icon

Dostatočne vysoká autosedačka s Isofixom

etela2964
31. mar 2022

Ahojte mamičky. Poraďte autosedačku s isofixom, ktorá je dostatočne ,, vysoká'' na to,aby dieťa videlo z auta von oknom. Ďakujem 🙂

anjelicek26
31. mar 2022

moja ma cybex palas gold a ta je fakt hodne vysoko. Takuto, len teda bez pultu pouziva https://www.babymarkt.de/cybex-gold-kindersitz-...

panda21
31. mar 2022

Tak hlavne chýba vek dieťaťa, výška, váha, sklon sedadiel v aute a cenový limit na sedačku.

etela2964
autor
31. mar 2022

@panda21 Syn bude mať 4 roky septembri, má 14 kíl. Cenový limit cca do 150€.

panda21
31. mar 2022

@etela2964 váhu ešte nemá na poslednú kategóriu 15-36. Máte v aute TT? Do sedačky 15-36 sa ide aspoň s 15kg a 105cm. Bola by mu veľká, pás by mu nešiel dobre 🤔 tá čo ma teraz mu je malá?

etela2964
autor
31. mar 2022

@panda21 momentálna sedačka je mu dobrá, pretože je vo vyššom aute,ale kúpili sme nové auto,kde sú sedadlá veľmi nízko.Starší desaťročný syn má čo robiť. Mladší má síce 14 kíl,no výškovo je cca 110cm,je chudunký. Nechcem kupovať sedačku do 18kg - na chvíľu. A neviem, čo je TT 🙈

panda21
31. mar 2022

@etela2964 https://www.centrumautosedacek.cz/goldim-blog/p...
No ak ma 110cm a máte sedačku 0-18kg tak je mimo limit 😅 no zapeklita situácia, bojim sa, aby sedačka 15-36 správne fungovala, ak nespĺňa váhový limit. Ak máte TT tak pozrieť možno joie bold, upevňuje sa isofix+tt+pas auta (všetky 3 naraz) lebo 5 bodové zapínanie má až do 25kg. Ale je nad cenový limit 😕

anjelicek26
31. mar 2022

Ale ved tie cybex su od 9kg... na to "kilo" co mu chyba proste bude musiet vydrzat este s pultom... a na vysku nastavis kolko treba.

panda21
31. mar 2022

@anjelicek26 pultik je veľmi nebezpečný, aj to kilo môže priberať ďalší rok.. A rok s pultikom je riskantný.

panda21
31. mar 2022

http://www.petsvestek.cz/2016/02/nebezpeci-auto... je tam aj video ako dieťa vyleti, plus fotky, plus vysvetlený náraz do brucha.

anjelicek26
31. mar 2022

@panda21 pult je vyborna vec, nechapem, kto siri tieto kecy... ja chodim ku crasch testom s pracovneho hladiska a aj k tym, vo vyssej rychlosti, ako crasch dummy pre ADAC... prevratenie auta tvori ani nie 0,1% nehod, zvysok su narazy zboka, zo zadu, spredu, kde pult robi neskutocnu sluzbu (nepolame ti klucove kosti s pasov), ale rozlozi to na cely hrudnik, trup... ano!!! Samozrejme v urcitej rychlosti je mozne, ze sa dietatu zrania vnutorne organy, vsetko ma svoje limity - kazda jedna sedacka, chceme si pozriet dolamane nohy pri reboarderoch pri naraze zozadu? Ano? Toto je na dlhu, velmi dlhu debatu... Dieta btw. vyleti len v pripade pretocenia auta A zle prisunuteho pultu... to mas ako ked nedotiahnes pasy na autosedacke alebo das dieta do autosedacky s bundou - tiez vyleti...to uz je problem uzivatela... skoda, ze nesmiem s pracovneho hladiska urcite veci posuvat dalej, myslim, ze vela ludi by to silno prehodnotilo.

panda21
31. mar 2022

@anjelicek26 ak niekomu stojí za to riskovať aj to 0,1% je to jeho problém 🤷‍♀️ úplný ideál by bol axkid alebo besafe, ale pochybujem, že 4 ročný sa naučí do protismeru. Ja verím švédskym testom a krajinám, kde majú najnižšiu úmrtnosť detí do 6 rokov. A určite to nie je kvôli tomu, že tam používajú pultikove sedačky.

anjelicek26
31. mar 2022

@panda21 nie, tam su uplne ine faktory co sa tyka vozidiel, na ktorych jazdia - pozri si danove zatazenie podla kategorie vozidla ;) Hustotu obyvatelstva, premavky, siete a infrastruktury a tym padom - celkovu nehodovost... ano tym padom aj deti su tam super safe... Nemam rada toto hecovanie proti pultovym sedackam, pri naraze zozadu mas v totalnom minuse reboarder... hlavne pri vyssej rychlosti...vzdy tam bude nieco, co sa da vytknut... proste nehoda je uplne krizova situacia, do ktorej vsetci verime, ze sa nikdy nedostaneme.

luliu
31. mar 2022

@panda21 nie je až tak dôležitá hmotnosť, ale vyska

anjelicek26
31. mar 2022

Len ako priklad https://www.washingtonpost.com/local/trafficand... a to nie je ani to, co som myslela, bohuzial interne veci nemozem zdielat. Kazdej sedacke vies povytykat pri urcitych typoch nehod kadeco... zarucena ochrana je nejazdit.

panda21
31. mar 2022

@anjelicek26 hlavne je tam úplne bežné mať deti do 7 rokov v protismere, ktorý ako vieme, je 5x bezpečnejší ako smer jazdy.

anjelicek26
31. mar 2022

@panda21 ohanas sa cislami bez vypovednej hodnoty a podlozenia, hlavne nie ked to dieta nejazdi na Svedskych cestach, ale u nas... neprisla som sa hadat, ale nemam skutocne rada, ked sem niekto hodi "pultova je zla" a ignoruje to, ze aj sedacka po smere a aj sedacka v protimsere pri urcitych typoch nehod zlyhava resp. ma svoje minusy... Mamicka sa uz rozhodne, ale dietatko v tejto uz ostat nemoze, vzhladom na vysku... Snad dobre vyberie.

panda21
31. mar 2022

@anjelicek26

https://www.youtube.com/watch?v=tuZFVPv3Rpk

podloženie 5x bezpečnejšieho protismeru. Švédi už vyše 40 rokov poznajú protismer, veď tam vynašli tie sedačky. Švédsky plus test je ten najprísnejší a preto ním neprešla este žiadna posmerna sedačka. Štatistiky zo švédska hovoria jasne, je to najbezpečnejšia krajina, čo sa týka vozenia detí. Všetko sa dá vygooglit. Dala som ti aj odkaz hore, kde vysvetľujú prečo sú pultikove nebezpečné, je tam aj fotodokumentácia, to si zasa ignorovala ty. Pekný večer prajem.

evkao
1. apr 2022

@anjelicek26 radsej budem, ak moje dieta skonci so zlomenymi nohami ako v kome s prerusenou miechou, ako sa to stalo mamicke, ktora mala dietatko v tejto slavnej a bezpecnej palaske.... okrem toho, aky je pomer celnych narazov a narazov zozadu? Celne narazy hrozia ovela castejsie a deju sa v tych vyssich rychlostiach, narazy zozadu byvaju spravidla nedobrzdenia auta za vami (krizovatky, kolony), ci na parkovisku, teda v ovela mensej rychlosti

anjelicek26
1. apr 2022

@evkao pri naraze zozadu konci vela deti s rozbitou lebkou... nielen nohami... vravim ja som reagovala na to, ze pretoceni auta je len 0,1% a preto prave to vyletenie tam zo sedacky (kompletne vyklznutie) je maximalne nepravdepodobne, ked je pult dobre prirazeny a dieta primerane oblecene (teda neoblecene). Nehadam sa o vyhode/nevyhode reboarderu pri celnom naraze, to je hadam jasne, ze tam ma hlavne tie +. Ale narazov zozadu je stale viac, ako tych 0,1% pri pretoceni, to som chcela povedat...ze ked prudime na jednu sedacku, treba sa trosku konfrontovat aj s tymi problemikmi v urcitych typoch nehod u tych ostatnych. Ziadna sedacka neposkytuje ultimativnu ochranu pri velmi tazkej autonehode...

saxana000
1. apr 2022

Romer Evolva

ericavargo
1. apr 2022

Britax Romer