icon

Aký je váš TOP letný dezert?

nela_cukor
6. júl 2015

Ahojte dievčatá, leto je tu a s ním aj chuť si ho poriadne osladiť, však? 🙂 Čo u vás vyhráva? Nedáte dopustiť na ovocné koláče, ale preferujte rýchle a osviežujúce nepečené dezerty? Ja som nedávno objavila čaro domácich nanukov. Rozmixujem ovocie, tvaroch, alebo čerstvý syr, prisladím práškovým cukrom, alebo medom a dám zamraziť. Mňamka 😝 Podeľte sa s nami o vaše obľúbené letné maškrty, nech ich môžeme vyskúšať!

Aký je váš TOP letný dezert?
Strana
z3
nela_cukor
autor
8. júl 2015

@anicka245 anicka, toto nie je torta, to je umelecké dielo!!! Prosím, podel sa s nami aj o recept.

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@sonula Zdieľam Tvoju lásku k melónu 😉 Aj keď mne sa v poslednej dobe stáva, že natrafím vždy na taký mdlý. Vraj existuje spôsob ako "ťukaním" rozoznať, ktorý je sladký. Tak vyzerám v obchode asi vždy komicky, keď klepkám znalecky po melónoch 😉 potom doma zistím, že som zase neuhádla 😀

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@bielavila Ideálny dezert na horúce dni!

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@luvika Parádna tortička a krásna dcérka. Musíš nabudúce urobiť väčšiu, aby sa Ti ušlo. 😉 Ozaj, skúšala si už niekedy pripraviť takúto nepečenú tortu dvojposchodovú? U nás by sa určite zjedla, len neviem, či by to držalo...

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@betka22betka Palacinky na letný spôsob s ovockom a zmzlinou, to je balzam na dušu a čistá radosť pre chuťové poháriky! Tvoje vyzerajú veľmi lákavo 🙂

luvika
8. júl 2015

@nela_cukor jej dakujem krasne :D veru dvojposchodova by sa zisla, ale asi pockam, kym niekto najde sposob ako to urobit a potom sa inspirujem :D nabuduce urobim urcite dve a kazdu s inym ovocim 🙂

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@1mimka18 Linecké sa nečudujem, je to papračka a sú strašne dobré. Nepoznám človeka, čo by ich nemal rád. Ku káve ideálne. Krémeš je klasika, tiež si ho v cukrárni neodpustím, keď pekne vyzerá. Želé kocky (také s piškótou a jemným krémom) sú pre mňa nedobytná pevnosť. Neviem, ako na ten krém...

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@viera27 Vierka, tá torta Pavlova je krásna. Pre mňa osobne predstavuje spolu s makrónkami vysokú školu pečenia. Normálne sa Ti takto podarí?

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@mishellitta Poriadna ovocno-zmrzlinová bomba! Ale čo, na dovolenke si treba dopriať 😉 Žltý melón je perfektný. Ja ešte pre návštevu robieval aj takú akoby slanú verziu. Nakrájam ho na malé mesiačiky a obalím do prosciutta. lahôdka 🙂

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@nikenzi Toto je presne to letné potešenie, ktorému sa len ťažko odoláva 🙂 Parádny pohár!

anny1984
8. júl 2015

@nela_cukor Aj my patrime k tym barbarom. 😀 Pridala som biely cukor. Aj syncek ked videl dozu, uz si vybral lyzicku a isiel "dlabkat".

1mimka18
8. júl 2015

@nela_cukor krém je uplne jednoduchý... ;) 500ml rastlinna šlahačka,500g tvaroh jemný,100g praš,cukor,cit.šťava a cit.kôra 🙂 vyšľahaš šľahačku a pridas k nej ostatne suroviny 🙂

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@1mimka18 V jednoduchosti je krása, vyskúšam! ďakujem za recept 🙂

viera27
8. júl 2015

@nela_cukor makronky si netrufam, ale snehova torta az taky problem nie je, je to lahsie ako to vyzera. Nevraviac o tom, ze aj tie nepodarene pokusy su stale genialne dobre a efektne vyzerajuce :D

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@viera27 No musím sa podujať 😉 Piecť ju radšej s ventilátorom, alebo bez?

anicka245
8. júl 2015

@1mimka18
@nela_cukor recept je velmi jednoduchy - vnutro je klasicka smotanova piskotova torta - na podlozku pod tortu som si dala kruh z tortovnice a na spodok poukladala okruhle piskoty, na to dat smotanu zmiesanu s vanilkovym cukrom(ja mam tortovu formu 26cm a mne na jednu smotanovu vrstvu treba 3 smotany a 3 vanilkove cukry), na to ovocie podla toho kto ake ma rad a na to zase piskoty, smotana s cukrom, ovocie a zase piskoty a uz len potriet smotanou s cukrom, nechat to poriadne stuhnut, dat dolu tortovy kruh a dookola poukladat dlhe piskoty, ja si ich vzdy zrezem na vysku torty aka vyjde.. a na vrch uz len ovocie podla chuti a fantazie 🙂

nela_cukor
autor
8. júl 2015

@anicka245 No je proste krásna a určite aj výborná. Už sme sa tu s dievčatami zhodli, že kyslá smotana s cukrom a piškóty je prudko dobrá letná kombinácia 😉

luvika
11. júl 2015

Dnes takéto smotanové poháre s čerstvým ovocím (maliny, čučoriedky) + piškóty + strúhaná čokoláda ;)

luvika
11. júl 2015
okataivana
11. júl 2015

@luvika mnam ... jednoduche a lahodne, aj tvaroh by bol super 🙂 🙂 🙂

nela_cukor
autor
11. júl 2015

@luvika Nádherné! Určite už po nich nie je ani stopy 🙂 Ale aj tie poháre máš krásne, také letné. Ako si robila ten smotanový krém?

irenaliza
11. júl 2015

@nela_cukor, @radovan_cukor
Dobrý deň, Moje 4 dcérky milujú mrazené nanuky a drene a tak sme spravili domáce jahodové a rébezľové drene- super, pomixovali sme ovocie pridalli biely kryštálový cukor a mňamka je na svete, jasné, že zmrazili a už sme aj niekoľko pojedli a na zimu sme si pripravili jahôdky pocukrované bielym kryštálovým cukrom slovenským dali do dôzičiek zmrazili a na Vianoce budú čerstvé a sladké ako mala Maruška od dvanástich mesiačikoch. Prajem krásne dni a super týždeň s Vami a cukrom, teším sa na pondelok a tajne dúfam, že....

luvika
11. júl 2015

@okataivana urcite ano 🙂 ono to asi na foto nevidno, ale jedna cast smotany je vymiesana s jahodocym jogurtom a druha nie, su teda biely a svetliruzovy "krem" a deti sa oblizli az za usami a my dospeli tiez :D

luvika
11. júl 2015

@nela_cukor dakujeeem 🙂 pohare su z Mobelixu ;) a krem 1.polka pochutkova smotana s vanilinom a 2.polka smotana+jahodovy jogurt + menej vanilinu.

lucinkaboz
11. júl 2015

Torta Malakof
šlahačka,+puding ako krem, ovocie,najlepsie zavarane marhule, piškoty, potrete cele šlahačkou, dobre den odstate, vychladnute.

nela_cukor
autor
12. júl 2015

@lucinkaboz To znie výborne! Puding uvaríš taký hustejší, alebo skôr normálny? Potom jednotlivé "veci" vrstvíš? Piškóty, marhule, krém, tak? 😉 Pridávaš do krém aj za lyžicu práškového cukru?

irenaliza
13. júl 2015

@radovan_cukor som rada, že saVám môj letný ale aj príprava na zimný dezert páčil a ďakujem Vám aj NELe za super týždeň scukrom, bol sladký a sladký život je fajn, no nie, pekný den 🙂 🙂

radovan_cukor
13. júl 2015

@irenaliza La Dolce Vita! 😝 Aj my ďakujeme za Vaše sympatie a za to že ste sa podelili o receptíky, fotografie a dokonca básničku. Prajeme pekný deň. 🙂

Strana
z3