icon

Autosedačka 0 - 18 kg alebo 9 - 18 kg

saxxxana
29. aug 2014

Vyberame sedacku pre nasu slecnu, avsak uz ma skoro 9kg a este len 6mes, vajicko nam uz pomaly nestaci a budeme musiet presedlat do vacsej sedacky skor ako zacne sama sediet. Vedeli by ste mi daku doporucit? Moje poziadavky:
- bola by som rada ak by bola prosti smeru jazdy
- mozno daka z tych co najvacsich sedaciek aby naozaj vydrzala aspon do 4r
- a asi aj polohovatelna kedze este nebudeme vediet sediet.
Rozmyslala som nas Romer Trifix alebo Cybex Sirona - avsak neviem ci su dost velke
Ocenim kazdy tip a názor 🙂

bubelko
29. aug 2014

@saxxxana podla coho mas dojem, ze vam vajicko uz nestaci? trci malej hlavicka alebo nozicky?

vefi89
30. aug 2014

@saxxxana mne raz muž vzal auto aj so sedackou, ja som musela súrne prepraviť deti, tak som ročného 12-kiloveho, so 78 cm dala do vajíčka. To sa len zdá tak sprosto, že sa nezmestí 😉

heni79
30. aug 2014

@saxxxana
V tomto prípade by som zvolila variat sedačku 0-18 kg. Značku už podľa tvojho výberu. Tieto sa totiž dajú polohovať takmer do ľahu, môj osobný pocit je, že dieťa tam leží pohodlejšie, ako vo vajíčku. A majú odnímateľnú "novorodeneckú" vložku (my ju ešte vždy používame, hoci syn má už 15 mesiacov 😅 ).
A samozrejme sa dajú upevniť v smere i v protismere jazdy.

janickacrazy
30. aug 2014

@saxxxana A prečo chceš, aby bola v protismere jazdy? Moj malý mi tak reval, ked sme ho dali do novej sedačky od 9-18kg v smere jazdy, bol štastný, že konečne pekne vidí cez okno a naša sa dá aj polohovat na ležanie, takže my sme spokojní. My máme zn. Graco.

kacena4
30. aug 2014

ahojko ja mam tiez 8 mesacneho drobca a uz ma 10kg a dakujem prepacte ale blbe otazky mamicke 😉 vyssie ano nezmesti sa ani moj nejde o to, ze nohy mu trcia, ale ked ho dam do auta tam mu nohy nevpracem v protismere do operadla napr. taka drobnost a ide zima a vo vetrovke uz vobec ho tam nenatlacim nie uz teraz v mikine je problem ho tam "narvat" 😵 😵 😵 😀 😀 😀 a rovno uvazujem o autosedacke 9-18 kedze moja starsia ma tuto variantu potohovatelnu tak len im posuniem sedacku maly uz zacina sediet nad znackou som nerozmyslala kedze mame sedacku concord tak vyuzijeme tu a bude stale v poloze "lezmo"
a kedze ti mala tak rychlo rastie rataj s tym ze do 4 rokov ju na 1000% nevyuzijes do tych 18kg urcite budes musiet prestedlat na tu vyssiu kategoriu min. este 1x takze bud kupis rovno tu od 9kg do 18kg a potom uz len tu do 36kg alebo budes kupovat na 2x sedacku tak ci tak evidentne mame "mohutnejsie" deti 😵 😵 😵 co sa vymykaju standardnym tabulkam a hlavne na zaciatku do roka bude rychlo rast takze z vlastnej skusenosti ti odporucam kupit uz tu vacsiu sedacku, ale to je moj osobny nazor popr. pockaj este 1-2 mesiaciky kym mala zacne trosku viac sediet a hybat sa a rovno do tej od 9-18kg popr. rovno od 9-36kg polohovatelnej znacku si netrufam urcit to je najlepsie zajst do predajne kvalitnej a tam si vyskusat aj s malou co jej sadne a tam ti aj profici poradia ale urcite ta budu prehovarat na postupne kupovanie sedacniek sak nech biznis ide 😉 😉
a urcite nie v protismsere jazdy ale v smere lebo mala uz zacne vnimat vsetko a bude sa ti jedovat ze chce vidiet, to vidim na malom za mesiac dva bude chciet pozerat von oknom!!!!

saxxxana
autor
30. aug 2014

@janickacrazy Pretoze je to preukazatelne bezpecnejsie. Preto by sa mali deti co najdlhsie drzat v protismere. Napr. vo Svedsku je to zakonom dane ze deti do 4r LEN v protismere.

janickacrazy
30. aug 2014

@saxxxana Hej, počula som, že je to bezpečnejšie, ale moj malý bol v protismere total nespokojný a stále vrieskal, čo v podstate znervoznovalo šoféra, tým pádom u nás je bezpečnejšie dat dieta v smere jazdy, dieta spokojné, šofér kludný a dá lepšie pozor na cestu, tot moja osobná skúsenost.

saxxxana
autor
11. sep 2014

@janickacrazy Tak to mas pravdu...ale velakrat sofer za nehodu ani nemoze....

urma
2. jan 2015

@saxxxana Ahoj, mozem sa spytat, ci ste nakoniec kupili protismernu Cybex Sidonia? Mame 7 mesacneho cvalika a hladam uz dalsiu sedacku 🙂 . Dnes som objavila na nete tuto a velmi sa mi paci, ze sa da tak natacat. Pri nakladani dietata to je urcite ocenitelne 😉 , hlavne takeho tazsieho.

saxxxana
autor
3. jan 2015

@urma Zatial stale nie. Stale rozmyslame nad cybex sirona(0-18kg)- bojim sa len ze nam dlho nevydrzi a nad Maxi Cosi 2way pearl (9-18kg) stoja obe okolo 4sto, co je fakt dost cez limit ale naozaj chcem protismernu, a na besafe som necitala dobre recenzie z testov :( Takze stale sme nekupili ale tento mesiac nas to urcite uz caka, uz to nemozme odkladat.

urma
3. jan 2015

hm, tiez sa toho bojim,hoci som ju este nevidela na zivo - tu sironiu. A mas pravdu, ze 4stovky su uz fakt riadny peniaz 😝 , ale tie protismerne su tusim vsetky v tejto cenovej hladine. Co uz... Inak my mame uz jednu protismernu doma Axkid Kidzofix. Starsi do nej isiel v 9 mesiacoch, tak som najskor planovala, ze mladsieho tam presuniem z vajicka a kupim starsiemu. On ju uz aj tak nema v protismere, lenze tak melemu dietatu to nema podla mna dostatocne polohovanie. Zvlast v "mensom" aute. A to mame combika 😝.Musela by byt spolujazdcova sedacka nacapena na pristrojovej doske a tudis nepouzitelna. Aj teraz sa tam mm uz len takzko vojde. To len tak na okraj 😀 , ze treba ratat aj s tymto 😉 Mozno niekomu pomoze pre info.

qtinka46
9. jan 2015

My rozmyslame kupit tiez od Romer http://www.predeti.sk/produkt/autosedacka-max-w... da sa upevnit proti smere jazdy, tak si skus pozriet aj tu , ale najlepsie je to ist aj s drobcom vyskusat ako sa v nej bude citit, my sa to tak chystame urobit 🙂)

saxxxana
autor
22. jan 2015

@urma
My sme nakoniec kupili od Cybexu Sironu, v akcii a mozem povedat ze je super. Mala je vyssie takze vidi viac von ako pred tym ked bola vo vajicku. Je krasne polohovatelna a pri nakladani a vykladani si ju mozem otacat. Sice tie farby v kolekcii 2015 su nic moc ale tak sak na farbe nezalezi 🙂 Sme spokojny 🙂

didi51100
24. jan 2015

My sme tiez mali po vajicku chvilku autosedacku 0-18kg, ale prilis sa neosvedcila. Syn sa z nej stale vyklanal a opieral sa v nej laktami, aby lepsie videl.🙂 tak sme kupili Romerku 9-18kg, ma dobre hodnotenia a dobre sa s nou aj manipuluje (casto ju prehadzujem z auta do auta), no a hlavne malemu sa v nej super sedi. takze vsetci sme velmi spokojni. 🙂

maminkaocinko2015
Odpoveď bola odstránená
leona45
21. jan 2016

Dobry je nejaky rozdiel medzi 0-18kg a 9-18kg? Dakujem