Čo používate v zime do autosedačky?

fkata
21. dec 2017

Čo používate do autosedačky v zime? Fusak alebo len prikrývku? Príp. aké máte skúsenosti?
My sme doteraz mali baby vak, ale ten už malý vyrástol, tak uvažujem, čo kúpiť.
Malý má 15 mesiacov, ale je na svoj vek nízky.

siska53
21. dec 2017

@fkata ja som bola asi nejaka divna,ale v aute som.deti.nicom.neprikryvala,ved mali overal a skor im bolo teplo a dzvala dom.im capice dole a rozopinala overaly,kedze po case v aute bolo teplo az moc.
V prvej zime mai 9-12 m., v daljse teda o rok viac..

lienka875
21. dec 2017

@siska53 Tak to som bola divná aj ja, v aute je teplo,nevidím dôvod na bambusenie..

maggiba
21. dec 2017

Deka uplne staci. My mame taku, ktora sa cez pasy prestrci, plus je aj otestovana crash testom (ale to uz je len bonus). Moj aj tak vacsinou nechce byt prikryty, akysi horkokrvny.

@siska53 Dieta sa nema do autosedacky davat v hrubych bundach ci overaloch, kvoli bezpecnosti. Max.tensia mikina. Cisto len pre informáciu, preco to mamicka riesi.

siska53
21. dec 2017

@maggiba tak fusak si uz vobec neviem predstavit v autosedacke..

yanni
21. dec 2017

Zalezi aky fusak. Ale 15 mesacne dieta uz nie je babätko, to uz fakt ziadny fusak nepotrebuje. My sme mali pre copanu tensi fusak vo vajicku, ale len do ca. pol roka.
Vo vajci bola do 17. mesiacov.

@siska53 Do autosedacky kludne mozes dat aj fusak ci "fusakovu" deku ale pri väcsich detoch je to uplna zbytocnost. Kedze, ako tu uz bolo spomenute, do sedaciek sa deti nedavaju z bezpecnostnych dovodov v hrubych zimnych bundach ci overaloch a napr. auto stojace pri minus 20 vonku sa nezohreje za minutku, mozes dat dieta do fusaku urceneho aj do sedaciek. Ja to ale povazujem za hlupost, prehodit dekou staci.
n

yanni
21. dec 2017

@fkata ja som mala vo vajci toto
http://www.richelieu.sk/index.php?route=product...

Vyuzila som aj v hlbokom kociku aj v sportaku. Vyhodou je, ze sa da uplne rozopnut, cize aj pri dietati, ktore sa tam uz nezmesti po dlzke, to mozes vyuzit napr. ako podlozku, len tak na prehodenie.

fkata
autor
21. dec 2017

@yanni Ďakujem. Prelúskala som hodne stránok a nenašla som nič, čo by mi bolo vyhovovalo. Naozaj je perfektný.
Dieťa nechcem prehrievať vo fusakoch z ovčieho rúna, ale zase diesel sa zahrieva pomaly.

yanni
21. dec 2017

@fkata Nemas zaco. Ja ked som ho kupovala, som ani nevedela, co kupujem😅 Je suprovy, nedam na dopustit. Sice uz ho nepouzivame, copana ma uz 2 roky a 5 mesiacov, ale mala som ho dlhooooo este v sportaku ako podlozky. Kedze ma diery na popruhy, dal sa napasovat vsade. Vnutrajsok je 100% bavlna, zvrchu flis, ani hruby, ani tenky. na zips, dole na nohach cvoky. Na hlavovej casti zo zadu je akoby vrecko na gumicku, da sa super natiahnut na vajicko.

yanni
21. dec 2017
fkata
autor
21. dec 2017

@yanni Je fakt perfektný a malá tiež, už som ho stihla objednať. Na sviatky už síce nebude, ale v januári sa zíde. 🙄

yanni
21. dec 2017

@fkata hihi no Mala je uz „velka“, hlavne velka jazycnica🙈😱😂 vyuzijes ho Dlho. Ako podlozku do kocika, Aj do väcswj sedacky nam pasoval, ale ked uz je dieta väcsie a hlavova cast sedacky ide vyssie, uz je potom Kratky.

andrbeata
21. dec 2017

@fkata Fusak z ovčieho rúna je do auta zbytočný. Ja som sa naň dala zlákať 2x a aj jeden, aj druhý sme použili max. dvakrát.
Teraz máme kombináciu fleece + bavlna a jeden pletený a sú super.

lenka_samorin
28. dec 2017

ja som deti v zime obliekala tak, aby nebol v autosedačke potrebný fusak, ani prikrývka.

kiks_1
28. dec 2017

@lenka_samorin Ako? Ja si bez deky neviem predstaviť cestovanie, hlavne nie prvú polhodinku.

lenka_samorin
28. dec 2017

@kiks_1 keď sme cestovali s manželom, tak sme v zime najskôr trochu vyhriali auto, alebo keď sa to nedalo, dali sme deti v bunde do autosedačky a keď sa auto vyhrialo, zastavili sme a vyzliekli jednu vrstvu.

fkata
autor
28. dec 2017

@lenka_samorin My máme diesel, na voľnobeh nezohrievame. V bunde ho nechcem zapínať, lebo je to podľa mňa dosť nebezpečné a keď malý zaspí, tak ho znova vyzliekať je pre mňa dosť náročné.
Ja som nakoniec objednala autodeku, čo mi odporučila tu
@yanni a budeme to riešiť s ňou.