Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Radi dekorujete svoje dezerty, torty, alebo koláčiky?

nela_cukor
17. júl 2015

Marcipánové figúrky, fondánový poťah, „vyčipkované“ medovníčky, karamelové ozdoby, alebo aj jednoduchý motív vysypaný práškovým cukrom cez šablónu - to všetko sú jedlé dekorácie z cukru, ktoré dodajú ten správny „šmrnc“ každej sladkej pochúťke. Určite budete so mnou súhlasiť, že pekne ozdobená torta, alebo dezert, priam láka k zahryznutiu 😉
Zvyknete aj vy z času na čas prizdobiť vaše sladké dobroty? Čo vám ide najlepšie od ruky a čo naopak by ste sa radi naučili? Pomáhajú vám pri zdobení aj deťúrence? Tešíme sa na všetky vaše tipy!

ivankajar
17. júl 2015

Dobrý deň keď pečiem pre deti tak rada kúpim už hotové ozdoby. Na vlastne vytvorí zatiaľ nemám čas.

nela_cukor
autor
17. júl 2015

@ivankajar Hej, teraz sa dajú kúpiť pekné ozdôbky podľa fantázie. Deti často ocenia aj jednoduché dekorácie, napríklad s lentilkami 😉

nikenzi
17. júl 2015

no mozno slahačkou prizdobit, kedysi som sa vedela vyhrat ale teraz uz niet cas. ejtak myslim ze v jednoduchosti je krása. 🙂 prikladam foto torticky pre maminu- to som este bola bez drobca 😀

nela_cukor
autor
17. júl 2015

@nikenzi To je ale krása, vyzerá úplne profesionálne! Aj ten košíček si robila Ty? Poťah je marcipánový, alebo z fondantu? Raz by som to chcela vyskúšať, vyrobiť vlastnoručne takúto parádu 😉

darina1952
17. júl 2015

Ja mám pocit, že pečiem odjakživa 😀 ale to "pravé" pečenie lahodiace aj oku som začala až keď sme obnovili kuchyňu so spotrebičmi a chcela som deťom vyčariť úsmev na tvári veselými tortičkami. Hlavne pre rodinu pri pečení skúšam nové postupy, pomôcky - testujem svoju zručnosť a ich reakcie 😉 .
Pridávam aj zopár svojich dielok 🙂

nela_cukor
autor
17. júl 2015

@darina1952 Darinka, sú nádherné! Najviac ma dostala dúhová torta (tá posledná). Fakt vydarená! Robíš si aj sama aj tie poťahy a ozdôbky? Aké suroviny sa Ti najlepšie osvedčili pri príprave?

aduskatt
17. júl 2015

Ja som sa začala až "na staré kolená" zabávať s cukrovými ozdobami🙂) každopádne som rada, keĎ torta poteší🙂

nikenzi
17. júl 2015

@nela_cukor to je potahova hmota K2 - je to v podstate cukor, voda, mandlova roma a rastlinny tuk. lepsie sa stym pracuje lebo je plasticka a nevadi jej ani vlhko v chladnicke. je v snehobielej farbe ale mozes do nej pridat farbiva a urobia sa krasne farby. a hlavne kilo stoji len cez 4€ cize aj financne je to menej narocne ako marcipan. inak nic s toho neni tazke. natiahnes hmotu, vykrojis alebo vyvalkas vzory a kosik pleties a poukladas ruzicky. len to chce trpezliuvost.

nela_cukor
autor
17. júl 2015

@nikenzi Ozaj krásna torta, si šikovná!

nela_cukor
autor
17. júl 2015

@aduskatt Tá šálka, aj ruža sú ako živé! Hmotu si pripravuješ sama, alebo kupuješ?

aduskatt
17. júl 2015

@nela_cukor ďakujem za pochvalu🙂 veľmi dávno som si robila sama, ale postupom času som došla do štádia, že som si zriadila eshop s cukrárskymi potrebami, hmotu používam kvalitnú, už hotovú, pri predstave, že mám práškový cukor po celej kuchyni a viac roboty, ako len vybrať s kýblika a robiť dávam naozaj prednosť hotovej hmote

mizu89
17. júl 2015

Ked mam cas tak sa aj vyhram s ozdobami.Teraz ked mam maleho 9 mesacneho lapaja pri sebe tak neostane ani cas sa pohrat s tortami,ozdobami... 🙂 Teraz tak stihnem spravit len nejake jednoduche alebo cupcake.Dufam ze ked bude moj syn trochu vecsi tak bude pomahat mamine v kuchyni 😀

lea231
17. júl 2015

Varenie a pečenie ma baví od puberty ... podľa mňa je servírovanie a celkový dojem na tanieri veľmi dôležitý ... posielam pár svojich "výtvorov" .... aj dnes nesiem 2 torty na oslavu no ešte ich nemám odfotené 🙂 pekný slnečný deň želám...

dankaa78
17. júl 2015

Ja nemam talent na zdobenie.Ale tuto tortu sme objednali pre nasu plavkynu🙂

irenaliza
17. júl 2015

@nela_cukortorty ako som už písala k fotkám k Vašej aktuálnej súťaži robieva môj manžel a sú super, niektoré potrie iba čokoládkou, na iné dáva marcipán a zdobia spolu s dcérkami, niekedy lentilkami, inokedy želé cukríkmi a robia nápisy, tatko im urobí hmotu, zmiešacukor-slovenský s maslom, niekedy pridá granko a píše sa, alebo sa robia drobné kvetinky, každá dcérka si vyberá a vymýšĹA, NIEKEDY Až Až...Je super, ich pozorovať ako sa dohadujú, ktorá čo vyzdobí a prečo ona nemôže to ato a druhá môže, no pri 4 dcérach... Inak Vám ďakujem za super dva týždne... Pekný večer

darina1952
18. júl 2015

@nela_cukor pouzivam kupovane hmoty - setri mi to cas a ruky🙂 Viac obrazkov je v mojich albumoch tu na konikovi. Ozdoby - postavicky a kvietky si vyrabam sama najradsej v noci ked uz rodina spi a nikto ma nerusi 🙂 .

veja79
18. júl 2015

No hlavne pre deti je zdobená torta špeci darček. Nie každý zvládne krásnu kvetinu čo vyzerá ako živá. Niekedy stačí vtipný nápad - napr toto je trojposchodová torta potiahnutá domácou poťahovou hmotou...A z valca je mimon - skúste. Náš Pali sa teda moc tešil - a nebolo to vôbec ťažké

nela_cukor
autor
18. júl 2015

@veja79 Ozaj krásna, mimoni sú teraz u deciek TOP! Super nápad a postavička vyzerá ako živá. Ako si robila tú hmotu?

veja79
18. júl 2015

@nela_cukor tých receptov je veľa my máme najradšej mliečny marcipán - cez leto 250 púdrový cukor rovnako sušené mlieko 2PL pšeničný sirup-alebo kukuričný alebo med, 30g cera a 4-5 pl vody. Zamiešam sypké veci v pekárničke pridám tekuté plus arómu ak chceme - najčastejšie mandľovej trochu a čakám kým mám v pekárničke hmotu - cca 20 min . Hotovo. Idú z nej ak kvietky ak postavičky...Cez zimu dávam dva diely cukru a a jeden diel mlieka - v lete keď torty "rosia" kôli teplu používam radšej túto hutnejšiu hmotu.
POZOR na pridávanie vody! Pomaly - nedávať naraz vodu - niektoré cukry majú viacej protihrudovej zložky a preto niekedy treba vody viac niekedy menej ale naozaj len po lyžičkách. Je to ľahké a viete čo tam dávate.

nela_cukor
autor
19. júl 2015

@veja79 Ďakujem za návod. Musím to vyskúšať. Pozerám, že tá pekárnička je ozaj multifunkčný výrobok. Dá sa s ňou veľa vymyslieť 😉 dievčatá písali, že v nej robia dokonca aj džem!
Ako píšeš, jednou z hlavných zložiek mliečneho marcipánu je práškový cukor. Máš svojou obľúbenú - osvedčenú značku? Slovenskí výrobcovia majú vo svojej ponuke veľmi kvalitný práškový cukor. Nájdeš ho pod značkami SweetFamily a Korunný cukor. Je pravda, že oba obsahujú zemiakový škrob, takže cukor možno považovať za bezlepkový. Značka SweetFamily však predáva aj cukor, ktorý je úplne bez škrobu. Je balený v plastovom vrecku s obsahom 500 g.

nela_cukor
autor
19. júl 2015

@dankaa78 Krásna a určite aj chutná!

nela_cukor
autor
19. júl 2015

@irenaliza Je úžasné, že sa manžel tak stará! Dokonca vie spraviť aj marcipán!!!! Tak to je obdivuhodné 😉 Pri štyroch dcérkach sa máte skutočne čo obracať.
Každopádne Vaše sladké dobroty sú bezpochyby "na zahryznutie". Určite sú mňam a urobené s láskou 🙂
Aj my ďakujeme za krásne príspevky, až nám je smutno, že "sladké dni" končia.
Nezabudnite si z času na čas s rodinkou osladiť život! Je leto, treba aj trošku oddychovať 😉

Tu začni písať odpoveď...

Odošli