Najlepšia autosedačka 2021
Ahojte baby. Chcem sa opytat, ktora je podla vas najlepsia autosedacka. Taka, s ktorou ste fakt spokojne. Dolezite vsak je, aby v nej malá mohla “sediet” uz od 4 mes. (normalne este nesedi), lebo do vajca sa uz nevojdeme🙂)) a druha vec je, aby mala striesku. Za vsetky tipy vam vopred dakujem🤍
@molly0201 nechapem ako sa 4 mesacna nemoze vojst do vajicka. Ak tym myslite ze jej trcia nozky von, alebo ze ich musi mat skrcene tak to vobec nevadi. Male vajicko je vtedy ked je hlavicka vyssie ako vajicko.
Aku vahu a dlzku ma dieta a ake mate vajce?
@beata_k a kvoli comu?
V každej pokracovacej sedačke dieťa sedí, aj v tej od "narodenia". Nič iné ako vajíčko pre dieťa, dokým sa samé neposadi aspoň 2 mesiace. Kúpiť kvalitné vajíčko ako je klippan dinofix a vydrží kľudne aj do roka a pol ak nie viac. K tomu, vložky v pokračovacích sedačkách niesu stavané na novorodenca, proste sa v tom utopí. A bude tam sedieť, nech ho dáš do akéhokoľvek ľahu, bude pasívne sedieť. A dieťa do vajíčka ani autosedacky zásadne neobliekat do bundy, a veľa vrstiev. Pasy poriadne nepritiahnes a dieťa vyletí po klzkej bunde..
@molly0201 tak človek poradí čo najviac k bezpečnosti dieťaťa a aj pre zdravie chrbtice a ešte zle je 😅 tu sa ani neoplatí drat prsty a snažiť sa pomôcť, bože ženy, keď nechcete pomôcť tak serte na to a choďte rovno do obchodu, kde vám poradia pre ich profit, a nie pre zdravie a bezpečnosť 🙄
Dievcata nederte si prsty, cim budete dalej pisat rady na modrom koniku.. len citajte, s porozumenim. Ja hladam pre dieta to najlepsie to si mozte byt iste..ale ked vy nerozumiete uz len zaciatku otazky, ze dieta sa nevojde do sedacky, tak je zbytocne pokracovat …🧠
5 minut v aute je celkom slusne dlhy cas na to, aby doslo k nehode...... Len taka vsuvka.
Vajicko cybex cloud z je do 13kg a 87cm.
Keby to bolo nejake vajicko z 3kombinacie, tak by aj mohlo byt male. Ale teda aby toto vajko bolo male 4 mesacnemu dietatu si neviem predstavit.
@gabu_lienka vajce cybex cloud z nie je malé len autorka si asi pomýlila autosedačku "na tesno" s kresielkom, kde môže mať dieťa voľnosť 😂 kks ja by som svoje dieťa najradšej prilepila na sedánku čo sa tak bojím magorov na cestách, dosť odvaha hľadať väčšie vajce pre mrňa alebo "len tak na 5 minút" šupnúť poobliekané deculo do autosedačky 🙄
akokoľvek som skvelá vodička, ten druhý nemusí byť 🙏
@molly0201 ak nechceš počuť rady k veci a hlavne dobre mienené, tak sa kľudne poraď s @beata_k ...ona vozila už novorodenca v pokračovacej sedačke a stojí si za tým že to bolo to najlepšie pre jej dieťa 😐 určite si budete rozumieť 🤷
Ak nechceš počuť dobre mienenú radu a ideš si dookola tie tvoje nezmysly, tak sa ani nepýtaj. Mám ozaj dosť z takýchto matiek čo vedome ničia zdravie svojim deťom🤦
Och dievca toto neni o drani prstov, ale o tom, ze nababusene dieta v autosedacke zapinas "zbytocne", pretoze pri naraze sa oblecenie stlaci a dieta ti doslova vyleti s pasov, aj toho 5 bodoveho. Kvoli mojej praci chodim casto ku crasch testom a ver mi, aj hrubsia mikina je vela. Pasy musia doliehat co najtesnejsie na telo dietata - co znamena idealne na body alebo na tricko. Do tej autosedacky dieta nedavas pre paradu, ale aby bolo chranene. A to nie je vyryvanie, to nie je nic zle mysleneho. To je proste pre tvoje dieta dolezita vec. Takze povyzliekat a v aute prekryt dekou, alebo auto predhriat. To su tie idealne veci ako to urobit. 4 mesacne dieta aj keby ma 10 kil - stale sa do tej vasej sedacky musi zmestit. Velka-nevelka to je jedno... v autosedacke normalnej nema co robit... ak vyslovene si "nedas pokoj" tak potrebujes vajicko 0-18kg v protismere, napriklad concord reverso (od narodenia po cca. 105cm, to su tie 4 roky). Ale ked tam budes dieta babusit, tak ho tam ako pisem vyssie, zapinas zbytocne...

@molly0201 autosedacky väčšie striesku nemaju a kým sama nesedí určite žiadna autosedačka, ale kvalitné vajíčko …