Zdravím Vás, viete mi prosím poradiť uz som z toľkých informácii zmagorená a popravde vôbec tomu nerozumiem. Budeme mat prvé bábo, kočík chceme dvojkombinaciu Anex e type vanička a športový kočík.
A hľadáme vajíčko do auta, je potrebné vajíčko kupovať aj s isofixom?
Alebo môže babo sedieť iba vo vajíčku a použité pasy?
Ten isofix je ako nejaká najvyššia ochrana, ktorá ale nieje povinná? Dobre to chápem? A ešte má zaujíma toto vajíčko sa dá upevniť taktiež na konštrukciu kočíka s použitím nejakých adaptérov? Budem rada ak aj poradíte konkrétny typ autosedačky na kočík.
Ďakujem pekne za pomoc za rady
Izofix bola jedna zo super investicii, ktore sme urobili. Chitis vajicko, zakkiknes a hotovo! Ziadne prplanie sa s pásmi.
My mame 3 kombi od chico trojkolku a ked maly zaspal vo vajku, len som ho zobrala, naklikla na kočík a isli sme ďalej bez budenia.
Tolko za mna. Inak zrejme mozes mat vajicko aj iba s pasmi upevnene. Ale na kočík ti zrejme uz pasovat nebude. Ja nemusim nic predstavovať. Na jednu konstrukciu pasuju vsetky 3 vrchne časti.
isofix = lahsie uchytenie a "zaruka" ze dieta bude dobre priputane. Pri pase su castejsie chyby. Zalezi od zivota, ale teda ja som zakladnu s isofixom dokupovala, pretoze dieta v aute casto zaspalo a ked som odopinala pasy, tak sa vzdy zobudilo. Pri isofixe som ho len vyklikla a odniesla domov. A kolkokrat prespalo aj nakup a pod... odporucam kvalitne bezpecne vajicko (ziadne z 3kombinacie) zvycajne vydrzi hodne dlho. A skupinu FB Deti v aute, kde Ti poradia aj vzhladom k vasmu autu.
Myslím, že takmer všetky vajíčka sa dajú dať na kočík, ale nie vždy sa predávajú s adaptérmi. Ja som mala cybex aton 5 a adaptéry som objednala cez internet. Sedeli na viac typov autosedačiek a aj na tú našu a sedeli dobre. Čo sa isofixu týka, je to dobrá vec, ale my sme to napríklad nekupovali, pretože máme dve autá a autosedačka sa viezla raz v tom potom v tom aute a niekedy so svokrou, rodičmi...no bolo by komplikované to stále prekladať aj s isofix základňou. Aspoň teda pre nás. Je to ale praktické pokiaľ máte sedačku stále v jednom aute, lepšie sa s tým manipuluje, sedačka sa dá pohodlne otočiť k vama vám a podobne.
Isofix na vajicku je super vec, neskor uz to nie je take potrebne, lebo tie sedacky uz vavsinou ostavaju v aute, vajco tahas vsade so sebou a milionkrat putas v aute
ku vajičku nie je povinosť kupovať isofixovú zakladnu, len pozor teraz ak budete kupovať novu autosedačku ,aby mala už i-size oznacenie
@mimisk čo to znamená prosím?
Ze už nieje kategoria podľa váhy ale vysky
tiez hlasujem za isofix, je to neporovnatelne vacsi komfort- pre teba, aj pre dieta. ja som mala muza casto pracovne mimo, s dietatom som vzdy vsade chodila sama, bolo to omnoho pojodlnejsie, jednoduchsie, lepsie ako vajicko bez isofixu. aj nespave deti v aute zaspia a vyberies ich bez zobudenia.
K vajíčku a adaptérom neporadím, ale isofix je skôr o tvojom pohodlí. Nemusíš stále to vajco pútať a odpútať. Proste naklikneš a hotovo