icon

Aký je váš TOP letný dezert?

avatar
nela_cukor
6. júl 2015

Ahojte dievčatá, leto je tu a s ním aj chuť si ho poriadne osladiť, však? 🙂 Čo u vás vyhráva? Nedáte dopustiť na ovocné koláče, ale preferujte rýchle a osviežujúce nepečené dezerty? Ja som nedávno objavila čaro domácich nanukov. Rozmixujem ovocie, tvaroch, alebo čerstvý syr, prisladím práškovým cukrom, alebo medom a dám zamraziť. Mňamka 😝 Podeľte sa s nami o vaše obľúbené letné maškrty, nech ich môžeme vyskúšať!

Aký je váš TOP letný dezert?
Strana
z3
avatar
mawka
6. júl 2015

ovocna dren. rozmixovane mrazene ovocie. alebo studene nepecene tvarohovo ovocne dezerty. cokolvek, co je osviezujuce. koktejly su samozrejmost 🙂

avatar
horana
6. júl 2015

Obycajny chladeny oranzovy melon, to je pre mna to najlepsie osviezenie.
Alebo chladeny radler (grep, baza&mata&citron).
Alebo obycajna domaca citronada.
Alebo sviezi ribezlovy kolac s domacich ribezli ako taka pochutinka.

avatar
hopacupa
6. júl 2015

U nás v lete letia ovocné koláče, favoritom je cheescake. Taktiež robím ovocnú dreň zo sezónneho ovocia.

avatar
lusi24
6. júl 2015

u nás studená piškotová torta

avatar
laurita86
6. júl 2015

U nas jednoznacne vyhrava, dobre zachladene : Jahodove tiramisu ☺

avatar
dankaa78
6. júl 2015

U nas vedie mrazena dren: melon rozmixujem a sup do mrazaku😉

avatar
nela_cukor
autor
6. júl 2015

Ahojte dievčatá, ďakujeme, že sa s nami delíte o vaše tipy. Zbiehajú sa nám slinky 😉 Ako čítam, mám dojem že vyhrávajú nepečené dezerty a koláčiky s ovocím. Pridajte aj nejaký recept a kludne aj fotkou pre inšpiráciu! Ja som robila teraz cez víkend takúto tortičku na oslavu. Jahody+mascarpone+ parížska šľahačka. Mám rada krémy so želatínou, nemajú tendenciu sa zraziť 😉 Aj tak mi ale príprava trvala tuším dlhšie ako konzumácia 😉

avatar
laurita86
6. júl 2015

Jahodove tiramisu

avatar
dankaa78
6. júl 2015

@nela_cukor
@laurita86 ze ake pokusenie😀

avatar
nela_cukor
autor
6. júl 2015

@laurita86 Ahoj laurita, super fotka, vidlička je TOP 😉 Pridaj prosím aj recept!

avatar
reni1512
6. júl 2015

@laurita86 Prosiiiim recept!!! 🙂 dakujeeeem...mnam

avatar
laurita86
6. júl 2015

@nela_cukor
@reni1512 Nech sa paci : Recept: Kremova plnka : 250 ml smotany na slahanie, 500 g mascarpone, 200 g bielej cokolady. Ovocna plnka - 800 g jahod, 2 vanilkove cukry , ak su jahody sladke tak staci aj 1 vanilkovy podla chuti. Postup: Cokoladu roztopit vo vodnom kupeli, staci trocha, zvysok sa roztopi, aby sa neznehodnotila. Slahacku vyslahat, pomiesat s mascarpone, do vymiesaneho kremu pridat roztopenu vychladnutu bielu cokoladu a rucne metlickou zmiesat. Jahody rozmixovat ale nie uplne, aby tam boli kusky. Potom vrstime piskoty, rozmix.jahody, kt. posypeme cukrom a krem atd. koncime kremom. Vrch posypat kakaom, prip. ozdobit jahodami.

avatar
laurita86
6. júl 2015

Dalsi nas oblubeny letny dezert: Kardinalov rez :Recept: Zlte cesto: 7 zltkov + 1 cele vajicko, 1 vanilkovy cukor, 50 g polohrubej muky, 1 cl prasku do peciva, 70 g praskoveho cukru. Biele cesto: 210 g praskoveho cukru, 7 bielkov. Plnka: 1 smotana na slahanie, 250 g mascarpone, 5 Pl malinoveho dzemu, 150 g malin alebo jahod. Najprv vymiesat bielka so stipkou soli a praskovym cukrom na pevny sneh. Taktiez vymiesame zltky a cele vajicko so zvysnym cukrom a vanilkovym cukrom. Slahame aspon 10 min. Vajicka musia zdvojnasobit svoj objem, do vymiesanych zltkov prisypeme 50 g muky a prasok do peciva.Na plech dame papier na pecenie a kladieme nam zltkove a bielkove cesto zvlast. To zn, najprv dame pasik z bielkov, potom pasik zo zltkoveho cesta, opakujeme, kym neminieme obe cesta. Pecieme 30 min. na 180. Dame pozor, aby sneh prilis nezhnedol. Vychladnute cesto prekrojime napoly. Pripravime si krem : vyslahame slahacku a primiesame don mascarpone. Polovicu cesta natrime malinovym dzemom, pridame cerstve maliny alebo jahody. Na to navrstvime krem zo slahacky a mascarpone, druhu polovicu cesta opatrne dame na krem. Vrch mozme ozdobit ovocim. Dezert nechame dobre zachlasit a podavame

avatar
nela_cukor
autor
6. júl 2015

@laurita86 Krásny dezert! Fakt ukážkový, si šikovná! Jahody s marscarpone a so šľahačkou je inak výborná kombinácia. Ja ešte robievam tak, že jahody rozmixujem, spojím s mascarpone, alebo ricotou, pridám šľahačku a na záver opatrne 3 plátky želatíny. 🙂 Takýto krém potom môžem aj vo väčšej vrstve vliať do formy a do rána pekne stuhne.

avatar
ivankajar
6. júl 2015

U nás je obľúbená okrem smotanovej torty aj jablková . Rozvarím jabĺčka alebo hrušky pridám cukor alebo vanilínový cukor, záleží to od toho ako sladké je ovocie a zlatý klas . Keď zmes zhustne nalejem na okrúhlu formu , kde sú už pripravené piškóty ,potom ďalšia vrstva jablčnej hmoty a piškóty. Nakoniec môže byť torta ozdobená čokoládou... 😉

avatar
laurita86
6. júl 2015

@nela_cukor Dakujeeem. Hej, ja tuto kombinaciu mozem. Dakujem aj za tip, urcite vyskusam 😉

avatar
ukulela
6. júl 2015

Uplne najjednoduchsia smotanova piskotova torta. POmiesat kysu smotanu s vanilkovym cukrom a do tortovej formy vrstvit piskoty, potriet vrstvou smotany s cukrom, opat piskoty ... a tak dokola, kym sa zmesti 🙂 vrchnu vrstvu zasypen grankom. Kto ma rad, da si medzi to ovocie, ake chce. Polovicka to jedava s ananasom, ja si dam radsej maliny/jahody/... s cukrom to velmi neprehhanam, ved aj piskoty su sladke. A drahy zje al´j pol tortovej formy na posedenie 🙂 Ked mu ponuknem cokolvek komplikovanejsie, zje, ale zhodnoti, ze naco som sa tolko s tym paprala, ked staci len ta smotanova ...

avatar
reni1512
6. júl 2015

@laurita86 tento MILUJEEEEEM boze mnam!!!!! u nas ho maju len v jednej cukrarni ale......aaach HRIECH

avatar
radovan_cukor
6. júl 2015

Recepty vyzerajú úžasne milé dámy 🙂 Tu ma teší, že ako muž si môžem tieto dobroty len vychutnávať 😝 , na ich výrobu by som si asi netrúfol. Pozerám že laťka je vysoko ... 😀

avatar
bubloska135
6. júl 2015

U nas vedu bio drene a nanuky z ovovia 🙂 mnaaam

avatar
1mimka18
7. júl 2015

U nás vedie tiramissu ;) ale aj jablkova torta so šľahačkou a doáce nanuky a zmrzliny...

avatar
nela_cukor
autor
7. júl 2015

@ukulela Takáto smotanovo-piškótová torta veru "neurazí" nikdy 😉 Tiež mám skúsenosť, že jednoduché dezerty majú vždy najvyšší úspech. U nás stále "ide" aj obyčajný puding s ovocím, alebo rýchla hrnčeková bublanina. Tú by som mohla robiť stále. 😉

avatar
nela_cukor
autor
7. júl 2015

@bubloska135 Ahoj bubloska 🙂 drene si vyrábaš sama? klasicky pomelieš ovocie, alebo ešte niečo pridávaš? Inak tie nanuky sú super. My máme len jeden problém, akoby v čiernej diere sa nám strácajú tie plastový paličky na ktorých nanuk drží 😉

avatar
nela_cukor
autor
7. júl 2015

@1mimka18 Ahoj Mimka, Tvoje tiramisu je krásne!!! piškóty namáčaš len káve, alebo aj v amarette? A pridávaš do krému surové vajíčka? Viem, že podľa tradičného receptu by sa mali, ale ja sa priznám, že sa toho trošku obávam...Akú máš skúsenosť?

avatar
moname
7. júl 2015

najlepšie nepečené a rýchle-buď drene z ovocia,spomínané piškótové torty-najlepšie s jogurtom ,nepohrdneme a ni vychladeným pudingom ,pohárové konbinácie smotana,jogurt,mascarpone,šľahačka či tvaroh či zmrzlina s ovocím či kávou 🙂-sladké môžme 😵 😵 😵

avatar
nela_cukor
autor
7. júl 2015

@ivankajar Ivanka, táto jablková nepečená torta je klasika. Ja ju robievam menej sladkú a vždy pre návštevu o ktorej viem, že preferuje najmä ovocie a menej cukru. 😉

avatar
bubloska135
7. júl 2015

@nela_cukor ano doma si vyrabam, jahody rozmixujem cele, pridam cukor, med alebo co doma mame na osladenie a nalejem do nadobiek a mnam mnam.
z ostatneho ovocia ako su maliny, ribezle, cernice, pasirujem cez sitko, lebo nemame moc radi tie jadierka.
je to super mnam osviezujuce a milujeme to vsetci z rodiny 🙂

avatar
nela_cukor
autor
7. júl 2015

@moname Hmmmm, letné poháre, to je samostatná kategória pre sladké radosti. Aký máte najobľúbenejší?

avatar
moname
7. júl 2015

@nela_cukor najlepšie sú pre mňa kombinácie s čiernymi ríbezľami 🙂 a čo chladnička dá 😀

avatar
1mimka18
7. júl 2015

@nela_cukor piškoty namáčam bud v kave alebo aj amarete podla toho či ho mám doma no ak ho nepoužiješ nič sa nestane 🙂 a nedávam vôbec vajcia do krému,pracujem ako cukrárka a už ani vo vacsine cukrarni sa nedavaju ;) a tiež to na chutí neuberie..

Strana
z3