icon

21 mesačný odrazu odmieta prsník

katka48
15. mar 2016

dobry den, neviem si rady. este minuly tyzden za mnou syn chodil a kojila som na poziadanie , dost casto , v noci som to radsej ani nepocitala . par dni dozadu odrazu pride za mnou s plienkou ( tak som kojila ) , vytiahnem prsnik a pokruti hlavou, zlezie zo mna a nechce. vobec tomu nerozumiem. nic nove v strave som ani nemala . v poslednej dobe trochu vymysla aj s normalnou stravou , neviem ci to ma suvis. pred spanim mi trva kym psnik chyti, potom saje a zaspi. v noci 2x tahal a asi 3x sa vypytal do postielky a tam som ho musela drzat kym zaspal. cez den za mnou napr. aj dnes prisiel asi 5x, ale vzdy pokruti hlavou a nechce. prsia mam dost naliate , neviem si to poriadne odstriekat , nastastie to vecer este ako tak vytiahne. co sa tyka napojov, vypije iba vodu a aj to nic moc.
inak ma dobru naladu, do ust som sa mu pozerala , vobec tomu nerozumiem .
v com moze byt problem ?
dakujem,

gita17
15. mar 2016

@katarinamarkova ma pravdu, dokedy ho chces dojcit? ked budes takto postupovat vo vychove aj nadalej, o 30 rokov mas v detskej izbe rozmaznaneho, neschopneho mamickinho maznacika

alchemilkazltozelena
15. mar 2016

@mircalla ja som sice kojila 20 mesiacov ale posledny polrok len v noci 1x, ziadne take ze cez den na poziadanie...a keby som vedela ze po odstaveni mi mala prespi celu noc tak odstavim ovelaaaaa skor 🙂

miriam24
15. mar 2016

mne sa tak maly odstavil sam zo dna na den .. resp z noci na noc, kedze posledneho pol roka som ho kojila len v noci a len tak trochu si cucol a spal dalej 🙂 .. takze ak uz nechce tak ho nechaj, jemu uz to mlieko nic nedava .. ide skor o emocionalnu zalezitost 😉

mircalla
15. mar 2016

@alchemilkazltozelena Potom maju niektore mamicky este dalsi polrok depresiu, ze ich dieta uz nie je v 2 rokoch kojene...zbytocne mindraky
@miriam24 preste tak, cisto emocionalna zalezitost

juhseverzapad
15. mar 2016

Mala som kamarátku, ktorá vytiahla ceco na poliklinike u doktorky, keď k nej pribehol skoro 3-ročný syn. Nechcem byť hnusná,ale mne to pripadá úchylné!

kvetka18
15. mar 2016

Moj vtedy 9 mesacny syn rano este papal z cicika a vecer uz nechcel ani v noci a uz vobec... toto nepochopis a nie u 21 mesacneho

arwen88
15. mar 2016

@katka48 no uz to tu mas...ukamenovat a ukamenovat...

mircalla
15. mar 2016

@juhseverzapad u nas malo dlhodobe kojenie za nasledok to, ze este do 5 rokov ma maly musel drzat za prso, kym pil normalne mlieko...nuz nechala som ho, ale tiez mi to prislo maximalne divne
uz to mame konecne za sebou, ved pomaly skola!!

juhseverzapad
15. mar 2016

@arwen88 Nie ukameňovať, ale prinútiť uvažovať, že je to normálne! 🙂

alchemilkazltozelena
15. mar 2016

@juhseverzapad otras...asi ich to vzrusuje...co ine si mysliet...a tiez nechcem byt hnusna ale musela som to napisat 😎

mircalla
15. mar 2016

@arwen88 ukamenovat = prezentovat nazor? co je na tom divne, ak sa chce 21-mes dieta odstavit...

arwen88
15. mar 2016

@juhseverzapad naco ju nutit?je.z.toho prekvapena,tak.sa.spytala.na.skusenosti inych mamiciek...da sa to napisat aj normalne a nie hned.odsudzovat a oznacovat ako uchylne...

juhseverzapad
15. mar 2016

@mircalla Veď to! Dlhodobé kojenie je problém matky a nie dieťaťa! Všetci lekári odporúčajú kojenie do 1-ho roka, vtedy je dôležité, potom je to už iba zvyk. 🙂

slnecnica174
15. mar 2016

@arwen88 Prinajmensom je to cudne😉

juhseverzapad
15. mar 2016

@arwen88 Tak sa mala opýtať pred 10-imi mesiacmi! Ja netvrdím, že je úchylná, ale nech odstaví a dá normálnu stravu.

arwen88
15. mar 2016

@mircalla nazor sa da napisat aj pekne...ja.nevravim,ze.nie je.normalne,ze.sa.chce 21 mesacnedietaodstavit..ale mnohe tu pisu.velmi.utocne...odsudzuju,nalepkuju...vam.by sa.tiez.nepacilo,ked.by.ste.si.sli po radu a ludia vas.zvozia a pisu aj to,na co ste sa nepytali

mircalla
15. mar 2016

@arwen88 co napisat? ze je to tragedia?

arwen88
15. mar 2016

@juhseverzapad to je snad.kazdeho.vec,nie?nie kazdy poslucha prediatra na.slovo,ale pouziva aj.vlastnu hlavu...a pediatri.odporucaju.do.3 rokov podava este aj.UM...tak.co.je.zle.na.tom,ze sa matka.rozhodne.davat MM?

mircalla
15. mar 2016

@arwen88 v tom pripade treba kontaktovat laktacxnu poradkynu, ktora poradi, ako dieta kojit do skolskeho veku pripadne i dlhsie, fakt uz musim byt ironicka.

juhseverzapad
15. mar 2016

@arwen88 A ešte, zakladateľka napísala : " v poslednej dobe trochu vymysla aj s normalnou stravou"- to som skopírovala. Skoro 2-ročné dieťa si pýta normálnu stravu! Určite je choré, keď odmieta ceco! Chúďa dieťa. (sarkazmus) 😀

arwen88
15. mar 2016

@mircalla no.su tu aj.milsie prispevky,mozes si precitat...a tvoj.pripad.nie.je.tragedia? Drzat mamu v.piatich.rokoch.za prso pri piti.mlieka?

arwen88
15. mar 2016

@juhseverzapad neviem,ako.si.to.myslela...tak.asi.strajkuje.pri.jedeni..to.robi.vela.deti

yollanda
15. mar 2016

najvyssi cas si myslim

arwen88
15. mar 2016

@alchemilkazltozelena ty si.asi.nekojila....ked.dieta.pije.mlieko.z.prsnika,nie.je na tom.nic.vzrusujuce

mircalla
15. mar 2016

@arwen88 no ved ja si to uznavam, ze to bolo velmi divne...ja nemam problem so sebareflexiou a jasne som to napisala....cele je to dosledok, ze bol prilis dlho kojeny a zavisly....nic ine a je to moja chyba, ze som to neutala skor a ze som mu to dovolila.....nic ine ani netvrdim.....inak ty mas daku uchylku davat za kazdym slovom bodku? to mi pride divne tiez

juhseverzapad
15. mar 2016

@arwen88 Ja? To napísala zakladateľka! Ja som to skopírovala! A pýtala som sa jej, či dokrmuje, ale neodpovedala.

arwen88
15. mar 2016

@mircalla pochybujem,ze by nejaka.matka kojila.svoje.skolopovinne.dieta...fakt.nemam.rada.taketo.extremne.srandicky..zakladatelka temy.normalne.dojci diete,nema.este.ani.dva.roky a.uz.tu robite,ako.keby ho.mala.dojcit do.konca.zivota...

alchemilkazltozelena
15. mar 2016

@arwen88 moja zlata ja mam odkojenych 20 mesiacov tak drz usta 🙂 a nepis tu sprostosti..

juhseverzapad
15. mar 2016

@arwen88 Asi si nikdy nevidela reality show o skutočných pocitoch rodičov a ich detí. Odporúčam.

zapka21
15. mar 2016

@katka48 Katka, nemam bohuzial sil citat tie stupidne komentare, tu sa zlietavaju supi, ktori nechapu potrebu dojcenia dietatka aj vo "vyssom" veku a povazuju to za chore atd... . Preto pre podporu odporucam pridat sa do skupiny dlhodobe dojcenie https://www.modrykonik.sk/group/4722/