Výmena autosedačky do 24 hodín

29. júl 2022

Ahojte potrebujem poradiť. Včera nám svokra kúpila autosedačku lenže je bez izofixu. Dneska som šla do toho obchodu lebo som ju chcela vymeniť za sedačku s isofixom. ( o vyšše 300 eur drahšiu) . Pani mi odmietla tovar vymeniť, tak som jej povedala že ju chcem vrátiť. Na to mi povedala že u nich sa tovar nedá ani vymeniť ani vrátiť. Má na toto právo v prípade detských vecí?

zuzanaete
29. júl 2022

Ak autosedacka bola kupena priamo v obchode a nie cez internet, tak obchod nema ziadnu povinnost zobrat tovar spat alebo teda vymenit.

dzejsik
29. júl 2022

Musis si najst ich obchodne podmienky a precitat, co tam maju.

janai1
29. júl 2022

A ako záleží na tom ci ma isofix alebo nie? Bezpečné sú obe rovnako

autor
29. júl 2022

@janai1 no záleží pretože je tam iný sklon sedačky a táto na pásy nám nepasuje na naše sedadlá lebo sú príliš šikmé, kvôli tomu nám tam nepasovalo ani klasické vajíčko a musel tam byť Isofix. Pri našich sedackach keď dáme sedačku úplne do ľahu aby ležal tak ten sklon sedadla urobí to že v nej sedí.

melanta
29. júl 2022

Platí, čo píše @zuzanaete tovar kupovaný priamo v predajni nie je predajca povinný vziať späť ani vymeniť. Zákon platí bez ohľadu na to, či ide o tovar pre deti alebo dospelého.

autor
29. júl 2022

@zuzanaete
@melanta ďakujem baby za pomoc 😊

alzbetkacicka
9. nov 2023

Prosím vás ako ste dopadli,vymenili vám sedačku?aký obchod to prosím vás bol?máme podobne problém,zajtra to idem riešiť a bojím sa ze nám nevymenia sedačku. Ďakujem a pekný večer