Môžem mať dieťa v autosedačke vpredu?
Maminky dokedy môžem mať dieťa v autosedačke vpredu?
@mama4444 manual k sedacke nemas? Tam to musi byt napisane..aj ci airbag zapnuty/vypnuty (ano,aj pri niektorych sedackach v smere jazdy musi byt vypnuty)...Ty si sa tu vcera pytala na tu chicco,ze? Moze byt vpredu,airbag vypnuty musi byt..ak mas vpredu isofix+top tether,moze byt aj v smere jazdy (ale prosim,rocne dieta do smeru nedavaj)...
No a dalsia dolezita vec je,ze musis vidiet do spatneho zrkadla cez nu..
Kazda sedacka moze byt v predu, ak je to vajicko otocene v protismere, tak musi byt vypnutý airbag. Ak je otočená v smere jazdy, airbag zapnuty
Môže byť ale,sedadlo musí byť úplne vzadu zapnutý aerbag ale najbezpečnejšie je vzadu ja som nikdy nemala deti v predu
@andrejka1974 Tohle platí ale jen pro posměrný sedačky. U protisměrných musí být airbag vypnutý
@jolana2804 hej máš pravdu
@stastna17
@jolana2804
Zeny pozor,aj pri niektorych sedackach v smere musi byt vpredu vypnuty airbag,treba citat manual..pri nasej sa pise,ze airbag vypnuty
@tani777 a jakou máš sedačku? Přiznám se, že s tímhle jsem se ještě nesetkala, ale návody čtu, takže by nebyl problém
@jolana2804 avionaut maxspace..a zda sa mi,ze aj joie stages tak ma
@jolana2804 viem, ze viacero to ma takto, napr. Axgid Bigkid 2, Klippan Wego, Avionaut maxspace, ....
@tani777 ale preco, to naozaj netusim 😀
@evkao, podľa ADAC ide o lokálne odporúčania, ktoré sú nesprávne, resp. slúžia na vlastnú ochranu výrobcu. Keď je na prednom sedadle sedačka v smere jazdy, vždy musí byť aktivovaný airbag (teda, ak v aute je, pochopiteľne). Môže síce dieťa zraniť, ale menej ťažko ako naraz bez airbagu.

Ak máš na.to vhodnú autosedačku, tak áno. Ale musí to byť sedačka ktorá sa môže použiť aj vpredu.