponuky typu: kúpte dnes, začnite splácať až o rok. Ja si myslím že takéto možnosti ľuďom veľmi nepomôžu k ich finančnej negramotnosti. Ale to je trochu mimo Vašej témy, tak sa ospravedlňujem. Vaša ponuka urçite pomôźe osobám v núdzi, kt.inú možnosť nemajú.

asire
23. jún 2017

My sme si kupili vsetky spotrebice naraz na splatky v TPD a splacali sme 9 mesiacov a bez preplatenia boli sme spokojni 🙂

kristina_tpd
autor
23. jún 2017

@vilma7 Išlo mi o to, že životná úroveň je pomaly všade vyššia ako na SK, platy nízke a výdavky neskutočné. Ceny nehnuteľností ani nehovorím, Garzonka v Petržalke má cenu pomaly 80 000 EUR. Vo Švajčiarsku je to určité vyrovnanejšia hladina.
Naozaj je táto akcia o niečom inom a pomôže, narozdiel od tých, čo ste spomínali. Trošku ma len zaráža, že väčšina mamičiek, ktoré odpisovali na túto tému si peniažky ušetria. Rodičkovská je 208 EUR, z toho sa dá ušetriť? Ak majú manželov tak musia zarobiť tak 1500 EUR (aspoň ja si myslím) aby vedeli ušetriť. Ja aj môj priateľ zarábame dokopy pekne a neušetríme. Je to nejaký zázrak😉

vilma7
23. jún 2017

Pomer bežného platu a kúpy nehnuteľnosti je tiež extrémny aj tu. Dajme tomu je plat šoféra ca 4000 chf v čistom a zhruba pouźiteľná najlacnejšia nehnuteľnosť od 500 000, kedy ale musíme sama financovať 20% ceny nehnuteľnisti, t.j 120 000 minimálne mať ušporené, čo je nepredstaviteľné, kedže z tých 4000 nedáte možno ani 1/4 mesačne na stranu.

vilma7
23. jún 2017

@kristina_tpd viete, ak źijú vo viacgeneračných domoch, kde odpadá nájom, poprípadne je spoločné stravovanie, tak možno tam sa čo-to ušetrí. Ináč obdivujem všetkých čo na svk dokážu z toho mála vyžiť. Aj moja mama má okolo 500 eur dôchodok, žije v 3.izb.byte a tiež stále ušetrí 😀

tiper24
23. jún 2017

ja som zobral mobil na splatky............. 600 euro

kristina_tpd
autor
23. jún 2017

@vilma7 Tak to potom aj tam je pekná divočina😅
Maminka má veru krásny dôchodok, moja babka mala 330 EUR. Iba lieky boli 100 EUR mesačne. Tiež sa divím ako môžu niekoľkočlenné rodiny vyžiť, ale asi tak ako ste napísali, viac rodín pokope.

vilma7
23. jún 2017

@kristina_tpd veru, tu banka nedá hypotéku ako na Svk, že netreba dať nič, len brať 😀 .
Mama to má asi spolu aj s vdovským.

sense
23. jún 2017

Ani kym eim zila na svk a ani v zahranici nemam nic na splatky a ani nemam resp mam pausal na telefon...kazdy mesiac 30e... Od mala mi bolo vstepovane, ze sa ma prikryvat takou perinou na aku mam....

katka1981
23. jún 2017

Nie.

sense
23. jún 2017

@vilma7 to je mylna predstava vela ludi ze ked si vo swiss tak zarabas svajciarsky plat a vydavky slovenske, oreto sa par znamych potom ako sa im narodili dueta radsej vratili...

tiper24
23. jún 2017

@sense ja mam neobmedzene volania, sms a net za 15 eur/ mes 🙂

sense
24. jún 2017

@tiper24 ja nezijem na svk a u nas su ceny ine a pausal co mam je jeden z najlacnejsich a staci mi nikdy ho neminiem , 1000 min plus 1000sms a 2gb

ceresnovci
24. jún 2017

NIE!! Moje kredo - Ak si nedokazes nenasetrit, to nenasplacas.

selinaliana
24. jún 2017

@kristina_tpd vy nemusite tu nic vysvetlovat ked chcete na splatky a mate na to kludne. Ja som milion veci nakupila na splatky a vsetko ok ked to je bez navysrna naco si minut nasetrene.

juliana30
24. jún 2017

My kupujeme všetko na splátky už asi tak od roku 2001.Radsej splácame po 50-100€ ako keby sme mali naraz zaplatiť napr.800€ za spotrebič,aj keď na to v tom momente máme.Manžel radšej otočí peniaze v podnikaní a sme schopní to splácať.Máme všetko na splátky od chladničky,práčky ,cez kameru až po tv.

kristina_tpd
autor
24. jún 2017

@ceresnovci 🙂 Ja nedokážem našetriť a čo to som už posplácala😉

fadama
24. jún 2017

@kristina_tpd my sme tiez dost veci brali na splatky ako napr: chladnicku a pracku nakolkoko som chcela tie draksie a nie tu najlacnejsiu, uz to mame splatené a je to super mat moznost nakupovat na splatky. Sice nie vsetko sme nakupili na splatky je mat taku moznost je vzdy fajn lebo na SVK sú naozaj platy mizivé a nasetrit sa podarí len málokomu.
A este kupit na splatky a bez úrokov ? Este lepsie. 👍

karolin2
25. jún 2017

Keď je táká možnosť s 0 % nevidím v tom nič zlé, len nech to nie je na 5 rokov (okrem hypo), ale tiež skôr uprednostňujem nákup za hotovosť.

ceresnovci
25. jún 2017

@kristina_tpd je to asi o discipline jednotlivca alebo rodiny... Ak si neviem dat mesacne bokom 20-100 eur, ako je mozne ze po podpise splatkovej zmluvy tie € v rozpocte najdem?

tiper24
25. jún 2017

vzdy je lepsie kupit na splatky ako sporit na dany tovar

emilia25
25. jún 2017

Ked clovek splaca proste to musi.ale s tym setrenim to proste tak je clovek to minie na ine veci aj na blbosti.preto je jednoduchsie splacat ako setrit.

autumn11
25. jún 2017

neviem, či je to výhodné, ale keď nemám dostatočnú hotovosť, tak je to celkom ok voľba. Snažím sa nakupovať tovar cez splátkové spoločnosti, ktoré majú akciu bez navýšenia.