icon

Do koľkých mesiacov má byť dieťa vo vajíčku?

klarita1979
4. okt 2013

Do akeho veku ste mali dieta v autosedacke vo vajicku?

darina1952
4. okt 2013

cca do 13 mesiacov veku

brumka
4. okt 2013

prvu do 9m, uz mi sedela chodila popri nabytku a este nam uz aj cela vytrcala z vajicka

ichbinich
4. okt 2013

Zakladne pravidlo, nezavisle od veku a hmotnosti dietata: kym ma chranenu hlavu! Teda pokial je hlava tak, ze je vramci vajicka, dieta je bezpecnejsie vo vajicku. To je jedno, ze mu trcia nohy.
Syn bol vo vajicku do 15 mesiaca. To uz ale vzdy protestoval, ze nic nevidel, tak sme mu kupili aspon zrkadlo...

sonka_d
4. okt 2013

Bábo by do 2.sedačky malo vedieť sedieť a súčasne - nemala by v 1.sedačke trčať hore hlávka... takže cca 9m... my sme kúpili 2.sedačku, ktorá sa dá sklápať a tak sme prechod mali veľmi jednoduchý... a sklápame na spánok aj teraz a to je už drobec veľký chlap 🙂 odporúčam Tourago, lacná a veľmi veľmi dobrá....

m_ij_ka
4. okt 2013

tak do 11 mesiacov

chjulia
4. okt 2013

ako píše @ichbinich - nesmie mu trčať hlavička zo sedačky a teda záleží aj od konkrétnej autosedačky, sestra má takú obyčajnú tako a je len do 9 kg (teda menšia napríklad ako čo mám ja) a syn sa jej tam nevošiel už 8 mesiacoch

klincek
4. okt 2013

@klarita1979 no my len do 4 mes-este by sa zmestili, ale baby tie vajicka neznasali..mala som pocit, ze je im v nich tesno, stale sa osivali a revali. tak sme to vzdali a kupili sedacky 0-18, mame ich doteraz (maju 2r. a 2 mes) a do konca roka by mala snad vydrzat.

bobi3
4. okt 2013

my sme vymenili na konci 9. mesiaca

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
katy1979
4. okt 2013

tak tak pokial mu netrci hlava a splna vahovy limit. Starsí cca do 8mesiacov, starsí mal viac ako rok. Cim dlhsie tym lepsie.

sarinka2012
4. okt 2013

My sme menili v 8 mesiaci,este dcerke sice netrcala hlavicka,ale uz bola vo vajicku nervozna,lebo nic nevidela,nechcela byt stale v pololahu a takisto sa uz aj nam zle nosila hore - dole,kedze vaha vajicka + jej vlastna nebola zrovna ze by som to na malicku odniesla.

ava11
4. okt 2013

Menili sme okolo deviateho mesiaca. Hlava mu sice este netrcala, ale bol vo vajicku uz stiesneny, navyse bola zima, takze sme museli viac obliekat a nezmestil sa.

michaela.g
4. okt 2013

@klarita1979 u nas to ani nebolo o veku, ale o velkosti uz v 9 mesiacoch tam bola namackana...

simonkazga
4. okt 2013

ešte nemala dovŕšený 6.mesiac už sme vajíčko museli vymeniť za autosedačku, lebo sa naša Emma nezmestila.

mirreckall
4. okt 2013

naša je zase drobec, má 10 a ešte v ňom stále je a asi aj dlho bude 🙂

mami.sk
5. okt 2013

dcérka bola vo vajíčku do 9. mesiaca 😉 potom jej už trčala hlava .....

miku1
5. okt 2013

@klarita1979 Nie je dôležitý vek, ale veľkosť bábätka. Úprimne si neviem predstaviť, ktoré 13 mesačné dieťa by sa ešte zmestilo do vajíčka, ako píše darina1952.

kalifa28
5. okt 2013

@miku1 moja prva dcera uplne v pohode... mali sme aj sedačku aj vajičko a ked som vedela, ze zaspi v aute, automaticky isla do vajca.

ivanka.7
6. okt 2013

my sme mali velke vajco, vydrzala v nom do 15 mesiacov - vyrastla z neho na vysku, na sirku by sa este zmestila